Ögonen är det första man blir blind på

I SvD har Barbro Sörman och Kerstin Burman som är vänsterpartister, antirasister och feminister, skrivit om att Facebook måste ta ansvar för hat och rasism som sprids där. De räknar upp ett antal som de säger visar att just rasism, sexism och hat sprids där.

”Här i Sverige är vi inte förskonade. Vi ser grupper som ”Krossa antivismen” som har ett djupt rasistiskt syfte och innehåll. En hel del grupper har namn som ”Nej, tack till moské i Sverige”, ”Nej tack till körkort och andra särrättigheter för invandrare” och det har ju alla rätt att tycka. Problemet är bara att dessa grupper översvämmas av rasistiska kommentarer och det länkas friskt till högerextrema webbplatser.

Det finns också de grupper som utger sig för att vara ”humoristiska” där det kan vara en svår avvägning att avgöra vad som bara är smaklöst och vad som är uppenbart rasistiskt eller hatiskt. Ett exempel är ”The typical muslim” som är öppet rasistisk. Där samlar användare alla fördomar de kan hitta om muslimer och gruppen ”skojar till det” genom att ha en bild på Usama bin Ladin som ”den typiske muslimen”.”

Jag vet inget om just de som räknas upp men det känns som om de är ganska anonyma och av den stora allmänheten räknas som ganska obskyra grupper som man själv aktivt får söka upp för att hitta.

Men lite intressant är hur dessa två tar upp grupper som de menar försöker gömma sin rasism/sexism/hat bakom humor samtidigt som de NOGSAMT undviker den värsta av dem alla, Vita Kränkta Män…

De räknar upp lite om juridik vad gäller brottslighet som sker på nätet och avslutar

”Facebook har skapat ett forum där hat, kvinnoförakt och rasism kan spridas fritt. Det är dags att Facebook tar ansvar för detta.”

Barbro Sörman och Kerstin Burman kallar sig vänsterpartister, antirasister och feminister. Vänta lite nu, det är lite bekant att att kalla sig så… Hur är det nu Kawa Zolfagary som startade den ärkerasistiska facebookgruppen Vita Kränkta Män kallar sig?

Han har på sin sida dödsmaskinen ett inlägg som heter ”Finn din inre vita kränkta man” som han skrivit 29 okt 2012, och där finns följande bilder

Bilderna är skapade av något som heter memegenerator. Kawa själv tycker att det är så bra ”humor” att han till och med har en möjlighet att skapa nidbilder direkt under inlägget

Han uppmanar andra att skapa ”humoristiska” bilder och posta i kommentarerna och när man klickar på kommentatorernas länkar kan man hitta ännu mer ”humor”

Om man kallar sig vänsterpartist, antirasist och feminist och inte ens nämner detta som en annan som också kallar sig vänsterpartist, antirasist och feminist sysslar med så är man nog så korkad så man platsar bland de som tror att dubbelmoral är dubbelt så bra moral… Så att gömma sig bakom ”humor” för att sprida skit och rasism som Kawa Zolfagary gör är tydligen helt ok om man kallar sig ”vänsterpartist, antirasist och feminist”. Det är ju svårt att tolka det på annat sätt när man i en debattartikel tar upp just detta men noga undviker att nämna den största svenska rasistiska gruppen som finns på Facebook. Men den här gruppen är ju skapad och drivs av en vänsterpartist, ”antirasist” och feminist och då verkar det vara andra regler och värderingar som gäller, precis som äkta dubbelmoral förespråkar!

MVH

Medborgare i Toklandet

Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

40 kommentarer

 1. Bashflak

   /  11/29/2012

  Varför har dom Pär som bild? Hade väl varit bättre med Jimmy då

  Svara
  • Bashflak:
   Ja varför valde de just Pär? Jag tror det är för att han var ett jobbigt pekfinger in i ögonen när han stack hål på lögner och bubblor som gärna skulle vara ”sanningar”. Gång på gång så visade han ju det absurda och det accepterades nog inte helt enkelt.

   Svara
 2. Ja, sådan är moralen i den svenska jämmerdalen;-)

  Svara
  • OldWolf:
   Japp, dubbelmoral är dubbelt så bra moral tycker en hel del av befolkningen!

   Svara
 3. robjoh

   /  11/29/2012

  Såg vänsterpartiets debatt artikel igår och skakade likt du på huvudet åt deras dubbelmoral. Jag skulle dock vilja tillägga en sak. Det är uppenbart att feminismen i Sverige (och resten av världen) är antidemokratisk.

  Det de skriker efter är censur, de vill tysta alla som inte tycker exakt som de. En sådan inställning oavsett hur god man anser sig vara leder en sådan inställning till fascism. Även om jag inte tycker om gruppen vita kränkta män, så anser jag den får finnas. Jag anser att den är avskyvärd och jag föraktar allt vad de står för, men jag tänker inte skrika efter censurkortet. Anledningen stavas att det fria ordet är grunden för ett tolerant samhälle. Att vissa använder sin frihet på ett korkat sätt är något man får leva med.

  Svara
  • robjoh:
   Nej, man ska absolut inte censurera! Det är bara bra att det framgår hur extrem dubbelmoralen är bland kommunister (dit även feminismen alltför tydligt hör…). Men ska man spela extra god så måste man ha extra rent framför den egna dörren. Man ska inte gapa om hur hemska andra är samtidigt som man hyllar samma skit i de egna leden.

   Svara
 4. Ja, att inte nämna en av de värsta mobbande, rasistiska och sexistiska Facebookgrupperna är typiskt för dessa vänsterpartister. Det är dock inte ett dugg förvånande. Bara ytterligare ett tecken på deras dubbelmoral.

  Lika illa, om inte värre, är dock att Kawa Zolfagary och hans mobbarvänner fär det stöd de får av stora delar av mediaetablissemanget. T.ex. i SVT’s Kulturnytt häromdagen då det som förstanyhet rapporterade om att han nu gjort en bok om ”Vita kränkta män”. Hittade tyvärr ingen länk. Reportaget var gjort som ett rent reklaminslag, utan tillstymelse till kritiska inslag. Det är på det sättet som smygindoktrineringen sker i det här landet.

  Svara
  • Treve:
   Vara rasist och sprida skit som Kawa gör är tydligen helt ok så länge man är vänsterpartist och feminist. Då ska det stödjas och uppmuntras av någon anledning. Det skulle dock vara intressant att höra varför de två som skrivit debattartikeln så noga undvek att nämna den värsta rasist- och skitkastargruppen som finns i Sverige. Beror det på att han kallar sig vänsterpartist, antirasist och feminist eller är de helt enkelt så extremt korkade att de trodde att ingen skulle bry sig?

   Svara
 5. Inte lätt att vara rasist i dagens Sverige

  Svara
  • Antirasist:
   Om man är medlem i ”rätt” parti är det till och med hyllat i Sverige att vara rasist. Ännu bättre rasist är man om man kallar sig feminist och ”antirasist” samtidigt.

   Frestande att gå in och göra en bild men jag avstår nog… 🙂

   Svara
 6. robjoh

   /  11/29/2012

  @Toklandet
  Mitt inlägg var absolut inte menat som kritik, jag menade mest att det är så uppenbart att feminismen är ett hot emot vår demokrati. För även om de helt klart uppvisar en fruktansvärd dubbelmoral så visar de återigen att de inte vill ha demokrati. Vad de verkligen vill ha är en stat där de avgör vad som är rätt och gott med indoktrinering av folket så att alla tycker på samma sätt. Problemet är att ett sådant system endast kan ”fungera” om man med våld håller folk på sin plats.

  Ja dubbelmoralen är uppenbar, och det är något vi ska lyfta, men det är viktigt att komma ihåg att den censur de argumenterar för är första steget emot en diktatur.

  Svara
  • robjoh:
   Den dagen de fått som de vill så bor jag inte här längre, och förhoppningsvis inte mina barn heller… För då är det synd om befolkningen!

   PS
   Jag ville bara förtydliga om det ev skulle kunna tolkas som att jag ville censurera något att det absolut inte är så. Det är lätt hänt att texter inte uppfattas som det är meningen att de ska av alla. Det vore konstigt om de gjorde det…

   Svara
 7. Som jag skrev i kommentarerna på Genusnytt strax före Pärs avhopp – Feminismen är för demokratiseringsprocessen vad bakelittelefonen var för telekommunikationen.

  Svara
 8. robjoh

   /  11/29/2012

  @bashflak
  Den får du allt förklara, jag är nog yngre än dig. Var bakelittelefonen bra på att gå sönder?

  Vet att Volvo hade en bakelit ratt som var riktigt bra på att gå sönder…

  Svara
 9. Men sluta kränka den ofelbara Kawa Zolfagary, vår tids störste hjälte. http://www.litteraturmagazinet.se/kawa-zolfagary/intervjuer/vita-krankta-man

  Svara
  • Malte Skogsnäs:
   Ja herregud, Hanna Modigh Glansholm har nog vinklat skygglapparna så mycket att hon behöver ledarhund eller vit käpp för att ta sig fram tror jag… Undrar om hon ställt samma ”frågor” om hon sett t ex bilderna ovan…

   PS: Eller så kallar hon sig vänsterpartist, feminist och antirasist. För gör man det så försvinner allt sunt förnuft verkar det som

   Svara
 10. Alexander

   /  11/29/2012

  Blev förvånad att inte ”Jag är inte rasist, jag tycker bara inte att invandrare har i Sverige att göra” fanns med!

  Svara
  • Alexander:
   Jo med Kawas extremt stinkande beteende så kan man vänta sig vad som helst. Men sånt verkar ju vara helt ok om man bara kallar sig vänsterpartist, ”antirasist” och feminist.

   Svara
 11. Litteraturmagazinet censurerar kommentarsfältet.

  Svara
 12. Åtminstone den första borde vara åtalbar som förtal eftersom den faktiskt påstår att Pär Ström vill slänga ut invandrare, vilken han mig veterligt aldrig påstått. De andra är väl mer uppenbart mlenade att vara nån slags ”satir”, även om usel åsdan.

  Svara
  • dolf:
   Jo, ”satiren” är så usel att den inte kan klassas som det alls tycker jag. Men han skrev så här i sitt borttagna inlägg
   ”Ibland får jag frågan om jag är en vit kränkt man själv. Svaret är ja, jag tror vi alla har en Vit Kränkt Man (VKM) inom oss. Som tur är så har internet gett oss den magiska förmågan att ge uttryck för vår inre VKM.”
   Då borde han ju ha sin egen bild där… Men det undvek han väldigt noga…

   Svara
 1. Undrar varför en ur det mystiska genusfolket tagit bort inlägg på sin blogg? « Toklandet
 2. Undrar varför en ur det mystiska genusfolket tagit bort inlägg på sin blogg? « Toklandet
 3. Det ultimata beviset « Toklandet
 4. Rossanna Dinamarca « Toklandet
 5. De ”glömde” den viktigaste källan… « Toklandet
 6. På tal om yttrandefrihet « Toklandet
 7. Det är svårt att försvara en rasist « Toklandet
 8. Aftonbladet lanserar Politism.se « Toklandet
 9. Nya kreativa metoder « Toklandet
 10. Nu är det ett år sedan | WTF?
 11. En teaterföreställning för kulturälskande feminister | Juggen reflekterar över intryck
 12. Kritiska vithetsstudier (rasbiologi) hos Scouterna | WTF?
 13. Allt är alltid mäns fel | WTF?
 14. Kawa Zolfagary i Trolljägarna | Maniac Media
 15. Lady Dahmer, tredje inlägget | WTF?
 16. Därför stöder jag Inte Chavez Perez | Genusdebatten
 17. Feminismens världsomvändande insatser … | Genusdebatten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: