Nu passar man på

När Newsmill stängde möjligheten att kommentera så väntade man bara på att floskelartiklarna skulle öka eftersom de nu får stå oemotsagda helt och hållet. Framför allt gäller detta de ämnen som engagerar och berör som t ex jämställdhet, ett viktigt ämne som på något mystiskt sätt alltid ska förknippas med feminism och genus”vetenskap” trots att det inte alls har med varandra att göra. Dagens grej verkar vara att få sprida vad som helst och få stå oemotsagd av andra människor som tycker olika.

Först ut att utnyttja möjligheten att sprida dynga var två st genus”forskare” som menade att DN underblåser hat mot feminister och belägger det med DN:s beslut att undvika att använda höna som benämning på någon samt Thentes bokblogg som tar upp det absurda att att klistra etiketter på allt, t o m en barnbok ska attackeras. Allt för att framstå som extra goda själva och andra som onda. Ifrågasättande av ren idioti är alltså rasism och hat mot feminister och kvinnor… Fantastiskt vad man kan åstadkomma för skattepengar på universitet…

Men det stämmer med det nya att allt som en feministisk skribent säger är absolut sanning och allt ifrågasättande av idiotier är alltid hat. Kritik blir dessutom kvinnohat också av någon anledning, gissar att man lär sig detta också på universitetens genusutbildningar för annars vet jag inte var sådana ologiska tankar kommer ifrån. Men vem har å andra sidan sagt att feminism är logisk?

Det blir dock lite extra olustigt när personer som påstår sig drabbas av så kallat hat gör allt för att förknippa folk med sånt som de inte har med att göra alls. Eller vad sägs om My Vingren som säger att hon drabbats av så mycket men inte visar upp något? Jag påstår inte att hon inte drabbats av oacceptabla grejer (som förmodligen de allra flesta på nätet drabbats av) men det vore på sin plats att verkligen då och då visa upp det massiva hat som ger plats för en artikel i aftonbladet med rubriken ”Hat mot feminister hot mot demokratin”. Det är inte dåligt att få så mycket uppmärksamhet utan att verkligen visa någonting som berättigar uppmärksamheten. Eller beror reaktionerna som hon klassar som hat på samma grejer som nedan? Lite som det enkla sambandet orsak och verkan?

Här är lite från henne och några andra i samband med Pär Ströms boksläpp, tänk på att detta skrevs EFTER hennes snyftare i aftonbladet… Nu drabbade detta Pär Ström som jag tror är van vid liknande och han har aldrig vad jag vet uttryckt sig hatiskt eller elakt mot någon, inte ens när han blivit attackerad på det viset själv!

Det är passande att en som påstår sig drabbas av hat förknippar andra med nazister?

Här fler som berör bilden ovan

Eller vad sägs om följande insiktsfulla inlägg från henne?

Är det kanske så att My Vingren brukar skriva som ovan och då vill få reaktioner som hon kan kalla hat för att få lite extra uppmärksamhet? Jag säger inte att det är så men tanken är inte långt borta. ”Attention Whore” är det första jag tänker på i alla fall när det gäller My Vingren…

Idag så är det Pelle Billing och Pär Ström som ska förknippas med diverse fria fantasier och påstådd okunskap, perfekt att kunna göra det och inte behöva läsa direkt i anslutning till artikeln hur den smulas sönder av kommentatorer som visar hur fel hon har. Alltid lurar det någon kanske man tänker? Jag tänker inte ta upp den utan det tror jag att både Pär och Pelle klarar av mycket bättre själva, fantastiskt mycket bättre till och med.

Även i DN finns det idag en ”Nyhetskrönika” fylld av de klassiska snacket om kvotering och lagstiftning. Men jubla inte nu och tro att det är till gruvorna det ska kvoteras eller lagstiftas om kvinnor, nä det är givetvis det vanliga tugget om bolagsstyrelser… Och associationer till män som förtryckande odjur med hjälp av ord som ”kommentarsfältsherrar”… Snacka om att använda härskarteknik. Hon tycker att det är märkligt tyst om kvinnofrågorna nu för tiden och försöker göra sig lustig över att Sverige inte kommer att skriva under EU förslag om kvotering (till bolagsstyrelser givetvis, ledsen att göra er som återigen trodde på gruvorna besvikna) samtidigt som landet påstås vara statsfeministiskt och tycker sig då ha bevisat att det inte är så, alternativt att statsfeminismen tog fikapaus just då. Jag för min del undrar om inte Ingrid Hedström har tagit total fikapaus dygnet om de senaste 20 åren… Utan tv, tidningar eller internet!

Ingrid Hedström tycker att det är ett dystert tecken i tiden att tidningen Feministiskt Perspektiv knappt verkar läsas av andra tidningars redaktioner, jag tycker å andra sidan att det sprids tillräckligt med dynga från tidningar som det är idag utan att man behöver plussa på med ännu mer…

Givetvis går det inte att kommentera artikeln eller koppla ett blogginlägg till den… Det verkar som sagt ligga i tiden att slippa se andra som inte tycker som en själv, även om det skulle ske ovanifrån från en som skriver i en stor rikstäckande tidning.

Aktivarum tar upp Newsmillartikeln där Malin Stenman påstår att Ström och Billing sprider okunskap. Läs den och läs även hans senaste inlägg som tar upp frågor inom samma område!

MVH

Medborgare i Toklandet

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

16 kommentarer

 1. Men@work

   /  10/08/2012

  My Vingren har ju humor! 😀

  Svara
  • Men@work:
   Haha, jo i ett annat samhällsklimat hade man nog garvat lite faktiskt. Men lipa i aftonbladet om att man drabbats av näthat för att någon vecka senare hålla på så här då verkar man inte vara en jätteskarp kniv i lådan. Då blir liksom lipandet inte så trovärdigt längre.

   Svara
 2. My Vingren har inte humor.

  Svara
  • Malte Skogsnäs.
   Jo det har hon, det hade varit ganska kul grejer om inte debattklimatet framför allt mot Ström varit som det var, nu blev det bara extremt plumpt och lågt.

   Svara
 3. Vad är det roliga då? Jag skiter väl i Pär Ström.

  Svara
 1. Näthat var det ja « Toklandet
 2. Undrar varför en ur det mystiska genusfolket tagit bort inlägg på sin blogg? « Toklandet
 3. Stor komik i Uppdrag Granskning | Juggen reflekterar över intryck
 4. Nu har jag sett Uppdrag Granskning « Toklandet
 5. My Vingren vågar vägra fatta debatten | bittergubben
 6. Rossanna Dinamarca « Toklandet
 7. Lite Sveland så här på söndagen « Toklandet
 8. De ”glömde” den viktigaste källan… « Toklandet
 9. Lite från twitter häromdagen « Toklandet
 10. Roksfascisterna vill ha häxprocesser « Toklandet
 11. En del borde veta bättre | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: