Rossanna Dinamarca

Hon har fått publicerat en debattartikel på Expressen idag om näthat. Som vanligt när hon är farten så är det stora svepande ”sanningar” hon levererar. Rubriken är ”näthatarna ett demokratiproblem”…

”Vi kvinnor är på många sätt begränsade i våra liv. Vi får tidigt lära oss att det är farligt att vara ute sena kvällar utan sällskap av andra. Många, framför allt unga, tjejer vågar inte heller tala om vad de tycker av rädsla för påhopp av sexistisk karaktär. Tjejerna tystnar i takt med att rädslan breder ut sig. Den här sortens könsförtryck är inget nytt utan har funnits länge såväl i skolkorridorer som i arbetsplatsernas fikarum.”

Det är farligare för män att att vara ute utan sällskap än för kvinnor, om man tror något annat så är man grundlurad! Rossanna Dinamarca är alltså lättlurad… Vilka är dessa ”många unga tjejer”? Är skrika ”gubbslem” under en ”debatt” till män att tystna? Är att få MASSOR av reklam utan någon som helst jobbig fråga om någonting trots rena galenskaper att tystna? Är detta att tystna? Eller detta…?

”Alla kan drabbas av näthat. Men det är tydligt att vi kvinnor är särskilt utsatta. Hatet riktar sig inte bara mot kända kvinnor. Många unga tjejer utsätts för liknande kränkningar och hot. Det har vi bland annat kunnat ta del av i rapporteringen från den tragiska händelsen i Kumla där en 13 årig flicka begick självmord efter att ha utsatts för hot och trakasserier på nätet.”

Är kvinnor ”särskilt utsatta”? Många unga män drabbas också av kränkningar och hot, VET man att det drabbar fler kvinnor? Hur vet man att det är tydligt att fler kvinnor utsätts? Kvinnor och män kanske drabbas på olika sätt? Och när det gäller det tragiska i Kumla så har det ju varit några olika orsaker som dryftats, alltså så kanske man ska vänta innan man cyniskt försöker slå mynt av tragik politiskt! Oerhört cyniskt agerat av Dinamarca!

”Den som blir utsatt för trakasserier på nätet känner sig många gånger ensam och utsatt. Idag finns det ingen som man kan vända sig till för att få hjälp. Därför vill vi som första parti föreslå att en nätombudsman inrättas (NätO). En nätombudsman bör ges i uppdrag att stödja och hjälpa den som utsätts för hot och kränkningar på nätet. Det kan handla om att få ansvariga för webbsajter att ta bort kränkande kommentarer. Eller om att driva rättsprocesser och ge stöd till polisanmälningar.”

Trakasserier och hot är saker och ses som allvarligt i lagen men försöket att blanda ihop det med kränkningar är så uselt och dåligt agerat att man häpnar! Om man vill undvika att ”kränkas” så får man gömma sig i en källare utan kontakt med någon alls och utan telefon, tv eller dator. För vad som är en kränkning är i allra högsta grad subjektivt och de som upptäckt att man kan få fördelar av att leka kränkt ska inte ha flera verktyg i sin låda. Känslopoliser vill jag INTE se!

”Att halva befolkningen hotas till tystnad eller självcensur av rädsla för att bli utsatta för hot och kränkningar är ett demokratiproblem. Det måste tas på större allvar av oss politiker. Lagstiftningen behöver därför ses över i sin helhet för att anpassas till dagens verklighet. Det ansvaret borde den nya jämställdhetsministern Maria Arnholm ta på sig.”

Halva befolkningen tystnar… Är länkarna ovan ett bevis på det kanske? Jag tycker det som hände på t ex Gräv13 är ett bevis på att det funkar tvärtom, skrik ”gubbslem” till män och DE får kritik för att de kallades det… Lagstiftningen behöver ses över… Mmm, jag gissar att Sveland gärna ser en åsikts- och känslopolis. Och Vänstern också verkar det som!

”Av egen erfarenhet vet jag att polis och åklagare inte tar den här typen av brott på tillräckligt stort allvar. Det har också blivit tydligt efter Uppdrag gransknings uppmärksammade program om näthat. Jag har själv försökt anmäla hot och trakasserier mot mig. Men ofta har jag fått höra att det är något som en offentlig person som jag får räkna med att bli utsatt för. Någon förundersökning har därför inte inletts. För min egen del har det inneburit att jag i perioder slutat göra anmälningar, eftersom de inte tas på allvar. Tyvärr är det här en erfarenhet som jag delar med många andra kvinnor.”

Vad hennes egen ”erfarenhet” säger betyder inte ett skit! Och vad beställningsjobbet  som Uppdrag Granskning visade säger egentligen inget heller, de råkade t ex ”glömma” att de värsta var skickade av en färgad socialdemokrat, de var heller inte så noga med bakgrundskollen när det gäller Andrea Edwards, då kanske de hade upptäckt detta… Och givetvis så är det bäst att glömma den vänsterpolitiker som skickade grova grejer till en kvinnlig partikamrat och låtsades vara från ett annat parti… Och det finns säkert mycket mer att ”upptäcka” när det gäller Uppdrag Gransknings program! Och jag kan nog lova att du delar din erfarenhet med många män också, var lugn för det!

”Hat och hot mot kvinnor är något som behöver prioriteras högre av polisen. Resurser måste omfördelas och det behövs mer specialistkompetens. I dag är anmälningarna många, men det är sällan som det leder till åtal. Så kan det inte fortsätta. Rättsväsendet behöver därför fler verktyg och mer kunskap för att effektivt kunna motarbeta den här typen av brottslighet.”

Jag skulle vilja säga att hat har polisen inte med att göra alls, hot däremot är en annan sak, blanda inte ihop de sakerna för det är inte samma sak alls. Och hot är lika illa oavsett om det sker mot kvinnor eller män! Eller tycker inte Vänsterpartiet det? Och var det inte mot KRÄNKNINGAR och hot Vänsterpartiet vill se lagstiftning? Men hat är ju också en känsla så en känslolagstiftning alltså…

”Hatet mot kvinnor är en del av en gammal könsmaktsordning och är inget som uppstått på grund av internets utveckling. Därför kan en nätombudsman inte lösa alla problem utan vi behöver en konsekvent feministisk politik för ökad jämställdhet.”

En gammal könsmaktsordning… Smaka på de orden ordentligt. Och på sagor ska man basera politik. Men det får sin förklaring direkt efter

”Det behövs mer kunskap också i skolan. Skolan borde arbeta aktivt med genuspedagogik som bryter mot könsstrukturer istället för att, som i dag, konservera dem. Det behövs konkreta insatser som stärker tjejers självkänsla som till exempel feministiskt självförsvar.”

Jag vet inte om man ska skratta eller gråta faktiskt. Jodå, vi ser rätt tydligt vad genuspedagogik åstadkommer inom skolvärlden…

”Det är bra att debatten om näthatet synliggjort det här stora samhällsproblemet. Men nu är det dags för handling. Jag kräver därför att regeringen snarast tillsätter en nätombudsman med uppdrag att stödja alla oss som utsätts för kränkningar och hot på nätet. Detta är ytterst en fråga om demokrati. Vi kvinnor måste få höras och synas utan att bli utsatta för hat och hot.”

Undrar vad Dinamarca skulle säga när det strömmar män till denna Näto och inte bara kvinnor som hon vill att den skulle vara till för? Ska man skriva in i reglerna att bara kvinnor i så fall får använda sig av dem? Eller hur ska man göra?

Jaja, nu är det ju Rossanna Dinamarca som skrivit och hon är ju inte direkt känd för att lyssna på andra utan för att ständigt pladdra om samma sak oavsett vad andra säger, jag gissar att hon har effektiva öronpluggar insatta när hon är med i debatter. Hon har väl lärt sig av Schyman antar jag. Men vad ska man vänta sig av en som är hög politiker i ett parti som uppmanar till ”vaksamhet” mot män som pratar? Det är samma sak som Stasi sysslade med, fast de nöjde sig inte med bara män…

Avslutar med lite vänsterpartistisk humor.

MVH

Medborgare i Toklandet

Lämna en kommentar

18 kommentarer

 1. Lysande inlägg!

  Svara
  • kimhzabremersbodega:
   Hon är ju inte känd för att lyssna direkt… Prata och prata och prata däremot… Ibland undrar jag om de egentligen ser verkligheten på det viset eller om ideologin trumfar allt? Kan det verkligen vara så att man helt bara kan bortse från verklighet på det viset hon uppvisar? Måste vara grymt svårt. Eller så är det svårt bara för man själv inte är insöad.

   Svara
 2. Jag har gjort samma reflektion som du och tycker du redogör utmärkt för detta. Jag vill ändå tillägga:

  Det första citatet har jag testat på kvinnor i närområdet och ingen känner igen sig. Till och med nämns att det våld och hot om våld de har mottagit har kommit från kvinnor! Se även dagens expressen om ett liknande vittnesmål på en rundfråga om personlig trygghetskänsla.

  Sedan anser jag att så som vänsterfeminister uttrycker sig så gäller det förmedla att hotet kommer från alla män och inte bara från förövarna, ett kollektivt ansvarstagande alltså. Då duger det inte att dela upp det på olika förövargrupper och Bahareh Andersson kan bara glömma specifikt stöd i kampen mot hedersvåld! Allt våld, även våld begånget av kvinnor, existerar endast på grund av den patriarkala strukturen, konsmaktsordningen. Detta är en viktig sanning för dessa feminister.

  Dessutom, Dinamarca påpekar problemet att mobbing och hot minskar demokratin har hon ju rätt i men nämner inte bloggarna Ström och Billing! Båda dessa slutade på grund av trakasserier.

  Förutom detta undrar man vilka egenskaper som personer som Jonas Sjöstedt, Eli Asbati och Johan Ehrenberg besitter och som gör att de skiljer ut sig så att ett stort förtroende för just dessa finns? Vi minns ju Göran Lindberg eller hur?

  Svara
  • @Benanderii:
   Ja det där med att känna sig rädd är ju en orationell känsla som t ex roks gör allt för att upprätthålla och förstärka, de pumpar ut ”mäns våld” konstant. Det värsta från dem var ett svar på en artikel, ett mycket kort svar och de lyckade pressa in ”mäns våld” 5 gånger…

   Det passar inte att se hela problemet eftersom det inte gynnar det egna, så enkelt är det nog tyvärr.

   Och vi minns alla deras stora idol och våta dröm, den så fantastiska polischefen… Alla andra runtomkring såg att han var totalt värdelös men han var orörbar tacka vare Roks. Så frågan är hur gott Hoppisäng sover på nätterna när hon tänker på de som drabbades av polischefen för tack vare bl a hennes organisation kunde han hålla på i lugn och ro. Eller vad säger jag, hon saknar helt uppenbart både empati och samvete!

   Svara
 3. Vem som drabbas värst av näthat är svårt att belägga. Vem som däremot drabbas värst av våld vet vi ju: de unga männen. Men vem inbillar sig att ett könsmaktsfeministiskt parti ska bry sig om dem?

  Svara
  • Ekvalist:
   Nä man ska nog inte vänta sig att att ett parti som vill att man ska vara vaksam mot män som pratar ska bry sig om något mer än sig själva

   Svara
 4. Kalle

   /  03/17/2013

  Gällande uppdrag granskning och näthat, hur kan det komma sig att de inte tog med instagram uthängningarna?

  Där publicerades det lättklädda bilder på unga flickor mot deras vilja med tillhörande kränkande kommentarer, vad är det om inte näthat?
  Vilket sedan resulterade i att en mob misshandlade en oskyldig tjej, det borde väl smälla rätt så högt i denna debatt men icke då.

  Vad ska man dra för slutsats av detta frågar jag mig då och vad sänder det för signaler?

  Svara
  • Kalle:
   De vill inte se något annat än vad de själva vill tro på. Allt ska vara de vita heterosexuella medelålders männens fel. Det som inte styrker det skiter man i helt enkelt. Har skrivit lite om det där med Göteborg tidigare. Och inte visste jag att så många vita medelålder män hängde på HM:s facebooksida och gillade 2pac… Det var en nyhet för mig då… 🙂

   Signalerna ska vara att som vit medelålders heterosexuell man så är du inte värd någonting alls. Det är nog inte svårare än så. Och det finns ganska gott om Kapten Klänningwannabees som gärna vill hjälpa till med det också.

   Svara
 5. lilycrowart

   /  03/17/2013

  Bra inlägg! Läs vänsterpartiets partiprogram om t ex Patriarkatet och bli mörkrädd. vilken värld lever dessa människor i?
  Patriarkatet

  ”Vi lever i ett samhälle som bärs upp av en maktstruktur grundad på kön: patriarkatet. Det är ett system som innebär mäns kontroll över kvinnors liv. Detta system överordnar män och underordnar kvinnor både samhälleligt och privat.

  Det patriarkala maktmönstret genomsyrar förhållandet mellan könen på alla områden, i familjen, på arbetsmarknaden, i statsapparaten, i myndighetsutövning och i de politiska församlingarna. Kvinnoförtrycket förekommer både öppet och dolt, medvetet och omedvetet. Det återskapas ständigt i nya former.

  Patriarkatet är ingen biprodukt av kapitalismen utan en självständig maktfaktor i samhället.

  Patriarkatet har sin materiella bas i reproduktionen, den sociala verksamhet där människor föder och fostrar nya generationer. Män som grupp utövar makt genom kontroll av kvinnors sexualitet och arbete både i familj och samhälle. I arbetsdelningen mellan könen framträder strukturen tydligt. Män och kvinnor gör olika saker och befinner sig på olika platser, vilket antas motivera att de betalas olika och har olika mycket makt.

  En utvidgning av kvinnors makt, inflytande, utrymme och inkomster kommer att innebära en inskränkning för män. Samtidigt innebär det patriarkala systemet också begränsningar av mäns livsval.

  Olika män har olika positioner i könsmaktsordningen men systemet skapar ett ömsesidigt beroende mellan män, en lojalitet som befäster deras samhörighet med varandra. Patriarkatet ger gruppen män makt över gruppen kvinnor och ger män fördelar som de inte frivilligt avstår från. När kvinnor ställer krav på ändrade maktförhållanden blir de ett hot mot mäns makt.

  Det sexualiserade våld som utövas av män mot kvinnor och barn över hela världen, liksom våld mot homosexuella, återspeglar och upprätthåller den manliga maktstrukturen. Våldet mot kvinnor och barn exploateras av porrindustrin, som blivit en vinstgivande kapitalistisk storindustri. Människohandel inom och över nationsgränser växer i omfattning.

  Porrindustrins bildflöde förmedlar förakt och manlig dominans. Pornografi och prostitution är besläktade fenomen. De blottlägger båda grundläggande strukturer i samhället som ytterst handlar om ojämna maktrelationer mellan könen. Kriminaliseringen av könsköparna kan inte ensamt utrota prostitutionen, men samhället markerar sin syn på könsköp.

  Historiska, ekonomiska, sociala och politiska faktorer bestämmer hur kvinnoförtrycket konkret yttrar sig i olika samhällen och vid skilda tidpunkter. Dessa skillnader är stora och betydelsefulla, men förändrar inte patriarkatets generella karaktär.

  Mäns överordning och kvinnors underordning är ingen naturlag. Kampen för kvinnors rättigheter har givit viktiga resultat. Feminismen ger argument och redskap för den särskilda kvinnokamp som måste föras för att patriarkatets makt skall kunna brytas. Denna kamp förs inom politiken och arbetslivet, men också i privatlivet.”

  Svara
  • lilycrowart:
   Vänsterpartiet är som helhet riktigt obehagliga! Jag är nog så opolitisk som man kan vara, för mig är det inte viktigt vem som säger något bra utan att det sägs, en grej från VP eller MP kan vara skitbra liksom en grej från SD, det spelar ingen roll. Något bra är bra oavsett vem som säger det. Samma sak med det dåliga. Och det är mycket dåligt från VP…

   Svara
 6. Pelle2

   /  03/17/2013

  Jag såg också denna artikel och man undrar ju hur något så illa underbyggt kan publiceras.
  Dessutom så är ju kommentarsfunktionen avstängd, i vanlig ordning, så att man inte kan bemöta hennes dumheter. Fast det kanske är ett krav från extremfeministerna att kommentarfunktionen är avstängd för att de skall vara med i tidningen.

  Svara
  • Pelle2:
   Ingen annan åsikt ska få synas i samband med propagandan. Då kanske någon börjar undra lite… Som sagt, människor betraktas som en pöbel av de flesta makt och mediamänniskor oavsett vad en del säger.

   Svara
 7. Kalle

   /  03/17/2013

  @toklandet
  ”Och inte visste jag att så många vita medelålder män hängde på HM:s facebooksida och gillade 2pac”

  Men det vet väl vilken kotte som helst, den typiske och mest fanatiske tupac-anhängaren brukar heta Lars-Göran 55 och jobbar med ekonomi.
  Man brukar kunna se vart han sitter i kontorslandskapet, under affischen med Tony Montana..”Say hello to my little friend!”

  @Pelle2
  ”Dessutom så är ju kommentarsfunktionen avstängd, i vanlig ordning, så att man inte kan bemöta hennes dumheter”

  Ja de verkar föredra att dumheterna läggs på hög så att det tillslut brister för vissa och vips så har de fått sin världsbild bekräftad.

  Svara
  • Kalle:
   Att jag inte hänger på HM:s facebooksida beror på att jag inte gillar 2pac… Enda skälet, jag lovar!

   Svara
 8. Anders Senior

   /  03/17/2013

  Ni kan väl ändå inte vara förvånade?
  Vänsterfeministerna ÄR kommunister!

  Tittar man dessutom vidare hur MfS (Stasi) arbetade, så var det genom att försöka påverka skolor och media i andra länder att arbeta för dem, och propagera för DDR och det systemet.

  Visste ni tex att sverige var det första västlandet att erkänna DDR?

  Hur många av alla svenska lärare och journalister som var i forna DDR på besök/utbildning på Hunboldtuniversitetet har tagit avstånd?

  Hur många av alla som sitter på kultursidorna i media samarbetade med östtyska kulturhuset i stockholm?
  Vilket arv har de lämnat till sina efterträdare?

  Självaste Jan Guillo är ju för fasen en dömd och konstaterat rysk spion!

  Som får synas och höras med stort genomslag i media…..

  Kolla vad dessa ”feminister” (aka kommunister) försöker införa i landet.

  ”Det är samma sak som Stasi sysslade med, men de nöjde sig inte med bara män.”

  Du vet inte hur rätt du har!

  Tror du verkligen dessa ”feminister” kommer att nöja sig med bara män?

  Näru, det är bara en ursäkt för att införa det totalitära styret.

  Det enda som hänt är att deras ursäkt för införandet, ”klasskampen” inte lurar någon längre, så nu försöker de (och lyckas bättre) med en ”könskamp” istället, men var så säker, ALLA kommer att drabbas, precis som i forna öststater….

  Svara
  • Anders Senior:
   Det man är så förvånad över är att de inte ens bryr sig om att vara lite diskreta längre.

   Jag känner faktiskt en som flydde från DDR 1988.

   Svara
 9. Kristian

   /  03/25/2013

  lilycrowart:
  Skrämmande läsning. Scientologernas sagor om Xenu framstår nästan som dokumentär i jämförelse.

  Svara
 1. Vänsterpartister är roliga « Toklandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: