Nya kreativa metoder

för att försöka tysta andra dyker upp hela tiden, helst ska det vara nedvärderande uttryck och mästaren på att mobba andra är ärkerasisten Kawa Zolfagary vars hela ”karriär” bygger på just rasistisk mobbing som Vita Kränkta Män handlade om. Han har visst nyligen visat sitt rätta ansikte igen…

Men det var inte det som detta skulle handla om utan ett inlägg på One-way Communikation som handlar om något som gästbloggaren Mikael Bergström kallar ”Mansplaining”, och han beskriver det som

”Skolboksdefinitionen av mansplaining, om det nu fanns en sådan, skulle kanske se ut ungefär såhär: Mansplaining är en sammansättning av de engelska orden ”man” och ”explaining”, och beskriver ett sammanhang där en man förklarar, ofta på ett självsäkert och aningen nedlåtande sätt, något den som får förklaringen inte frågat efter och antagligen redan känner till. Detta görs oftast mot kvinnor.”

Han skriver sedan att det givetvis likaväl kan vara kvinnor som gör detta. Men just att ordet ”man” ska vara med gör det endast till ytterligare ett hånfullt och nedvärderande sätt att försöka tysta någon man som faktiskt kan förklara något. Bara det faktum att det enligt Bergström ofta dyker upp i feministiska kretsar tillsammans med ”genus”, ”diskurs” och ”privilegier” säger ju en del…

Som man ska du nu inte ens kunna få förklara något som du är någorlunda insatt i utan att riskera att få ännu fler nedvärderande uttryck kastat på dig. För hur många tror att det INTE är ytterligare ett hånfullt nedvärderande uttryck som ska användas för att försöka tysta likt ”vit kränkt man”? Jag har redan sett det flera gånger… Även i kombination med ”vit kränkt man”!

Feminismen sen 20 år tillbaka strävar efter diktatur och metoderna att nå dit är många, gissar att denna skulle bli en storsäljare i de kretsarna om det skulle hjälpa dem

idiamin

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

11 kommentarer

 1. Peter

   /  07/21/2013

  ”Som man ska du nu inte ens kunna få förklara något som du är någorlunda insatt i utan att riskera att få ännu fler nedvärderande uttryck kastat på dig.”

  Detta gör ju att varje försök av en man att utbilda sig till lärare är förkastligt. En lärares uppgift är ju att bl.a förklara olika samband, till personer med en lägre kunskapsnivå. Så om feministerna får råda så är läraryrket något vikt för bara kvinnor.

  Svara
  • Peter:
   Det är bara ännu ett uttryck för att försöka trycka ner och förminska män, helst då vita medelålders heterosexuella män.

   Svara
 2. Och det Kawa håller på med är femsplaining, dvs att med känslobaserade argument tala nedsättande och kränkande om andra folkgrupper samtidigt som man framställer sig som offret och i behov av beskydd.

  Svara
  • Pinjata:
   Finns nog mycket som kan få plats i ”femsplaining”. Men det lite rörande är att de verkar vara meningen att användas mot sådana som kan något, gärna av yngre mot äldre för att förkasta deras faktiska livserfarenhet och kunskap, av gapiga 18-20 åringar mot 40+ män. De verkar som om de fastnat i fjortisåldern där de tror att de alltid har rätt. Frågan är när förkasta kunskap blev något eftersträvansvärt?

   Svara
 3. QED

   /  07/22/2013

  Ordkonstruktionen ”mansplaining” låter som något ur Orwells 1984. I min ungdom var 1984 en dystopi, nu tycks det vara en utopi.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Newspeak

  Svara
 4. Ja att anklaga någon för ”mansplaining” är ett bra exempel på härskarteknik.
  Jag skrev också om det när jag drabbades:
  http://bergersjo.wordpress.com/2013/06/26/mansplaining/

  Svara
  • MiT

    /  12/01/2013

   bergersjo:
   Jo jag såg när du drabbades hos Oneway och den där tramsfeministens inlägg och det var just det som gjorde att jag påtade ihop något för det är så tydligt att det bara är ännu ett sätt att försöka tysta och trycka ner. Jag känner igen honom sen tidigare, har för mig att jag sett hans namn under artiklar där han ivrigt och gärna rycker in till försvar om någon andats kritik mot skitsnacket som han gillar. Han är väl en duktig mangina gissar jag. Eller en Fido som får frolic när han varit duktig 😉

   Och jag förstår inte hur du blev indragen överhuvudtaget i den diskussionen för inte fanns det som han ville ge exempel på i det han länkade (eller inte ville länka eller hur det nu var…)

   Svara
 1. Femsplaining? « Toklandet
 2. Mer om ”femsplaining” « Toklandet
 3. Dessa feminister | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: