Rättsrötan, episod 2

Mitt första inlägg om denna (ev) rättsröta här.

Quicksoppan går ju vidare så det är nog bäst att bänka sig på första parkett med både popcorn, chips och läsk så man inte missar något viktigt.

Viktigt kan t ex vara att hederskvinnan Borgström som hatar män tvingas ta svansen mellan benen och inse att hans smarta drag för att främja karriären genom att liera sig med manshatare inte kommer att hjälpa den här gången. Ja, jag kommer att bli skadeglad utav bara helvete! Man får se det som en enormt positiv bieffekt av det viktigare arbetet att inte låta ev oskyldiga sitta inne.

Viktigt kan också vara att Kwasten slutar sopa, så inte fler hamnar i trubbel pga inkompetens. Att poliserna som ledde utredningen får riktigt mycket skit om de betett sig som det påstås är viktigt. Även att det kommer fram hur JK arbetade (eller INTE arbetade snarare) i detta fallet tidigare är ju jätteviktigt! Men även att han gör allt för att rädda sitt eget arsle är viktigt att belysa.

Men viktigast är nog att det kommer fram att Sveriges rättsväsende ÄR korrumperat och stinker av politiskt styrning. Perfekt timing med tanke på att det påstods för bara några dagar sedan att så inte är fallet när det gäller Assange… Där VET vi inte heller vad som hänt och inte hänt och det tack vare att POLITIKER är inblandade i ett rättssystem som påstås vara opolitiskt…

23 aug

Popcornen är framdukade, Lambertz har en jättestor spade i handen och märker verkligen inte att han har använt den den senaste tiden till att gräva och gräva ett hål under fötterna som bara blir djupare och djupare. Vem vet, han kanske hoppas på att komma fram i Kina till slut? Att Ahlhem har synpunkter kanske man inte ska ta på stort allvar, han verkar sälja sig till vad som helst också bara det ger uppmärksamhet verkar det som…

24 aug

Läs vad Aktivarum skriver om Borgström för jag tror ingen kan göra det lika bra som han och de han refererar.

Det är nog fler än GW Persson som undrar vad som hänt i Lambertz huvud… Många fler! Undrar om Lambertz grävt sig halvvägs till Kina än? Om han gräver ordentligt så kan de andra hänga på, men de kanske gör som Bröderna Dalton i Lucky Luke, gräver var sitt hål?

26 aug

Det är fler som gärna vill hjälpa till med grävandet så att hålet blir riktigt djupt…

30 sug

Nästa ut för att försöka undvika offentligt smisk på bara rumpan! Först ut var sopKwasten, sen kom Lambada och dansade runt i pressen och nu är det hederskvinnan Borgström som vill valsa runt. Nu väntar vi bara på Pentti Varg och kvacksalvarna också, de kommer, var så säkra!

31 aug

Lambertz verkar ha kvalitetssäkrat sina ”bevis” färdigt hos Penti Varg och Kwasten, om det som SvD påstår är sant så behöver de nog byta säkring på den kvaliteten.

MVH

Medborgare i Toklandet

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

11 kommentarer

 1. Jimmen

   /  08/24/2012

  Är Lambertz dum i huvudet ? Är Borgström dum i huvudet ? Tror dom att vi i allmänheten är dumma i huvudet ? Frågorna hopar sig. Ähhh…vi tar en vals till tänkte dessa genomkorrumperade och storljugande rättshaverister. Det är ändå ingen som kan rubba oss där vi sitter rotade i den svenska justitian, vi som styr och ställer svea cirkus till gang för endast de som är med i våran hemliga ordern.

  Svara
  • Tjena
   Jo de anser nog att de allra flesta är dumma i huvudet, de är vana vid att vara omgivna med ja-sägare. Och så beter de sig oerhört korkat i en ovan situation, hade vanliga hederliga människor betett sig så här irrationellt så hade jag tyckt väldigt synd om dem, nu är det inte det så därför jublar jag…! Alltså, Lambertz ska ”kvalitetssäkra hos Kwast och Pentti Varg… De är helt enkelt inte vana vid att folk inte ger sig utan fortsätter att ifrågasätta. Mina popcorn är redan framme i alla fall!

   Svara
 2. Utanförallt

   /  08/26/2012

  Polisen har sin ”kultur” (mobbning av alla som tänker självständigt), advokater har advokatsamfundet som ser till att de inte kan göra något som strider mot vedertagen korruption.
  Domare är medlemmar av diverse ”intresseföreningar” vars medlemsskap är ”sponsrade” av diverse karfter som gillar anonymitet (lobbying). Vid rättegångar sitter politiker som nämdemän
  för att säkerställa att deras partiagenda följs.
  Jag vet inte vad det kostade att få domen mot TPB grundarna,
  men det var nog en relativt överkomlig summa.
  2010 i hufvudstaden kostade det 300000 att bli frikänd från mord man begått,
  domare inkuderat.
  Rättssäkerhet?
  Det är en tidningsanka; propaganda för att invagga fiktiv trygghet
  hos gemene man.
  Sveriges Rikes Lag åsyftar inte lag för landet utan snarare
  att är man bara rik nog så har man lagen på sin sida.
  Det är egentligen ingen nyhet.

  Svara
  • Nog vet man att det är ordentligt ruttet, nyheten nu är ju att det börjar visa sig ordentligt och att höjdare som förut sluppit allt och varit immuna måste gå till motattack för att försvara sig. Och då är chansen stor att de gräver en fin liten grop. När t o m en fd JK och en av de högsta i landet börjar bli lite desperat så bränner det förhoppningsvis lite under fotsulorna på andra också. Jag hoppas det i alla fall så jag kan snaska min popcorn till komedin.

   Svara
 3. Slick

   /  08/31/2012

  Det mest intressanta i den här debatten är att i Sverige existerar bara bara en åsikt åt gången och de som inte delar denna åsikt blir sågade jäms med fotknölarna. Det är väl inte så konstigt att oskyldiga blir dömda. Domstolar vet att åklagare bara får väcka åtal om de anser någon vara skyldig. Då är ju saken prövad och det är bara för domstolen att lyda åklagaren för då behöver inte domstolen göra en egen bedömning. Om dessutom media stöder en åklagare och publicerar personuppgifter på de som skall döma, då är det lätt att följa åklagarens önskan. Vad vi behöver är mera kritiskt tänkande och att de som tänker kritiskt skall få fullt stöd utan att vi behöver ansluta oss till deras bedömning.
  Vi ser hur rättsrötan breder ut sig. Poliser beställer utlåtande från SKL, domstolar som inte är nöjda med bedömningar av åtalade beställer nya utredningar av den åtalade för att få ”rätt” bedömning, inom poliskåren rinnen skiten neråt och idag kunde vi läsa om att etikprövningsnämnden förfalskde dokument. Om ingen tar tag i hur våra myndigheter gång på gång våldför sig på vanliga människor så kommer skiten att fortsätta breda ut sig och varje gång en myndighet överraskas med fingrarna i syltburken kommer de att beskylla den som avslöjat dem för brottslig handling eller teflonlikt avsluta diskussionen med ”vi gjorde fel – men det var då det”. Vi behöver inga GDavgångar pga krognotor, vi behöver dömda ansvariga som kan avskräcka andra myndighetspersoner från att begå nya övergrepp.

  Svara
  • Slick:

   Det största felet man gjort är när man tog bort tjeänstemannaansvaret, tror det var 76 eller liknande. Hade det funnits kvar så hade mycket skit kunnat undvikas. Men det nya nu är ju att man får se de som tidigare varit ”fredade” för kritik nu valsar runt med den ena patetiska ursäkten efter den andra för att så uppenbart skydda sina egna arslen. INGEN VET om Quick mördat 0, 1, 5 eller 10 personer men vad man vet är att man ska inte dömas för vad andra gjort. Har han inte mördat dessa som han fällts för så ska han ha upprättelse, har han mördat 10 st andra så ska han dömas för det och inte annat. Om inte för att alla anhöriga till både offer och Quick ska få den respekt och avslut de förtjänar. Det kanske är rätt att han ska sitta inne för resten av livet, men då ska han göra det för sådant som han gjort och inte för något som andra har gjort bara för att det bästa kanske är att han ska sitta inne. Han blev dömd för 8 mord, om alla domar är fel så går det ev 8 mördare lösa och ingen verkar bry sig…

   Men allt kommer nog fram till slut för skit har en tendens att flyta upp till ytan till slut. Jag tycker det är fantastiskt bra att Quick som alla de inblandade desperat försökt att glömma och gömma nu kör in det svidande pekfingret rakt in i ögonen gång på gång, varje gång t ex Lambada försöker med sina valser så vrids fingret om i ögat.

   Svara
 4. Enos

   /  09/21/2012

  Om ett land som PK-sverige tyckt illa om hade behandlat en person på mentalsjukhus, drogat honom och i samband med detta fått fram erkännande av grova brott så hade det med rätta kallats för tortyr i svenska media. Varför kallar vi inte behandlingen av Tomas Quick vid sitt rätta namn?
  Det vi behöver är inte en diskussion om det var korrekt att lagföra Quick, vi behöver få veta var denna diskussion har sina rötter. Därför anser jag att alla Lambertz email under hans tid på HD bör granskas. Om inte media gör det går mitt hopp till någon skicklig hacker.
  Slutligen måste jag naturligtvis bekänna att jag med visst nöje tar del av personangrepp mellan aktörerna. De bekräftar gång på gång det jag länge trott.

  Svara
  • Enos:
   Sverige ÄR inte bättre än en bananrepublik, vi bara vill tro det. De senaste turerna kring detta visar ju faktiskt det. Och klart att det är riktigt roande (eller skitkul…) med alla undanflykter, försök till påhopp, arrogansen mm för det leder ändå bara fram till att de står med rumpan pinsamt bar i alla fall.

   Lite dumt att försöka ge sig på GW med insinuationer om alkohol och sånt, tror inte någon av de andra slår honom på fingrarna när det gäller dräpande svar som dödar allt vidare snack 🙂 Jag säger bara: Alkolog…

   Svara
 1. Rättsrötan stinker mer och mer « Toklandet
 2. Mer om rättsrötan och Quick « Toklandet
 3. Sopar desperat! « Toklandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: