Sprida rädsla

Roks är igång och försöker sprida rädsla igen, de brukar göra det med jämna mellanrum. Den här gången är det via en debattartikel på SvD och manshatet flödar som vanligt av Angela Beausang, Roks ordförande. De lever på och får sin lön av att upprätthålla rädslan, det spelar ingen roll om det är rimligt eller ej, de matar på helt onyanserat som vanligt och utnyttjar tragedier för sina egna syften.

Det spelar ingen roll hur många miljoner man satsar på manshat för man kommer inte åt de fåtal som är psykiskt sjuka med miljon efter miljon till organisationer som Roks för det som de gör är att sprida rädsla för att motivera ännu fler miljoner istället för att hitta lösningar. Det blir lätt så utan insyn i verksamheten om den dragit till sig fel folk. Titta på Könskriget, länkar finns här, Angela Beausang syns lite där också och åsikterna som kommer fram där från de som pratar är precis samma idag. Kom även ihåg Tranåsfallet, det funkar på precis samma sätt fortfarande, i deras ”arbete” ingår även att hjälpa mammor att få bort pappor från deras barn, de ”tror” på allt en mamma säger och hur osannolikt det än är så ifrågasätts inget alls.

Det behövs tyvärr jourer i någon form men som de funkar idag utan insyn och med otäcka extremister inblandade är det inte bra och löser inga problem alls trots MÅNGA miljoner genom åren! Eller är det tack vare miljonerna det inte funkar så bra?

Skillnaden mellan mig och Beausang är att jag tycker att allt våld och alla mord ska bekämpas, jag tycker att alla ska vara lika mycket värda. Det tycker inte Beausang, enligt henne är vissa mycket mer värda än andra och hon är beredd att offra hur många som helst för att sprida den synen.

Det gäller att komma åt det som triggar någon att använda våldet oavsett vem och då finns inte lösningen hos Roks manshat i alla fall, det är ju bevisat genom åren. Och för att komma åt det som triggar till det slutgiltiga våldet hos någon så måste man se till hela bilden och inte bara en liten del som Roks vill, för någon som inte är psykiskt frisk och som då kanske lättare tar sig över spärrarna kan t ex hot om ta barnen vara det som utlöser allt, framför allt om han stött på patrull i form av samhället som godtroget på nästan alla positioner struntar i vad han säger och visar medan allt som mamman säger tas för sanning oavsett hur mycket man än bevisar att det är rena lögner. De allra flesta ger upp och tynar bort om man drabbas av detta, precis som samhället, Roks och andra liknande organisationer vill, andra kämpar för att motverka på annat sätt och så finns det några ytterst få som inte kan något annat i det läget än våld och då går det riktigt illa. Några av dessa tragedier tror jag skulle kunnat undvikas med lite annan syn på saker och ting än vad Roks och resten förespråkar. Några alltså, inte alla! Men några måste väl vara bättre än ingen?

Tyvärr så anser Roks att barn är kvinnans enskilda personliga egendom så någon eftertanke därifrån är inte att vänta, i alla fall inte så länge extremiståsikterna belönas genom att få vara remissinstans och miljonerna trillar in. Läs valfri text från Roks och det lyser igenom att de anser att ALLA män är svin som inte ska ha med barn att göra alls, barn benämns som mammans…

Pater semper est har också tagit upp denna artikel fast på ett mer vetenskapligt sätt med fakta som underlag, läs den hos honom, det ger mycket!

MVH

Medborgare i Toklandet

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Vems “sanning”? « Toklandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: