Aftonbladet vs Expressen

Så var det dags igen då. Det verkar vara match mellan tidningarna om vem som värst kan skylla allt ont i världen på män. I ena ringhörnan från Expressen finner vi med blå handskar, röd inuti och med bruna tankar gamla pålitliga sexisten Marteus, hon har värmt upp med lite ordentligt manshat i omklädningsrummet värdigt en äkta radikalfeminist, inte något lighttjafs där inte. Hennes slagord hördes över hela landet.

I andra ringhörnan finner vi dagens utmanare från Aftonbladet, Ingvar Persson, han är totalt färglös men vi gissar att tankarna är brunröda i alla fall. han hade en liten mjäkig uppvärmning besående av att han muttrade lite vriden statistik och drömde om trevliga länder där alla måste tycka som han.

Matchen börjar med att Persson går ut hårt och sluggar vilt mot alla med den hårda smällen sjukdom som endast han som man (nåja) kan åstadkomma. Marteus, som är vaccinerad mot den sjukdomen kontrar med en jabb bestående av vita heterosexuella män som är hänsynslösa och den sved ordentligt på den färglösa Persson som faktiskt börjar få lite fin röd färg på kinderna. Han hämtar sig och slår till med ansvarsbrist hos halva befolkningen, Marteus tar första räkningen men kommer upp på sexist igen fast tar lite groggar, förlåt, är lite groggy ska det vara. Hon fixar det med lite rödtjut från kartongen, nämen nu blev det fel igen, ”ammoniak” heter det ju med rätt glasögon på om man följer gängse genusstandard. Första ronder tar slut.

Andra börjar med att Marteus slår till med hela patriarkatet rakt på rödtruten på Persson som vinglar betänkligt och måste ta rökning. Men ajajaj, han tog fel rökning och blev ännu dimmigare i skallen än han var innan matchen ens börjat, han ligger risigt till pga sitt skojröka men seconden, som dagen till ära är Anders Lindberg, och som är rödare än det rödaste rödtjut noterar att Marteus tullat på ”ammoniaken” och skriker till Persson att slå till med kvinnligt dubbelt ansvar. Marteus går i golvet igen fast smällen inte var så hård, det är nog ”ammoniaken” som börjar ta ut sin rätt, men som tur är så är ronden slut.

Sista ronden startar med en skoningslös attack bestående av lite vinklad statistik,  Persson märker de rödmosiga kinderna på Marteus men gjorde misstaget att försöka slå en proffsfeminist med hennes egna vapen, vinklad statistik är Marteus hemmaplan och hon kontrar med en pungspark, hård och välfylld som en chefslön, domaren missar den regelvidriga sparken omedveten om att proffsfeminister alltid har egna regler och Persson svävar upp till glastaket i sina egna skojröksdimmor samtidigt som ”ammoniaken” tar ut sin rätt på Marteus som segnar ner. Matchen är över och slutar oavgjort.

Här ska ni läsa lite mer seriöst om ledaren i aftonbladet, liksom här. Rekommenderas!

Aktivarum tar upp ett intressant fenomen från GP. Rekommenderas också!

MVH

Medborgare i Toklandet

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Hjalmar

   /  10/22/2012

  Njutbar match, särskilt att ingen vann, båda är loosers 🙂
  ”Skojrökare” är väl ungefär som ”feströkare”…

  Svara
  • Hjalmar:
   Eller så är skojig tobak närmare sanningen med tanke på dimmorna han sprider 🙂

   Svara
 2. Hjalmar

   /  10/22/2012

  Huvudsaken att båda hen-orna fick bita i gräset… De behöver verkligen ta reda på vad gräsrötterna tycker, men pugilisterna föredrar nog att stoppa huvudet i sanden 🙂

  På känt vänstermanér så är retoriken allt, men substansen saknas.
  (Kom inte dragandes med fakta, jag _vet_ att… osv.)

  Fråga:
  Halveringstiden på AB:s upplaga är fyra-fem år. *applåd* 🙂
  När går AB i konkurs?
  Jag tror/hoppas på år 2015 (vem vill vänta längre…?).

  Svara
  • Hjalmar:
   De vill inte veta vad folk tycker för då inser de att det inte stämmer med vad deras lilla bekantskapskrets tycker, och vad den tycker är det som ger dem näring och bekräftelse.

   Alternativet till konkurs vore att bli objektiva och förmedla nyheter utan extrem vinkling… Men det skulle nog tära för hårt både på redaktionen eftersom de skulle vara tvungna att sparka för många och insikten om att det saknar integritet.

   Svara
 3. Hjalmar

   /  10/22/2012

  Underlaget saknas för att bygga en seriös tidning, dvs seriösa journalister är en bristvara.
  Det är väl journalisthögskolorna som är roten till det onda. Men ur Ragnarök spirar något nytt…

  Svara
  • Hjalmar:
   De skulle säkert kunna om de ville, de är nog så rädda för att göra eller tycka något självständigt att det kommer en liten klick i byxorna. Och då känns det nog bättre att hela tiden få bekräftelse från sina ryggdunkarkompisar genom att skriva det som de vill läsa.

   Svara
 1. Mycket höns nu « Toklandet
 2. Han har vaknat upp efter matchen « Toklandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: