Så gör(s) flickor

inom idrott är rubriken på en artikel hos Nationella sekretariatet för parapsykologi genusforskning där de tar upp Jenny Svenders och Åsa Liljekvists avhandlingar.

Vad kan syftet vara med sådana här avhandlingar? Det Jenny Svender kommit fram till med sin Butleranalys är att det är för mycket tävling och att ALLA inte passar in i just idrottsrörelsen. Ingen slutsats man stoppar pressarna för direkt… För att skriva rakt ut att det är generella skillnader mellan killar och tjejer hon faktiskt övertydligt beskriver går ju inte för sig! Och nej, de skillnaderna är ingen social konstruktion hur mycket man än vill det inom parapsykologin genusforskningen, magi funkar inte i verkliga livet…

Åsa Liljekvist har ”studerat vad det fysiska rummet gymnastiksalen uttrycker och hur idrottslärarna talar om det och om ämnet idrott och hälsa.”.

WTF? ” vad det fysiska rummet gymnastiksalen uttrycker…”?

Tävlande är inte bra tycker hon eftersom det finns några som inte gillar det. Eller nåt sånt. Det är för mycket tävling och det är ett demokratiskt problem…

Vad är de ute efter egentligen? Eftersom det är Nationella sekretariatet för parapsykologi genusforskning som skriver om det så får man lite dåliga vibbar…

Måste bara länka ”Behov av kärlek bidrar till könsmaktordningen” också, den har varit uppe förut om jag inte minns fel men är så fantastisk att den förtjänar ännu mer uppmärksamhet… Bara rubriken de har satt är ju värd allt!  🙂

12okt31

Daddys har ett intressant inlägg

Dolf skriver om att ”Våga vägra debatten” på Genusdebatten

Snurrigt om ”hemma hos kommunister

Tanja Bergkvists senaste inlägg innehåller en hel del intressant

Treve skrev för att par dagar sedan om att genustrams faktiskt har stoppats lite i Västerås. Det finns lite hopp i alla fall!

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

16 kommentarer

 1. Nationella sekretariatet för Parapsykologi för bövelen!

  Svara
 2. robjoh

   /  07/04/2013

  Tycker följande citat avslöjar rätt mycket:
  ”Lärarna fokuserar visserligen ofta på själva lärandeaspekten och på att eleverna ska få öva mycket på koordination inom exempelvis bollspel. Men ändå avslutar de ofta lektionen med en match. Budskapet blir att vi övar för att kunna spela och mäta oss med varandra och tävlingstänkandet tar över fast det inte fyller någon funktion enligt kursplanen.”

  Det står inte att vi ska tävla i kursplanen och därmed fyller det ingen funktion. Att det kan finnas individer som faktiskt lär sig mer av att tävla verkar inte vara något de tänker på. Det viktiga är att de som inte gillar att tävla ska må bra, skit i alla andra.

  Svara
  • robjoh:
   Det var lite det jag funderade på, de verkar tycka att man ska offra en STOR majoritet för att en extremt liten minoritet (några få egentligen) ska få exakt som de vill.

   Svara
 3. Alla som inte vill tävla är losers

  Svara
 4. Tydligen satt dessa slagrutekvinnor och sov under biologin då de inte verkar veta hur barn görs.

  Kan förklara bristen på nookie på Söder också.

  Svara
 5. Jonte

   /  07/04/2013

  Jag tror helt enkelt att både Jenny och Åsa alltid blev valda sist när man skulle spela fotboll och innebandy på skolgympan.

  Vad gäller Lena Gunnarsson tror jag att hon i flera år varit olyckligt kär i en heterosexuell kvinna.

  Det här citatet avslöjar faktiskt en del…

  ”Jag utvecklar en modell för hur förändring kan komma till stånd: Kvinnor behöver dels rikta mer av sin kärlek – erotisk eller icke-erotisk – mot varandra och bort från män”

  Någon typ av trauma måste ligga bakom såna här fantasier, det är min bestämda åsikt.

  Svara
  • Jonte:
   Det borde ju vara osannolikt att alla bittra samlas under ett paraply men att lika barn leka bäst verkar gälla, de samlas ju i klungor.

   Svara
 6. MiT

   /  07/04/2013

  Ja vad ska man säga? Är de utklädda fjortisar eller?

  En sk nyttig idiot

  Jag hoppas verkligen inte att människan på bilden är en lärare…

  ???

  Hur var det nu det står på bilden i inlägget om vad som är seriöst och inte slöseri med skattepengar?

  Vad menar de?

  Och vi kan kriminalisera inseminering av ensamstående också

  Har vi inte det redan? Vad är inte det?

  Äta kakan och ha den kvar?

  Där satt den!

  Inkvotering är nog det som hägrar tror jag…

  Svara
  • Jag hör Pradastöveltrampet. Obehagliga människor alltigenom.

   Svara
  • Jonte

    /  07/04/2013

   Lite funderingar bara…

   ”Mer jämställt intag till högskolan”? Betyder det att vi ska kvotera in män? Eller betyder betyder det att kvinnor ska kvoteras in till de få utbildningar där män fortfarande dominerar? Något säger mig att det är det senare som avses…
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=4686621

   Killen som vill ha mansskatt, driver han med feministerna? Efter att ha tagit en titt på hans twitter tror jag han menar allvar. Eller så försöker han desperat fixa ett ligg…

   ”Normkritisk utbildning”? Menar hon att vi ska stryka Darwin från skolundervisningen och ersätta honom med Judith Butler?

   ”Mer feminism i skolan!” Måste man byta ut ordet feminism mot saker som nationalsocialism, kommunism eller islamism för att dom ska förstå hur illa det låter?

   Svara
 7. Anonymouse

   /  07/04/2013

  Det riktigt kliar i fingrarna när jag ser bilderna. Om man vill ha lite roligt kan man ju ”råka” ändra lite i photoshop. Dags för feministskatt, dags för henskatt, dags att sluta sända feministisk propaganda i radio. 😉

  Svara
 1. Bästa från twitter 4 juli « Toklandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: