Skiter i halva problemet och urvattnade begrepp

Roks spottar ju ut ensidig propaganda i parti och minut för att göra folk rädda i onödan och den här gången är det våld mot äldre kvinnor som är i fokus. Varför bara äldre kvinnor? Existerar inte våld mot äldre män alls?

Alla som drabbas ska väl få hjälp? Fast i Roks värld så det bara vissa som är värda att hjälpa, den andra drabbade halvan skiter man i för det ger inga pengar och det ger inga pengar för att man så länge gapat ut propaganda om den första halvan. En liten go cirkel som skapats för att få mer medel…

SvD tar upp frågan idag och tidigt i artikeln tas det upp en dokumentärfilm som Roks gjort och en kvinna som berättar om sitt liv. Nu har jag inte sett filmen men jag antar att det måste finnas värre exempel än hennes eftersom det står om hennes make

”Han som ”aldrig slog” men hotade, drog ur telefonkontakten, kränkte och ”ruskade om””

Vet inte vad de menar med ”aldrig slog” inom citationstecken, ska man luras att tro att det hände i alla fall? Eller litar man inte på det hon säger?

Lilla Fridolf  drabbades, förutom att vara extremt förtryckt, av våld i seriernas värld men man undrar vad mer som sker bakom kulisserna, signalerna är ju tydliga minst sagt… Nu är ju Lilla Fridolf en serie men är det någon som tror att den bara är fantasier? Eller ser den ut som den gör för att spegla något som sker? Men eftersom det är en man som drabbades så är det utformat som ett skämt som man ska skratta åt. Tänk er nedanstående ”skämt” om det var tvärtom…

Bilden hittade jag här

Sen kommer det vanliga alibit Hur vanligt våld i nära relationer är bland äldre i Sverige vet ingen.”. Hela artikeln pratar ju om just kvinnor. Skita i halva problemet är ju Roks specialitet och de lever på just det och de lyckas få med sig andra också.

Att skita i halva problemet syns ganska tydligt här, ingenstans står det något om barnen som sett när papporna drabbas. Länken längst ner på Länsstyrelsens sida går hit och visar hur fördelningen av stora pengar gått till. Nu bor jag inte i Stockholm men gissar att det ser ungefär likadant ut överallt. Propagandan ger resultat, här är en som tycker att känslor och hur man upplever något är viktigare än fakta.

Urvattnade begrepp var det ju också. Om man inte ser upp så blir vad som helst vad man vill! T ex så står det i SvD artikeln ovan

”– Vi har försökt vidga begreppet våld. Våld för många är knytnävar och blåmärken, men när det gäller äldre kan det också förekomma ekonomiskt våld, kränkningar och sexuella övergrepp, säger Birgitta Vigil, utvecklingsledare på länsstyrelsen.”

Vidga begreppet våld… Smaka på begreppet ”ekonomiskt våld”. Smakar det bra? Vad ingår? Hur visar man att man drabbats av en kränkning? Vem värderar vad som ingår?

Våld kan och ska inte vara vad som helst, om man urvattnar begreppet så allt ingår blir känslor och upplevelser viktigare än fakta. Och då blir frågan vems känslor eller upplevelser är viktigast! Vill minnas att jag läste någonstans att de gjort en undersökning av sexuella trakasserier (tror det var det) på Lunds Universitet och det var skyhöga siffror på hur många kvinnor som var drabbade. Tills man fick reda på definitionerna… I princip allt var enligt definitionerna sexuella trakasserier (kan ha kommit ihåg fel också, hittade inte länken).

Rasist är ju ett begrepp som är extremt urvattnat och betydelselöst, idag är det den som inte tycker exakt som medier och gaphalsar i invandringsfrågan utan kanske har andra idéer och lösningar. Eller det räcker idag att man tycker att invandringspolitiken fungerar dåligt så är man rasist/nazist/Breivik. Oavsett VAD man tycker är fel! Det är en stämpel som gärna sätts i pannan på folk av de inom media och politiken utan eftertanke och där källkritik inte ens existerar hos de som gapar mest.

Kränkt är också enormt urvattnat, idag så verkar en del söka upp tillfällen att bli ”kränkt”. Är man inte kränkt själv så kan man ju vara det åt andra som inte har fattat att de är det. Man kan också dölja att man faktiskt ÄR rasist genom att håna andra genom att påstå att så fort de inte håller med är de kränkta av den anledningen att de är vita. Konstigt nog så är hudfärgen det absolut viktigaste för de som säger att den inte är viktig… Verkar vara vanligt förekommande bland de som kallar sig antirasister av någon anledning. Om man tycker att någon av en viss hudfärg är mindre värd, vad är man då?

Så se upp när du pratar med någon för det räcker för att du är rasist, utövar våld och kränker.

Gå till en affär för att handla skor och påstå att du har 38 i storlek och bli kränkt och anmäl till DO när personalen faktiskt säger att du har 41 och att det kanske är bättre att prova rätt storlek… Så kanske du tjänar en hacka på att vara kränkt!

Säg att du inte vill att partnern köper den där jackan för 2500kr som ändå bara kommer att hänga i garderoben så kanske du utövar lite ekonomiskt våld (eller vad ska ingå i ekonomiskt våld?).

Om du undrar över varför någon som bott i Sverige 10-15 år inte kan göra sig förstådd på svenska överhuvudtaget och ser det som ett problem så är du en rasist/nazist/Breivik. Eller det räcker i och för sig med att du är vit för att uppfylla kriterierna för en rasist/nazist/Breivik… Tycker de som kallar sig antirasister!

Lycka till med att leva under de förhållandena!

MVH

Medborgare i Toklandet

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

10 kommentarer

 1. Reagerade också på: ”Hur vanligt våld i nära relationer är bland äldre i Sverige vet ingen.”. Det är ganska typiskt för den här debatten: man vet inte men ändå påstår man och drar slutsatser.
  Om man granskar utredningarna i sådana fall är de ofta oerhört urvattnade och ”som man ropar i skogen får man svar”

  Svara
  • OldWolf:
   Det är ju tyvärr som vanligt, de vet inget men har ändå bestämt sig i förväg vad som är lämpligt att ”veta”. Sen skiter man i om det stämmer eller inte så länge det passar med rådande idéer från galningar. Allt rullar på som vanligt…

   Svara
  • OldWolf:
   Den har jag läst tidigare hos dig. Om dina % siffror stämmer så förvånas man inte. Eller så är det fel på din miniräknare… 🙂 Men typiskt att Roks är inblandat på något sätt i något som är dåligt underbyggt och grundar sig på personligt tyckande, antaganden och ”kreativ” statistik. Och så det vanliga att bara skita i halva problemet givetvis…

   Svara
 2. Jag tycker att det är extremt viktigt det du skriver om de urvattnade eller devalverade begreppen. Om någon före Bodströms tid hade råkat ut för en våldtäkt så visste man att det rörde sig om en ohygglig och traumatisk händelse. Numera har man ingen aning. Det kan lika gärna vara en morsa som inte gillar att hennes 14-åring har umgänge med sin 15-årige pojkvän. Och hur känner den som råkat ut för en riktig våldtäkt att inrangeras i samma begrepp? DET måste ju vara en kränkning om något.

  Och det där med att ropa Breivik så snart någon inte marscherar i takt med Feministiskt initiativ … För jävligt, och helt respektlöst mot hans offer.

  Svara
  • Café Rättvisan:
   Och det är också sorgligt att en del gör karriär och försöker tjäna pengar på det själva genom att urvattna begreppen ännu mer. Idag är man t ex en rasist bara man är vit och man, och är man en vit man ska man diskrimineras och förlöjligas som Kawasaki eller Yamaha eller vad han som ligger bakom vita kränkta män nu heter gör som sin business. Någon som tror att han inte gör detta för att tjäna på det själv? Han ÄR en äkta rasist som anser att de med viss hudfärg ska vara mindre värda… Och vill göra sig ett namn på det! Och lika sorgligt är de idioter som gillar det han gör och inte säger ifrån utan tvärtom uppmuntrar det. Han har väl ca 36-37 tusen på facebook vilket verkar vara många men jag intalar mig att det är de 36-37 tusen mest ointelligenta i hela landet eftersom de är så lättlurade.

   Svara
 3. Jag tror att det tyvärr är mer komplicerat. Två av mina egna fb-vänner har ”gillat” den sidan. De har aldrig gjort ett korkat intryck på mig – utom i jämställdhetsfrågan, där de har en extremistisk (feministisk) hållning. Jag tror att det är tidsandan snarare än personerna, och därför tror jag att det kan botas. Även om det kommer att ta lång tid.

  (Men det är just det att jag väldigt ofta befinner mig i ett feministiskt sammanhang som gör att jag måste skriva anonymt, både här och i bokform.)

  Svara
  • Café Rättvisan:
   Vad är det de gillar? Att han är öppet rasistisk? Att han är en politiker som använder sin makt till att sparka neråt? Eller att han som politiker öppet hånar och nedvärderar folk som inte tycker som han gör enbart på grund av hudfärg? Nja, jag tycker det låter som om de är väldigt korkade, hur kan man inte vara korkad och samtidigt gilla det? Tycker du ska fråga dina vänner vad de gillar och varför de gillar det. Är du inte själv intresserad av svaren du ev får? Jag skulle vara jäkligt nyfiken.

   Svara
 4. Det som de gillar är att han (eller är det en hon?) sparkar på en grupp som det sedan ganska många år är inte bara okej utan till och med påbjudet att sparka på. Vita, medelålders, heterosexuella män (en av ”gillarna” är själv en sådan) – som dessutom på den senaste tiden har börjat protestera mot sparkarna.

  Svara
  • Café Rättvisan:
   Så de två gillar att mobba andra, de är mobbare helt enkelt… Är inte det lite sorgligt? Fast de ser det givetvis inte så. Men tur att en av dem har öppnat ögonen och sagt god morgon i alla fall och slutat stödja den vidriga rasistiska mobbarmentaliteten som vkm står för. Det finns hopp trots allt!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: