Måste vara ett skämt!

I Svd idag så kan man läsa något av den värsta smörjan på länge. Det är någon som heter Anna Larsson (tror jag, namnet står inte direkt under kolumnen utan lite längre ner) som kör stenhårt på myten om att pojkar inte vill plugga och kan eller vill inte se att skolan är helt anpassad för flickor. Och att problemet ligger där…

Kan det verkligen idag 2012 finnas människor som är så korkade att de fortfarande tror på myterna och dessutom sprider dem? Hon tar upp att pojkarna halkar ännu längre efter och skyller det helt enkelt på pojkarna och deras föräldrar som hon tror inte uppfostrar dem enligt henne genusrätt. Så jag antar att hon tror att mer seochhörvetenskap ska lösa problemet…

Den ena floskeln efter den andra rapas upp i kolumnen så man börjar undra om det faktiskt är satir. Men tyvärr så tror jag inte det utan detta verkar vara en människa med extremt vriden syn på pojkar. Jag vet inte var man lär sig sånt men gissar på någon låtsasutbildning inom genus.

”Rädda pojkarna – gör kvinnor av dem”

Det är rubriken… Den har de utan att förstå att det är ju just det som orsakar problemen. Man har under en lång tid nu haft prästinnorna från genuskyrkan som chefsideologer som vill just detta.

Avslutningen är denna

”Men vill vi hjälpa pojkarna på riktigt bör vi börja redan när de är bebisar. Och göra ”kvinnor” av dem.”

Läs kolumnen själva och gråt en skvätt över hur sådana korkade åsikter kan sprida sig. Dock lägger jag in en brasklapp för det som står är så enormt dumt att det kan vara satir också!

MVH

Medborgare i Toklandet

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

34 kommentarer

 1. Klart det blir problem när 99,99% procent av förskollärarna är kvinnor, 98,99% av lågstadielärarna, 90% av mellanstadielärarna och 80% av högstadielärarna är kvinnor

  Svara
  • OldWolf:
   Schhhhh, säg inte det högt, det kan börja ryka i huvudet på dem då eftersom de inte stämmer överens med vad de lärt sig i genuskyrkan.

   Svara
 2. PS! En tillfällighet att5 kolumnen inte går att kommentera? (ironi)

  Svara
  • OldWolf:
   Är man konspiratoriskt lagd så kan man tro att de vet om hur mycket skit det faktiskt står där och att reaktionerna antagligen skulle bli därefter. Jag är faktiskt förvånad över att man kan pinga sin blogg!

   Svara
 3. Anonym

   /  11/23/2012

  Läskigare människa än Anna Laestadius Larsson är svårt att hitta. Kommer inte att klicka på länken, vet redan hur den där människan fungerar. Att pojkar får skylla sig själva är ett ständigt återkommande tema i hennes krönikor, det här är INTE satir, men det är så sjukt att man inte kan ta in det.

  A.L.L. är gift med en bra mycket äldre man, höjdare i mediesvängen i 08, patriarkatet personifierad. Vem tror du tjänade på giftermålet? Vem gifte sig till en massa pengar och makt? Vilken man skulle kunna göra på samma sätt som henne? Och hon har mage att läxa upp folk om jämställdhet – snacka om att kasta klippblock i glashuset för 10 mille i Nacka. Min teori är att hon genom sin makes makt har fått det jobb hon har och därför går det inte att ge henne sparken. Hon är ett typiskt exempel på många mediefeminister; vita medelklasskvinnor med äldre högstatusmän som mer eller mindre är posterpojkar för patriarkatet. Och de ska lära folket om det här med jämställdhet. Det vänder sig i magen på mig…

  Här finns lite mer info om henne:
  http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2011/12/anna-laestadius-larsson-annu-en.html

  Svara
  • Anonym:
   Ok, jag kopplade inte att det kunde vara hon men när du säger det så stämmer det ju klockrent. Det kan dock vara en annan Anna Larsson som har lika läskigt sjuka åsikter, det står ju bara Anna Larsson under. Kolumnen var så sjuk att det faktiskt kan vara satir. Jag hoppas det i alla fall för annars finns det nog inte mycket hopp för människan om sådant INTE är satir!

   Svara
 4. Genusföljaren

   /  11/23/2012

  Jag läste den 3 gånger, men jag förstår ändå inte vad hon vill.
  Hon svänger fram och tillbaka i dåliga argument tycker jag?

  Dock är det som altid en annalys där det inte gäller pojkars problem. Utan pojkar som problem!

  Svara
  • Genusföljaren:
   Hon vill väl som alla andra i genren genustramsare inte se problemen utan sätter händerna för öronen, skriker LALALA och blundar samtidigt. Verkligheten som man förnekat så länge är väl obehaglig när den knackar på dörren.

   Svara
 5. Genusföljaren

   /  11/23/2012

  Möjligen toklandet, Möjligen. Ar det A.L.L så är hon gu verkligen sinnebilden för både en PK-Mediafeminist och en reklampelare för Hypogami!

  Men nu vet vi ju inte det säkert, dock undrar jag vad ”kåseriet” har bland nyheterna att göra?

  Jag beundrar och följer er ”kamp” med era bloggar och med genusdebatten med mera. Själv läser jag vad ni skriver och speglar en del inne på Familjeliv.se (Massvt tillhåll för feminister)

  För att citera lite kända personer. ”Kampen måste till en början föras av de enskilda individerna”

  G

  Svara
  • Genusföljaren:
   Familjeliv ja, det har man ju hört en del om. Är nog bäst att jag håller mig borta därifrån tror jag. Skulle vara svårt att hålla tyst… 🙂

   Svara
 6. Målet för feminismen och dess genusindustri är att forma feministiskt korrekta människor, m.a.o. gör ”kvinnor” av pojkar/män.

  Svara
  • Malte Skogsnäs:
   Att det är syftet har ju många förstått men det har ju aldrig uttalats så direkt som här att det är målet

   Svara
 7. Genusföljaren

   /  11/23/2012

  Helt OT. men jag gillade HOBBEX slogan bäst (Var det inte till något jubileum?)

  ”Vi gör pojkar av män”

  Oslagbart!

  Svara
 8. Hjalmar

   /  11/23/2012

  ”Rädda pojkarna, gör kvinnor av dem.”
  Nej, det måste ju vara ironi… Annars vore det att sprida hatpropaganda, att förneka pojkar deras kön.

  Kan inte den människan bara klippa sig och skaffa sig ett riktigt jobb. (suck)

  Svara
  • Hjalmar X2:
   Tänk om det vore ironi ändå… Nä, jag tror faktiskt att den människan är så enormt korkad att hon hade platsat att softa med Ferdinand på julafton.

   Så också att Billing lagt upp lite. Han stängde ju av kommentarsfunktionen direkt utan förklaring så ingen vet ju något alls.

   Svara
 9. Hjalmar

   /  11/23/2012

  OT: Intressant att Pelle Billing har lagt upp ett par inlägg på sin blogg… Men det verkar inte gå att kommentera.

  Svara
 10. Hon har en tillstymmelse till poäng, och det gäller förväntningarna på pojkar. I skolan är de lägre än för flickorna och blir därmed en självuppfyllande profetia. Därför måste pojkarna prestera betydligt bättre än flickorna för att få samma betyg. På nationella prov kan resultaten vara ungefär lika mellan könen i flera ämnen men när betygen sätts drar tjejerna ifrån (naturligtvis känt av alla som läser denna blogg).

  Jag ska be att få återkomma med vittnesmål från närstående när jag har lite mer tid än för ögonblicket.

  Svara
  • Café Rättvisan:
   Är de verkligen lägre förväntningar? Felet är ju att skolan som den ser ut idag inte attraherar pojkar alls pga feminiseringen och att allt som pojkar är bra på tas bort eller tonas ner och minskas på till ingenting. Kunskap verkar inte vara viktigt i skolan idag av någon anledning utan det ska flummas med grupparbeten och liknande.

   Svara
 11. Vi får väl anta att denna krönikör är en ny stjärna, eftersom Anna ‘Laestadianen’ Larsson inte brukar lämna så många källor på sina åsikter. Trots det har hon missförstått hela grejen pga sin utpräglade socialkonstruktionism. Jag tänker ansluta mig till bloggdrevet mot denna drapa senare i kväll eller i morgon.

  Svara
 12. Det var Clas Ohlson som myntade uttrycket ‘Gör pojkar av män’.

  Men Hobbex sålde irrglasögon, som ‘Gör genusvetare av kvinnor’

  https://www.flashback.org/t144845

  Svara
  • bashflak:
   Hobbex var så länge sedan så man drömde sig tillbaka i tiden lite. Men visst är det en obehaglig likhet mellan irrglasögon och genusglasögon!

   Svara
 13. Se videoklippet jag har skapat om just dessa tokerier!

  Jag fattar inte att man kan skriva något så skruvat i SVD och få behålla jobbet! Hon förnedrar ju unga killar som redan fått sin framtid förstörd p g a feminismen!

  Svara
  • Emma:
   Den ska jag kolla på så snart jag får lite tid över, den är ju ganska lång.

   Svara
 14. Genusföljaren

   /  11/23/2012

  Nix, visst var det A.L-L som hade skrivit Nyheten/kolumnen!

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/radda-pojkarna-gor-kvinnor-av-dem_7696444.svd

  Se själva.

  Svara
  • Genusföljaren:
   Jaha, där ser man! Ja likheterna med hur hon skriver fanns ju där så… Oerhört obehaglig syn på saker och ting verkar hon ha i alla fall, tankarna snurrar iväg till 30-talet när man läser hennes texter. Rasbiologi och andra mindre trevliga saker från Tyskland kommer man att tänka på…

   Svara
 15. Och när ALL gick ut med sitt fullständiga namn raderades samtidigt blogglänkarna, eftersom hon inte klarar av att folk säger emot henne.

  Svara
  • bashflak:
   Men när jag klickar på länken i mitt inlägg så kommer jag till en sida där blogglänkar finns? Eller det kanske är cashen som spökar och visar den som finns sparad. Men adressen på länkarna är olika så det verkar vara två identiska kopior som heter olika.

   Svara
 16. Båda versionerna finns kvar. Den där hon kallar sig Anna Larsson har blogglänkar, den ‘riktiga’ med bildbyline har det inte.

  Svara
 17. Maria

   /  11/27/2012

  ALL hette tidigare endast Anna Larsson men sedan hon gifte sig lade hon till makens namn. Är hon skild nu då om hon skriver sig som Anna Larsson? Sedan hon gick en genuskurs på 90-talet är genus det enda hon har i skallen och alla hennes krönikor handlar om det. Hennes utgångspunkter är sedan länge hopplöst föråldrade, men hon får ändå hållas av någon märklig anledning. Dock är hon inte särskilt populär ens bland sina journalistkolleger, just på grund av sin ensidighet och oförmåga att variera sig.

  Svara
  • Maria:
   Ja man måste ha starka nerver när man läser hennes fantastiska alster. Men fattar inte hur det kan släppas igenom alls faktiskt, hon måste ha en hållhake som heter duga på den som bestämmer. Ärligt talat, vem skulle gilla att ha henne som arbetskamrat eller i vänskapskretsen överhuvudtaget? Det räcker ju att man bara är någorlunda ok själv för att inte ska vara möjligt…

   Svara
 1. Genus och statistik | Bashflak
 2. ”Rädda pojkarna – gör kvinnor av dem.” « Malte on the Roxxx
 3. Pojkars betyg | Bashflak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: