Med feministiskt självförsvar löser man allt!

Det tycker Felicia Ohly i alla fall… Jag har totalt missat hennes fantastiska lösning på ”problemen” i gubbslemsdebatten och i samhället i stort. Dock så står det inte i hennes debattartikel hur feministiskt självförsvar löser problemen när det är påhittade problem… För hur ska det feministiska självförsvaret lösa det lilla lilla men ack så viktiga problemet att det som det ska försvaras mot är feministiska lögner och överdrifter som Felicia Ohly både tuggat i sig och svalt med en nöjd min? Eller är det mindre viktigt? Bara man får förespråka lite hederligt feministiskt våld så är allt bra…

Är det den nya norska modellen som feminister vill ha som hon väntar på? Den där det ska bli kriminellt att att vara antifeminist? Bara om man har rätt feministiska åsikter så ska man få yttra sig om jämställdhetsfrågor. Smaka på det ordentligt, visst dominerar smaken av FASCISM?…  Som ”experter” i gruppen som tagit fram förslaget finns Mattias Gardell och den otroligt maktlösa Maria ”darrande underläppen” Sveland… Undrar vad Janne Josefsson hade sagt om han vetat om detta den 8 mars? Eller han kanske visste och lade band på sig? Kanske borde fokuset varit än mer på de tydliga FASCISTISKA tendenser som feminismen visar upp? Mattias Gardell har ju fått Jan Myrdals pris, även kallat Leninpriset…  Lika brunröda äpplen leka bäst under äppelträdet. Ohly, Gardell, Sveland och många andra sitter där och smaskar på den gamla italienska sorten som de infört i Sverige, Fascista Mela. Alla rättrogna kommer att få ett eget träd att plantera.

Och alla kan ju faktiskt lyssna själv på debatten den 8 mars som Felicia Ohly skriver om. Gissar att Ohly INTE vill det för då rubbas hennes cirklar och det får inte någon liten skitsak som sanning och verklighet göra. Äpplet verkar inte falla långt från trädet där heller verkar det som.

MVH

Medborgare i Toklandet

Lämna en kommentar

16 kommentarer

 1. lilycrowart

   /  03/20/2013

  Ja jösses. Länken till kriminellt att vara antifeminist fungerar inte tyvärr…

  Svara
 2. Vi bär på ett kollektivt minne av våld, som fungerar till mäns favör

  Så spännande! Nu har nog män utsatts för mer våld än kvinnor under de flesta epoker, men kanske män gillar sådant? Eller så är det väl så att män inte har den där kollektiva genen, och bara kommer ihåg det våld de själva utsatts för… Jag skulle vilja ha lite referenser till den forskning som belyst detta.

  Feministiskt självförsvar är en typ av självförsvar för kvinnor, med många olika delar. På självförsvarspass jobbar vi med bland annat röst och kroppsspråk, gränssättning och fysiskt självförsvar genom slag och sparkar. Kroppsspråket och rösten är viktiga faktorer när det gäller att ta plats.

  Och Sveland tog ju näst mest plats av alla, men blev uppenbart förminskad av Josefsson som talade hela 27% mer än henne. Sara Wennerblom som var moderator sade iofs efteråt att hon inte uppfattat att Sveland skulle ha varit rädd, utan var stark och tog för sig, så hennes feministiska självförsvar har väl funkat väl då?

  Hursomhelst, mer finns att göra. Nästa gång de möts kanske Sveland har några slag och sparkar i sin arsenal också…

  Svara
  • Ulf T:
   Som sagt, äpplet faller inte långt från trädet, vad har pappa Ohly sagt som stämmer överens med verkligheten? Felicia Ohly vill inte lyssna på hela inspelningen för då faller hennes lilla lilla världsbild samman fullständigt. Eller så förnekar man bara det som andra upptäckt, det finns några som gör det i alla fall. Fast det var märkligt få twittare som ville diskutera ljudfilen ordentligt som någon mycket riktigt påpekar. Undrar varför…

   Japp nästa gång blir det fysiskt om Ohly får bestämma.

   Svara
 3. Hjalmar

   /  03/20/2013

  Var det inte Winston Churchill som sa att ”framtidens fascister kommer att kalla sig för antifascister”? Stämmer mycket väl in på Felicia Ohly.

  Svara
 4. ‘Med feministiskt självförsvar klöser man allt’

  Sveland toktränar för övrigt boxning för att slippa få en kniv i fittan, enligt nåt tidningsreportage häromveckan. Men det skyddar ju inte mot Janne Josefsson, hans vapen är skarpare än så.

  Svara
  • bashflak:
   japp, så länge det inte hamnar om regelrätt slagsmål så vinner han nog varje gång. Det sagt utan att veta om han kanske är en jävel på det också.

   Svara
 5. Alltså det där med feministiskt självförsvar är något jag har diskuterat för, men då på Genusnytt. Då gav sig Hanna Fridén in i diskussionen också och kom med några ogenomtänkta inlägg, om jag inte minns fel.

  Min främsta kritik mot det är att jag tror att det inger dem som tränar det falsk säkerhet. De tränar ju inte ens mot män, till att börja med, vilket i sin tur får mig att hysa tvivel kring hur effektiva teknikerna de tränar egentligen är. Det är som att träna cykling i medvind, för att sedan tävla i uppförsbacke och motvind. Det är liksom inte riktigt samma sak att träna med en kvinna som med en man, om det är en man som man förväntar sig vara angriparen.

  Nu har jag en del erfarenhet av sådan träning själv och tycker faktiskt synd om tjejer som väljer att lära sig feministiskt självförsvar, istället för att träna med människor som fokuserar på själva självförsvaret, inte feminismen. För i en en verklig situation är jag ganska övertygad om att den feministiska delen i träningen inte kommer till stor nytta. Det finns betydligt mer beprövade metoder, som är enkla, som man kan träna i Sverige.

  Men visst, vill man samla sig med ett gäng andra likasinnade tjejer och skrika tillsammans, kan man ju göra det, om man tror att det hjälper.

  Själv ser jag inget fel i att folk tränas i självförsvar. Det är betydligt bättre kunskap att ha än mycket annat som människor ägnar tid åt. Det tråkiga är bara om man lär ut fel saker och dessutom lurar andra på pengar.

  Svara
  • juggen:
   Om man tränar nåt sånt och tror att man ska kunna klara sig mot någon som verkligen bestämt sig för att slåss då har man lite koll på verkligheten. Den som verkligen vill slåss vinner nästan alltid oavsett om det är mot random man eller kvinna, man kan färbättra sina chanser lite genom att träna något men då är det som sagt viktigt att man också tränar mot män, dvs självförsvarkurs i någon form. Det jag gissar skulle vara verkningsfullt att träna i självförsvar både för män men framför allt kvinnor är något där det ingår mycket brottning. Men då måste t ex kvinnor vara beredda på och ha tränat på att ”motståndaren” kan åtminstone väga 20-40 kg mer för bara den skillnaden gör otroligt mycket. Sen kan man lägga till aggressivitet och vana vid våldsamma situationer, det väger nog tyngre än mycket annat…

   Det där med att endast träna i medvind var en bra liknelse! Man kan inte ens vara minimalt beredd på hur det är utan att ständigt träna på just det, man kan ju inte träna verkliga situationer men man kan komma lite närmare i alla fall. De kvinnor som är bäst i sina sporter där det ingår ganska mycket fysik och kontakt är de som tränat mycket mot män. Så är det bara, hårdheten får man om man alltid tränar mot de som är hårdare, starkare och tuffare än vad man själv är, det gäller män också. Skillnaden finns alltid där rent fysiskt, det är ingen tillfällighet att damlandslaget i fotboll fick stryk mot AIK:s P16 (tror jag det var) som då ändå säkert höll igen i det fysiska… Det är ju därför damidrott och herridrott hålls isär, den fysiska skillnaden finns ju alltid och går inte att trolla bort.

   Om man tränar något så kan man också få falskt självförtroende och tro att man klarar mer än vad man gör och som så att säga petar bort det sunda förnuftet som kanske säger ”stick fort som fan” fast det tror jag nog drabbar fler män än kvinnor.

   Men som sagt, om jag skulle rekommendera någon träning som självförsvar så ska det ingå mycket brottning också.

   Svara
 6. Ja, men så är det. För det första måste man lära sig att vara beredd på att verkligen ta till våld och att situationen kan uppstå, vilket så klart leder till en lätt paranoid inställning, men alltså är något man måste ha om man vistas i vissa miljöer. Annars riskerar man att bli offret. När jag själv blev misshandlad för många år sedan så var det bl.a. det som hände. Jag kunde inte föreställa mig att någon skulle angripa mig så snabbt, för jag hade ju ”inte gjort något”. Det man lär sig efteråt, om man har turen att överleva, är att det faktiskt inte spelar någon roll om man är trevlig och avväpnande i sitt sätt, den som vill slåss kommer att slå dig. Men då räcker det inte att skrika ”Nej!” utan man måste vara blixtsnabb på att reagera, vilket i bästa fall innebär att slå personen hårt på något ställe där den blir tillfälligt begränsad till att röra sig (näsben, ögon, öron, knän, andra lättåtkomliga och känsliga ställen) och sedan springa så fort man kan därifrån, något som seriösa ställen bör lära ut ganska omgående.

  Dock räcker det inte med att veta vart man ska slå, man måste veta hur man ska slå, man MÅSTE vara snabb och stark. Så enkelt är det. Och precis som du säger måste man även lära ut brottning och hur man tar sig ut ur olika positioner. Jag blir väldigt tveksam till hur mycket de fokuserar på fysisk träning när jag ser den här videon:

  Jag hoppas verkligen inte att folk på fullaste allvar tror att en verklig situation skulle se ut så där.

  Svara
  • juggen:
   Just det där med att vara beredd på att faktiskt använda våld som en lösning tror jag också många inte inser. Men regeln är att den som vill slåss nästan alltid vinner oavsett motståndare för den personen är alltid inställd på det vilket normala människor inte är. Det bästa självförsvaret är nog fan att träna löpning, Bolt är bäst i världen på självförsvar helt enkelt!

   Men visst, all träning på något är bättre än ingen träning alls. Bara de som tränas inte tror att de klarar av situationen på annat sätt när det bästa alternativet är att dra fort som fan. Smågruff och liknande kan man ju prata sig ur men är det på riktigt allvar så funkar inte det alls…

   Svara
 7. Ja, eller att undvika platser där hotfulla situationer kan uppstå. Visst, man ska inte låsa in sig, men det finns en del relativt enkla regler:

  1. Om du är man, undvik platser med mycket människor (särskilt om dessa är berusade). På helt öde platser är du mest säker.
  2. Om du är kvinna är regeln tvärtom, förutom att även kvinnor ska undvika berusade människor överlag.

  Givetvis finns det undantag, det finns det alltid.

  Sedan är det ju så att det våld också har mycket med styrka och erfarenhet av våld att göra. T.ex. så finns det ju tonåringar som kan vara våldsbenägna, men för en vuxen man som har haft erfarenhet av våld så är inget större hot, om de inte är beväpnade d.v.s.
  Så oavsett om mannen ifråga inte vill bruka våld egentligen, kommer denne ha en större chans att oskadliggöra en bråkig tonårskille som vill hävda sig.
  Det har ju givetvis med storlek och vikt att göra. Många slagsmål är ju inga boxningsmatcher, utan påminner mer om brottning, vilket innebär att den som är större ofta har ett enorm övertag. Sedan spelar det ju även roll om någon är nykter eller påverkad av något, etc. Det finns många parametrar som spelar in, så det säkraste alternativet är givetvis att försöka undvika att hamna i sådana situationer.

  Ang. att prata sig ur kanske funkar på krogen med andra människor runt omkring, men om du stöter på ett gäng där ingen annan är, är det inte ett alternativ, och det är vad som hände mig.

  Svara
  • juggen:
   Sunt förnuft kommer man långt med! I extrema fall (som ditt) så räcker inte det men då hjälper inget annat heller. Men folk verkar tro att vi lever i en ideal värld där man inte behöver riskminimera och samma människor verkar också tro att det bara är kvinnor som måste anpassa sig och riskminimera. Sunt förnuft täcker det mesta helt enkelt, man behöver inte gå omkring och vara rädd, bara tänka lite så minskar risken enormt mycket.

   Svara
 8. Kristian

   /  03/25/2013

  ”Hai-keebah!”
  Alternativt: ”Judo Chop!”

  Svara
 1. Några dagar för tidigt « Toklandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: