Forskarnätverk för svenska kritiska ras- och vithetsstudier bildat

Det verkar som jag var rätt på det häromdagen när jag skrev att en del verkar hett önska ett rasbiologiskt institut. Eller vad sägs om ”Forskarnätverk för svenska kritiska ras- och vithetsstudier bildat”? Mångkulturellt Centrum står visst bakom! En del drömmer sig tydligen tillbaka till 1930-talet och tycker det var något bra! Inte helt otippat så nämns också genusforskningen i samma text…

Ursäkta, men vad fan håller ni på med? Gissar att de flesta av de värsta rasisterna som finns jublar tyst inombords åt de otroligt korkade grejerna som strömmar ut dagligen. De slipper ju framföra sina önskemål själva, det gör Mångkulturellt Centrum åt dem…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

37 kommentarer

 1. Chade

   /  07/16/2013

  Vad är skillnaden mellan rasstudier och vithetsstudier?

  Och vad är det med dessa typer av forskare och att kalla sina påhitt för ”kritiska”?

  All annan (riktig) forskning är ju alltid kritisk. Det ingår i själva vetenskapsbegreppet.

  Svara
 2. ”Kritiska ras- och vithetsstudier kan ses som en vidareutveckling av det postkoloniala forskningsområdet och genusforskningen. De forskare i Sverige som intresserar sig för begreppen ras och vithet hittas i huvudsak inom IMER-forskningen eller inom genusforskningen.”

  Det är väl bra att de bekänner färg (sic!) och kommer ut ur genusforskningsgarderoben. Nu är det uppenbart att de vill koppla ihop vithet med patriarkatet och (västerländska) mäns överodning.

  De kommer dock att få problem när det kommer manliga flyktingar till Sverige från de postkoloniala delarna av världen och dessa män inte frivilligt placerar in sig i maktanalysen. Hur ska de inordnas i könsmaktsordningen då de också kan bli utsatta för hatoch hot, diskriminering etc? Är de överordnade/underordnade/sidoordnade?

  Det är kanske därför de behöver ”forska” mera.

  Svara
 3. Bra att du lyfter denna absurditet. Jag har haft i bakhuvudet att blogga om det, men nu slipper jag.

  Svara
  • bashflak:
   Men det behövs fler som skriver om det, jag bara tog upp det i kortform när jag såg detta.

   Svara
 4. Det är helgalet. Bra snokat som alltid, Toklandet!

  Svara
 5. Anders Senior

   /  07/16/2013

  Skrämmande!
  Än mer skrämmande blir det när man läser att Tobias Hubinette är inblandad.

  Ett litet citat från honom:

  ”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”

  Han är även iblandad i Expo.

  Han är misstänkt för mordbrand.

  Listan kan göras lång gällande denna individ, och inget av det är positivt.

  Googla namnet, så dyker det upp det ena efter det andra.

  Svara
  • Anders Senior:
   Jag har nämnt honom tidigare ett par gånger, helt obegripligt att han ens får vara ute bland vanligt folk…

   Svara
   • Magnus

     /  07/19/2013

    Någon som minns Aktivarums uttryck ”reformerade svin”?
    Tobias Hubinette är ett praktexemplar. Han är ärkerasist och sexist, han kallar vita män med asiatiska fruar för pedofiler (den genomsnittliga åldersskillnaden är 3 år!!) och han försökte elda upp sin f.d. flickväns hem, och även hennes nya pojkväns. Vi snackar rena kapten Klänning-typen här.

    Svara
    • Magnus:
     Brukar faktiskt länka hans inlägg om de reformerade svinen på twitter då och då för de passar så perfekt in ibland. På tal om Klänningvibbar, läs bashflaks inlägg om ”Dekonstruerad maskulinitet

     Svara
 6. QED

   /  07/16/2013

  Intressant … . Nätverket stöds av ett forskningsråd som ligger under Socialdepartementet, nämligen ”Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd”, kort benämnt FORTE. ”Namnbytet ska tydliggöra vårt uppdrag och den kraft som vi bidrar med till forskarsamhället.”

  http://www.forte.se

  De delar ut stipendier till journalister som vill fördjupa i något forskningsämne som rådet stödjer

  http://www.forte.se/sv/Press/Journaliststipendier/

  Lite DDR vibbar här.

  Svara
  • QED:
   Jaha, så de sponsrar journalister som skriver om ”rätt” saker på ”rätt” sätt… Inte så lite DDR vibbar.

   Svara
 7. leooras

   /  07/16/2013

  Skrämmande! Bra att du har koll! Tack!

  Svara
  • leooras:
   Otroligt skrämmande, de vill ju faktiskt ha ett nytt rasbiologiskt genusinstitut…

   Svara
 8. Dreadlock

   /  07/16/2013

  Jag säger såhär : Tur att jag inga barn har. Speciellt söner. Jag är vuxen nog att värja mig. En son som förväntas bli medveten om sitt kön och sin vithet (Och postkoloniala skuld) sin sexualitet,och dessutom förväntas att lyssna på minoriteternas tyranni under uppväxten, blir ingen fri och fungerande individ. Snarare uppfylld av självhat och total förvirring. De föräldrar som intet ont anande promoterar sina söner inordning efter detta system, borde få gå i terapi samt köpa en riktig ryggrad.

  Svara
  • Dreadlock:
   Ja det är ju en hel del som en stackars grabb ska klara av utan att lägga all idioti ovanpå som sur grädde på moset. Jag gissar att de föräldrar som är mest insnöade kommer att få ångra sig framöver faktiskt.

   Svara
 9. MiT

   /  07/16/2013

  Jomen, det ska vara fint hat minsann, väldigt subtilt och förfinat och inte sådär rått och hemskt som när de där patriarkala männen hatar (läs kritiserar feminism)

  Det började tidigare när den ”kända galna twitterfeministkommunisten” började gå loss på allvar, det handlade om detta (inte den första tweeten nedan men liknande).

  Fler och fler twittergenusfeminister blev inblandade och började gå loss på varandra, de är inte friska någonstans någon av dem verkar det som

  Svara
 10. Torbjörn

   /  07/18/2013

  Snacka om att man får flashbacks från 30-talet. Likheterna mellan den tidens nazism och dagens kommunismfeminism blir allt mer uppenbara.

  Svara
 11. Hjalmar

   /  07/18/2013

  Chockerande. Men jag borde väl inte förvånas…
  Att de själva inte förstår sin dikeskörning, utan gasar vidare genom genussnåren ner i det värsta rasseträsket… ”Självmål” räcker inte längre, ”självdestruktiv ideologi” möjligen. Det blir nog bra…

  Svara
  • Hjalmar:
   Visst verkar det som om storhetsvansinnet börjar ta tag i dem på allvar?

   Svara
   • Hjalmar

     /  07/18/2013

    Hybris, narcissism, schizofreni… kärt barn har många namn… 🙂
    Det finns nog inget hopp om tillfrisknande för dem med denna provkarta på mentala störningar och illusioner, vi får väl se fram emot det slutgiltiga sammanbrottet. Själva så tror de fortfarande på ‘Endsieg’, den slutliga segern. *suckar*

    Svara
 12. Ursäkta mig, men den som inte förstår problematiken med att resonera i ras- och hudfärgstermer har stora problem med sin hjärna. Som numera icke-vit så undrar jag mest varför i helvete jag har så fantastiskt vita ben? Man, vet på riktigt inte om man ska skratta eller gråta.

  Svara
  • rocki:
   Det är märkligt att ”vi”, som av de goda klassas som dödsnazistrasister, är de som påtalar alla idiotier som klassar dem själva som de värsta av de värsta, sådana som vill ha tillbaka 30-talet med allt vad det innebär.

   Svara
  • Erik S

    /  07/19/2013

   Detta är faktiskt ännu värre än de gamla skallmätarna, i likhet med ”kön” anser dessa socialkonstruktivister inte att ”ras” och ”hudfärg” är något objektivt mätbart som nedärvs utan något som ”görs” i varje situation. Beroende på deras dagsform och kan du därför klassas som ”vit” förtryckare eller ”icke-vit” offer för att sedan utnyttjas i deras maktpolitiska agenda. Btw, din blogg är låst, kommer den att öppnas framöver?

   Svara
 13. Thomas Hübinette är en tvättäkta rasist men eftersom han har ett ickekaukasiskt utseende räknas det inte.

  Svara
 1. Apropå ett rasbiologiskt genusintitut « Toklandet
 2. Varför inte i damma av det gamla i Uppsala? « Toklandet
 3. ”rasifierade kroppar” | Häxanmexan
 4. Radikalfeminismens Konsekvenser | Löjesguiden
 5. ”rasifierade kroppar” | hexanmexan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: