Malin Holm och kvinnohatarna

Detta inlägg är ett öppet brev som jag kommer att maila Malin Holm som både i Uppsala och utomlands spridit ut att jag och min blogg skulle vara kvinnohatiska.

Hej Malin Holm

Det var jag  tillsammans med 27 st andra som redan i rubriken fick epitetet kvinnohatare påklistrat av av dig. Jag vill att du talar om för mig var på min blogg du kan hitta att jag skulle vara kvinnohatare. Det är inte för mycket begärt eftersom det är du som har påstått detta och då borde du rimligen ha så mycket på fötterna efter att ha läst min blogg så att du mycket snabbt kan svara på frågan var du hittar detta i min blogg.

För om du påstår att jag och min blogg skulle vara kvinnohatiska utan att ens ha belägg för det så agerar du djupt intellektuellt och akademiskt ohederligt vilket i min värld inte är lämpligt vare sig för ett universitet eller för de som studerar på eller arbetar för universitetet att ställa sig bakom. Du har dessutom inte ens bemödat dig om att ställa en enda fråga till mig om bloggen eller innehållet…

Om du inte klarar av att svara på min fråga om var på min blogg du hittat sådant som kvalificerar mig som kvinnohatare inom en rimlig tid (en till två veckor) så får jag förutsätta att du högst medvetet har agerat intellektuellt och akademiskt ohederligt men då är du ändå skyldig ett svar på varför du agerat på det viset!

Detta brev kan du även läsa här:

https://toklandet.wordpress.com/2013/04/22/malin-holm-och-kvinnohatarna/

Jag ser fram emot ett svar snarast

MVH

Medborgare i Toklandet

Lämna en kommentar

14 kommentarer

 1. lilycrowart

   /  04/22/2013

  Bra!

  Svara
  • lilycrowart:
   Tyckte att behövdes något seriöst bemötande från min sida också… 🙂

   Svara
 2. CaseyJones

   /  04/22/2013

  Lycka till! Hon kommer få en del att svara på, då du inte är den första som skriver till henne, och förhoppningsvis inte den sista! Hoppas hon återkopplar, skulle vara intressant att höra hur/om hon tänker…

  Svara
  • CaseyJones, Fugen och Pelle2:
   Förväntar mig inget svar, tror inte att någon kommer att få det. Tror det blir som Pelle2 skriver… Även om sunt förnuft och hederlighet säger att man BÖR få ett svar. Men finns det någon som förkippar feminister med sunt förnuft?

   Svara
 3. Fugen

   /  04/22/2013

  Ja, ett svar är väl rimligt när man anklagar någon.

  Svara
 4. Pelle2

   /  04/22/2013

  Bra gjort Toklandet !
  Tror dessvärre att du inte kommer att få något svar. Om du får ett svar så kommer hon säkert skriva att du är en hatare för att du ifrågasätter hennes åsikter och för att du kräver fakta från hennes sida.Krav på fakta är ju en av de allvarligaste manliga härskarteknikerna :-). Om hon känner att du är en hatare så är det ju så. Det har hela bibliotek av genusforskning visat :-).

  Svara
 5. Hjalmar

   /  04/23/2013

  @toklandet
  Men du förstår väl att vare sig MH eller någon annan feminist behöver några belägg… MH känner efter, läser kanske feministlitteratur – och sen vet hon! Bra initiativ dock…

  Svara
  • Hjalmar:
   Känslor slår allt, man behöver inte ens läsa för om man känner att något är på ett visst sätt så är det så.

   Svara
 6. Ser man till vad ordet HAT i praktiken betyder i svensk samhällsdebatt år 2013 så är det ju uppenbarligen detta: ”uttryck för åsikter vilka står i strid med mina egna”. Vare sig mer eller mindre.

  Men det är förstås inte det enda ordet som genomgått en stark värdeinflation under de senaste decennierna. Sedan länge har vi utmärkta exempel i form av SEXISM och RASISM.

  Svara
  • Kulturkrig:
   Ja ordens betydelse har blivit så urvattnade att de inget är värda, vilket för värdeladdade ord är katastrofalt för vad ska man kalla det när det verkligen är hat, rasism eller sexism? Jag blev jätteförvånad över att bli förknippad med kvinnohatare, eller nej, ganska förbannad faktiskt för jag tror ingen kan hitta något sådant här.

   Svara
 1. Malin Holm svarar | Bashflak
 2. Underökning, Malin Holm och fulspel « Toklandet
 3. Fått ett ”svar” från Malin Holm « Toklandet
 4. Ni som var med för 6 år sedan, minns ni ”konferenspappret”? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: