Vänsterpartister är roliga

Rosanna Dinamarca har ju varit i farten förut här på bloggen, nu twittrade hon om jämställdhet apropå att det tydligen var något sådant med vår nya Jämställdhetsminister, som har extremt obehagliga värderingar, på Agenda (som jag missade).

dinamarca

Tyvärr är det så sorgligt att resten av partierna drivs av kvinnor som hatar män så därför får man vara partilös ett tag till verkar det som. Och att de hatar män bevisar t ex Rosanna varje gång hon säger något… Och ensam är hon inte heller om det!

Men nu blir det lite roligt när hon säger

dinamarca1

WTF? Hon blåljuger för alla som läser hennes tweets, helt ogenerat! Hela vänsterns och Miljöpartiets politik går ju ut på just detta! Jag kom att tänka på detta när jag såg hennes twitter. Där finns även en länk till dokumentet men pdf-filen där är borta. Jag har den sparad ifall någon vill ha den… Direkt efter hennes twitter så frågade jag henne om hon då kunde förklara det som står på Genusnytt, jag har inte fått något svar… Och väntar mig heller inget!

Och apropå skolan så är det väl ingen hemlighet att generaldirektören på Skolverket, Anna Ekström, är feminist men att hon skulle skriva ut det såhär var lite överraskande

ekström

Så någon förbättring i skolvärlden är nog inte att vänta sig utan de ska nog fortsätta att experimentera. Hon glömde dock att skriva att hon tydligen också är formad av kommunismen…

Jag skulle kunna fylla på med hur mycket galna tweets som helst här, en del tjatar varje dag om Wulff Morgenthaler, en humorserie på Aftonbladet, som antagligen är skitrolig. Annars så hade de ju inte gnällt…

En del har gått loss om amning och det ska finnas en video som någon/några tydligen blivit provocerad av. Hur man nu kan bli det? Men grejen är att genast börjar det gapas om att de ska slänga fram pattarna överallt när/om de får barn (deras egna ord, inte mina…) och tydligen tror att de ska provocera. Jag är ledsen men ytterst få blir nog provocerade av amning eller att ni slänger fram era pattar överallt utan jag gissar att de flesta tycker att orsaken till att ni bör sitta lite mer avskilt är för er egen men framför all för barnets skull. Så barnet får käka i lugn och ro. Ni vet, ta hänsyn till en som inte kan prata för sig själv? Om jag hade ett fik eller nåt så skulle jag omedelbart erbjuda en lugn vrå, inte för att jag skulle vara provocerad utan av hänsyn till barnet. Men men, jagjagjag-generationen växer nog upp och blir folk av också gissar jag, det brukar bli så! Fast ibland undrar jag…

TILLÄGG

Gå in och kolla på #ärfeminist på twitter… Ha näsdukarna redo för skrattgråtattackerna!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

10 kommentarer

 1. Pelle2

   /  04/29/2013

  Här kommer lite citat från Vänsterns partiprogram.Det fanns en mening om att även med
  påverkas av patriarkatet men annars fanns det inte så mycket gott att säga om män och manlighet.Även om de inte explicit säger något om hur vi skall leva så skriver de på några ställen om att män som måste avstå saker till kvinnor efters om vi är överodnade kvinnorna.

  Nej,jag kommer aldrig rösta på vänstern och nedanstående saker är bara en anledning

  Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti, på ekologisk grund”.

  Inledningen följs upp med att beskriva partiets två grundläggande perspektiv. Dessa analyserar maktstrukturerna patriarkatet och klassamhället.

  Klassamhället och patriarkatet är skilda maktstrukturer med olika materiell grund.

  Vi lever i ett samhälle som bärs upp av en maktstruktur grundad på kön: patriarkatet. Det är ett system som innebär mäns kontroll över kvinnors liv. Detta system överordnar män och underordnar kvinnor både samhälleligt och privat.

  Det patriarkala maktmönstret genomsyrar förhållandet mellan könen på alla områden, i familjen, på arbetsmarknaden, i statsapparaten, i myndighetsutövning och i de politiska församlingarna. Kvinnoförtrycket förekommer både öppet och dolt, medvetet och omedvetet. Det återskapas ständigt i nya former.
  Patriarkatet är ingen biprodukt av kapitalismen utan en självständig maktfaktor i samhället.

  Män som grupp utövar makt genom kontroll av kvinnors sexualitet och arbete både i familj och samhälle. I arbetsdelningen mellan könen framträder strukturen tydligt. Män och kvinnor gör olika saker och befinner sig på olika platser, vilket antas motivera att de betalas olika och har olika mycket makt.

  Olika män har olika positioner i könsmaktsordningen men systemet skapar ett ömsesidigt beroende mellan män, en lojalitet som befäster deras samhörighet med varandra. Patriarkatet ger gruppen män makt över gruppen kvinnor och ger män fördelar som de inte frivilligt avstår från. När kvinnor ställer krav på ändrade maktförhållanden blir de ett hot mot mäns makt.

  Det sexualiserade våld som utövas av män mot kvinnor och barn över hela världen, liksom våld mot homosexuella, återspeglar och upprätthåller den manliga maktstrukturen.

  Mäns överordning och kvinnors underordning är ingen naturlag. Kampen för kvinnors rättigheter har givit viktiga resultat. Feminismen ger argument och redskap för den särskilda kvinnokamp som måste föras för att patriarkatets makt skall kunna brytas. Denna kamp förs inom politiken och arbetslivet, men också i privatlivet.

  Också i HBT-rörelsen återspeglas patriarkala strukturer där kvinnor underordnas, bl.a. uppmärksammas de lesbiskas situation för lite.

  Bara genom internationell samverkan mellan fackliga, feministiska och andra progressiva sociala rörelser och vänsterkrafter i Europa och världen kan vi varaktigt övervinna patriarkala strukturer

  Kvinnor har genom historien alltid arbetat och deras arbete har så gott som alltid varit underordnat männens. Industrialismen och kapitalismen löste upp gamla patriarkala band, men kvinnornas underordning bevarades, om än i nya former.

  Även inom samma yrke och vid individuell lönesättning finns systematiska skillnader mellan könen, eftersom lönen inte sätts för utfört arbete, utan efter hur uppgiften värderas av manssamhället.

  En generell välfärd och en utbyggd offentlig sektor är viktiga faktorer för att bryta kvinnors underordning. För att få bort könssegregeringen på arbetsmarknaden krävs en omfördelning, från män till kvinnor, av arbetstid, inkomster och makt över besluten om arbetsmarknaden. Det obetalda arbetet skall delas rättvist. Lönediskriminering och skillnader i arbetsvillkor och anställningsförhållanden på grund av kön måste upphöra. Föräldraförsäkringen skall individualiseras. Patriarkala ideologier och sexistiska värderingar skall avslöjas. Deras värsta uttryck sexhandeln skall stoppas och pornografin bekämpas. Rätten till fri abort måste försvaras. Mäns våld mot kvinnor är ett strukturellt samhällsproblem. Den insikten måste prägla samhällslivets olika områden, som utbildningsväsende, stadsplanering och rättssystem, och leda till konkreta åtgärder.

  Svara
  • Pelle2:
   Långt, jag nöjer mig så och kan säga att det som står på Genusnytts inlägg stämmer, det står att man ska vara vaksamma mot män… 🙂 Som tillägg till din text alltså… 🙂

   Svara
 2. lilycrowart

   /  04/29/2013

  Morgenthaler är helt skruvad och jätterolig. 🙂

  Svara
  • lilycrowart:
   Hade sett någon enstaka strip innan och tyckt att de var roliga, träffande och vassa. Och skruvade! Kollade igenom en hel del igår och visst är de skitroliga, precis som jag trodde också. Deras lilla värld blir mindre och mindre, till och med humorn ska vara certifierad av någon genuspolizei som ska bestämam vad som är bra humor…

   Svara
 3. Erik S

   /  04/29/2013

  Rosanna Dinamarca må ha twittrat om debatten i Agenda men jag tycker det viktiga är att vår så kallat liberala jämställdehetsminister i sin beskrivning av SD uppenbarligen utgår från en Stieg Larssonsk världsbild. Förutom att argumentet är både befängt och självmotsägande (menar hon på allvar att SDs folk är män med makt?) tror jag inte det är ett effektivt sätt att bemöta SD i debatten.

  http://www.svt.se/agenda/debatt-i-agenda-om-sd-och-kvinnorna

  Svara
  • Erik S:
   Det är ju rätt skrämmande att hon tydligen anser att fiktion är så mycket viktigare än fakta att hon använder det som argument… Nä, jag tror att Jämställdhetsfeministern skulle vara bättre…

   Svara
 4. Jan E

   /  05/03/2013

  Hörde Epstein & Nordegren för några dagar sedan. Dinamarca var inbjuden för att svara på frågor om jämställdhet. ”Feminism är ju själva ideologin och jämställdhet kan man väl säga är verktyget för att nå feminismen” sade Rosanna Dinamarca ordagrant under intervjuen. Feminismen är alltså slutstadiet i samhällsutvecklingen. Hm, jag som alltid har trott att det är jämställdhet som är slutstadiet. Dinamarca ändrade sig inte heller under intervjuns gång. Det vänligaste man kan säga om detta är att det var en freudiansk felsägning.
  Dinamarca är vice ordförande, tillika utbildningspolitisk talesperson. Alltså inte vilken partimedlem som helst. Att uttrycka sig så klantigt i en mycket central politisk fråga är synnerligen märkligt. Men inte mig emot 😉
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4058&artikel=5517598

  Svara
  • Jan E:
   Men vad i helv… Så hon säger! Hon skjuter bollen i eget mål gång på gång! Tusen tack för länken!

   Svara
 5. Jan E

   /  05/03/2013

  Ja, du som har en blogg kan väl göra något kul av detta 🙂 Jag är lite förvånad över att inte fler har kommenterat Dinamarcas insats i programmet. Men man kanske inte lyssnar på E & N? Det är inget nödvändigt program, men de har ofta rätt bra inslag.

  Svara
 1. Dinamarca i radion « Toklandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: