Lite från twitter häromdagen

Det är många i Sverige som inte får umgås med sina barn av någon anledning, mest pappor men även några mammor drabbas. En bidragande orsak är ju vilka som styrt debatten sen många år tillbaka och där finns ju Roks med sina fascistiska åsikter och som hur horribelt det än kan verka också är en remissinstans… Säger en del varför det är som det är kanske!

My Vingren twittrade lite och var lite sur över ett citat som finns på Daddys

”Det är lättare att tro en lögn som man hört tusen gången, än en sanning man hör för första gången”
Adolf Hitler (1889-1945)

Jag hoppade in och frågade om citatet är jämförbart med hennes spya på fars dag förra året och My Vingren, som är medlem i Roks, svarade som väntat med att inte nämna vilka dom ”onda” är enligt henne. Vem som helst som läser artikeln kan se vilka hon anser är de onda… Fast gissar att citatet träffande en väldigt öm punkt hos henne. Jaja, några tweets fram och tillbaka och sen inget. Tills helt plötsligt Feministgeneralen eller Feministfestivalen som det egentligen heter dök upp och började prata. Men ingen skillnad i sak. Och de ville inte svara på varför My Vingren inte fick säga något heller, de kanske var rädda för att hon skulle gå loss med könsord och annat. Det har ju hänt förr att hon använder sånt språk. Eller så hade Mymlan redan läst en godnattsaga för lillasyster Lilla My. Och då kom Snorkfröken in och tog över? Jag vet inte men nog verkar det som om de lever i Mumindalen i alla fall!

Det verkar som om Vingren helt enkelt inte fick säga något mer och gissar att det var någon chefsideolog på Roks som ”tog plats i det offentliga twitterrummet”. Och att jag skulle bli ”rädd att förlora min makt” när någon kvinna ”tog plats”. Eller nåt liknande löjligt trams… Men det var nog en Rokskommissarie helt enkelt! Varför tror jag det? Jo det var ett försvar av Eva Lundgrens fantasier som heter duga, det var ”internationellt erkänd forskare” och ”Eva Lundgrens forskning håller hög kvalitet o internationell nivå. Utvärderas av de m kompetens.

Vi andra som tänker undrar hur fan Eva Lundgren kunde undgå att få sparken omedelbart efter hennes fantasier om de hundratals nedgrävda barnen runt Södertälje som satanistiska män hade kalasat på efter att ha offrat… När till och med Jan Guillou var rätt frågande så kan man ju undra. Det är alltså den Eva Lundgren som Roks försvarar med näbbar och klor och de till och med rekommenderar hennes litteratur

”Angela Beausang hoppas att den nya boken kommer att komma många till dels:
– Framför allt hoppas jag att alla utbildningar inom polis, socialtjänst – ja, alla yrkesgrupper som överhuvudtaget kommer i kontakt med kvinnor som utsatts för mäns våld tar till sig denna förståelse av våldet som en process.”

Grejen är att om man ska kunna hjälpa de som faktiskt är drabbade så får det inte vara minsta lilla misstänksamhet om att det utnyttjas av någon för egna syften av någon, det måste vara full transparens i verksamheten, de duger inte att inte ifrågasätta en som söker hjälp eftersom det har visat sig att det utnyttjas, Tranåsfallet någon? Och det var ett som blev offentligt, jag vågar inte ens tänka på hur många som aldrig kommer fram. Och det går inte att undvika att dra fram könskriget så fort Eva Lundgren eller Roks nämns i ett sammanhang för de har inte ändrat inställning ett smack bara för att ”män är djur” kvinnan har slutat som ordförande, hon gav uttryck för en syn på män, som för att använda genusspråk, genomsyrar hela organisationen. Det har precis samma åsikter fortfarande. Det ska alltid vara möjligt att få hjälp för någon som är drabbad, men man ska inte få hjälp med att få bort pappor från barnen! Man måste ifrågasätta och ställa jobbiga frågor när så mycket står på spel för andra människor, det duger inte att som de står i deras etiska riktlinjer

 • ta utgångspunkt i kvinnors, tjejers och barns egna berättelser utan ifrågasättande.
 • ­arbeta utifrån kvinnors, tjejers och barns behov och önskemål, dock inte utöver vårt uppdrag som jourkvinnor.
 • agera med stödsökandes samtycke och arbeta för kvinnor, tjejer och barn som söker vårt stöd.
 • bistå den stödsökande i kontakt med andra aktörer när vårt uppdrag begränsar oss.

och inte  ställa frågor. För mycket står på spel för både barn och pappor för att det ska kunna vara så kravlöst!

I deras värdegrund står följande

”KVINNOSOLIDARITET

Jourrörelsen använder en feministisk metod som bygger på hjälp till självhjälp. Grundläggande för metoden är kvinnosolidaritet. Det innebär att kvinnor som utsätts för våld och förtryck av män eller sin partner möts med förståelse och bekräftelse. För att stärka kvinnor bidrar vi med delaktighet, kunskap och engagemang i deras situation. Enligt jourernas erfarenhet vill kvinnor som utsätts för mäns våld prata om sina upplevelser och erfarenheter med andra kvinnor. Jourerna ska vara en fristad för tjejer, kvinnor och deras barn. Det unika med jourrörelsen, jämfört med andra aktörer, är att vi kan välja att alltid stå på kvinnors sida och att kvinnor har rätt till anonymitet.”

Ser det rättssäkert och tryggt ut att de oavsett story ska bemötas med förståelse och bekräftelse?  Kunskap och engagemang? Alltid stå på kvinnans sida oavsett hur mycket larmsignalerna än ljuder? Sånt här är alldeles för viktigt för att fascistisk ideologi ska få ha något alls att säga till om! När det är andra människor inblandade så får fan inte ideologi gå före annat, helt sjukt! De skriver till och med att de är en kvinnoseparatistisk rörelse!
Dessa människor utbildar andra som har makt om just våld i nära relationer som det SKA heta nuförtiden men som i Roks översättnning alltid blir till mäns våld… De utbildar alltså… De har säkert ”frågestunder” med barn, lätt att ideologi går före verklighet för att man vill få fram vissa saker kanske? Tänk hur lätt det gick med Quick att få fram ”rätt” svar, hur lätt är det då inte att påverka småbarn? Och jo, sånt händer. Vad säger att inte det anlitas sådana som har rymligt samvete idag? Ideologi är ju så viktigt… Hur vet vi? Detta är ju problemet, det finns ingen insyn alls om hur saker och ting funkar där utan man ska lita på vad de säger och rapporterar! Trots alla konstigheter genom åren så är det noll insyn!

MVH

Medborgare i Toklandet

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Vem behöver Fablernas Värld när verkligheten med råge överträffar alla fantasier.

  Men visst är det så att vi är skräckslagna att förlora vår position när starka kvinnor som My Vingren tar plats! Jovisst, det är ju enbart av det skälet som vi inte anser att Vingrens argument håller. Eller hur?

  Svara
  • @Benanderii:
   De behöver Fablernas Värld verkar det som… Verkligheten är farlig för dem för då avslöjas de som troll.

   Ja hu så rädda alla är för att någon annan människa ”tar plats”, jag skiter nästan på mig… 🙂 Och det var väldigt intressant att en Roksgeneral dök upp och började maniskt försvara Eva Lundgren och att My Vingren inte fick säga något mer! Och My var inte ensam om att råka ut för detta, det var en till som inte fick säga något för Roksgeneralen på en enkel fråga…

   Svara
 1. Det var väl på tiden « Toklandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: