Dinamarca i radion

Fick en kommentar från Jan E till mitt förra inlägg om att vänsterpartister är roliga med en länk till SR Epstein & Nordegren där Rosanna Dinamarca var med och skulle prata jämställdhet.

Lyssna riktigt noga på vad Rosanna Dinamarca säger i inslaget. Hon börjar med att säga

”Feminism är ju själva ideologin och jämställdhet kan man väl säga är verktyget för att nå feminismen”…

Jaha ja, mycket tydligare kan det nog inte bli! Tänk på vad som kan hända om hon får något att säga till om? Hon är vice ordförande och utbildningspolitisk talesperson för V. Hur ser det ut i skolan idag och hur skulle den se ut om hon får chefa? Lyssna igenom hela inslaget för det är mycket talande… Och SURPRISE, ord som ”struktur”, ”könsmaktsordning”, ”patriarkat”, ”överordnade”, ”makt”, ”ta plats”, ”objektifierade”, ”behaga mannen” mm förekommer. Men lyssna igenom, ca 14 min långt är det men klart värt att lyssna till för att få en inblick i hur en äkta tokfeminist tänker.

TILLÄGG

Något helt annat men som är lika galet, (eller värre faktiskt…) hittade jag här, det är en länk till något som får mig nästan mållös och som QED postat i Rockis kommentarsfält…

TILLÄGG 2

Upptäckte nu ett inlägg på Genusdebatten som handlar om skolan och det tangerar ju mitt inlägg om Rosanna Dinamarcas radioprat om hennes ”jämställdhet” då hon ju är V:s utbildningspolitiska talesperson.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

20 kommentarer

 1. Pelle

   /  05/03/2013

  – Hur vet du att könsmaktsordningen existerar?
  – Jag har upplevt den.

  Håhåjaja. Starka argument.

  Svara
  • Pelle:
   Det är ju stål i feministiska kretsar, bara säg att ”jag har [lägg in valfri grej här]” så är det allmängiltigt.

   Svara
  • Hur vet du att Gud finns?
   – Hon talade till mig.

   Svara
   • bashflak:
    Huvudargumentet som dödar alla andra argument och gör slut på debatten. För de religiösa alltså… 😉

    Svara
 2. Pelle

   /  05/03/2013

  Det är så mycket stollerier i det här inslaget medans jag lyssnar, så jag vet inte vart jag ska börja. Men det är intressant när hon pratar om att individualisera (läs: kvotera) föräldraförsäkringen. Föräldraförsäkringen är ju idag delad 50/50, och man måste aktivt flytta över dagar till den ena eller andra föräldern. Men ändå vill hon tvinga familjer att höra som hon tycker är bäst. Det blir ju väldigt spännande i en familj där t.ex. den ena föräldern är arbetslös, och kanske saknar SGI, vilken ekonomisk katastrof det skulle bli.

  Sen återkommer hon om och om igen om att unga tjejer får lära sig att dom är objekt som ska behaga mannen. Vart får hon egentligen detta ifrån? Det var visserligen ganska länge sedan jag var i den åldern, men rent allmänt tycker jag att man på senare år bara har fått höra precis det omvända: tjejer kan göra vad dom vill, tjejer äger sin egen kropp, killar ska lämna plats, och så vidare. Om detta är vad samhället i allmänhet signalerar, vem är det då som tutar i småtjejerna att dom ska vara behagande objekt? Feminister som ständigt tjatar om det?

  Svara
  • Pelle:
   Visst var det värt tiden att lyssna? Så mycket galenskaper komprimerat på 14:28 var länge sedan man upplevde. Skulle man vara en lite partikel i hennes hjärna så skulle man nog gå vilse rätt fort…

   Svara
 3. Pelle

   /  05/03/2013

  Abslout, en crash course i vad som försiggår i huvudet på en världsfrånvänd radikalfeminist. Jag blev faktiskt förvånad över att reportrarna var så ”kritiska” i sina frågor. Intressant svar på vad man skulle göra med dom taniga killarna som inte fick gå kurserna i feministiskt självförsvar: ”dom får gå andra kurser”. Misstänker att det inte är några kurser som (V) är intresserade av att anordna, det får väl killarna fixa själva, dom är ju ändå överordnade förtryckare.

  Svara
  • Pelle:
   Du kan gången i den feministiska världen. Hon blev ändå lite ställd över den frågan, det märktes 🙂

   Svara
 4. MiT

   /  05/03/2013

  Gissar att det från början kommer härifrån

  http://musiksignaler.wordpress.com/2013/04/29/hur-mar-egentligen-rosanna-dinamarca/

  En bra blogg för övrigt!

  Svara
 5. Jan E

   /  05/03/2013

  Jag lyssnade på programmet när det sändes, men det var Anders B Westin som var först med att kommentera och tillhandahålla länken. Kred till Anders.

  Svara
 6. Hon tar upp en paradox med feminismen som jag fortfarande brottas med. Det liknar nästan en antinomi.

  ”Det handlar ju om att det inte ska spela någon roll om man är kvinna eller man. Vi ska ju kunna ha del av makten, som kvinnor också.”

  Men, vänta nu. Om det inte spelar/ska spela roll om man är kvinna eller man, varför är det då så viktigt att ständigt belysa kvinnor och mäns kön/genus hela tiden?

  Denna gordiska knop kan lösas genom att sluta fokusera på kön och se individerna istället.

  Svara
  • enstillaundran:
   Det manliga sättet att lösa den knuten duger nog inte för dem. De vill nog inte att någon knut ska lösas alls utan vill nog skapa fler.

   Svara
   • Oj, jag visste inte att det var ett manligt sätt.

    Jag bara tänkte att det skulle lösa många problem på ett bräde. Men som du skriver – de kanske vill ha kvar problemen, alternativt fler problem.

    Svara
    • enstillaundran:
     Hmm, jag tänkte mer på det historiska, var det inte Alexander som löste den gordiska knuten genom att ta svärdet och helt enkelt dela den? Dvs lösa problemet istället för att skapa fler. Eller minns jag fel?

     Svara
 7. Tänk att få ur sig så mycket floskler på en så kort stund. Man kan ju undra i vilken värld hon lever och, som Anders B Westin skrev, hur hon mår egentligen. Vill det sig riktigt illa kan hon ju faktiskt sitta i regeringen nästa år!!

  Svara
  • Treve:
   Komprimerad bullshit i kvadrat… Ja man undrar faktiskt hur hon mår egentligen! Måste vara fruktansvärt och gå omkring och tänka som hon gör.

   Svara
 8. Hjalmar

   /  05/03/2013

  Dinamarca låter bekant på något sätt… Hmm:
  ”Kommunismen är ju själva ideologin och socialism kan man väl säga är verktyget för att nå kommunismen”
  Sådärja, så uttryckte sig vänsterpartisterna sig till år 1990. Inte mycket har förändras. Istället för klasskamp så har vi könskamp – och matriarkatet, förlåt feminismen, är målet. Framåt, kamrater!

  Svara
  • Hjalmar:
   De kallar fortfarande varandra kamrater på twitter… Ytan har polerats men innehållet är detsamma. Förgylld skit är fortfarande skit.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: