Fått ett ”svar” från Malin Holm

Jag fick nyss ett svar från Malin Holm på mitt mail, dock utan svar på frågan jag ställde så jag gör ett nytt försök som kan läsas sist i detta inlägg.

Malin Holms ”svar”

   Malin Holm skrev 2013-04-23 17:49:

Hej,

Tack för visat intresse för mitt konferenspapper. Som du kanske redan vet är ett konferenspapper en preliminär version i en lång arbetsprocess som i bästa fall resulterar i en publicerad artikel eller avhandling inom ett par år. Ett konferenspapper är alltså inte vetenskapligt granskat (vilken en publicerad artikel eller avhandling är), och det bör därför inte citeras som sådant. Inte heller bör exempelvis dess definitioner, resultat eller slutsatser betraktas eller behandlas som slutgiltiga. Exempelvis ändrade jag för ett tag sedan titeln på pappret, då det fanns bättre sätt att beskriva innehållet. Jag diskuterar alltså gärna mina resultat offentligt om/när de väl blir publicerade, men inte mitt under pågående arbetsprocess (när jag strängt taget alltså inte har några resultat ännu).

Just för att pappret är ett tidigt utkast mitt i en arbetsprocess tycker jag dock att det är både intressant och givande att läsa dina och andras kommentarer och reaktioner. Exempelvis tycker jag det är intressant att en del av er som har kontaktat mig motsätter er användandet av termen antifeminism och jag har noterat era tankar kring detta, liksom på pappret i övrigt. Om du har fler kommentarer på mitt papper är du välkommen att maila dem till mig. Jag skulle också gärna komma i kontakt med dig och andra av bloggarna för intervjuer för att få en bättre bild av er och det ni står för. Jag kommer således att återkomma till dig vid ett senare tillfälle.

Vänliga hälsningar,

Malin Holm

Mitt svar på hennes mail där jag återigen frågar efter var hon i min blogg hittar att jag skulle vara kvinnohatisk

Hej

Tack för svar på mailet, om än väldigt luddigt och helt utan svar på min ställda fråga.

Faktum kvarstår, du har spridit ut att jag och min blogg är kvinnohatiska utan att belägga det överhuvudtaget och detta gäller oavsett vilken version du pratar om. Jag kan bara gå efter versionen som finns tillgänglig på nätet just nu, eller hur? Och i den så förknippas jag med just det som rubriken på just den versionen säger. Så oavsett version har du satt ditt namn på något som ska peka ut mig och min blogg som något förkastligt, något som är lite otäckt, som har en dold agenda och som har dunkla motiv mm. Inte heller klassisk guilt by association saknas i ”konferenspappret”…

Var på min blogg hittar du sådant som kvalificerar mig som kvinnohatare (och gärna allt det andra som du också vill förknippa den med)? Eftersom min bloggs namn fanns med så måste du ha ordentliga belägg för att det finns. Det är en enkel fråga att svara på för antingen har du läst sådant eller så har du inte det, antingen finns det eller så finns det inte. det finns ingen gråskala här!

Så jag vill ha ett enkelt svar på om du på min blogg läst sådant som kvalificerar mig som kvinnohatare? Vid ja vill jag veta vilket/vilka inlägg, vid nej så vill jag ha ett mycket bra svar på varför min blogg är med i ”konferenspappret” som har rubriken ”Men who hate women – Online” och med underrubriken ”Mapping the Swedish Anti-Feminist Movement in New Media” och som har fått spridning på internet!

Ditt svar och min återställda fråga är även denna gång publicerade som inlägg på bloggen och kan hittas här

https://toklandet.wordpress.com/2013/04/23/fatt-ett-svar-fran-malin-holm/

MVH

Medborgare i Toklandet

Lämna en kommentar

32 kommentarer

 1. Torbjörn

   /  04/23/2013

  Egentligen borde du anmäla henne för förtal. Något annat kan man inte kalla det hon skriver om dig.

  Svara
  • Torbjörn:
   Nä, jag nöjer mig med bra svar, tycker det räcker så.

   PS: Men jag är jävligt envis och kommer inte att ge mig förrän jag fått det…

   Svara
 2. AV

   /  04/23/2013

  Herregud (från en icketroende) vilket snömos. Hon vill inte diskutera sina ”resultat” förrän om några år när hon ev har publicerat dem. Tills dess tycker hon det är ok att peka ut folk på nätet för åsikter de inte har?
  Ok, hon är i början av en process, hon har en idé vad hon vill undersöka. Här ska undersökas hatare och antifeminister. Hon googlar runt lite och hittar några hon tycker passar in och för ner det på pränt och publicerar det som ett utkast. Utan att egentligen läsa vad dessa personer skriver eller kontaktar dem. Att oförskyllt framställa andra i dålig dager kallas förtal och är straffbart. Dock faller det inte under allmänt åtal. Tur för henne.
  Nu visar det sig att de som blivit utpekade som ”hatare” får reda på det och ställer henne mot väggen. ”Varför skriver du detta om mig?” Och då ger hon ett icke-svar om att hon bara är i en process och har ändrat titeln numera.

  Förstår hon inte vad hon håller på med? Finns det ingen lågvattennivå på akademisk oärlighet? Om man pekar ut någon offentligt som ”hatare” får man ha rejält belägg för det. Skulle hon själv tycka det är ok om någon av oss bestämde oss för att ”kartlägga genusforskare” och på nätet hänga ut henne i en lista med ”Svenska akademiska manshatare”? Tror inte det. Skulle hon acceptera att ”Jag har ju inte läst det du skrivit och är i början av en process. Återkom om ett par år när jag publicerat mitt resultat på riktigt.”? Knappast. Hon skulle tala ut om ”näthatet” och hur ”antifeminister hänger ut folk på nätet för att göra dem till måltavlor”.

  Om man inte vill driva en civilrättslig process om förtal kan man åtminstone kontakta hennes handledare. Denne bör ta ett allvarligt snack om forskningsetik och vad man offentligt kan skriva om folk.

  Svara
 3. Pelle2

   /  04/23/2013

  Det var ett rktigt politikersvar du fick av henne. Dv.s hon svarar på något helt annat än frågan du ställde. Det är ju också intressant att hon hade inget problem med att visa upp sitt”konferenspapper”offentligt men när det blir kritiserat så är det reducerat till en arbetshypotes.
  Bra att du inte ger dig utan ställer henne mot väggen. Fast då blir du väl just den hatare som hon säger att du är enligt hyllmeter av forskningen i genusbiblioteket :-).Man får ju gubevars inte ifrågasätta feminismen som alla vet.

  Svara
  • Pelle2:
   Ja inte svarade hon på den mycket enkla frågan jag ställde i alla fall… Tur att jag är mer envis än synden själv när det behövs!

   Svara
 4. Beppe

   /  04/23/2013

  Men det gick fint att presentera det inför folk på en konferens fast det inte är färdigt. Rent svinaktigt. Jag tror att Malin Holm är en manshaterska som aborterat pojkar men jag har inga belägg för det och har inte läst något annat hin skrivit. Jag vet ingenting om henne men ändå påstår jag det. Nu får hon enligt sin egen logik inte protestera förrän jag publicerat ett papper om henne. Hon hatar män, ja det gör hon, jag ”känner” det. 😉

  Svara
  • Beppe:
   Känslor is the shit i den världen. Och du begår generalfel 1A när det handlar om feminism, att tro att logik har något som helst värde… 😉

   Svara
 5. Hon har kört ctrl-C åt alla som mailat henne

  Svara
  • bashflak:
   Haha, ja det förvånar mig inte. Fast jag hade nog gjort samma sak OM jag var i hennes situation, med skillnaden att jag ser till att INTE hamna i just en sån situation… Om det högst ev skulle ske ändå så skulle jag försöka vara så rak och ärlig jag bara kan för att inte förvärra…

   Svara
 6. Jag sätter mina five cents på att hon blivit skrämd.

  * Skrämd av att ha blivit så pass uppmärksammad av er/oss, vilket nog inte var hennes avsikt.

  * Skrämd av att de hon anklagar för kvinnohat visar sig vara välartikulerade och pålästa personer _både_ män och kvinnor.

  * Skrämd av att inte ha tänkt och läst innan hon skrev.

  * Skrämd av att ha blivit ”avslöjad” att mer eller mindre fabricera sina resultat.

  * Skrämd av att inte ha sina egna argument redo när kritiken kommer.

  Jag tror att hon kommer svara på riktigt när hon inser att vi inte är farliga.

  Låt henne få tid och lugn att samla sig. Starta inget drev, skicka inte en massa mail till henne. Hon har en kanal nu och en plats att svara på.

  Jag vill också veta hur hon resonerat, tro inget annat, men hon behöver nog få tid att vakna ur sin genusdröm.

  Svara
  • enstillaundran:
   Huvudet på spiken!

   Hon får tid på sig men inte hur mycket som helst. Jag har mycket modesta ”krav”, bara att säga var hon hittar det hon vill förknippa min blogg med. Borde vara enkelt tycker jag. Och jag är mycket resonabel dessutom.

   Svara
 7. David8

   /  04/23/2013

  Hon är väl som feminister i stort… Antingen hjärntvättad av sekten och tror på föreställningen om alla onda och privilegierade män. Eller ryggradslös och ser att det finns några lätta kronor att tjäna på manshat. Vackert är det inte.

  Svara
 8. Så tycker dom det är underligt att vi väljer att vara anonyma?

  Hon påstår att jag (liksom er andra) hatar kvinor och allt möjligt. Det kommer finnas på nätet i alla tider. Konstigt vi inte vill ha deras skit i vårt knä?

  Med såna på andra sidan behöver man skydda sig hur väl man än vill för vårt samhälles och dess medborgares skull.

  Svara
  • Ninni:
   Visst är det underligt att de inte verkar fatta så enkla samband samtidigt som de läser på hög nivå?

   Svara
 9. Erik S

   /  04/23/2013

  Hon har formellt rätt i att en konferensrapport traditionellt räknas som preliminära data som ej är officiellt publicerade och därför endast citeras som ”personal communication” efter författarens medgivande. För doktorander är detta ofta en sådan rapport ett krav för att få resebidrag till konferenser, vilket medför att resultaten ibland är mycket preliminära och kvaliteten blir låg. Hon har redan backat angående titeln, medgett att hon inte har några resultat och lämnar dörren vidöppen för resten. Mitt intryck är att hon är intresserad av en fortsatt dialog för att komma vidare i sitt doktorandarbete och om hon är någorlunda seriös kanske något vettigt kan komma ut i slutänden.

  Svara
  • Erik S:
   Men jag vågar sätta mitt liv på att man inte ens i en sådan får fabricera HUR SOM HELST. Någon relevans måste ju ändå finnas vilket här saknas fullständigt vad gäller mig och min blogg i alla fall. Påstår man en sådan sak som hon gör i rubriken i ”konferenspappret” och sen inte ens kan belägga det alls samtidigt som det är meningen att de uppräknade ska förknippas med just det som hon säger i rubriken och hennes guilt by association så är det extremt intellektuellt ohederligt. Och hur man än vrider och vänder på det så är hon ansvarig för ”konferenspappret” och om hon inte vill stå för det som står i det så är hon ansvarig för att det inte kommer i orätta händer eller sprids. Och resultaten vad gäller min blogg i alla fall är ju inte ens preliminärt och då finns det ingen kvalitet alls, inte ens en låg. Så nog tycker jag att det är ett mycket MYCKET blygsamt ”krav” från min sida att hon kommer med belägg och svarar på frågan.

   Svara
 10. QED

   /  04/23/2013

  Erik S: Du skriver

  ”Hon har formellt rätt i att en konferensrapport traditionellt räknas som preliminära data som ej är officiellt publicerade och därför endast citeras som ”personal communication” efter författarens medgivande. ”

  Det stämmer inte. Konferensrapporter som är offentliggjorda, som denna tydligen är, kan citeras fritt som preprint. Författaren ska stå för innehållet. Sedan kan den naturligtvis dyka upp i förbättrad version.

  Svara
 11. Nils Jungenäs

   /  04/23/2013

  Det finns ett japanskt ordspråk som fritt översatt låter ungefär: ”-Man ska inte läsa/studera [ett ord som med dubbel betydelse] så mycket att man inte hinner tänka.

  Svara
 12. Nils

   /  04/23/2013

  Förlåt det var ett gammalt hibreiskt talesätt. Inte ett japanskt.

  Svara
 13. Hjalmar

   /  04/24/2013

  Problemet för MH är väl att utan ”hatare” så finns inte mycket att skriva om…
  Är det ”hatare” MH är ute efter, så får hon nog leta någon annanstans.

  Varför inte skriva om sossen i Göteborg vars hotbrev till kända kvinnliga journalister blev upptakten till hela mediedrevet? Det vore en seriös ansats, och polis/domstol mfl har nog mycket info…

  Svara
  • Hjalmar:
   Jo, ska man leta efter hatare så hittar hon nog inte så många vare sig här eller hos de andra uppräknade.

   Om sossen i Göteborg ska det vara så tyst det bara går, inte ens UG tog ju upp vem han var fast de visste om det, det var ju viktigare att försöka lura i folk att vita medelålders män sitter och häckar på HM:s facebook och bara väntar på att attackera de som kritiserar Tupac…

   Svara
 14. Hjalmar

   /  04/24/2013

  ”vita medelålders män sitter och häckar på HM:s facebook och bara väntar på att attackera de som kritiserar Tupac…”
  Ja, de är ju kända för sånt… 😀

  Sen göteborgssossens hot om att ‘steka bröst’ osv. Vem tror på att ett sådant psykfalls tokerier tillhör mansnormen? Jo, feminister. För psykfallet passar in i feministernas teorier om hur alla män egentligen är. Solanas vore överlycklig. Ridå.

  Svara
  • Hjalmar:
   Det verkar som om just psykfall är det normala i den feministiska världen, säger mer om dem än om något annat…

   Svara
 1. Malin Holm svarar | Bashflak
 2. ECPG: Malin Holm granskar jämställdismrörelsen | bittergubben
 3. Svar från Malin Holm | Certatio
 4. Underökning, Malin Holm och fulspel « Toklandet
 5. Väntar fortfarande på svar från Malin Holm « Toklandet
 6. Ni som var med för 6 år sedan, minns ni ”konferenspappret”? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: