Uppdatering: Det mystiska folket

Jag skrev ju om det mystiska Genusfolket för några dagar sedan, lite om hur de levde, hur de såg ut, vad de gjorde mm. Det väckte ju en del frågor givetvis, bl a om deras fiender som de bekämpar, hur de faktiskt blir fler för jag hade ju bara gissningar om det plus en del annat som man kan fundera över.

Jag har nu fått kontakt med en av genusfolket som väldigt schysst ställde upp på en intervju. Jag hade givetvis med mig kameran och tog en bild av personen från det mystiska folket och fick lov att publicera den om jag anonymiserade bilden så man inte kan känna igen personen då deras levnadssätt och livsfilosofi enligt Ledarna ska vara höljt i dunkel. Jag håller givetvis vad jag lovar också så därför är bilden pixlad.

pixlad

Foto av personen från Genusfolket som jag intevjuar

Ok, så var det intervjun, jag är ju ingen erfaren intervjuare så kanske kunde någon annan göra bättre ifrån sig men ni får hålla tillgodo med det som bjuds. Eftersom personen från Genusfolket ville vara anonym så kallas h*n hädanefter för Gf.

Jag: Tack för att du ställde upp, det var verkligen schysst!

Gf: Inga problem.

Jag: Men varför måste du vara anonym? Det finns ju inga skillnader?

Gf: Klart att det finns skillnader! Men våra Ledare har bestämt att alla skillnader som finns bara är socialt konstruerade.

Jag: Hur då menar du?

Gf: Ja till exempel så funkar vi på precis samma sätt som ni, det finns hos oss motsvarande det ni kallar kvinnor och män. men våra ledare har bestämt att sådan skillnad inte finns alls utan att den bara är konstruerad. Men några av oss vet ju att det inte är på det viset men det gäller att vara försiktig för om man har någon annan åsikt än Ledarna så kan man råka illa ut, man kan bli utfryst ur gemenskapen eftersom det finns så många som är så lättlurade att de tror på ALLT som Ledarna säger.

Jag: Hur kan detta gå till? Det låter ju jätteallvarligt!

Gf. Ja man kan till exempel inte få sitta vid byelden och berätta sagor, man kan bli attackerad av de som tror blint på Ledarna, man kan bli anklagad för hat om man inte håller med Ledarna, det finns mycket som kan hända… Man blir hatad också!

Jag: Berätta lite om era samlingar vid byelden, vad ni berättar om, vad som ligger bakom era berättelser mm.

Gf: Ja det är den veckovisa samlingen där vi berättar vad vi vet om den Onda Patriarken, att h*n ligger bakom allt som är dåligt i världen.

Jag: Hur ser den Onda Patriarken ut? Är det någon som sett den? Har h*n alltid funnits?

Gf: Våra Ledare har sett den Onda Patriarken och vi ser den också med jämna mellanrum men det är lite lurigt att få syn på den, man måste ha speciella glasögon och först då kan man se. Våra Ledare kan dock se den utan glasögon men det beror på att de är upphöjda. Men man kan faktiskt hjälpa glasögonen lite, du vet ju om att vi gillar hallonsaft, eller hur?

Jag: Ja, jo, hallonsaften har jag hört talas om.

Gf: Vi köper vår magiska hallonsaft i en speciell hallonsaftbutik i byn, alla byar har en sådan hallonsaftbutik med grön skylt, man köper hallonsaften i 3-literslådor och när man druckit ungefär 1 liter så börjar synerna och visionerna att komma! Hallonsaften tillsammans med de speciella glasögonen är fantastisk magi!

Jag: Öhh, ok… Men var kommer era speciella glasögon ifrån? Från början menar jag?

Gf: Det var våra Ledare som gav oss dem. De är vetenskapligt framtagna av magiskt glas av våra Ledare. Vetenskap är jätteviktigt för oss så om våra Ledare säger att något är vetenskapligt så är det så. Vi kan ju inte ifrågasätta vetenskap, eller hur?

Jag: Men, ehhh, en sak är väl inte vetenskap bara för att någon säger det? Det som motsäger det som ledarna säger då? Är det ingen som funderar lite på det?

Gf: Jo, om det är Ledarna som säger att det är vetenskap så är det så! Och det finns inget som motsäger Ledarna i vetenskapen, allt de har tagit fram stämmer! Det sägs att det finns hela bibliotek av Ledarnas magiska vetenskap som visar att allt de säger är sant!

Jag: Men det finns väl andra inom vetenskapen som

Gf: NEJ! Ledarna har tagit fram allt som är sant, det som de inte tagit fram är inte sant!

Jag: Kan du berätta lite om den Onda Patriarken, vad gör den så ond, varför är den er fiende?

Gf: Ja det var våra Ledare som för ca 25 år sedan kom och berättade om den och förklarade att alla svårigheter som vi haft och har beror på den Onda Patriarken, att det var Patriarken som skapade skillnader mellan oss. Vi föds exakt lika och de skillnader som sen uppkommer beror på den Onda Patriarken för att förtrycka oss. Den Onda Patriarken använder sina hantlangare och skapar regler för hur vi ska leva, regler som bara är till för att förtycka.

Jag: Hur vet du det?

Gf: …

Gf: Det har ledarna sagt!

Jag: Men om ni inte sett vare sig den Onda Patriarken eller hantlangarna, hur kan då de bestämma era regler och hur ni ska leva? Hur ser reglerna ut? Är de nedskrivna och i så fall, hur kan något väsen ni aldrig sett ha skrivit ner regler för er?

Gf: Det är det som är det farliga, allt sånt är OSYNLIGT! Förstår du? Det är jättesvårt att bekämpa sånt som man inte ser!

Jag: Men om ni inte ser något av det och inget finns skrivet, hur vet ni då att det finns alls?

Gf: …

Gf: … Det har Ledarna talat om för oss! Just det! Ledarna har talat om att det är ungefär som ett glastak, det syns inte men det tar emot ändå och Ledarna har sagt att det är det som hindrar oss i vår vardag och inget annat.

Jag: Är det bara Ledarna som säger sådana här saker eller finns det andra också?

Gf: Jo, det finns fler, framför allt de som behärskar det magiska Skriftspråket. Vi kan ju alla läsa och skriva men endast ett fåtal har förmågan att skriva med magi.

Jag: Skriva med magi?

Gf: De som skriver med magi har alltid rätt för de skriver med magiska ord de texter som är viktiga för oss! Och inte bara skriver, allt de säger är viktigt och sant. Jag kan nämna några namn, jag förvränger namnen så att man inte ska veta vilka det är, vi har till exempel Marie Svelandia, Åsa Lindskog, Lurk Jolmert, Kapten Klänning, Angelo Hoppisäng, Gudrun Skykvinna, några Lisor med flera. Det finns jättemånga som skriver och säger den vetenskapliga magiska sanningen. Oj, nu höll jag på att glömma en av de viktigaste, Eva Brungren, hon är jätteviktig för hon har vetenskapligt bevisat att den Onda Patriarkens hantlangare dödar våra spädbarn och äter upp dem i skogen! Det är helt sant att det har hänt för det har Eva Brungren sagt! Eva Brungren är så viktig att det hon säger och har sagt används av våra viktigaste utbildningar till våra viktigaste positioner i våra samhällen, ja de som står under Ledarna alltså!

Jag: Ehh… Hmmm… Jag tycker du verkar vara lite annorlunda nu mot när vi började intervjun, då fick jag intrycket att du tänker lite själv, du visste till exempel att det fanns skillnader och du visste ju att det var bäst att vara försiktig så att inte Ledarna får reda på att det finns några som tänker själva mm.

Gf: Va? Det har jag aldrig sagt! Det enda jag sagt är att Ledarna alltid vet bäst och att vad de säger är Sanningen! Den vetenskapliga Sanningen!

Jag: Ok, bli inte upprörd, jag har en fråga till som borde vara viktig och eftersom du ändå är modig och frispråkig så kanske du kan svara på hur det går till att… Ehhh…. Göra fler Genusfolk? Jag menar, om alla är lika, tänker lika, tycker lika, ser likadana ut i likadana kläder, hur vet man vem som skulle vara ”lämplig”? Du sa ju själv att ni har motsvarande våra män och kvinnor, vilken tillhör du? Är du ”man” eller ”kvinna”?

Gf: Det är spännande! Man bildar ett par och sen på kvällen när det är dags att krypa till kojs så blir det ju en jättespännande överraskning! Har man tur så passar det bra ihop så att säga, har man otur så är det bara att gå skilda vägar och vara Happy Happy! Och jag är ingetdera, jag är en hen, det har våra Ledare bestämt. Och eftersom våra Ledare också har bestämt att det inte finns några skillnader och att det är så spännande på kvällen så leder det till att det faktiskt inte blir så många nya i Genusfolket så därför har Ledarna tagit fram ett program där man i laboratoriemiljö kan skapa nytt Genusfolk så vi inte ska behövas för det tråkiga ändamålet mer… Snyft… Och de som kommer fram den vägen ska uppfostras av Ledarna godkända Uppfostrare så att de lär sig att tänka rätt och sant. Och lär sig att hata den Onda Patriarken och hantlangarna! Det är viktigt!

Jag: Jag tycker det låter som om era Ledare är maktfullkomliga diktatorer som vill styra och bestämma över er in i minsta detalj och för att kunna göra det så ska de till och med ha hand om uppfostran så att inga ska kunna tänka själva?

Gf: … nej… så är det inte alls… Du är inte upplyst helt enkelt! Ja, så är det! Kom inte dragande med logik nu, våra ledare har sagt att logik kommer från den Onda Patriarken!

Jag: Ok, det var mycket på en gång så här, jag måste nog smälta detta nu tror jag. Men jag har ju massor med frågor som vi inte hunnit med, kanske vi kan mötas någon mer gång?

Gf: Det kanske går att ordna!

Jag: Jag tackar så mycket för pratstunden och lycka till i jakten på den Onda Patriarken!

Ja det var ju en ganska intressant inblick i vardagen för en ur Genusfolket. En del saker klarnade ju, b la hur de lyckas få syn på den Onda Patriarken, det krävs alltså specialglasögon och ”hallonsaft”. Inte konstigt att vi andra inte har sett den!

MVH

Medborgare i Toklandet

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Hjalmar

   /  01/30/2013

  Hahaha, helt suverän, touché!
  Det krävs nog mycket ”hallonsaft” för att få se den Onde Patriarken…
  För att inte tala om att ”skriva med magi” 😀

  ”Man bildar ett par och sen på kvällen när det är dags att krypa till kojs så blir det ju en jättespännande överraskning!” Den sortens överraskningar lämnar jag med varm hand åt genusfolket 😀

  Svara
  • Hjalmar:
   Jag undanber mig också den sortens överraskningar… Det är INTE kryddan jag behöver i livet kan jag lova. Tänk dig själv att den som följt med dig hem alt du följt med hem råkar glömma toadörren lite öppen och du får se hen stå och pissa? Som kvinna kanske det är önskvärt men som man… Nja!

   Svara
 2. Hjalmar

   /  01/31/2013

  toklandet:
  Men det ska ju inte spela någon roll, kön är väl en social konstruktion…?
  Har man riktig tur, så kanske det blir en med dubbel ‘uppsättning’ – en h*n som både kan ge och ta, så att säga – tänk så jämställt 🙂

  Vid närmare eftertanke så borde man kanske tipsa någon politiker om att skriva ett lagförslag om att kvotera s*xpartner. Då skulle ‘varannan damernas’ få en helt ny och genusgodkänd betydelse! Sverige skulle än en gång ‘ligga’ i framkanten på utvecklingen! Det feministiska Paradiset kommer allt närmare…

  Svara
  • Hjalmar:
   Schhhh, ge dem inga idéer… Sådana saker är förmodligen sånt som de skulle kunna diskutera på allvar…

   Svara
 1. Nya uppgifter om det mystiska folket « Toklandet
 2. Vetenskapens Världs förlorade klipp | WTF?
 3. ”Felet med Pär Ström är Pär Ström” | WTF?
 4. Möte på smurfheter24 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: