Om UG

Såg Uppdrag granskning och blev väldigt beklämd av hur det ser ut i Sverige bland journalister, tidningar och redaktioner.

Först är det Martin Aagård som enligt både Adam Cwejman och UG ljuger och förvanskar för sitt eget lilla privata korstågs skull. För i Sverige så avsändaren av något viktigare än budskapet, framförallt bland de som av någon anledning kallar sig journalister fast det hos dem BORDE vara tvärtom… Åkesson hade sagt att somalier är analfabeter, om han sa de flesta eller alla vet jag inte, och då ryckte Aagård ut och sa att ca 85% har motsvarande förgymnasial eller eftergymnasial utbildning. Per Brinkemo som har kunskap om detta påtalade att man inget vinner på att överdriva och vantolka och vips så var han sd:are enligt Aagård för om man ger Åkesson minsta lilla rätt i någonting så försvarar man honom och är sd:are enligt Aagårds dunkla logik. Om det nu är så att somalier här har en mycket låg utbildningsnivå vad är då bäst att göra, låtsas som om det regnar, vantolka och ljuga om det eller se att vi har ett problem som vi måste lösa? För även om Aagård och många andra tycker att svaret är första alternativet och att problem försvinner bara för man blundar, håller för öronen och skriker ”LALALALA” så kan jag upplysa att de fortfarande är kvar när man öppnar ögonen och tar bort händerna från öronen igen. Problemen försvinner inte ens om man smutskastar de som påtalar dem! Jag lovar… Och de som drabbas hårdast av Aagårds blunda_och_hålla_för_öronen_metod är också de som behöver hjälpen mest!

Den andra saken som gjorde mig än mer beklämd är hur man behandlat en av de få som uppenbarligen har en ryggrad, Amun Abdullahi. Tydligen är ryggrad och ärlighet något som ska motas bort från media i Sverige.

I stället för henne så får vi dras med spån som Martin Aagård (som för övrigt nog bajsade på sig redan innan programmet var sänt), Åsa Linderborg, Daniel Swedin, Maria Sveland m fl… Tänk om det satt en Amun på deras platser istället? Vilket lyft för trovärdigheten det skulle vara!

Kan vi inte göra ett byte med Somalia? De får alla skräpjournalister ovan och vi får henne tillbaka? Problemet är att jag tror att somalierna är så smarta att de inser att de byter ner sig kraftigt… Det spelar ingen roll om vi erbjuder 50 st som de ovan samt politiker som försvarar rasism mot en som henne, det är ett nerköp för Somalia i alla fall…

Fan, vi behöver ju journalister med ryggrad och integritet och inte skräp!

Vad var det hon sa? ”Det är farligt här, farligare än i Mogadishu. Man döljer sanningen och tystar människor”

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

12 kommentarer

 1. AV

   /  05/16/2013

  ”Kan vi inte göra ett byte med Somalia? De får alla skräpjournalister ovan och vi får henne tillbaka?”

  Det är faktiskt förbjudet att exportera sopor till u-länder enligt något FN-direktiv. Men det kan ju räknas som ett vapen mot piraterna. Å andra sidan strider det nog både mot Charta 77 och en massa andra regler om vapenbruk i konflikter att skicka på motståndaren ett femtiotal desillusionerade journalister. Heter det inte ABCJ-vapen? 🙂

  Svara
 2. Reportaget i ‘Konflikt’ verkar ha varit ett typexempel på ‘confirmation bias’. De gjorde ett antal misstag, men ursäktar sig sedan med att sådant händer, och tycker dessutom att det var försvarbart ändå, eftersom de ‘nyanserade debatten’. Jag tog nog mer fasta på att nu offentliga dokument från Säkerhetspolisen visar att Abdullahi hade rätt och ‘Konflikt’ hade fel. Deras ‘nyansering’ tycks därmed ha varit mer ideologiskt motiverad än faktabaserad. Det redaktionella material de redan hade som stödde Abdullahis version sändes aldrig av oklar anledning – ”det höll väl inte tillräcklig kvalitet”. Så kan det förstås ha varit, men det program de faktiskt sände tycks ju inte ha hållit så hög kvalitet heller… och som bakgrundsmaterial står det i konflikt med deras påstående att de verkligen letat men inte kunde hitta någon som kunde berätta om rekryteringen: de hade redan en inspelad intervju, och dåvarande närpolischefen hade åtminstone inga problem att berätta för UG att han hade kunskap i frågan. Jag väntade iofs på frågan till honom om ‘Konflikt’ hade varit i kontakt med honom alls.

  Att de kunde hitta personer som gav en annan version, och att det skulle rättfärdiga programmet, är ju en oerhört dålig ursäkt! Lackmustestet blir då i vilka fall man drar ut och ‘nyanserar’ debatten, och tycker att det är viktigare att presentera en annan vinkel än att fakta blir rätt.

  Svara
  • Ulf T:
   Det var ju en hel del ”slarv” och ”misstag” som fått oanade konsekvenser. Ja inte för dem själva givetvis, de är ju inte ens rakryggade nog att stå för det… Fast jag fattar inte varför budbärare är viktigare än budskap, fast inte ens när budbäraren var ”rätt” så duger det när det gäller detta för vad kan vara mer rätt än när en somalier själv rapporterar om terrorrekrytering och är jätteorolig?

   Och vad fan tror de? Att de kan knalla in i Rinkeby och fråga random snubbe om terrororganisationer och få vettiga svar?

   Svara
 3. Läs Åsa Linderborgs apologetsinlaga i AB där hon tycks mena att sanningen bör inte serveras till det okunniga folket. Sanningen kan aldrig vara en del av propaganden. Jag bara tolkar henne som hon och hennes kolleger tolkar sina verkligheter.
  ”Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka.” som chefen i Minisann uttrycker som organisationens slagord är verkligen ledord för Åsa Linderborg.

  Svara
  • @Benanderii:
   Ja att Linderborg tycker så är ju ingen överraskning direkt. Al Shabaab (stavning?) i Somalia kanske skulle ha nytta av henne som propagandachef?

   Svara
 4. Angående sista länken: det är antagligen på fullt allvar. Vi kan se fram emot en ordentlig statsfeministisk uppgörelse med den hemska manligheten:

  ”Jag känner mig hedrad och ser fram emot arbetet. Jag kommer att använda utrymmet för att lyfta frågor som rör mäns sexualitet och hur den påverkas av maskulinitetsnormer. Inte minst vill jag ge plats för frågor som rör sexuellt våld”.

  Vi saknar dig, Nyamko Sabuni!

  Svara
  • Ekvalist:
   Ja så illa är det nog… Något säger mig att när feminister jublar och hurrar så är det inget bra! Borde inte göra detta men kan inte låta bli…

   Svara
 1. Vänskapskorruption. | Malte on the Roxxx
 2. Vänskapskorruption. | Emma i skrubben

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: