Några dagar för tidigt

Maria Sveland skrev ett inlägg på sin blogg om Gräv 13, jag ser ingen datumstämpel men den enda kommentaren är från 17 mars så gissar att det var just det datumet hon publicerade inlägget. En kommentar alltså, hårdmodererat? Inlägget heter ”en vecka senare” och ska kanske vara hennes tankar på det hela  med några dagars perspektiv.

Är det några eftertänksamma reflektioner då? Nja, det verkar som om hon bara vill förstärka det som hon och hennes ”lätt berusade” vänner tidigare sagt. Hade hon väntat några dagar till så gissar jag att inlägget inte skrivits alls… Det verkar som om hon trodde att om ingen inspelning kommit fram på över en vecka så finns det ingen, det fanns visst en ändå… Och de var smarta nog att hålla på den lite längre för att folk skulle få skriva, överdriva och ljuga. Om inte det var syftet så vet jag inte varför man höll på den faktiskt.

Sveland är ju drottningen av känslor och insinuationer och inget undantag den här gången heller, eller vad sägs om följande stycken?

”Jag har också förstått att såväl Sara Wennerholm som Terje Carlsson har kopplingar till  SVT Göteborg och att det finns en stark kollegial kåranda där Janne Josefsson är översteprästen. Jag fattar att de inte vill göra sig osams med honom och sedan riskera att stöta ihop med honom dagligen på sin arbetsplats, SVT Göteborg. Efter att ha erfarit hans aggressivitet på nära håll kan jag förstå att man drar sig för att behöva vara utsatt för det  även om det är sorgligt och fegt.

Däremot har Jannes chefer ett ansvar att erbjuda honom en kurs för att lära sig hantera sina aggressionsproblem. Kanske en kurs i yoga så han lär sig andas, eller skicka honom på massage så han blir lugn och fin?

Tyvärr verkar ingen ha filmat eländet men det finns som sagt de som var där och som beskrivit sin version. En av dessa är Stefan Åberg som skildrar detta HÄR.”

Kollegial kåranda… Genom sig själv så känner man andra, det har ju varit mer än uppenbart när Sveland själv inte fått det minsta lilla kritik från media innan det numera så berömda Late Night Show i Göteborg. Efter har det faktiskt kommit lite, men fortfarande extremt lite… Och så slängs det in lite om påstådd aggressivitet som skulle varit riktad mot henne, de som lyssnat kan ju faktiskt själva höra att han inte var aggressiv mot Sveland, utan mer upprörd mot journalistkåren som låtit henne slippa undan, det är inte samma sak. Och sen påstå att han han har aggressionsproblem ytterligare en gång, nu riktat mot hans chefer så att de ska ”ta tag i problemet”. Jag vet inte ens om det finns ett problem? Enligt inspelningen så verkar han inte ha aggressionsproblem alls, det är i så fall snarare Sveland som har känsloproblem, hon kanske borde söka hjälp för att hantera sina känsloproblem? Man kan ju inte gå genom livet och tro att allt som man upplever och känner är absolut sanning för alla andra och anse att resten ska anpassa sig till det. Det går inte att tro att alla som inte håller med henne attackerar henne, och är det någon som verkligen tror på hennes sista stycke? Jag tror hon bad till gud om att INGEN hade spelat in någonting alls… Och det är ju intressant att Stefan Åbergs version skiljer sig så mycket från den faktiska inspelningen, har han kopplingar till den radikala feminismen på något sätt kanske?

”Och om du tillhör dem som tänker att “herregud, lite mothugg får man väl tåla” så vill jag påpeka att detta inte handlade om att inte kunna hantera att någon inte tycker som jag. Hade Janne eller de andra framfört sina frågor/åsikter på det sätt som är brukligt när man medverkar i ett offentligt panelsamtal hade jag aldrig reagerat. Detta handlade aldrig om ett samtal eller ens en debatt, det var ett raseriutbrott där tonläget omöjliggjorde en dialog. Att flera kvinnor grät av upprördhet efteråt och att några stormade scenen för att avbryta säger något om att de inte heller upplevde det som ett samtal, eller ens en debatt. Jag har deltagit i många samtal, debatter osv men aldrig varit med om att delar av publiken börjar gråta eller stormar scenen.

Well, nu lägger jag detta bakom mig och drar till Rom några dagar.  Eh? Ur askan i elden -detta patriarkatets högborg/rövhål?”

Som sagt, drottningen av känslor… Gissar att hon med ”som brukligt” menar att Josefsson inte ställde de frågor om hennes känslor som hon är van vid att få… Var det ett raseriutbrott? Grät några kvinnor av upprördhet efteråt? Vilka var det? Om det var några som grät så kan det kanske vara några som insåg att en person som de trott på inte har något att komma med, som verkar sympatisera med galningarna i Roks, de kanske grät över insikten att en del av feminismen som de trott på faktiskt har grova fascistiska tendenser? Och att några fulla stormar scenen säger absolut ingenting, mer än att det förmodligen var planerat från början…

Och för de som vill läsa om vad Evin Rubar tycker om Svelands bok så kan ni läsa det på Expressen. Titta gärna på Könskriget också, ni hittar direktlänkar här.

Jaja, det står mer, bara att läsa.

Övrigt som jag skrivit om detta finns här, här, här och här.

MVH

Medborgare i Toklandet

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Den här kommentaren ligger och väntar för moderering från mig. Givetvis har hon inte släppt den.och jag har också lyssnat hela debatten sedan det läckt ut och jag är ännu mer övertygad antifeminist efter det eftersom att det är uppenbart att feminister ljuger så fort de har en chans för att få en möjlighet att dra på sig offerkoftan

  Svara
  • narran:
   Hon kan ju vara i Rom fortfarande och inte har kollat helt enkelt? Eller så ligger den i cyberpapperskorgen…

   Svara
 2. Hjalmar

   /  03/21/2013

  Och Mona Sahlin drog till Seychellerna när det började hetta till…
  Kan inte Sveland stanna i Rom? Där finns ju riktiga, exotiska, machomän och gott om ‘hallonsaft’. Billigt! I tvålitersflaskor på Coop om jag inte missminner mig… 🙂

  MS är tragiskt rädd för att trilla ned från sin feministiska piedestal, och lika rädd för att tvingas diskutera med vuxna människor – och inte de rövslickare som utgör MS ‘fanbase’.

  Svara
  • Hjalmar:
   Att resa bort eller att inte göra sig anträffbar för att svara på frågor när det hettar till är typiskt maktmänniskor. Men visst har det blivit märkligt tyst i kommentarsfälten från de som med en dåres envishet försvarade både Sveland och fyllona efter att inspelningen släpptes?

   Svara
 3. Självmål, Sveland!

  Svara
 4. Hjalmar

   /  03/22/2013

  toklandet: +2
  🙂

  Svara
 1. Lite Sveland så här på söndagen « Toklandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: