Återigen så levererar twitter

Twitter är ju en guldgruva för konstiga grejer, nu har det hänt igen… Kolla vad Cissi Wallin påstår och sprider ut till 17000+ följare som en sanning.

cissiwallin

Jag såg det och frågade lite närmare om just detta och ställde frågan under hennes tweet om just

cissiwallin1

Fostraren var ju igång för några dagar sen apropå det där med att många lyssnar…

gnällaochstraffa1

Jaja, konversationen fortsatte lite och ska läsas som en direkt fortsättning från den längre ovan.

cissiwallin2

Det verkar som om jag fattat det hela helt rätt, hennes ”sanning” kommer från den ”ena sidan” som då även meddelat ”den andra” sidans ”sanning”. Men det är inga problem med att sprida till många som lyssnar av någon anledning. Eller skojade hon bara med Blondinbella ovan? Är det bara Cissi Wallins ”sanningar” som ska få spridas till många?

Det finns pappor som är skitstövlar och det finns mammor som är skitstövlar men om man bara lyssnar på den ena sidan hela tiden så kanske man tror att det bara är den andra sidan som är skitstövlarna… Och då kan man sprida det till många. Den som uppfattas som en skitstövel som inte bryr sig om sina barn kanske har blivit tvingad till att just uppfattas som en sådan av den andra? Alla de  grejerna som innebär att man motarbetas och som gör att man endast tillåts vara pappa på mammans villkor kan bli för mycket, allt är fel i mammans ögon bara för att hon inte får bestämma exakt allt. Här finns många metoder som används och sådant kan bli för mycket för en del efter ett tag. Jag gissar att den sidan som håller på med sånt inte heller är så pigga på att berätta att de gör just så… Eller vad tror du Cissi Wallin?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

17 kommentarer

 1. Det där ”vi har alla samma rätt att dela” skall alltså läsas som ”vi [som tillhör den rätta läran] har alla samma rätt att dela”.

  Svara
  • Ulf T:
   Precis så tycker hon. De andra ska tänka sig för när de säger något som inte stämmer in med vad Wallin anser är sant om många lyssnar. Själv har hon rätt att inte tänka sig för…

   Svara
 2. Vad är det som är så svårt att förstå? Cissi Wallin sprider ju bara sina sanningar. Och det är ju jättebra och viktigt. Däremot ska man ju inte sprida osanningar, precis som Cissi Wallin säger. Och det gör ju de som har en annan uppfattning än Cissi Wallin.

  Svara
 3. Mia.

   /  05/01/2013

  Jag tror att många pappor sett barnen som kvinnans efter separationer. Inte för att de varit svikare nödvändigtvis, utan som ett resultat av ”könsrollsordningen”. Men denna ”könsrollsordning” har förändrats och förändras. Alltjämt finns det dock både män och kvinnor som fortfarande tänker så. Och så länge två som separerat är hyfsat överens så märks det inte. Är de inte överens så märks (och hörs) det dock. Och då kallas de ”svikarfarsor” respektive ”egomammor”. En tanke som dyker upp i mitt huvud nu och då i dessa sammanhang är att kvinnorna nu måste ge upp sin makt också och att alla inte är så pigga att göra det (jämför att man kritiserat män som kollektiv att inte vilja ge upp sin makt).

  Svara
  • Mia.:
   Ligger nog en hel del i det du säger. Fast jag undrar om pappor någonsin haft så mycket att säga till om egentligen när det gäller just barnen?

   Svara
 4. David8

   /  05/01/2013

  Feministerna skulle ju kunna börja med att fundera över lagstiftningen om mamman som den viktigaste föräldern. Frånvarande fäder blir troligtvis färre om de, av myndigheter och media, skulle behandlas som lika viktiga för barnet som mamman. Men manshat som lösning verkar alltid ligga feminister varmast om hjärtat.

  Svara
  • David8:
   Frånvarande fäder blir definitivt inte färre om man som Wallin sprider ”sanningar” om allt och som endast levererats av ena parten och tagits emot okritiskt.

   Svara
 5. Men varför i hela friden använder människan det antiintellektuella Twitter för att sprida budskapet? Det ser ju så dumt ut när man tvingas skriva flera tweets. Har hon hört talas om blogg?

  Svara
 6. lavazza1891

   /  05/02/2013

  Frågan är om inkonsekvensen är en medveten taktik eller om hon är oförmögen att se den? Vissa människor blir bara någorlunda begripliga om man sätter ”Just nu känner jag …” framför allt de säger och skriver. Eller om man misstänker att personen är en cynisk taktiker ”Just nu tjänar det mina syften att säga att …”.

  Svara
  • lavazza1891:
   Båda alternativen samtidigt kanske passar in på Wallin? Hon gillar att genusmissionera så mycket att de riktiga missionärerna skulle bli avundsjuka på engagemanget.

   Svara
 7. robjoh

   /  05/02/2013

  Som en pojke som har växt upp med en närvarande mor och far. Så skulle jag vilja säga att Cissi har fel (då farsan knappast har behövt uppmaning att ta hand om oss barn, utan snarare jobbat arslet av sig för att hinna med det).

  Som en ingenjör och doktorand skulle jag vilja säga att Cissi inte förstår den vetenskapliga metoden. Erfarenhet = sanning.

  Svara
  • robjoh:
   Men det ligger i deras natur att inte vara särskilt sakliga och ta till sig av info, har de upphöjda Ledarna sagt en sak så är det sant och det får inte ifrågasättas.

   Svara
 8. Anonym

   /  05/02/2013

  Jag använder inte Twitter, så jag kan inte svara på hennes kommentarer, men här är en historia om min nu före detta vän:

  Hans pappa ignorerade honom totalt, och hans mamma skämde bort honom så mycket att han idag bara sitter på sitt rum och blir (bokstavligt talat) rasande så fort han måste göra något (söka jobb, städa, äta, allt han inte vill göra, i princip) kastar grejer runt sig. Istället för att skälla på honom eller be om hjälp från någon utomstående, så accepterar mamman bara läget och gör honom till viljes. Han har aldrig behövt lyfta ett finger i hela sitt liv och ser därmed ingen anledning till att han ska behöva göra det i framtiden heller. Samtidigt som han gnäller över att han inte har något jobb…

  Dålig pappa, helt klart. Men jag vet inte om mamman är så mycket bättre det här fallet. Men hon är så snäll och omtänksam att det är svårt att tycka illa om henne. Jag har inget emot henne som person, men man måste säga ifrån när ens barn inte kan uppföra sig!

  Svara
  • Anonym:
   Ledsam story! Och som sagt, det finns ”dåliga” föräldrar av båda sorterna. Din fd vän hade nog extrem otur att han fick båda av den sämre sorten. Att vara ”snäll” in absurdum är inte att vara snäll utan att vara elak tycker jag för det är inte att vara snäll när man inte sätter några gränser eftersom det skapar enorma problem i framtiden.

   Men att någon förälder ignorerar totalt måste vara jäkligt ovanligt? Vad låg bakom det beteendet?

   Svara
   • Anonym

     /  05/02/2013

    Hans föräldrar är numera skilda sedan länge; men även innan de var det så pratade knappt pappan med honom. Vet inte varför, han kanske helt enkelt inte ville ha barn; har hört av andra att han är ganska ego..

    Svara
    • Anonym:
     Ledsam story, verkligen! Som tur är så finns det inte många som är sådana även om varje är en för mycket.

     Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: