Ja, jo, feminister vet säkert

Vad handlar detta om? Jo, det verkar som om vår högt skattade jämställdhetsminister Arnholm (OBS GROV IRONI) utsett Inti Chavez Perez till expert i utredning om män (OBS INTE GROV IRONI)! Nu kommer ju frågan, vad gör att någon tror att en feminist är någon som vet något alls om hur det är att vara man? Kom inte dragande med att det är en manlig feminist för om han är feminist så vet han uppenbarligen inte eftersom han då inte varit feminist! Och inte bara vet något utan dessutom ska vara ”expert” i en utredning om män! Kan jag vara expert i en utredning om feminismen? Jag kritiserar ju feminismen? För det är precis det som det handlar om egentligen, ideologi och inget annat! Och ingen levande tror att han skulle vara just den som bortser från ideologi när ingen förut har gjort det… Det visar ju om inte annat Malin Holm som fortfarande inte svarat på var hon hittar det hon påstår i min blogg!

Är det någon som tror att han kommer att jobba för något annat än att det bara är fel på mannen? Jag menar, det är ju precis det han gjort hittills och som lett till att han fått uppdraget…

”Jag känner mig hedrad och ser fram emot arbetet. Jag kommer att använda utrymmet för  att lyfta frågor som rör mäns sexualitet och hur den påverkas av maskulinitetsnormer. Inte minst vill jag ge plats för frågor som rör sexuellt våld.”

Tror ni på det efter det citatet? Han är och kommer att vara en genusindränkt propagandamänniska. Jag missunnar inte honom personligen att lyckas, har aldrig träffat honom och han är säkert trevlig som tusan, men jag kommer ALDRIG att acceptera att någon medvetet förstör för min son hur trevliga de än ev är!

Och med tanke på hur extremt korkat jämställdhetsministern tidigare har uttryckt sig så borde man inte bli förvånad över just detta…

Man kanske ska ge honom chansen innan sågen åker fram? Det hade jag gjort om jag inte vetat det jag vet om honom. Och när feministerna och genuskommissarierna jublar och skriker hurra över detta så är bara det mer än skäl nog att vara extremt pessimistisk!

TILLÄGG

Ekvalist postade denna i kommentarsfältet:

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

36 kommentarer

 1. Hoppsan. Där rasade förväntningarna på den utredningen.

  Hen medverkar för övrigt i denna video från Heterohatets dag i Göteborg.

  Svara
 2. Ekvalist:
  Ja vad ska man säga? Visste ärligt talat inte att det fanns så många människor som hatar andra bara för deras sexuella läggning…

  Svara
 3. Direktörn

   /  05/16/2013

  Suck, såg precis detta i twitterflödet. Varför??? När Sabuni fortfarande var minister och PM Nilsson ledde regeringens mansutredning hade man trots allt vissa förhoppnbingar om utredningens resultat. Jag vågade nästan hoppas att Billing skulle kunna tillfrågas som expert. Nu är både Sabuni och Nilsson utbytta. Och i debatten med Åkesson lämnade Arnholm öppet mål för SD genom att köra radikalfeministisk retorik och låta Jimmie stå för den klassisk liberala jämställdhetspolitiken.

  Svara
  • Direktörn:
   Ja inte bevisar det att Arnholm har använt tankemössan i alla fall. Om inte detta bevisar att de inte är det minsta intresserade av att få fram något vettigt utan BARA ser sin sjuka ideologi framför ögonen, så vad kan bevisa det?

   Svara
 4. ”Jag känner mig hedrad och ser fram emot arbetet. Jag kommer att använda utrymmet för att lyfta frågor som rör mäns sexualitet och hur den påverkas av maskulinitetsnormer. Inte minst vill jag ge plats för frågor som rör sexuellt våld.”

  Tror ni på det efter det citatet?

  Vad är det du inte tror på? På ren svenska skriver han ju att han kommer lyfta frågor om mäns sexualitet ur perspektivet att män är i toppen av könsmaktsordningen (”maskulinitetsnormer” är nyckeln, så uttalar sig bara genusvetare), vilket förstås även är det perspektiv han har på sexuellt våld. Det betvivlar jag inte en sekund att han kommer göra.

  Svara
 5. Johan Grå:
  Ja, det var en fråga som ställdes innan citatet och som blev ännu löjligare efter… 🙂
  ”Är det någon som tror att han kommer att jobba för något annat än att det bara är fel på mannen? Jag menar, det är ju precis det han gjort hittills och som lett till att han fått uppdraget…”
  Och sen citatet.

  Svara
 6. 1. Få bort Inti Chavez Perez, det är en skam och ett fullständigt förakt för saken att ha denna person i sådan position.
  2) Få bort jämställdhetsminister Arnholm, som uppenbart har missuppfatta helt och hållet precis allting.
  3) Få bort Folkpartiet som i sin politiska gärning så distanserat sig från den liberala tanken att till och med folk inte vågar vara liberala längre. I rädsla att förväxlas med detta tokparti!
  4) Starta kampanjen omedelbart.

  Alternativt:
  Säg att allt var på skoj!

  Svara
 7. Jag ser att jag har även varit inne på Inti Chavez Perez blogg och lyckönskat honom med lagom portion ironi. Om han har brister så är Arnholm direkt olämplig! Hur fan kan det bli så här?

  Svara
  • @Benanderii:
   Ja man kan ju hoppas att det är på skoj. Men det visar ju bara HUR illa det är om det vore skoj och det ändå är extremt troligt att det är på riktigt? Att man inte skulle bli förvånad liksom…

   Ja hur kan det bli så här? Fan vet…

   Svara
   • Jag har haft en del ordväxling med Perez, och det är väl inte han som skall bära hundhuvudet för jämstäldhets(sic!)ministerns fadäser. Men att vara expert på en utredning som rör mansfrågor betvivlar jag skarpt att han är rätt man för! Varför inte Gudrun Schyman eller Eva Lundgren, kanske My Vingren eller Lady Dahmer men varför Perez?

    Svara
    • @Benanderii:
     Jag har ju aldrig pratat med honom alls, bara sett honom på tv samt läst. Han verkar vara en hyvens snubbe för det mesta men arbeta som expert med mansfrågor med hans perspektiv? Nja! I mina ögon är det ingen skillnad på de andra du räknade upp och honom när det gäller såna frågor… En som är med på något som heter ”Heterohatets dag” och dessutom verkar gilla och stödja det har INTE i en sådan utredning att göra eftersom jag gissar att över 90% av alla män INTE hatar heterosexuella. Är väl inte många som är friska i huvudet, varken kvinnor eller män, som ens skulle nämna ordet heterohat…

     Svara
 8. Hej! Jag orkar bara skriva usch! Men, nu vet ni hur det känns killar, att ha personer som Vingren, Schyman, Sveland, Lodalen osv som representanter för ens kön. Inte undra på att man vill flytta så långt bort som det går.

  Svara
  • rocki:
   Hehe, glöm inte att Jeffrey Dahmer också pratar för dig varje gång hon säger något. Och givetvis Jeffreys vapendragare Wallin…

   Du måste ju förstå att de bara vill dina barns döttrars värsta bästa… Visst vore det skönt om dina barn döttrar aldrig behövde ta ansvar för något? Så att de fick vara små barn hela livet? Precis som Vingren, Sveland, Dahmer och resten är… De beter sig precis som små bortskämda barn så fort de är något, vill du inte att dina barn döttrar ska vara sådana hela livet? 😉

   Svara
 9. Mars

   /  05/17/2013

  Hans kunskap om mäns olika sexuella uttryck är minst sagt begränsad, insåg jag efter att personligen ha diskuterat med honom på twitter. Har ingen större förhoppning det kommer att handla om annat än våldtäkter – vad det nu är som gör honom till expert på det… om han nu inte tog intryck av vad jag skrev (inte helt omöjligt).

  Svara
 10. Men vet vi om han är den enda som blivit rekryterad som expert?

  Efter vad jag sett skulle jag inte vilja att han ses som expert på ‘min’ typ av manlighet, men det kan ju hända att man tänkt involvera andra män också…

  Svara
 11. Mars:
  Får väl hoppas att han tar intryck av andra även om jag inte tror det. Det är ren genuspropaganda han kommer med.

  Svara
 12. Ulf T:
  Fast hade det varit meningen att han skulle ”representera” en viss ”typ”, hade han inte skrivit det då? Ungefär ”Nu äntligen har alla ni som…” eller något liknande?

  Jag tycker att det är märkligt att han är med på filmen från Heterohatets dag och ler och ser så nöjd ut och TROTS en sådan sak ens kommer på fråga. Om det hade funnits ett Homohatets dag och han varit med där, smilat och sett nöjd ut, hade det varit lika bra? Jag fattar inte, har de (feministerna genom Arnholm) inte någon skam i kroppen alls?

  Svara
 13. Hjalmar

   /  05/17/2013

  Jaha, så nu ska Perez problematisera män, så gott h*n kan. Inget gott kan komma ur detta.

  Jo, Arnholm borde leta fram tankemössan, H*n ser så dum ut i foliehatten… Men den passar h*n väl – särskilt till lesbisk marsch, iförd fittbyxor. Tydligen så är foliehatten tillverkad av kamraterna på Södertörn, av förhudar och vita kränkta mäns tånaglar…

  Nej, man måste inte vara sadist bara för att man är feminist, men det underlättar bevisligen.

  Svara
  • Hjalmar:
   Det är så otroligt märkligt att en som uppenbarligen uppskattar heterohat så mycket ska vara en ”expert” på män?

   Svara
 14. Pelle2

   /  05/17/2013

  Kunde inte låta bli att skicka följande mejl till Maria Arnholm:

  Hej !
  Såg att ni hade utsett Inti Chavez Perez som något slags utredare av mansrollen.
  Hur tänkte du där ? Vederbörande har varit med på heterohatets dag i Göteborg och var så stolt över det att han uppträder på en film och berättar om detta.
  Tycker du att det det är bra att ha med en så kallad expert som företräder hatgrupper i ert regeringsarbete ?
  Hur kan du dessutom tro att en person som hatar heterosexuella,vilket den stora majoriteten är, kan företräda män och manlighet på ett bra sätt ? Det är ju ungefär lika absurt som om du skulle utse mig som utredare av kvinnorollen.

  Skall bli kul att se om jag får något svar :-).

  Svara
  • Pelle2:
   Det var bra! ”Tror” dock att du kommer att få ett standardsvar a la ”Tack för ditt mail, vi har läst och tagit till oss av…”

   Svara
  • Så vitt jag kan minnas har du inte uttalat dig hatisk mot homosexuella. På den punkten skiljer ni er åt och skulle göra dig mer lämpad att vara utredare av kvinnorollen än ICP som expert på mansfrågor.

   Svara
 15. Bra Pelle2!

  Svara
 16. Pelle2

   /  05/17/2013

  Tack Rocki !

  Svara
 17. Pelle2

   /  05/17/2013

  @Toklandet.
  Tack ! Tror inte heller att jag kommer få något vettigt svar från Arnholm. Jag tycker dock att det är kul att visa politiker och andra makthavare att vi vanliga Svensson inte köper vilken skit som helst från dom. Det kommer kanske också kosta dom min röst eller prenumeration i något läge och då är det förmodligen inte lika roligt att avfärda mig eftersom det drabbar deras egen plånbok…

  Svara
 18. Vi kanske borde organisera att fler skriver och ifrågasätter? Pelle2, vad har hon för mail-adress?

  Svara
 19. Pelle2

   /  05/18/2013

  @Rocki
  Skulle var skitkul om fler mejlade till makthavare när de gör idiotiska uttalanden eller vill införa regler eller lagar som missgynnar män. Se bara till att att argumentera på ett vettigt sätt så att vi inte skämmer ut oss. Nu menar jag inte dig Rocki, för du brukar alltid argumentera bra på din blogg.
  Här är länken till Attefalls officiella mejladress http://www.regeringen.se/pub/road/Classic/article/117/jsp/Render.jsp?a=207512&m=popup&l=sv .Man kan också använda adressen maria.arnholm@regeringskansliet.se

  Kör hårt :-).

  Svara
 20. Pelle2: Haha, tro det eller ej men jag kan uttrycka mig städat vid behov. 🙂

  Svara
 21. Pelle2

   /  05/18/2013

  @Rocki
  Jag vet att du kan uttrycka dig städat :-).
  Jag tänkte bara som så att om folk vill börja mejla till diverse makthavare,som jag gör ibland,så tycker jag att det är extra viktigt att vi uttrycker oss väl. Annars kommer de avfärda oss som rättshaverister trots att vi inte är det.

  Svara
 22. Äntligen!! Det är precis det Sverige behöver idag: fler feminister som är experter på att kritisera män och som ser hur olika maskulinitetsnormer gör att män ägnar sig åt kvinnoförtyck och sexualiserat våld. Tack jämställdhetsminister Arnholm!

  Svara
 23. Totalliberal

   /  02/14/2014

  Snacka om att personerna i videon är slavar under PK-normerna. De påstår sig vara fritänkare men vet i själva verket inte vad fritänkande eller individualism är. Alla hade exakt samma fjoll-röst, alla har exakt samma politiska åsikter, alla är HBT, osv…

  Svara
 1. Sexiga saxar « Toklandet
 2. Det är visserligen en konst att inte svara på frågor « Toklandet
 3. Men on Strike – Del 2 Herrklubbar förbjudna, Damförbund tillåtna | Aktivarum
 4. Heterohatets hyllare « Toklandet
 5. Experter på män, eller nåt | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: