Det har ju varit en del tjafs

om feminism så här i Almedalstider, en hel del korkade grejer på twitter har det varit men jag tror att det blir svårt att toppa Kvinnolobbyns! tweets den 4 juli! Jag förstår inte hur det kan vara så svårt att fatta vad feminism går ut på? Hur kan någon ens tro att det på minsta lilla vis ska handla om jämställdhet? Redan själva ”namnet” feminism säger ju exakt vad det handlar om och inte är det jämställdhet i alla fall…

8567_10151710589091468_10112826_n

Det finns ett konto på Twitter som heter @vardagssexismen som retweetar sånt som andra skriver till dem, jag gissar att de som sitter på kontot gör en bedömning också om det ens skulle kunna vara relevant alls. Och det är här det blir problem, de retweetar allt som företrädesvis kvinnor skriver att de ”drabbats” av, en hel del är av typen ”detta hände min mammas kompis sambos bryllings väninna”. En del tycker att folk inte ska titta utan helst blunda så fort de går utanför dörren så ingen riskerar att råka titta just på dem eller nåt. Jag vet inte varför annars faktiskt, tål de inte att andra människor har ögon så får de väl stanna inne helt enkelt tycker jag! Den värsta var en som tyckte att en långtradarchaufför inte skulle titta på henne vid ett övergångsställe. Nä, det förstår väl alla att det allra bästa är om alla fordonsförare och långtradarchaufförer i synnerhet blundar vid övergångsställen…

Sen finns det säkert en del riktiga grejer också men de liksom försvinner i allt det som jag nämnt ovan för det har verkligen dominerat…

Såhär kan det se ut när de bakom kontot själva skriver

vardags3

vardags

vardags1

vardags2

De verkar alltså tro att allt som sägs, varenda ljud och varenda skratt är kritik mot någon kvinna som tycker synd om sig själv. Och män får absolut inte på något sätt vare sig le, skratta eller ha ögonen öppna för hemska tanke, det kan ju faktiskt gå en kvinna i närheten… Och på de badplatser jag varit på de senaste åren så har jag sett både kvinnor och män i alla storlekar och former, om någon har ångest och tror att alla ljud som existerar och att folk har ögonen öppna är kritik mot en själv så hjälper nog bara många besök hos DUKTIG psykolog eller nåt. Jag tror faktiskt inte att problemet finns hos någon annan än hos personen själv… Skulle varenda människa försvinna så de fick vara ensamma på stranden så skulle det vara något annat som är fel, kanske sanden är för finkornig? Kanske finns en katt som tittar och jamar? En gräsand som ”skrattar”? Endast fantasin sätter stopp här…

Nä ,blir lite less på sånt här bullshit! Det enda som händer är att de som faktiskt har drabbats av något på riktigt och inte bara mött personer med ögon blir misstrodda eftersom en del gapar om att allt mellan himmel och jord är sexism, rasism, förtryck och [insert valfri skitsak som lättkränkta har ”drabbats” av här].

MVH

MiT

Lämna en kommentar

19 kommentarer

 1. Nu avslöjar du din okunnighet! Namnet ”feminism” lägger ju allt fokus på kvinnan – och det är ju precis det som jämställdhet handlar om!

  Svara
  • Just det! Läs på för bövelen! Jämställdhet är alltför komplicerat för att okunniga amatörer ska kunna diskutera det till vardags, det är ju därför det behövs genusvetare. Det har Inti Chavez Perez sagt, och hen är ju en av landets främsta experter på mansfrågor.

   Svara
  • Jämställdhetsfeministern:
   Jag skäms som en ertappad hund och ska genast gör som bashflak föreslår. Och leva som Chavez Inte föreslår så blir det nog bra

   Svara
 2. Anders Senior

   /  07/08/2013

  Allt är som vanligt alltså.
  (fel) män är alltid förövare, oavsett vad de tar sig till.

  Om fel man tittar på dem så är det objektifiering, om han inte tittar på dem så är det osynliggörande.

  Rätt man däremot….. Han kommer undan med vad som helst.

  Svara
  • Anders Senior:
   De vill i förlängningen antagligen göra det olagligt att titta på ett speciellt sätt eller nåt, vete fan hur det ska gå till men…

   Svara
  • Jonte

    /  07/09/2013

   Lite fel där,

   Om fel man tittar på dem är det objektifiering, om rätt man inte tittar på dem är det osynliggörande 🙂

   Svara
 3. Psykiskt instabila verkar lockas till feminismen.

  Svara
 4. Genusföljaren

   /  07/08/2013

  *ler*
  Man kan gissa! Att skulle männen börja ignorera och strunta i kvinnorna när de går ut på krogen och Motsv. tillställningar, så skulle det vimla av kvinnor/tjejer som är ”kränkta” för att de inte uppmärksammas.
  Just denna kvinliga homosociala fixering vid yta och utseende skapar ju en paradox i sig själv? De använder kläderna och tillbehör för att öka sina ”könsmarkörer” för att få uppmärksamhet (Tror det är en biologisk ritual/beteende som många olika arter har gemensam)
  Skulle de nu inte få det gensvar från den åtråda tilltänkta motparten så kan man gissa att de blir ”kränkta” Och får de uppskattning av någon icke åtrådd så blir de väl kränkta då med av vad de skriver?

  Där vill jag minnas att Ninni skrev det bra om hennes reflektioner över manligt och kvinligt. Detta om ´kvinnans könsmakt, och den makt hon har över valet av partner.

  Det är nog ganska självklart att en tjej/kvinna som misslyckas i valet av sin partner blir besviken över det, men herregud, Hur många gånger blir inte en kille avvisad. Blir man kränkt då? knappast, utan det är bara en ytterligare lärdom i livet. Men är man skolad feminist enligt ”du skall ha allt” så är det väl så att det är lättare att skylla på någon annan än att ta ansvar för det du själv gör och är?

  Nåja, nåja Vad är det med Ansvar som dagens tjejer inte begriper? Märkligt är det!

  MVH
  Genusföljaren

  Svara
  • Genusföljaren:
   De vill inte ha uppmärksamhet samtidigt som de vill ha det, svårt att få ihop det med vanlig matematik utan man får nog använda den som finns i Simpsons som QED länkade tidigare… 🙂 Eller så kanske Moira Von Fel på Södertörn kan få ihop något bra där…

   Svara
 5. Blåval Rödval

   /  07/08/2013

  Sånt där skit brukar jag bemöta med ”Tycker du det?”.

  För det är bara en massa åsiktande som dom försöker sälja som sanningar.

  Man är själv ansvarig för hur man tolkar saker. Det börjar och slutar där.

  Svara
 6. Kim Jong Skill

   /  07/08/2013

  Ååååh.. nu igen. En sopa på min Facebookvägg postade följande artikel på ETC Malmö, http://malmo.etc.se/nyhet/kvallen-da-inget-hande.

  Jag hittar sedan följande, fullkomligt briljanta kommentar under artikeln, som jag trodde att självaste Jämställdhetsfemnistern skrivit. För det är jäävligt nära satir.. men som du skrev MiT för ett tag sedan; det är ju inte alltid satir. Utan det är ett uppriktigt uttalande. Herrejävlar.

  ”Den allra största diskrimineringen, förtrycket och förföljelsen i världshistorien är den av kvinnor – fler flickor och kvinnor har dött de senaste 50 åren bara för att de är kvinnor än det har dött män i alla krig under hela 1900-talet, fler flickor mördas i detta rutinartade gendercide på ett årtionde än under hela 1900-talets alla sammanräknade folkmord. Vi blir trakasserade, misshandlade, lynchade, våldtagna och mördade. Det finns ingenstans på planeten vi är säkra, inte ens i vårt eget hem. Det är dags för män att öppna ögonen och se det GLOBALA MANSPROBLEMET – maktstrukturerna, värderingarna och våldtäktskulturen och det räcker inte med att inte misshandla eller våldta själv, ni måste stå upp för mänskliga rättigheter och våga protestera, även när det gäller polare, kollegor och familjemedlemmar! BARA FÖR ATT DU BLUNDAR FÖR PROBLEMET FÖRSVINNER DET INTE! ÄR DU INTE EN DEL AV LÖSNINGEN SÅ ÄR DU EN DEL AV PROBLEMET!”

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  07/09/2013

   Vad skribenten utelämnar är slutet på talesättet. Slutet är nämligen ”Och problem gör man sig av med”.

   Sen ska man nog undvika att läsa såna där vänsterextremistiska publikationer då de hyllar en ideologi som har hundratals miljoner människors liv på sitt samvete.

   Svara
  • Jonte

    /  07/09/2013

   Bad du om källa till hennes påståenden? 😀

   Svara
  • Kim Jong Skill:
   Haha, är du säker på att det inte är Jämställdhetsfeministern?

   En del är nog bortom räddning, gissar att de som skriver så fortfarande har några år kvar av tonåren och för de flesta av dem så löser det sig när de växer upp. Sen finns det en del som är barn i huvudet hela livet, t ex twittergenusfeminister och tydligen Kvinnolobbyn också… 😉

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: