Riktig verklighet VS Feministisk verklighet

Det finns en radikalfeminist av den värre sorten som heter Seher Yilmaz och som skriver krönikor på nyheter24. Hon är även ”Public affairs consultant på Prime” och  ”Head of Public Affairs på Unionen”.

Det var ju en otroligt jämställd sammankomst igår med en massa talare som hade ett brandtalsrally inför feminism 2014 eller vad det nu kan kallas och som började kl 18:00, de visade vägen med ett nästan 100% jämställt talarfält, det var endast 1 st som förstörde den optimala feministiska jämställdheten, Tomas Wetterberg från radikalfeministerna MFJ. Han har tagit över stafettpinnen som radikalfeministernas våta dröm från den kända polischefen…

Under tiden detta pågick med bl a Maria Sveland som talare så dök det här upp

seher

Yilmaz hade skrivit en krönika på nyheter24 som heter ”Män ger mig kväljningar”, som gjort för att dra till sig allsköns dynga kan man tycka… Bashflak har skrivit mer om innehållet i hennes krönika så det lämnar jag därhän, men ni kan säkert gissa vad krönikan innehåller också… Hon påstår alltså att under tiden Sveland pratade så ”rasade” det in kommentarer om hur äcklig hon är.

Brandtalsrallyt, som jag gissar bättre benämns skitkastarrallyt, började kl 18:00 och eftersom jag inte vet hur länge det höll på så gissar jag att senast kl 21:00 var det slut. Har jag fel och det höll på längre så säg till! Kom ihåg att det rasade in kommentarer under den tiden som sa hur äcklig hon var!

Ok, då kollar vi kommentarer under artikeln. Och vi har ju sådan tur att de är tidsstämplade. En brasklapp då jag inte VET om nyheter24 tagit bort någon men det tvivlar jag på och ni kommer snart att förstå varför då det faktiskt finns ett ägg bland kommentatorerna under tiden 18:00-21:00.

huehue I går 18:41 Anmäl

jevla blatte

Detta är den enda kommentaren mellan 18:00 och 21:00 som finns något att anmärka på och eftersom den ser ut som den gör så tvivlar jag på att det har rensats någonting alls i kommentarsfältet. Sen finns det någon eller några till som är KLART över gränsen men de skrevs inte mellan 18:00 och 21:00 utan

Johan Söderqvist I går 23:59

Åk hem till arabturkmenistan så du kan bli behandlad som du ska.

Kl 23:59 alltå…

Och denna

ush … I går 13:33

du ger mig kväljningar.. feminister hatar jag mer en allt.. och även min tjej BAAM där satt den din slyna

Kl 13:33 var den skriven och hade det inte varit för de sista två orden så hade den inte heller varit något…

Med tanke på de som står där nu och som finns här ovan så undrar jag var alla dessa kommentarerna som RASADE in mellan 18:00 och 21:00 finns någonstans? Jag kollade för säkerhets skull de fyra senaste krönikorna innan denna fantastiska krönika men de fanns inte där heller… Jag kan tillägga att jag även kollade med jämna mellanrum fram till ca kl 20:00 men de kommentarerna lyste med sin frånvaro!

Såhär ser alltså den riktiga verkligheten ut verkar det som innan den passerat ett feministiskt ljugfilter. Eller har jag fel? Det rasade in kommentarer som inte finns? Är de skrivna med osynligt bläck? Eller vad menas? EN kommentar är inte KOMMENTARER som RASAR in! Jag förväntade mig åtminstone ett tiotal riktigt grova grejer…

Det som i den Riktiga verkligheten är en skitkommentar förvandlas i den Feministiska verkligheten till kommentarer som rasar in…

TILLÄGG

Ekvalist skriver om detta också

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

50 kommentarer

 1. Pelle2

   /  06/13/2013

  Toklandet:
  Du måste förstås ta på dig genusglasögonen.Då ser du att 1 hatisk kommentar=100 kommentarer om det är en feminist som får ta emot den:-).

  Egentligen är det bara tragiskt när man ser vilket förhållande till sanningen extremfeministerna har. Inte undra på att de så sällan kan ange vilken källa de har till sina påstående.

  Svara
  • Pelle2:
   Aha, det är därifrån de hela ”feministiska biblioteken” kommer ifrån? 1 påstådd sak från en blogg utan belägg = 1 hyllmeter i det feministiska biblioteket?

   Svara
 2. Någon som känner sig manad att bita i detta från Tomas Wetterberg, ordförande för Klänningar för Jämställdhet?

  http://tomaswetterberg.nu/2013/june/mitt-hela-brandtal-fran-kvallen-release-for-nordiskt-forum.html

  Svara
 3. robjoh

   /  06/13/2013

  Jag ser den här krönikan som ett riktigt stort bevis på att feminister inte vill ha jämställdhet, vad de vill ha är rättigheter utan skyldigheter. Seher Yilmaz uppför sig som en idiot, och får ett fåtal riktigt arga kommentarer tillbaka, och hon spelar offer. Om Seher Yilmaz faktiskt trodde på lika rättigheter OCH skyldigheter hade hon insett att hon precis har fått det svar hon har jobbat för. Det är exakt det svaret en man skulle få när han uppför sig som en idiot. När man uppför sig som ett troll och en idiot så får man trollkommentarer tillbaka. Dessutom att förstora upp en trollkommentar till att det rasar in hatkommentarer visar bara på hur hon vill vara hatad. Att hon ska få media uppmärksamhet av att hon är hatad.

  Avslutningsvis så är det tråkigt att jag inte är med i unionen så att jag hade kunnat skriva ett mail till unionens ledning samt meddelat att jag lämnade dem då de uppenbart inte vill försvara mina rättigheter.

  Svara
  • robjoh:
   Antingen har de fattat precis att som man ropar får man svar och utnyttjar det till max eller så har de inte fattat det överhuvudtaget, dvs de är så extremt korkade att de tror att man kan skriva/säga vad som helst utan konsekvenser i någon form. Jag vet faktiskt inte vad som är värst. För självklart får vem som än skriver skit samma skit tillbaka! Som man själv vill bli behandlad behandlar man andra. Sånt vet mina barn som 7 resp 11 år gamla… Ingen av de radikala feministerna verkar ha lärt sig den väldigt enkla metoden tyvärr.

   Svara
 4. Mathias

   /  06/13/2013

  Som medlem i Unionen på en arbetsplats där de flesta är män (många är Unionen-medlemmar) blir jag upprörd över att läsa att man beblandar sig i sådana här saker! Jag kommer att kontakta min lokalavdelning samt informationsansvarig för fackförbundet för att höra hur de ställer sig till dessa saker. Kommer jag efter detta att ha känslan av att det här är värderingar som Unionen accepterar så kommer jag att begära utträde. Då ska de inte ha mina pengar för då representerar de inte mig. Jag skulle vilja vara medlem i ett fackförbund med känner att det är meningslöst att vara medlem i fackförbund som har denna syn på hälften av sina medlemmar. Hur ska jag kunna känna mig trygg i att de tillvaratar mina intressen, som dessutom är min familjs intressen då jag har fru och barn som är högst beroende av min inkomst?

  Vet någon mer om hur denna ”Head of public affairs” sitter ihop med resten av Unionen?

  Svara
  • Mathias:
   Va? Känns det inte bra att representatnter för Unionen mår illa pga dig och vad som ev har hänt för 200 år sedan…? Nä, ska inte skämta om sånt här men frågan är lite befogad för de verkar tro att det ska funka så här. Jag är själv inte med i Unionen men skulle direkt ta kontakt med dem om sånt här om jag var medlem för det är under all kritik. Först kollektivt skuldbeläggande baserat på historia långt tillbaka i tiden och sen lite fina feministiska lögner ovanpå det… För om du går in och kollar kommentarerna så inte ser du att det rasade in några kommentarer mot henne utan endast 1 st, resten finns nog bara i hennes huvud, hon verkar ju VILJA att det ska vara så av någon anledning. Men sånt här och liknande är ju inget undantag utan det vanliga, undantaget är när någon INTE gör så här…

   Ta kontakt med Unionen och fråga vad hennes befattning innebär, hon är ju oavsett en officiell talesperson för Unionen eftersom hon stoltserar med det.

   Svara
 5. Mathias

   /  06/13/2013

  Skickat till kontakt@unionen.se. Ska kontakta min lokala avdelning nu.

  Hej!

  Jag läser att Seher Yilmaz, head of public affairs på Unionen, skriver i en krönika på Nyheter24 att män ger henne kväljningar. Som medlem, på en arbetsplats med många män, många Unionen-medlemmar, undrar jag hur ni förhåller er till detta uttalande? Är detta vad min medlemsavgift ska gå till?

  http://nyheter24.se/nyheter/kronikor/747797-man-ger-mig-kvaljningar
  http://se.linkedin.com/pub/seher-yilmaz/2a/361/b19

  Jag vill leva i ett samhälle utan sexism. Jag vill ha ett samhälle där människor värderas utifrån vad de gör, inte hudfärg, kön eller sexuell läggning. De män jag jobbar med dagligen är bra människor, hårt arbetande och många har familj. Den världsbild Yilmaz beskriver i sin artikel är så långt från min verklighet att jag bara sitter och gapar. Jag undrar hur i hela världen ett fackförbund kan komma att via medlemsavgiften finansiera idéer som förespråkar att någon utifrån det kön denne är född till ska bedömas utifrån vad andra individer av samma kön gör? Hur kan jag, som man, ha någon som helst glädje av att andra individer av mitt kön är överrepresenterade av individer av samma kön i bolagsstyrelser?

  Jag skulle vilja vara medlem i ett fackförbund men känner att det är meningslöst att vara medlem i fackförbund som har denna syn på mig och mina kollegor på jobbet. Hur ska jag kunna känna mig trygg att ni tillvaratar mina intressen, som dessutom är min familjs intressen då jag har fru (kvinna) och barn som i högsta grad påverkas av situationen i mitt arbetsliv? Hur ska jag kunna rättfärdiga för mina barn, min son och min dotter, att pappa – och min son – ska skämmas för vad andra män, kanske någon annanstans i världen, i en annan tid, gör eller har gjort genom årtusendena? Kan jag se dom i ögonen och berätta att jag valde att tiga och fortsätta betala medlemsavgift till organisationer som stödde denna typ av värderingar?

  Nej, jag accepterar inte att betala medlemsavgift till ett fackförbund som värderar människor utifrån biologisk könstillhörighet. Om ni ska behålla mig som medlem måste ni ge mig ett bra svar på dessa frågor samt med ert agerande visa att Unionen inte står bakom denna typ av idéer.

  Svara
 6. Hjalmar

   /  06/13/2013

  Jodå, feministerna fortsätter flitigt sitt offerkoftestickande – och tryter de upprörda kommentarerna så kan man ju alltid provocera fram några till… För att sedan kwittra om saken och få feministkamraternas ryggdunkningar. Sen sitter offerkoftan som en smäck! Och karriärren hägrar.

  @Mathias
  Bra skrivet! *applåd*
  Den där Yilmaz lägger verkligen upp bollen för smash…

  Svara
  • Hjalmar:
   ”Jodå, feministerna fortsätter flitigt sitt offerkoftestickande – och tryter de upprörda kommentarerna så kan man ju alltid provocera fram några till… För att sedan kwittra om saken och få feministkamraternas ryggdunkningar. Sen sitter offerkoftan som en smäck! Och karriärren hägrar.”

   Du har nog mer rätt än vad som är hälsosamt för ett land…

   Svara
 7. Fugen

   /  06/13/2013

  Och hennes lön är man med och betalar…….
  Bra skrivet Mattias, funderar på att stjäla lite från din text om det är ok?

  Visst rasade det in kommentarer, var det 20? Offermentaliteten och karriärvägen hägrade.

  -För övrigt anser jag att Malin Holm skall svara-

  Svara
  • Fugen:
   ”Och hennes lön är man med och betalar…….”
   Klart att Yilmaz ska ett par tusen av dig…

   Och jag håller på och filar på ett mail till uu, har i o f gjort det i över en månad men det dyker ju upp så mycket konstigt hela tiden…

   Svara
 8. Mathias

   /  06/13/2013

  Svar har kommit:


  Hej!

  Tack för ditt mail. Seher Yilmaz vikarierade tidigare på Unionen men jobbar inte längre här. Unionen kan inte ta ansvar för vad före detta anställda uttrycker för åsikter. Generellt kan jag dock säga att Unionen gärna anställer personer som har ett samhällsengagemang. Vi värnar också rätten att våra medarbetare ska kunna uttrycka sina privata åsikter även utanför jobbet. Det är en viktig facklig princip. Krönikorna på Nyheter24 har Seher Yilmaz skrivit i egenskap av privatperson. Detta ska inte sammanblandas med den yrkesmässiga rollen och Unionens ståndpunkter.

  Vänligen
  J*nnie Z*tterström

  Svara
  • Mathias:
   ”Hej!

   Tack för ditt mail. Seher Yilmaz vikarierade tidigare på Unionen men jobbar inte längre här…”

   Jag hinner inte kolla så mycket här just nu men det där svaret var ett jävla bullshit, hon skriver i sin profil på linkedIn:

   ”Seher Yilmazs översikt

   Nuvarande

   Public affairs consultant på Prime
   Head of Public Affairs på Unionen”

   Så antingen ljuger Unionen eller så ljuger Yilmas. Hon kan inte arbeta på Unionen och samtidigt inte göra det. Det står NUVARANDE… Det borde vara i Unionens intresse att reda ut detta ordentligt då hon förknippas med Unionen.

   Svara
 9. Fugen

   /  06/13/2013

  Skönt att hon inte är kvar. Annars tycker jag det är att Unionen tillåter alla att ha olika åsikter, så länge det inte kommer i vägen gör deras arbete. Men jag kommer nog ha lite extra koll på vad som kommer därifrån.

  -För övrigt anser jag att Malin Holm skall svara-

  Svara
 10. I radikalfeministkretsar är det oerhört kreddigt att få hatkommentarer, det blir på något sätt ett kvitto på att de nått sina mål i jobbet. Lo Kauppi var ju lite besviken för att hon ännu inte hamnat på listan över ‘Sveriges hundra farligaste kvinnor’ och gjorde allt hon kunde för att kvalificera sig dit. Yilmaz tweet ovan är egentligen rent skryt, för att visa sina kompisar hur duktig hon är.

  Svara
  • bashflak:
   De söker den negativa uppmärksamheten på ett närmast desperat sätt, får de den inte så ljuger de för att låtsas att de fått den…

   Svara
 11. robjoh

   /  06/13/2013

  @Fugen och Toklandet
  Ja vad hände med Malin Holm? Borde hon inte svara på din fråga snart.

  Svara
 12. Mathias

   /  06/13/2013

  Har svarat:


  Tack för ditt svar, J*nnie!

  Jag är medveten om att denna krönika skrevs av Yilmaz som privatperson och tycker att det är viktigt att människor får uttrycka sina åsikter privat. Det som är viktigt för mig att veta att en organisation jag betalar pengar till inte står för sexism. Då ni haft anställda i toppen med tydligt sexistiska åsikter behöver jag bli övertygad om er uppriktighet i dessa frågor.

  Ett offentligt uttalande om hur ni ställer er till innehållet i hennes artikel skulle kunna ge mig förtroendet åter. Har ni svårt att ge mig detta eller liknande kommer jag att utifrån den kontext denna artikel presenterats dra slutsatsen att denna typ av värderingar finns representerad inom Unionens ledning och då är det bättre om jag lägger mina pengar på min familj istället. I vår familj, precis som i alla andra jag känner, är man och kvinna på samma lag, och vi betackar oss för att behöva finansiera några könskrig.

  Svara
 13. Pelle2

   /  06/13/2013

  @Mathias !
  Jättebra agerat och bra att du kräver av Unionen att de redovisar sin syn på detta.
  Jag funderade själv på att skriva något liknande men du hann före :-).
  Publicera gärna deras svar även på ditt svarsmejl. Om de svävar på målet så kommer jag
  också byta fackförening

  Svara
 14. Mathias

   /  06/13/2013

  @Pelle2: Skriv du också! Ju fler desto bättre.

  Bevisbördan ligger naturligtvis hos dom, inte oss. Det är de som ska övertyga mig, inte jag som måste överbevisa dom att de har de sexistiska värderingar jag misstänker de har inom sin organisation. Köper jag en produkt vill jag veta att den inte innehåller saker som gör världen sämre och det är säljarens uppgift att övertyga mig om jag oroar mig i onödan.

  Jag är inte skyldig att förklara något för dom överhuvudtaget. Övertygar de mig inte kommer jag att överge dom, då tror jag mina pengar gör bättre nytta i sparkonto åt barnen eller pensionspengar åt mig och frun. Jag kommer att uppmana andra att göra detsamma och hänvisa till detta fall.

  Jag har inga större förhoppningar men ger de inget bra svar blir det här i alla fall ett bevis för att Unionen inte tar avstånd från sin fd informationsansvarigas sexism. Det blir något man kan peka på. Internet glömmer aldrig.

  Svara
  • Mathias:
   Bra att någon oavsett om hon jobbar där eller inte petar lite på det sovande monstret, hon förknippas ju med Unionen oavsett om de vill det eller inte!

   Svara
 15. Pelle2

   /  06/13/2013

  @Mathias
  Jag skall faktiskt försöka hinna med och skriva till dom för att utöva påtryckning.
  Skall också påpeka att Yilmaz säger att hon är anställd på Unionen. Antingen ser de till
  att hon ändrar på detta eller så erkänner de att de har ljugit.

  Svara
  • Hon har missat att uppdatera sin Linkedin-sida, för enligt den jobbar hon fortfarande på Unionen.

   Svara
 16. Jag tror att någon glömt att sätta på sig genusglasögonen och därför ser världen ur ett partriarkalt, faktabaserat perspektiv…

  Svara
  • Jämställdhetsfeministern:
   ”Jag tror att någon glömt att sätta på sig genusglasögonen och därför ser världen ur ett partriarkalt, faktabaserat perspektiv…”

   Jävlar, visste att jag missat något!

   Svara
 17. Chade

   /  06/13/2013

  Jag tror det är Yilmas som har en ouppdaterad, medvetet eller ej, profil på LinkedIn. Hon finns i varje fall inte nämnd på Unionens hemsida, såvitt jag kunde se. http://www.unionen.se/om-unionen/press

  Svara
  • Chade:
   Men det borde ligga i Unionens intresse att det inte finns något som kan förknippa dem med en hatare av hennes rang? Och att verkligen poängtera att hon INGET har med unionen att göra och varför de inte vill det eftersom hon tidigare har skrivit i samband med krönikor att hon jobbar åt Unionen.

   Svara
 18. Blåval Rödval

   /  06/13/2013

  Som reflektion över vad hon påstås ha fått utstå så kan man alltid referera till Father Ted.

  Svara
 19. Pelle2

   /  06/13/2013

  Nu har även jag mejlat unionen och sagt vad jag tycker.

  Mitt mejl ser ut som följer:

  Hej !

  Jag och många med mig har läst Seher Yilmaz manshatiska krönika på
  Nyheter 24. Se bifogad länk http://nyheter24.se/nyheter/kronikor/747797-man-ger-mig-kvaljningar.

  På hennes Linked in Profil står det att hon är head of Public affairs på unionen. Se bifogad
  länk http://se.linkedin.com/pub/seher-yilmaz/2a/361/b19.

  Jag vet att ni har svarat att hon ”bara” var vikarie och att ni slåss för hennes rätt
  att uttala sig som privatperson på sin fritid.

  Jag har inget problem med att man uttalar sig om saker som privatperson utan att jobbet
  skall lägga sig i det men tror ni verkligen att en så pass som extrem syn på män och manlighet
  inte färgar av sig på hennes jobb ?

  Om inte, när anställer ni en man som är uttalat sexistisk mot kvinnor på sin fritid ?

  Jag tycker att ni skall ta avstånd från hennes uttalande och se till att ni aldrig mer anställer
  henne i någon form. Hur skall ni annars bibehålla något slags trovärdighet hos oss manliga
  medlemmar ? Om hon är representativ för er syn på män så undrar jag om ni verkligen jobbar
  för mig och om det verkligen är värt för mig att vara medlem i unionen ?

  Återkommer med eventuellt svar :-).

  Svara
  • Hjalmar

    /  06/14/2013

   ”Grattis Örebro! Röda skjortor och f*ttbyxor av egyptisk bomull, till låga priser! Kom och köp!”
   Känns som tv-reklam… 🙂

   Svara
 20. Mathias

   /  06/14/2013

  Det tog ett tag men det kom svar. De var väl tvungna att ta ett litet strategimöte för att bestämma hur de skulle hantera detta. Jag kan kort säga att jag inte känner mig positivare inställd till Unionen efter detta då svaret snarare bekräftar att Yilmaz världbild är spridd inom förbundet. Är på språng, återkommer…


  Hej!

  Jag uppfattar Seher Yilmaz krönika som ett uttryck för den frustration hon upplever avseende (o)jämlikheten mellan män och kvinnor. Unionen är ett fackförbund som går före i arbetet med likabehandling, och det gör vi med stolthet. Unionens ambition är att alltid inkludera, aldrig exkludera någon – och det gäller utifrån samtliga diskrimineringsgrunder i diskrimineringslagen. Vi jobbar för att motverka all typ av diskriminering på arbetsmarknaden och för att arbetslivet ska vara tillåtande med en större öppenhet. Det är något vi lyfter fram i våra kontakter med beslutsfattare, och i alla andra sammanhang där vi verkar.

  Här kan du läsa ett blogginlägg från i dag om Unionens uthålliga arbete med årliga lönekartläggningar som nu börjar ge effekt: http://unionenopinion.se/2013/06/kon-ska-inte-avgora-lon/

  Vill du läsa mer om Unionens arbete med likabehandling: http://www.unionen.se/filer/unionen-om-likabehandling

  Hälsar
  ….

  Svara
  • Mathias:
   ”Jag uppfattar Seher Yilmaz krönika som ett uttryck för den frustration hon upplever avseende (o)jämlikheten mellan män och kvinnor. Unionen är ett fackförbund som går före i arbetet med likabehandling, och det gör vi med stolthet.”

   De menar alltså att att det är likabehandling och något som ska uppmunstras att officiellt hata män… Intressant tolkning av hennes groteska krönika! Undrar vilken ojämlikhet de pratar om?

   Svara
 21. Pelle2

   /  06/14/2013

  Här kommer svaret på mitt brev:

  Tack för din återkoppling!

  Unionen jobbar för jämlikhet och står absolut inte bakom sexistiska uttalanden mot varken kvinnor eller män. Du kan känna dig helt trygg att stå kvar som medlem.

  När det gäller den här enskilda individen och hennes uttalanden så saknar jag kännedom om hur det hanteras så jag skickar vidare frågan till vår HR-avdelning som förhoppningsvis är bättre lämpad att ge dig ett svar.

  Den första kontakten på Unionen gav i mitt fall ett vettigt svar tycker jag. Skall bli kul att se vad ”politikerna” högre upp svarar.De kanske gör svaret till Mathias till en mall för framtida svar på klagomål på Yilmaz krönika.

  De som svarade på Mathias brev skrev som sagt var att det var uttryck för frustration. Skulle de vara lika överslätande om en man skrev samma sak om en kvinna ? Fan trot.

  Svara
 22. MiT

   /  12/05/2013

  Svara
 1. Kvinnor ger mig kväljningar | Bashflak
 2. Seher Yilmaz krönika och extremvänsterns krig mot vita män | Genusdebatten
 3. Värdelösa kvinnor! « Toklandet
 4. Olika verkligheter | WTF?
 5. Kvinnohat och plutmunsfeminister | WTF?
 6. Tweets från 2013 del 4 | WTF?
 7. Aldrig feminist? | WTF?
 8. Lär er bli lesbiska på Feministiskt Forum i Stockholm | WTF?
 9. En träffande kommentar | WTF?
 10. Prata mångfald med Mr Norm på KTH | WTF?
 11. Nyheter24 byter rubrik på gammal artikel | WTF?
 12. Vita medelålders män överallt | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: