Rasismen på nätet

ska det tas itu med tycker några från div ungdomsförbund och några andra organisationer. Det är bra för ingen tjänar på rasism. Jag förväntar mig att man då börjar med det öppna som sprids via media och från representanter för partier. Det vore en bra början tycker jag!

Eftersom jag ser att t ex Stefan Lindborg, Förbundsordförande Ung Vänster har skrivit under så väntar jag mig ordentligt och offentligt krafttag mot de egna extrema rasisterna som huserar i partiet. Han kan ju börja med superrasisten bakom den rasistiska och hatspridande facebookgruppen Vita Kränkta Män, Yamaha, Kawasaki eller vad han nu heter. Han är visst vänsterpartist också. Om det inte är rasistiskt att använda hudfärg för att kränka och spotta på människor så lär man fan inte hitta mycket rasism på nätet! Och där kan man spinna vidare ytterligare, hur många politiker, journalister och andra mediemänniskor finns det som dessutom gillar den öppna rasismen som förespråkas där? Kanske de ska hängas ut med namn som de äckliga rasister och hatare som de är? Och där snackar vi rasism som har direkt med hudfärg att göra…

Man kan också börja med att bannlysa t ex EXPO att överhuvudtaget ges en enda sekund så länge de tycker att AFA är något bra som gärna ska få finnas. Om man är någorlunda mentalt frisk i huvudet så borde man se att EXPO är en organisation som tycker att våld är helt rätt metod att uppnå politiska syften. Om EXPO inte tycker det så hade de aldrig haft de övertydliga kopplingarna till just våldsextremister på vänsterkanten som inte drar sig för något. Våldsextremister är väl lika illa oavsett vilket jävla unket och stinkande hål de kryper upp ifrån? Eller stinker de mindre skit om de kommer från vänster?

Man kan också börja ta tag i de som hatar människor beroende av vilket kön de har och som dessutom får skriva om det i tidningarna på framträdande plats. Två av många exempel den senaste tiden är Ann-Charlotte Marteus, Anna Laestadius Larsson är en annan som verkar hata män så mycket att man blir lite rädd, jag undrar faktiskt vad t ex de två är kapabla till att göra… Larsson nöjer sig inte med att bara hata män utan vill till och med ge sig på småpojkar! Undrar hur det ser ut hemma hos henne…

Några grejer från själva artikeln

En plats där främlingsfientligheten särskilt fått ökad spridning är internet. Kommentatorstrådar på nätet översvämmas ofta av både rasistiska och främlingsfientliga kommentarer. Samtidigt som de demokratiska partierna och människorna som vänder sig mot både den rasistiska och främlingsfientliga tonen inte alls gör lika stort avtryck på nätet.”

Det verkar som om vi läser olika kommentarsfält, jag har nog aldrig sett att något ”översvämmats” av något annat än kritik mot författaren som antagligen medvetet försökt att ljuga och luras vilket då genomskådats, detta gäller oavsett ämne! Men det är klart, när man märker att folk inte längre accepterar lögner och skit så kanske det kan uppfattas som det kryptiska uttrycket ”ton”. Vad är det? Det påstås att ”tonen” inte är bra. Är den främlingsfientliga och rasistiska ”tonen” värre än den öppna rasism som förespråkas av t ex Vita Kränkta Män? Hur kan det bli så att en ”ton” är värre än det öppna?

Länge har de främlingsfientliga krafterna fritt fått florera på nätet och avfärdats som foliehattar och nättroll. Deras framfart har haft tydliga negativa konsekvenser för det demokratiska samtalet och många större nättidningar och forum har helt eller delvis fått stänga ner sina kommentatorsfält.”

Nej, det beror nog snarast på att de som skriver artiklar är vana vid ryggdunkar av människor som tycker exakt likadant och vill då inte se att det finns en annan värld utanför den lilla kretsen som tycker och gillar lika. Det blir svårare att ljuga och det blir pinsamt när andra redovisar att det faktiskt är lögner som skrivs. Då är det bättre att inte behöva se det, eller hemska tanke, sluta ljuga i tidningarna… Detta gäller också oavsett ämne!

”Initiativet kommer från Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, men vi är många demokratiskt sinnade organisationer och personer som tillsammans sluter upp för att bemöta de främlingsfientliga och rasistiska krafterna. Det är viktigt att visa att det är ett fåtal som högljutt härjar och att en överväldigande majoritet i Sverige inte delar de främlingsfientliga åsikter som sprids på internet.”

Så här tycker demokratiskt sinnade organisationer som SSU att man ska göra

Denna banderoll syntes på en tjejträff anordnad av SSU, Aktivarum har skrivit om detta här. Hur var det nu med hat? Eller är den kryptiska ”tonen” återigen värre?

Därför är det viktigt att alla vi som inte delar dessa antidemokratiska åsikter vågar ta fighten.”

Återigen så får man väl hänvisa till EXPO, jag vidhåller att man inte är mentalt frisk om man tycker att de står för demokrati med tanke på att de agerar som Stasi… Eller är det så att alla de som skrivit under debattartikeln offentligt vill ta avstånd från EXPO som bevisat håller extrema våldsmänniskor bakom ryggen och dessutom håller på med åsiktsregistrering? Vågar t ex SSU ta avstånd från dem trots att Mona Sahlin sitter i styrelsen där? Sitter man i styrelsen och inte protesterar mot deras skitiga historia så tycker man nog att historian de har med grova dömda brottslingar i organisationen är bra…

Eller så letar vi riktigt noga i dessa förbund och deras historia och ser vad som dyker upp, gissar att det är en hel del smaskigt som ligger där och bara väntar på att bli upptäckt.

MVH

Medborgare i Toklandet

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

12 kommentarer

 1. Jag måste bara säga att din underrubrik på hemsidan är så klockren: ”Idioti – för Sverige i tiden”. Jag menar, alla dina inlägg är ju idioti, det är skönt att du har sån självinsikt att du också förvarnar om det.

  PS. Fantastiskt att du klankar ner på sidor som Kränkta Vita Män trots att du själv raljerar med citat från olika personer precis som han gör. Dags för en tids självkritik??

  PS 2. Är jag en manshatande PK-feminist nu eftersom jag inte delar dina åsikter??

  Svara
  • Om inte du skriver ditt namn så kan du glömma mitt!:
   Hej du, vet inte om du är läskunnig eller bara går efter vad andra sagt. Raljerar med citat säger du… Du ser inte skillnad på att raljera och spotta på människor pga hudfärg och kritik mot dessa människor? Jag är ledsen men i min värld är man ärkerasist om hudfärgen är det viktigaste kriteriet på hur man ska bli bemött… Alltså så är Yamaha eller Kawasaki en tvättäkta ärkerasist och inget annat. Och de som gillar hans rasistsida är förmodligen också ärkerasister, eller är åtminstone mer än lovligt korkade.

   Varför skulle skulle jag tycka något om dig? Är du en manshatande feminist så är du oavsett om du delar åsikter med någon, är du en sådan? Jag vet inte, du har inte uttryckt något sådant i din kommentar i alla fall. Var har jag skrivit att man är en manshatande feminist om man inte delar mina åsikter? Jag har för övrigt aldrig skrivit någonting om att något skulle vara PK överhuvudtaget!

   Svara
 2. Den där SSU-banderollen var fan inte snygg. Riktigt äckligt att travestera den gamla nazistsloganen ”vit makt – judeslakt”. Där måste den eventuella hjärnan varit fullständigt urkopplad.

  Svara
  • Café Rättvisan:
   Visst riktigt andas det ”demokratiskt sinnade” om SSU? Sossarnas egna historia med rasbiologi och liknande är inte snygg… Deras egen moraliska kompass pekar alltid och endast åt ett håll, nämligen åt det håll där plånboken och makten finns, med tanke på att det inte bara varit ett tillfälle där de avslöjats med att mygla till sig stålar. Vill man ha en gloria på huvudet så får man se till att den har förtjänats och satts dit av andra och inte av sig själva för den tenderar att både skava och åka ner framför ögon och öron annars.

   Svara
 3. Ajabaja! Du får inte kritisera den av samhället tillåtna rasismen och sexismen mot vita män för då kommer internettrollen och skriver dig på näsan.

  Svara
  • Malte Skogsnäs:
   Jag tar fram den starka strålkastaren och lyser dem rätt i ansiktet, troll brukar explodera då.

   Svara
 4. bobbenswe

   /  11/26/2012

  Suverän avklädning av nonsenstrollen i den förenade vänsteraktionen på nätet. Det var som om de självutnämnda ”antirasisterna” insåg att julen nalkade sig och då de blev utkommmenderade för att kommentera och kasta rasistbegrepp hej vilt för att få en julklapp så var det några som kände sig manade. Har då rasismen minskat?

  Svara
  • bobbenswe:
   Jag tycker att de som pekar finger åt andra borde peka mest på sig själva. Självpåtagen gloria skaver och skymmer både sikt och hörsel. Ska man leka extra god så får man allt ha extra rent hos sig själv också. Hade de gjort en ordentlig aktion för att rensa hos sig själva först och peka finger på de inom den egna gruppen för att visa att de menar allvar hade det varit en annan sak. Nu gör de allt för inte fokuset ska ligga på dem själva. Och det är sorgligt att de inte ens ser den öppna rasism som frodas i de egna leden utan till och med tycker den är bra!

   Svara
 5. Tonen är inte bra när man inte inskränker sig till deras begränsade världsbild… Det verkar vara väldigt obehagligt med människor som inte tänker vad journalister och politiker vill att dom ska tänka.

  Svara
  • Nephilim´s Wings:
   Ton är ett väldigt kryptiskt uttryck som används när något inte passar, ingen vet ju vad ”ton” är för något. Men tydligen är ”ton” värre än något annat som kommer från dem själva.

   Svara
 1. Feminister som har tröttnat på manshatet. « Malte on the Roxxx
 2. Nyttig självinsikt | Bashflak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: