Ny jämställdhetsminister

Så har då Nyamko Sabuni lämnat skeppet som jämställdhetsminister och ny är någon Maria Arnholm. Jag vet inget om henne, hon kanske är bra? Men borde det inte i kölvattnet av Sabunis lappkast om kvoteringar vara en man den här gången? För feminister är det ju det viktigaste att kvotera till toppjobben… Nu är ju inte Wikipedia någon källa till sanning alltid kanske men där står i alla fall uppräknat vilka som varit jämställdhetsministrar och av 16 st så har endast två varit män. Eller nåja, av namnen att döma har de varit män i alla fall… Jens ”bo med en häst” Orback och Bengt ”Röda Korset” Westerberg… Så borde det inte i rimlighetens namn vara en man den här gången? Var är alla som gapar om kvoteringar? Jag menar 14 av 16, det är drygt 12% som varit män och det borde ju innebära att det är JÄTTEVIKTIGT att kvotera… Eller just det, nu glömde jag ju att man inte ska blanda in logik, som enligt feminismen är en manlig härskarteknik, när man har med feminister att göra. Förlåt!

Nu kallar sig tydligen Arnholm feminist, det är tydligen jätteviktigt för en Jämställdhetsminister! att alltid bortse från halva befolkningen av någon anledning. Det tycker i alla fall t ex Opinionsbloggen på Expressen där rubriken är ”Äntligen en feminist som jämställdhetsminister”… Precis som om de tidigare jämställdhetsministrarna inte har skitit mycket nog i männen då eller? Borde inte bara det faktum att Gudrun Schyman tycker att det är bra få alla varningssignaler att yla så högt att man behöver hörselskydd?

Jämställdhetsminister heter det ju, vad innebär det? ALLA tidigare har ju fått för sig att det betyder Kvinnominister men jag kan inte hitta den synonymen hur mycket jag än letar. Vad tycker då Arnholm är viktigt?

Högst upp på prioriteringslistan sätter hon de ojämna lönerna mellan män och kvinnor, men även våld mot kvinnor och risken att pojkar får sämre studieresultat i skolan är frågor som hon nämner på presskonferensen.”

Nu ska vi se, det viktigaste är påstådda ojämna löner, gissar att hon menar löneskillnaden som faktiskt existerar men menar hon verkligen ojämna löner eller är det en tidningsanka? För om man ska åtgärda ojämna löner så är det ju en sorts sovjetlön man är ute efter där man har exakt samma lön oavsett arbete (utom för det egna då givetvis). Det kan väl inte vara möjligt? Sen kommer våld mot kvinnor för våld mot män ska man fortsatt skita i och sist kommer pojkarna i skolan som BEVISAT är diskriminerade… Japp det låter som en dagordning som vilken äkta Kvinnominister som helst skulle vara stolt över…

Låt mig gissa, nu när det ”äntligen” är en som kallar sig feminist innebär att det kommer att vara precis lika mycket eller mer av genustrams som ställer till det ännu mer för pojkarna… Ännu mer låtsasjobb som innehåller ordet genus. Och precis samma spyor om ”mäns våld…” som vanligt.  Så tyvärr alla killar i skolan, förvänta er ingen ändring eller hjälp utan det kommer förmodligen att fortsatt vara fullt ljus på flickorna endast. Oavsett vilka problem ni har så kommer det alltid att vara ert eget fel och minsta lilla problem som flickor har kommer också alltid att vara ert fel för så tycker nämligen feminister, framför allt de som har ett arbete som innehåller ordet genus… Win Win situation för en äkta feminist!

Men jag hoppas givetvis att jag har fel så vi får väl vänta och se. Man måste ju ge henne chansen!

Men det hade varit roligare (och förmodligen MYCKET bättre) om Jämställdhetsfeministern blev jämställdhetsminister…

Tillägg

Precis som man misstänkte så börjar bearbetningen meddetsamma. SKR har rubriken ”Väkommen i arbetet mot mäns våld Arnholm!”. Jo det står faktiskt Väkommen (nu har de ändrat så det är rättstavat)… De skriver

”SKR är lättade att Sverige återigen har en jämställdhetsminister som är feminist och kan se och analysera strukturer för att på bästa sätt motverka mäns våld. Vi hoppas att det betyder att den nya jämställdhetsministern Maria Arnholm ser sambandet mellan mäns våld och andra jämställdhetsfrågor såsom föräldraförsäkringen och jämställda löner”

Och det är bara i ingressen…Sen fortsätter det i samma stil. Det är anmärkningsvärt med tanke på att ordföranden i SKR är socialdemokratisk riksdagsledamot…

MVH

Medborgare i Toklandet

Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. …och DÄR försvann anledningen till att det kanske skulle vara jämställdhetsfrämjande att rösta borgerligt.

  Nåja, ljuset i tunneln är att hon ser pojkars studieresultat som problem. Återstår att se vilken sorts feminist hon är – är hon en sådan som skuldbelägger pojkarna eller inte?

  Svara
  • Ekvalist:
   Tja, pojkarna var ju INTE det första eller andra hon nämnde så jag gissar att det kommer så långt ner på listan att man aldrig ”hinner” göra något… Men man måste ju ge henne chansen, man kan ju inte toksåga innan man vet något! Men en liten varning eller förutsägelse om vad man tror kan man ju alltid slänga in 😉

   Svara
 2. Sören

   /  01/21/2013

  Ekvalist. och så visar det sig att ljuset i tunneln är ett godståg på väg mot dig… som Metallica skaldade.

  Svara
 1. Liberal feminist? | Bashflak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: