Det lilla landet i norra Europa

Det finns ett litet land på de norra breddgraderna i Europa där de allra flesta har det ganska bra, ja så bra att en del börjar tycka att det är tråkigt och börjar leta anledningar att klaga.

Det var ett litet klubbmöte i en bastu där de med makt i landet hade träffats för att dra upp riktlinjerna för hur man ska kunna fortsätta att förtrycka alla andra. Ja eller litet möte, de fick ju leta upp en något större bastu än standard för att få plats med de ca 4 miljoner medlemmarna i förtryckarklubben för man kan ju inte ha ett möte utan att alla medlemmar är med. Medlemmarna i bastuklubben är endast vita män och det förstår man ju, alla vita män är likadana och gillar att bada bastu. Det vet alla.

Agendan för mötet var hur man skulle bemöta att makten inte fanns hos dem trots att hela samhället skriker om att det är så, ja inte hela samhället utan några högljudda människor med mycket makt som tycker själva att de är förtryckta och maktlösa trots att de har mycket mer makt än 99% av bastuklubbens medlemmar.

De satt och gottade sig med varsin back kalla öl i värmen och skulle precis börja dra upp riktlinjerna för fortsatt lyckat maktlöst förtryck när det plötsligt hördes en röst långt bort

-KRÄNKT! Det gick några sekunder innan det hördes igen, den här gången lite närmare

-Alla är KRÄNKTA! Det hörs flera röster i bakgrunden, eller röster var det ju inte utan mer bräkanden från skocken.

In i bastun tränger sig Yamaha, en förtryckt politiker som tillhör de som har mycket mer makt än de 99% som är medlemmar i bastuklubben, men Yamaha känner sig utanför bastuklubben och han är KRÄNKT! Det ingår i hans partis filosofi att bastuklubbens medlemmar alltid har all makt och att alla andra alltid är förtryckta, kränkta och maktlösa. Oavsett om det är sant eller inte för det har någon med rätt glasögon sagt och då är det sant.

-Ni vita män har all makt och när ni försöker förneka det är ni KRÄNKTA ropar Yamaha högt.

-Vad menar du? försökte någon i bastuklubben mellan ölklunkarna och ryggkliandet på sin bastugranne samtidigt som han fördelade styrelseposter till sina bänkgrannar.

-STRUKTUUUUURER! ropar Yamaha segervisst.

-Bäähähhäähää hördes skocken ropa unisont utanför.

-Kan du förklara vad du menar med struktuuuuuuer? frågade en annan medlem i bastuklubben.

-Va? sa Yamaha, det vet väl alla vad ni vita män håller på med, ni är rasister hela bunten som vill att jag ska visa något som förklarar det jag påstår. Alla vet att ni är rasister/nazister/förtryckare som bara generaliserar. STRUKTUUUUUURER! Alla vet vad ni håller på med under era bastumöten.

-Bäähähhäähää hördes skocken återigen ropa unisont utanför.

-Hörde jag ordet RASISTER? En ny person tränger sig in i bastun och presenterar sig som en ”för barn konstnärligt ansvarig” som också är kränkt.

-Vad heter du då? frågar någon i bastun.

-Jag heter Behring och jag gillar inte böcker!

-Va? Gillar inte böcker och är konstnärligt ansvarig? Hur går det ihop? undrar någon i bastuklubben.

-Jag gillar ju böcker men bara vissa böcker med rätt innehåll, alla andra ska vara förbjudna säger Behring. Framför allt barnböcker ska förbjudas för vi vet ju alla att det är vägen in i rasistisk och förtryckande kultur, barn är lättpåverkade och därför är det bättre att de endast får läsa rätt politiskt litteratur som inte påverkar dem alls.

-Bäähähhäähää hördes skocken igen.

-Du har helt rätt säger Yamaha, vi kan inte ha förtryckande vit litteratur skriven av vita för alla vet ju att ni i bastuklubben är förtryckande rasister som bara vill sprida fördomar. Ni bara drar alla över en kam hela tiden.

-Vem bestämmer vad som är tillåten litteratur då? frågade en ny röst från bastuklubben.

-Det gör jag svarade Behring. Jag har skrivit ett manifest mot rasism och förtryck och där listar jag upp godkänd litteratur som jag vill ha i mitt fria samhälle. Jag bestämmer vad som är rätt och inte! Så går det till i ett fritt samhälle. Nordkorea är ett fantastiskt fritt land där folket inte får läsa det som för regimen är misshagligt och det tycker jag är fritt och bra. Det är också jämställt om alla bara har en bok att välja på, ingen behöver känna sig kränkt! Mitt mål är en enda bok som passar alla.

-Ja, Nordkorea är mitt drömland utropar Behring! Ni är bara kränkta!

-Jag är kränkt av alla struktuuuuuuer säger Yamaha.

-Är du också kränkt? frågar en bastuklubbsmedlem Behring.

-Nej sa Behring, men andra kan vara det, eller bli det om jag bara förklarar för dem att de är kränkta. De vet bara inte om det än helt enkelt. Alla är kränkta om man bara säger det till dem, därför måste jag rensa bort litteratur som någon kan bli kränkt av. Hmm, jag är nog kränkt också, jag är kränkt för att andra kan bli kränkta. Ja, så är det!

-Du Yamaha, vad menar du med struktuuuuuurer? Du svarade aldrig på det inan.

-Du sa fel sa Yamaha.

-Va?

-Du sa fel på ordet innan, du sa inan, vad menar du med det, frågade Yamaha?

-Är det viktigare än att du förklarar vad du menar med struktuuuuuurer?

-Du har inte funderat på varför du sa fel på ordet innan? Vad ligger bakom om inte struktuuuuuurer? Här är en viktig struktuuuuuur! Behöver jag förklara mer? Att du sa fel är det viktigaste, det förstår ju alla.

-Bäähähhäähää hördes skocken utanför igen.

-Män är djur! Alla män är talibaner! Mansskatt! Alla män våldtar! Pappor värmer upp på hundarna! Satanistiska nätverk som dödar barn och foster! Olika röster från skocken skriker sanningar.

-Män är skyldiga till allt även om de är oskyldiga! Det har jag läst i den bästa forskningsrapporten som någonsin skrivits och som vi använder som utbildningslitteratur (godkänd än så länge enligt Behrings manifest, för det ena genusperspektivet är viktigt i en fri stat), Slagen Dam heter den och allt är sant i den säger en åklagare.

-Ni är bara kränkta om ni inte erkänner allt som skocken skränar säger Yamaha.

-KRÄNKT, KRÄNKT, KRÄNKT skränar skocken utanför.

-Rasister! skriker något vitt får i skocken, för självklart så finns inga svarta får i den fina vita skocken.

-Alla vita är rasister! In kliver en vit man som presenterar sig som Masu.

-Men senast jag såg dig på tv så var du inte vit undrade någon.

-Rasister tvingade mig att hälla mjölk över mig själv så jag blev vit sa Masu.

-Nä, det tror jag nog inte, du hittar bara på.

-Om jag säger att det är sant så är det sant, jag har till och med sagt det i tv och då är det sant, det har hänt massor med andra också för det har jag hört. Och har jag hört det så är det sant och behöver inte bevisas alls! Det hände i Forserum. Allt som står i tidningar och som sägs på tv är sant och jag har ju sagt det i tv och då är det ju sant!

-Vad har du för belägg för det? hördes en röst från bastulaven.

-Jag säger ju det, svarar Masu, då är det sant. Jag är också kränkt för att Beatrice Ask inte vill tillsätta en Mjölkkommission för att utreda, vi ska anmäla till FN att man häller mjölk på människor i Forserum. Det är sant för det har jag sagt i tv.

-Allt är Tintins fel ropar Behring högt! Det har jag skrivit i mitt manifest!

-STRUKTUUUUUURER skriker Yamaha i extas, rasistiska struktuuuuuurer!

-Är det inte lite kallt? frågar Behring.

-Nä svarar någon på bastulaven, vi är ju i en bastu…

-Synd sa Behring, för annars kunde vi ju ordna en fin liten brasa med alla bortplockade böcker som jag har bestämt är olämpliga. Det blir både upplyst och varmt, precis som det samhälle jag eftersträvar.

-BEHRING ropar en arg röst utanför, nu plockar du upp alla böckerna från högen och ställer tillbaka dem i bokhyllan igen! Vad har jag sagt om dina diktatorsambitioner? Seså, sätt fart nu och be om ursäkt ordentligt! Och ta med dig bensindunken också!

-Mamma, suckar Behring, jag vill ju bara att alla ska leva i ett fritt och upplyst samhälle där ingen ska vara kränkt. Om någon får yttra något så blir ju alltid någon annan människa kränkt och vissa måste ju lida och ta ansvar för vad några gjorde för flera generationer sedan. Historiskt förtryck löses genom nutida förtryck, det fattar ju alla att det är logiskt. Det kan ju bara finnas en som bestämmer vad som är lämpligt, annars blir ju andra kränkta. När jag talat om för dem att de är kränkta givetvis!

-Jaaaa, ropar Yamaha, STRUKTUUUUUURER!

Behring går ut och börjar samla ihop böckerna, Yamaha följer med honom men han vänder sig om i dörren och skriker -KRÄNKT!

-KRÄNKT, KRÄNKT, KRÄNKT skränar skocken utanför igen.

Så avlägsnar sig skocken sakta bort från bastun under slagorden. En medlem från bastuklubben går ut och tittar och ser att det pyr lite i några böcker på marken, Behring kunde inte låta bli att elda lite i alla fall…

Orden KRÄNKT, KRÄNKT, KRÄNKT hörs allt svagare innan det till slut blir helt tyst.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Om detta med Tintin har Aktivarum också skrivit en del om, fast på ett annat sätt.

Och hur en myt kan skapas kan ni läsa om på Genusnytt. Har ju viss relevans med Tintindebatten också.

PS: Självklart så följer jag Pelle Billings uppmaning om att läsa smakprovet från hans bok Jäställdhetsbluffen och sprida informationen om boken, länkar till smakprovet, som lovar gott, finns här.

MVH

Medborgare i Toklandet

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Bra och hyfsat komplett sammanfattning av läget! #påmentalsjukhuset

  Svara
  • rocki:
   Jag glömde ju säga i slutet att alla eventuella likheter med verkliga personer och händelser givetvis bara är rena tillfälligheter… 🙂

   Svara
 1. Lite blandat « Toklandet
 2. Man skiter i halva problemet och urvattnade begrepp « Toklandet
 3. Ännu en som BORDE veta bättre « Toklandet
 4. Äldre inlägg « Toklandet
 5. Är koranen lämplig barnlitteratur? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: