Är det mycket vi inte vet eller vad är det frågan om egentligen?

Riksdagsledamot anklagad för sexinviter” säger rubriken i Expressen och sen när man läser så står det inget alls egentligen. Ingen polisanmälan är gjord enligt Expressen. Och vad är en sexinvit och när blir en sådan olaglig? Jag undrar ärligt alltså så inget skoj. Nu står det i o f att de som drabbades av de ev inviterna var ungdomar men det säger å andra sidan inget alls, de kan vara 20+ år gamla. De här meningarna säger väl en del i alla fall

”Detta efter att man några veckor tidigare fått kännedom om att en person i partiets ungdomsförbund ansåg sig ha utsatts för sexuella inviter av riksdagsledamoten.”

– Utredningen kom fram till att fem unga medlemmar hade blivit utsatta för inviter som de upplevde som obehagliga. De upplevde att det var inviter som gick lite över gränsen för vad de tyckte var bekvämt, säger ordföranden i organet som utrett saken till Expressen.se.”

Ok, så det var detta det handlade om, de upplevde något som obehagligt. Och de ska bli politiker?

”Den utpekade riksdagsledamoten säger själv så här till Expressen.se:

– Vissa personer har tolkat förslag till att fika och så som sexuella inviter och jag har naturligtvis beklagat att det har blivit så. Jag ska tänka på att vara mer försiktig med hur jag kommunicerar i sociala medier. Sedan avslutades ärendet. Det var ingen som ville polisanmäla.

Det rör sig alltså inte om några sexuella inviter?

– Absolut inte.”

Jag personligen tycker att man ska ställa större krav på politiker än på vanliga medelsvenssons, de ska agera och uppträda oklanderligt så långt det bara går men det innebär inte att det räcker med att någon påstår att en politiker gjort något för att det automatiskt är sant. Men eftersom Expressen var väldigt snåla med detaljer så undrar jag om det verkligen var något, de hade ju inget exempel alls på någonting som skulle vara en ”invit” och nog fan skulle de skriva om de hade något?

Inte heller Aftonbladet hade något egentligen att berätta men där står det att det är Roger Haddad från FP det rör sig om. Men inte heller Aftonbladet har tillstymmelse till substans.

Som sagt, är det mycket vi inte vet eller vad är det frågan om egentligen? Man undrar ju vad som ligger bakom oavsett om det hänt något eller inte… Blir det fortsättning eller kommer detta att dö ut lika fort och gärna som Aftonbladet försökte tiga ihjäl det rasistiska snuset? Det var stora ord då från Lindberg och Swedin, till och med Rosa Parks och apartheidbussar hojtades det om, men inga ord alls efteråt, trots att Swedin t o m efterlyste sådana fall på twitter

rasistsnus

Men vem vet, Aftonbladet kanske håller på och filar på ett jättescoop om apartheidbussar, Rosa Parks och allt annat vi kan tänka oss hör till och kommer fram till att alla svenskar är skyldiga till allt dåligt som någonsin har hänt och händer alla andra i världen? De kanske till och med kommer fram till att alla svenskar är medlemmar i KKK? Vi har väl någon gång gått i ett luciatåg…

Något helt annat: Har Eva Lundgren varit i Polen också?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

15 kommentarer

 1. Inviter och fika – Det låter som om han frågade om de ville följa med hem på en kopp te. Det är ju nästan våldtäkt…

  Appropå raslig segregering, undrar om Swedin får svar från de där SDU-grabbarna som blev utslängda från ett mångkulturellt jippo under Pride för att de var vita?

  Svara
  • bashflak:
   För säkerhets skull så klassar man det som våldtäkt eller liknande, för man vet ju aldrig!

   Swedin kommer nog aldrig att svara på något för han förstår inte vad folk säger till honom.

   Svara
 2. När kom Daniel Swedin med en sexinvit senast?

  Svara
  • Malte Skogsnäs:
   Det är sånt han drömmer om, det är kanske därför han agerar nyttig idiot åt femifascisterna, han tror han ska få ligga någon gång?

   Svara
 3. Pelle2

   /  05/11/2013

  Jag måste korrigera dig lite.Det är de svenska,vita,medelålders,heterosexuella männen som är skyldiga till allt ont.Det har hela bibliotek av feministisk forskning visat :-).

  Svara
  • Pelle2:
   Jag ber ödmjukt om ursäkt för mitt misstag, skulle givetvis ha skrivit korrekta fakta 🙂 Självklart så är det i fallande skala den vita medelålder vita heterosexuella mannen som är skyldig, sen kommer alla andra vita heterosexuella män och sist komemr alla som kan bli vita män dvs pojkar som även de ska veta att de är skyldiga till allt så småniningom. Kul land att leva i…

   Svara
 4. Storm i ett vattenglas.

  Svara
  • Ekvlaist:
   Ja det tror jag också, men det finns ju ingen anledning att skriva alls om det saknas substans.

   Svara
 5. I dessa tider när man snyftar om att kvinnliga politiker får ”nedsättande kommentarer” så kan det kanske vara lämpligt att media lägger ribban liiiiiiiiiiite högre än skvaller. Förlåt, jag glömde, han var ju man och säkert vit också.

  Dessa ”journalister” av idag får gärna återvända till Hänt i veckan och Damernas värld eller vad de heter.

  Svara
  • Ninni:
   Vet inte om du kommer ihåg men jag skrev då när du tog upp där BRÅ-rapporten som klassade allt som brottsligt och kriminellt oavsett för att blåsa upp siffror och att det blir ju värre när de kommer att börja använda den rapporten som fakta. Nu har det ju hänt verkar det som… Och nedsättande kommentarer ja, vad fan är det egentligen? Är det något att bry sig om? Jag trodde att ett yrke där man är offentlig på något sätt innebar att man var tvungen att ha tjockt skinn. Jag menar, det har jag vetat om sen jag börja läsa tidningar för ungefär 35 år sedan. Vore ju underligt om de som t o m VALT just det inte fattat det utan lipar för minsta lilla. Det hänger ju ihop, makten som är framsidan och skiten som är baksidan. Man kan inte både ha den kakan och äta den för det ligger i sakens natur att med det ena följer det andra.

   Det har det nog inte lätt i skvallervärlden heller… 😉

   Svara
 6. När jag växte upp fick jag ofta höra uttrycket ”Det skadar aldrig att fråga”. Jag har alltid hållit det för att vara en sund inställning.

  Idag är det kanske stämplat som politiskt inkorrekt och något som aktivt rensas ut ur gamla barn- och ungdomsböcker?

  Svara
  • Kulturkrig:
   Menar du nu fråga Haddad eller att Haddad frågar någon annan? Jag kan väl ha synpunkter på båda i o f… 🙂

   Svara
 7. Jag syftar förstås på de sexuella inviterna.

  Svara
  • Kulturkrig:
   Jag trodde det också men var inte säker. Man kan ju fråga om det är lämpligt att som politiker att komma med inviter OM de är mycket yngre? Alltså inte olagligt på något sätt utan bara olämpligt just som politiker, det är ju ändå en förtroendebransch.

   Svara
 8. Om en man utsätter en kvinna för en sexuell invit och kvinnan inte välkomnar inviten så är det ju sjävklart att mannen ska dömas till fängelse för sexbrott. Annars är det ju kvinnoförtryck!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: