Vårdförbundet drabbat av Genusyrsel!

Jag håller med @FlyingMartin

https://twitter.com/FlyingMartin/status/350180675850207232

Vi visste väl alla att någon skulle drabbas förr eller senare. Nu får de en diagnos att lägga pengarna på i alla fall, något som förhoppningsvis går att visa att det finns så alla slipper dra sagan om Rödluvan och de sju Patriarkerna i fortsättningen eller någon annan valfri saga. De ska prata om den nya folksjukdomen Genusyrsel i Almedalen i morgon.

Jag gissar att Genusyrsel är en sjukdom som uppkommer när man får berättat för sig så många sagor i vuxen ålder om t ex könsmaktsordning och patriarkat att man faktiskt börjar börjar tro på sagorna och får då svårt att skilja på fantasi och verklighet. Sådant kan givetvis sätta sina spår i en lättledd människa.

Sagorna, och i förlängningen även Genusyrseln, drabbar hög som låg! Inte ens en jämställdhetsminister! slipper undan sagorna så snart ligger hon också på soffan och berättar om sin barndom. OBS att detta är uppgifter i andra hand och att det är förståeligt om man inte vill gå ut offentligt direkt med att man faktiskt tror på sagor så det är nog rätt metod att låta någon annan ”läcka” lite då och då.

För om Arnholm använder de grå så förstår nog även hon att hon själv är ett ypperligt bevis för att det inte finns något glastak. Men sådana obehagliga saker måste man vara försiktig med när det handlar om de som drabbats av Genusyrsel eftersom de verkar bli ännu sjukare av fakta, även om det låter helt ologiskt.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. För om Arnholm använder de grå så förstår nog även hon att hon själv är ett ypperligt bevis för att det inte finns något glastak.

  Äsch! Hon är ju inte Statsminister…

  Svara
 2. Hjalmar

   /  07/03/2013

  ”Rödluvan och de sju Patriarkerna”, är det feministisk porr – regisserad av Arnholm? 🙂
  Eller ska det vara ”Rövluvan”…?

  Svara
 3. QED

   /  07/03/2013

  Genushanden och andra övningar – barnpedagogik för vuxna

  Klicka för att komma åt GÖR.pdf


  http://jamstall.nu/hur/genushanden/

  Svara
  • QED:
   WTF?

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  07/03/2013

   Det var en riktig lunta den första länken så fanns det inte ork till att läsa just nu. Men den andra var i stora stycken tänkvärd även om den var genusbefläckad i formuleringarna.

   Checklistor är bra saker att ha många gånger. Det kan tyckas vara ett fyrkantigt sätt att förhålla sig till saker. Men det blir en tydlig ”definition of done” när det gäller att fråga patienten om hur livet ter sig.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: