Undersökning, Malin Holm och fulspel

För knappt en månad sedan fick jag ett mail från en kvinna med frågan om jag ville vara med i ett arbete om jämställdism som skulle vara hennes (inte Malin Holm) C-uppsats på Uppsala universitet. Jag fick frågan om jag ville delta då jag har en blogg där jag tar upp frågor som rör just det området på lite olika sätt.

Nu är det så att jag är en försiktig person som inte bara hoppar in i något utan att veta lite mer och eftersom just sådana här frågor är extra viktiga för mig av olika anledningar så ville jag helt enkelt veta mer om vad det skulle gå ut på. Vad jag ville veta var om det var några från genus”vetenskapen” inblandade då det i mina ögon lika gärna skulle kunna vara genusprofessorer på bilden nedan

12dec17B

Och eftersom genusfolk är samma sak som radikalfeminister så ville jag veta hur färgad hon var av ideologi för jag vill inte medverka till ytterligare ett arbete som går ut på att leta påhittade fel hos män för det finns redan så många idioter inom feminismen och genus”vetenskapen” som håller på med sånt. Och jo, det förekommer att ideologi går före kunskap och akademisk hederlighet, se bara på Bittergubbens genomgång av en i mängden. Det går redan 13/dussin av sådana arbeten och därför vill jag helt enkelt inte medverka om det ska bli ytterligare ett som då ska få ”extra” legitimitet av att ”jämställdister” minsann medverkat själva…

Jag ville prata lite med henne först bara, i realtid via något chattprogram, inget värre än så men se det verkade vara väldigt svårt av någon anledning. Jag tyckte det verkade vara lite underligt för jag ville bara få en bild av vem hon var och få en aning om hur mycket i ryggsäcken i form av ideologi hon bär med sig så att jag åtminstone vet vad jag har att vänta mig och vilka mer som var inblandade.

Jag tycker inte att det är något orimligt önskemål, borde vara en skitsak att snacka lite i realtid först och sen om allt verkar vara någorlunda ok svara på hennes frågor. Nu såhär efter att Bittergubben hittat en Malin Holms ”konferenspapper” så blir det helt plötsligt glasklart, åtminstone för mig, varför det var så omöjligt att snacka lite först då risken fanns att det skulle komma fram för jag var väldigt nyfiken på vilka mer som var inblandade och det visste hon om. Malin Holm är nämligen handledare åt personen som kontaktade mig…

Ojdå, samma Malin Holm som googlar lite bloggar, skiter i att läsa det hon googlar fram och sen påstår, baserat på vad hon inte läst, att man t ex är en kvinnohatare i en liten rapport som hon kallar ”konferenspapper” och som spridits på internet av någon anledning. Jag skrev ett öppet brev, som jag även mailade till Malin Holm, och ville veta var i min blogg hon hittar belägg för att kalla mig kvinnohatare och dessutom sprida ut det t o m i andra länder. Borde vara jätteenkelt tycker jag för om hon påstår saker om någon så måste hon ju ha läst det också, eller hur? Det går inte att knalla omkring och påstå att någon är kvinnohatare, ha en dold agenda, ha dunkla motiv och inte att förglömma lite klassisk guilt by association som hon också använder utan att verkligen kunna belägga det också!

Jag fick ett ”svar” som bara genererade samma frågor igen eftersom det endast var ett svar på själva mailet och som helt saknade svar på frågan om var i min blogg hon hittar det hon påstår. Svaret var så mycket snömos att man kan tro att det var julafton igen! Dvs inget svar alls utan endast ett försök att komma undan. Jag lyfter här upp AV:s kommentar till hennes svar eftersom den sammanfattar rätt bra vad det handlar om (hoppas att det är ok AV)

AV skriver: 04/23/2013 kl. 17:35

Herregud (från en icketroende) vilket snömos. Hon vill inte diskutera sina ”resultat” förrän om några år när hon ev har publicerat dem. Tills dess tycker hon det är ok att peka ut folk på nätet för åsikter de inte har?
Ok, hon är i början av en process, hon har en idé vad hon vill undersöka. Här ska undersökas hatare och antifeminister. Hon googlar runt lite och hittar några hon tycker passar in och för ner det på pränt och publicerar det som ett utkast. Utan att egentligen läsa vad dessa personer skriver eller kontaktar dem. Att oförskyllt framställa andra i dålig dager kallas förtal och är straffbart. Dock faller det inte under allmänt åtal. Tur för henne.
Nu visar det sig att de som blivit utpekade som ”hatare” får reda på det och ställer henne mot väggen. ”Varför skriver du detta om mig?” Och då ger hon ett icke-svar om att hon bara är i en process och har ändrat titeln numera.

Förstår hon inte vad hon håller på med? Finns det ingen lågvattennivå på akademisk oärlighet? Om man pekar ut någon offentligt som ”hatare” får man ha rejält belägg för det. Skulle hon själv tycka det är ok om någon av oss bestämde oss för att ”kartlägga genusforskare” och på nätet hänga ut henne i en lista med ”Svenska akademiska manshatare”? Tror inte det. Skulle hon acceptera att ”Jag har ju inte läst det du skrivit och är i början av en process. Återkom om ett par år när jag publicerat mitt resultat på riktigt.”? Knappast. Hon skulle tala ut om ”näthatet” och hur ”antifeminister hänger ut folk på nätet för att göra dem till måltavlor”.

Om man inte vill driva en civilrättslig process om förtal kan man åtminstone kontakta hennes handledare. Denne bör ta ett allvarligt snack om forskningsetik och vad man offentligt kan skriva om folk.

Det är helt uppenbart att ”konferenspappret” där Malin Holms ideologi samt hennes akademiska och intellektuella ohederlighet lyste igenom inte skulle komma till ”vår” kännedom eftersom det avslöjade rätt mycket om hur hon ser på saker och ting, det är Sveland light över Malin Holm… Och givetvis så finns ju Sveland också med i ”konferenspappret” bland referenserna. Samma Sveland som vill att det ska vara olagligt att kritisera feminismen… Malin Holm är dessutom med i styrelsen för ”Forum för feministisk forskning” vilket innebär, för att använda genusspråk, att hon är genomsyrad av ideologi för feministisk forskning ÄR ideologi i första, andra och tredje hand. Sen finns det inga fler händer…

Det hade varit enkelt att bara vara raka och ärliga från början för då hade jag inte haft några problem alls egentligen för jag ville bara veta vad jag hade att vänta mig!

Nu är jag förbannad istället… Och det är ovanligt när det gäller mig!

Jag gillar inte fulspel där man tror att man kan lura andra, jag tycker mycket illa om det faktiskt. Så illa att jag tänker skriva ett inlägg om detta då och då tills jag fått ordentliga svar på mina frågor samt att jag även vill ha ett mail från Malin Holms handledare, som godkänt arbetsmetoden, med BRA förklaringar på varför det godkändes att t ex googla lite, strunta i att ens läsa det som googlades fram och sen påstå en massa saker baserat på vad man inte läst och dessutom sprida det för jag tycker att det är mycket opassande att arbeta på ett sådant sätt på en statsvetenskaplig institution hos ett anrikt universitet! Jag tänker utelämna personen som kontaktade mig, även om jag är helt övertygad om att hon mycket väl visste om vad Malin Holm höll på med, av den enkla anledningen att hon är längst ner i näringskedjan i den här soppan och KANSKE inte hade mycket val. Jag tänker dock länka till detta inlägg, mitt öppna brev och Malin Holms ickesvar varje gång.

För jag är förbannad!

Basflak har ställt upp på intervjun och del 1 kan läsas här, vet dock inte när resten kommer.

Certatios inlägg om detta kan läsas här och här.

Aktivarum har svarat på frågorna ändå, utan intervju.

MVH

Medborgare i Toklandet

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

37 kommentarer

 1. Jag tycker inte att du ska hemlighålla personens namn men beslutet är naturligtvis helt ditt. Vederbörande är garanterat helt medveten om vad dennes handlingar borde få för konsekvenser.

  Svara
  • Malte:
   Nja det är inte hemlighållande, det finns på andra ställen. Utan mer att hon egentligen KANSKE bara har att gilla läget eftersom hon står lägst av dem på stegen och det värsta här står inte hon för, långt därifrån.

   Svara
 2. Fugen

   /  04/25/2013

  Tror de folk är dumma i huvudet eller att de står så högt över oss andra?

  Svara
 3. AV

   /  04/25/2013

  Jodå, det är ok att lyfta upp min kommentar. Man är ju kommentarfältherre, hehe.

  Svara
 4. Fugen

   /  04/25/2013

  Tolkandet
  Är rädd för det

  Svara
 5. Ninni

   /  04/25/2013

  Jag ställde upp på intervju. Allt jag svarat finns att läsa om man vill leta, så det spelar liksom ingen roll egentligen.

  Men hade jag vetat hade jag inte ställt upp. Känns liksom inte okej att bli utpekad som hatare, ser att avstå hade mer varit en principsak.

  Svara
 6. Jag har också svarat på alla frågor i min blogg! http://mixifamily.com/bashflaks-intervju-cover-mina-egna-svar/

  varför osynliggörs jag 😦 e det för att jag e kvinna? 😦

  Svara
  • Mariel:
   Ja du är besvärlig i deras ögon liksom Ninni och andra kvinnor som inte gör som de säger, som inte hoppar på deras kommando. Därför ska ni ignoreras bort. Se bara vad som hände i mitt förra inlägg som jag skrev tidigare idag…

   Svara
  • Feminism = kvinnor som osynliggör kvinnor.

   Svara
 7. Hatar du kvinnor nu igen? Fyyyyy dej!

  Svara
  • bashflak:
   Haha, ja jag är tydligen så hatisk att jag måste tejpa mig med silvertejp för att inte spricka 🙂

   Jag tycker det var stort av dig att bortse från Malin Holm och ställde upp ändå! Jag skulle inte lita på dem nu ens om jag frågade hur mycket klockan var och de svarade, jag skulle vara tvungen att kontrollera…

   Svara
 8. Jag skulle inte lita på dem nu ens om jag frågade hur mycket klockan var och de svarade, jag skulle vara tvungen att kontrollera…

  Haha!
  Men vad kan dom göra? Dom kan fulcitera, dom kan förvränga på alla möjliga sätt, de kan försöka snoka efter våra identiteter** och det gjorde hon verkligen inte.

  Vi är ju redan kvinnohatare könsförrädare eller vita kränkta män i nätbrynja som polar med Breivik för vi är rädda att förlora vår makt. Hur mycket värre kan det bli? 😛

  ** Men jag räknar med risken att bli outad förr eller senare, så det e lugnt. Jag har inte skrivit något som jag skäms för och inte är redo att stå för om den dagen skulle komma.

  Svara
  • Ninni:
   Nä inte är man rädd för något personligen, men deras extremt opålitliga våldsvänner inom afa har ju inga gränser, de har t o m slängt in en rökgranat hos en familj med småbarn… Det är för mina barns skull jag är anonym annars hade jag skitit i det.

   Och visst påstår de att vi är allt det, de påstår ju t o m att du är en man… Och då kan jag skriva ett inlägg i veckan eller så om detta och varje gång påtala hur just hennes arbete gått till. Och det kan jag göra tills jag fått tillfredsställande svar av dem. Både från Malin Holm och från den som godkänt hennes arbetsmetoder. Hon kunde ha svarat mig rakt på frågan jag ställde, sånt gillar jag nämligen, men hon valde att försöka smita undan. Och jag blir bara mer förbannad när man håller på så. De skulle varit helt ärliga från början men de trodde väl att de var smarta och att ingen skulle märka något. Tur att jag var försiktig/misstänksam direkt… Vad får jag tillbaka på en satsad tia om jag påstår att Holms handledare är en genuskommissarie?

   Svara
   • Glöm också inte bort att både Ström och Billing la av ungefär samtidigt och att nog ingen vet med säkerhet vad som låg bakom. Blev båda två hotade från samma källa och vad handlade det eventuella hotet om?

    Svara
    • Malte Skogsnäs:
     Fast varför de Ström och Billing lade av vet bara de själva, eller Ström sade ju varför i o f…

     Hmmm, är jag snart kriminell? Jaha, tja jag är ju tydligen redan skyldig till allt från skoskav till massmord i deras värld så… 🙂

     Svara
  • Du glömde det snart ”kriminella” i det du gör.

   Svara
 9. Jag har också valt att inte svara på frågorna. I princip alla svaren till frågorna finns att finna i min blogg, jag tänker inte göra jobbet åt dem.

  Min granskning visar att de inte är ute efter en dialog utan att de vill smutskasta och demonisera.

  Jag misstänker dessutom att de helt har missat att jag är kvinna, vilket säger mer om deras granskning än om mina åsikter i ämnet.

  Svara
  • Självklart är de inte ute efter dialog. Vi ”hotar” ju t.ex. deras statliga finansiering.

   Svara
  • rocki:
   Nä Rocki, nu är du allt lite lat… Klart att du ska göra jobbet åt dem, tänk på allt det hårda jobb som ändå ligger framför dem när de ska få allt vad alla sagt/skrivit att betyda tvärtom? Detdu, det arbetet leker man inte med! 😉

   De vill helst att du försvinner eftersom du är en sån där besvärlig kvinna som petar i deras ögon när du inte lyder dem.

   Svara
 10. robjoh

   /  04/26/2013

  Jag skulle faktiskt rekommendera någon av er som har utpekats som kvinnohatare utan några som helst bevis att kontakta Uppsalas rektor och ledning. De har det yttersta ansvaret för forskningskvalitén på Uppsala universitet.

  Svara
  • robjoh:
   Tja, ett mail kan man ju alltid dra iväg och i det poängtera att man inte nöjer sig med ett snömossvar för gissar att man kommer att få ett standardsvar…

   Svara
 11. Hjalmar

   /  04/26/2013

  På något sätt så känns inte undersökningen riktigt seriös:)
  Genusfolket har ju en vana av att först komma fram till resultaten, förstås ‘kvinnohat’, och att sedan göra undersökningen. Syftet är nog inte att stärka jämställdheten mellan kvinnor och män; utan att gynna feminismen, genusforskningen och den egna karriären.

  ‘Vetenskapshennorna’ har mycket kvar att bevisa – eller så har de redan bevisat tillräckligt.

  Svara
  • Hjalmar:
   Va, känns den inte seriös? Usch så kvinnohatisk du är 😉

   I övrigt så slår du huvudet på spiken! Hur många exakt likadana som de gör med det syftet som du säger går det på ett dussin?

   Svara
 12. Hjalmar

   /  04/26/2013

  @toklandet
  ”går det på ett dussin”
  a) 13
  b) 66
  c) 666
  Välj själv, alla svar är lika mycket värda… 🙂

  Svara
 13. Men Malin Holm har ju helt rätt: alla som kritiserar feminism eller en feminist hatar kvinnor. Så är det. Det har feministisk forskning visat. Och bara för att Malin Holm är tillräckligt kunnig, duktig och modig för att uttrycka detta självklara faktum, utsätts hon nu för näthat av sådana här kvinnohatare som du – bara för att hon är kvinna.

  Svara
 14. Hjalmar

   /  04/27/2013

  Självfallet så har Jämställdhetsfeministern rätt!
  Något annat vore otänkbart. (Och säkert olagligt snart…)

  Svara
 15. Feministisk forskning har visat att jag är dum i huvudet och att jag inte kan avgöra mitt eget bästa – jag är ju kvinna.

  Svara
  • rocki:
   Japp, så illa är det. Och forskningen har också visat att du inte ens vet om du är kvinna eller man och då blir du automatiskt man pga manlig överordning. Överordningen gör samtidigt att du också då blir kvinnohatare… Genuslagen säger så

   Svara
 1. Väntar fortfarande på svar från Malin Holm « Toklandet
 2. Ironin är total « Toklandet
 3. Ni som var med för 6 år sedan, minns ni ”konferenspappret”? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: