Lite Sveland så här på söndagen

Maria Sveland med anhang har ju fått några knäckar de senaste veckorna, dagarna efter debaclet i Göteborg 8 mars så fylldes kommentarsfälten av supportrar som ensidigt utgick från det som Sveland själv och Sofia Mirjamsdotter, som var den som kraschade debatten i slutet, berättade. Värt att notera tycker jag är att Svelands blogg verkar hårdmoderera kommentarer, nästan bara hyllningar till henne kan läsas. Givetvis dyker det upp ett antal ”män” som lätt hade platsat här… Mymlan är mer tolerant med kommentarerna och man kan läsa ganska hård kritik mot henne och hon deltog också själv en del bland kommentarerna och svarade på en del kritk. Sånt är bra, synd att inte fler gör så!

Mymlan har några länkar till vad andra tycker i slutet av sitt inlägg, givetvis sådana som stödjer hennes version men ändå… Bland annat en journalist på Västerbottens Kuriren, Stefan Åberg. intressant att se hans syn på det innan inspelningen dök upp, undrar om den synen är likadan nu? Eller är han en extremt ohederlig journalist som kanske själv på något sätt har intressen i extremfeminism? Bland länkarna ingår också Janne Josefssons svar på SVT-Debatt och även en intressant detalj, hon påstår att My Vingren ”mosar Josefssons argumentation” i sitt inlägg på Genusfolket, ja var och en kan ju själv bedöma om hon ”mosar” något… De har också ett mycket hårdmodererat kommentarsfält… My Vingren stödjer sin tes om Könskriget med den här personens tweet och det faktum att hon själv är medlem i Roks…

högman

Japp, vara med i panelen i ”ligga med p3” är stål, då behöver man inte ens veta något för att ha rätt. Annars kan man göra som Bittergubben, ta reda på hur det låg till istället för att twittra om döda katter innan man vet… Att inte bara gå på någons version bara för att versionen stämmer med sin egen ideologi innan man vet mer är också en bra ide. Men i den fällan faller vi alla då och då!

Sen skrev Sveland ett inlägg en vecka senare där hon antagligen ville reflektera lite och hon trodde förmodligen att det inte fanns någon inspelning av själva debatten, det hade ju gått ett antal dagar och det kändes antagligen ganska säkert. Det visade sig vara lite för tidigt för ett par dagar senare så dök det upp en inspelning från nästan hela debatten, det enda som verkar saknas är en liten del på slutet, inspelningen slutar väldigt plötsligt. Hupp, helt plötsligt kan alla lyssna och Svelands ”en vecka senare” faller ganska platt, minst sagt… Liksom alla andra som skrivit och tyckt en massa om Josefssons beteende, inte minst My Vingrens ”mosande” fick ju sig en knäck. Efter vad man kan höra på inspelningen så är JJ mest förbannad på journalistkåren som inte tar sitt ansvar att kritiskt granska och där har han helt rätt, de struntar i att kritiskt granska Sveland som får breda ut sig och kasta skit vilt omkring sig. Man kan tydligen inte granska en feminist på samma villkor som man granskar en man för det som Sveland och andra som inte ens var där uppfattar som påhopp och attacker är det som män gör mot män helt enkelt och det finns väldigt många offentliga kvinnor som vet om det och som inte gnäller när det råkar bli lite motstånd.

563px_Maria_Sveland_G_teborg_Book_Fair_2011

Helt plötsligt efter att inspelningen släppts så blev det märkligt tyst i kommentarsfälten från de som varit ivriga att såga JJ och tillskriva honom allt ont i världen. Innan den släpptes så ville ju t ex Alexandra Pascalidou starta ett mobbningsdrev, Ebba Von Sydow dök upp och ville så gärna bekräfta den bilden som feministerna spred ut genom att hänvisa till en PK-debatt för knappt ett år sedan där hon påstod att JJ gjort samma sak mot henne. Problemet är bara att den finns på Youtube och alla kan se att det inte alls var som hon sa…

87

Inspelningen dök ju upp medan Sveland, som efter sitt inlägg ”En vecka senare”, drog till Rom. Hon drog nog dit och var ganska säker på att ingen inspelning skulle dyka upp som trasade sönder deras (extremfeministerna och deras handklappare) version. Men det gjorde det ju som bekant… Undrar vad hon tänkte i Rom när hon fick reda på det? Ville hon stanna kvar kanske? Gissar att hon funderade febrilt över hur det kunde bli så här fel, helt plötsligt så kunde hon inte göra som hon ville utan att någon ifrågasatte henne, måste vara ett brutalt uppvaknande! Hennes sista? inlägg om detta visar vilken skev bild hon måste ha av sig själv när hon som kungen vill vända blad och gå vidare. Drottning Svelands krona har visst halkat på sned och hon verkar ha insett det för varför annars använda samma ord som kungen när hans skumma grejer från förr obönhörligen flöt upp till ytan? Intressant också att hon känner samhörighet med just kungen för om det finns något i Sverige som jag skulle kunna gå med på att kalla patriarkal struktur så är det just monarkin…

Sen dök det ju upp lite annat, MYCKET ALLVARLIGA GREJER, som jag gissar att Josefsson inte kände till den 8 mars, Maria Sveland och Mattias Gardell var med som ”experter” i en rapport som kom fram till att det ska vara möjligt att helt enkelt förbjuda kritik som inte passar, bland annat kritik mot feminism som de av någon anledning förknippar med jämställdhet… Men det ryms mycket i den rapporten som Nordiska ministerrådet står för! Gissar att Josefsson inte varit lika försiktig och lugn om han vetat om detta, eller så visste han men lade band på sig. Inga tidningar i Sverige har rapporterat om detta alls vad jag sett trots att det är rent fascistiska ”åtgärder” som föreslås! Det är bloggar som har rapporterat, Daddys, Ekvalist och Genusdebatten som tagit upp det här och här. Undrar varför inte svensk media överhuvudtaget har uppmärksammat detta?

Evin Rubar som var den som gjorde Könskriget har också svarat på kritiken som finns i Svelands bok Hatet och den kritiken är inte nådig. Även Bo Rothstein har svarat på fabler i boken som rör just Eva Lundgren och hennes ”forskning” och den kritiken är häpnadsväckande hård!

Nä, Sveland verkar ha problem med sig själv och borde söka hjälp för att komma tillrätta med det.

Rör inte min självbild..

sveland2

MVH

Medborgare i Toklandet

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

23 kommentarer

 1. En del kvinnliga feminister är bara bittra över att de inte föddes som män så de kunde få machosvina lite när lusten faller på.

  Svara
 2. Om det nu är något att avundas. Själv avundas jag alla kvinnor som föder barn. Det, inklusive hela graviditeten, måste vara en häftig upplevelse.

  Svara
 3. Per-Åke

   /  03/24/2013

  På grund av den stora röda bilden ovan så reagerade jag återigen på hur termen ”värde” används i sådana här diskussioner.

  I FNs deklaration om de mänskliga rättighterna står det i den *svenska* översättningen av artikel 1:

  Alla människor äro födda fria och lika i värde och rättigheter. De äro utrustade med förnuft och samvete och böra handla gentemot varandra i en anda av broderskap.

  Men i originalet, som i sådan här sammanhang får förutsättas var engelska *och* franska står det inte så, utan:

  All human beings are born free and equal in dignity and rights. They are endowed with reason and conscience and should act towards one another in a spirit of brotherhood.

  respektive

  Tous les êtres humains naissent libres et égaux en dignité et en droits. Ils sont doués de raison et de conscience et doivent agir les uns envers les autres dans un esprit de fraternité.

  och i andra översättningar, tex tyska:

  Alle Menschen sind frei und gleich an Würde und Rechten geboren. Sie sind mit Vernunft und Gewissen begabt und sollen einander im Geiste der Brüderlichkeit begegnen.

  För andra översättningar (det finns omkring 200), se: http://www.ohchr.org/EN/UDHR/Pages/SearchByLang.aspx

  Alltså, på andra språk står det ”dignity”, etc som till svenska bör översättas med ”värdighet”, men det har av någon anledning blivit ”värde” i den svenska översättningen, vilket bland annat kan leda till en mental sammanblandning och likställande med ekonomiskt värde (som ju är en helt annan sak).

  Det betyder rimligen också att den svenska diskussionen blir ganska ”lokal” jämfört med övriga världen, vars begreppsapparat rimligen ser annorlunda ut.

  Den svenska översättningen bör ha gjorts omkring 1948 när deklarationen antogs. Hur blev det så här?

  Svara
  • Per-Åke:
   Ja det vet nog ingen hur det kunna bli så. Har den svenska översättningen inte reviderats någon gång efter 48? Eller har det kommit tillägg senare och då kanske någon av ”idologiska skäl” ändrat även annat så att det liksom inte märktes?

   Svara
 4. Hjalmar

   /  03/25/2013

  Om Janne J. visste om rapporten redan den 8:e Mars, då förstår jag att han blev upprörd och använde ordet ”faschism”. Vad är kvar av det sanningssökande som en journalist ska/skulle vara besjälad av? F-ordet passar allt bättre på våra ‘Högt Älskade’ Feministjournalister. (Sovjetisk terminologi…)

  Svara
  • Hjalmar:
   jag tror inte han kände till den alls den 8 mars för då vete fan om han släppt det alls. Han borde ha nämnt det om han kände till det tycker jag för det hade ju varit stål!

   Svara
 5. Hjalmar

   /  03/25/2013

  Apropå att Sveland hårdmodererar (vem är förvånad) och vill strypa det fria ordet.
  Med en sådan bunkermentalitet och ett sådant försvar av faschistiska värden, borde MS ha tjänat ihop till en egen AH-video på ‘tuben’ snart… Aah, tänk vad bra en liten patriarkal mustasch skulle passa på den svelandska überläppen. 😀

  Svara
  • Hjalmar:
   Då kan även överläppen börja darra lite när det kommer lite vanlig kritik.

   Svara
 6. Hjalmar

   /  03/25/2013

  toklandet 16:48:
  Sannolikt så skulle JJ ha nämnt det – eländet är ju skandalöst. Snacka om att JJ får vatten på sin kvarn… Att inte svensk MSM vill ta i det är väl självklart – vem vågar?

  Svara
  • Hjalmar:
   Kan inte tänka mig att inte media känt till detta ett tag men det borde ligga i deras intresse att ta upp det eftersom det till slut kan drabba dem själva också. Men alla kanske hoppas på att det bli det där utvlada Pravda i framtiden?

   Svara
 1. REFORM-Rapporten som betaktar Antifeminism som Extremism | Genusdebatten
 2. På tal om yttrandefrihet « Toklandet
 3. Tänkte spinna vidare lite om Blondinbella « Toklandet
 4. Underökning, Malin Holm och fulspel « Toklandet
 5. Åh, det kan man väl unna henne « Toklandet
 6. Begripligt eller obegripligt? « Toklandet
 7. Kvinnohat och plutmunsfeminister | WTF?
 8. Kommentarsfältsspammare | WTF?
 9. När kvinnovinkeln faller platt – AVFM Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: