Ett feministiskt inlägg

Tänkte jag skulle prova att skriva ett inlägg som feminister kan känna igen sig i. Kan vara intressant att se hur svårt det egentligen är, så here we go!

Ett feministiskt inlägg

Fucking jävla patriarkatet! Jävla fittkönsmaktsordning och kukstruktuuuurer som ba fakking förtrycker och ba jävlas med facking systerskapet! Ba dra åt helvete ba och stör mig inte när jag skriver en fuccing awesome text.

mvh

*fittan* (insert valfritt vanligt ord istället för * framför eller efter ordet för att få namnet på skribenten)

Sådär, det var faktiskt jättesvårt att skriva en feministisk text så nu väntar jag mig att kommentarsfältet fylls med hyllningar från intelligenta kommentatorer i stil med

”Åh vad bra du skriver”, ”du analyserar så bra”, Preciiiis vad jag alltid velat säga, tänk om jag hade din analysförmåga”, ”Åhhh, vad du är bra ❤ ❤ <3″, Tänk om jag var lika smart som du”, ”Du skriver så intelligent”

och liknande!

996539_10151575518018481_884276999_n

MVH

MiT

Lämna en kommentar

100 kommentarer

 1. AV

   /  07/27/2013

  Super PEPP på dig!

  Svara
 2. Åh vad bra du skriver, du analyserar så bra! Preciiiis vad jag alltid velat säga, tänk om jag hade din analysförmåga, åhhh, vad du är bra ❤ ❤ <3! Tänk om jag var lika smart som du, du skriver så intelligent!
  Det är nästan inte mycket svårare att kommentera! Å ja skrev allt själv. Med egna ord!

  Svara
 3. Du har fått för liten kuk

  Svara
  • Går den att operera? 😉

   Svara
   • För lite kuk ska det vara 🙂

    Svara
    • bashflak:
     Haha, jag var nog 99,9% säker på att det var det du menade också men kunde inte låta bli i dessa tider av kastreringsdiskussioner 🙂

     Jag trodde faktiskt att den skulle dyka upp först av allt!

     Svara
 4. Skarpa analyser från allas vår uttrycksfulla vän Edgren

  Svara
  • Jag förstår och delar Axel Edgrens upprördhet. Jag menar, hur kan någon vara så jävla vidrig att hen tycker att män och kvinnor är lika mycket värda?!

   Svara
   • Jämställdhetsfeministern:
    Ja det är anmärkningsvärt hur man kan ha så unkna idéer.

    Svara
  • AV

    /  07/27/2013

   Trots Maffia och all organiserad brottslighet är Italien en lite säkrare plats än Sverige. Det skulle man inte tro, va? 529 mord, varav ca 124 skulle varit kvinnor. Det ger en hel del flera män. Män dödas ofta för att de är inblandade i fyllebråk, hatbrott eller kriminalitet. Kvinnor dödas inte för att de är kvinnor utan därför de är/var ihop med en psykopat som inte kan ta ett nej, eller i fyllebråk med nämnde man.
   I Sverige har vi ca 90 mord per år, varav 17 är kvinna i relation.
   Vi är ca 9,5 miljoner och de är drygt 60 miljoner. 60/9,5*17=107. Så risken för en kvinna att dödas av en man är lite större i Italien än i Sverige, men fortfarande är det ett outlier-beteende av ett ytterst fåtal sjuka människor.
   Ett land som är riktigt farligt för kvinnor är Finland. De toppar mordstatistiken i Norden rejält. 89 mord/dråp/dödlig misshandel förra året. En tredjedel kvinnor. Det ger ca 30 kvinnor dödade, på en befolkning på knappt 5,4 miljoner. 5,4/9,5*17=9,7. Om de hade samma våldsrisk som Sverige skulle de ha ca 10 kvinnomord per år. Nu ligger de 3 ggr högre!
   Jmf med hemska Italien: 5,4/60,6*124=11, nästan 2,8 ggr högre än Italien.
   Låter som vi får utse våra östra grannar till kvinnomordens epicentrum. Fast risken för kvinnor att dödas i USA är 5 ggr högre än Italien.

   Usch, nu var jag sådär patriarkal igen med mina fakta och statistik. Kvinnohat i all sin ondska. Att tala emot en feministisk bloggare på detta sätt är nog att likställa med medhjälp. Dumma mig.

   Svara
   • AV:
    Denna passar väl utmärkt?

    Svara
   • @AV,

    Ett land som är riktigt farligt för kvinnor är Finland. De toppar mordstatistiken i Norden rejält. 89 mord/dråp/dödlig misshandel förra året. En tredjedel kvinnor. Det ger ca 30 kvinnor dödade, på en befolkning på knappt 5,4 miljoner.

    Finland är mer jämställt, alltså?

    Svara
  • Gösta L N Bondesson

    /  07/28/2013

   Denne Edgren är väl en så kallad innerstadsbolsjevik? Det är alltid lätt att leka socialist när man äger en lägenhet på Södermalm, som betingar ett värde på 2 miljoner kronor.

   Svara
 5. Oj! Det märks att du äntligen lyssnat och tagit till dig kunskap från kloka feminister, som Maria Sveland, Axel Edgren och jag! 🙂

  Svara
  • Jämställdhetsfeministern:
   Man kan ju inte gå runt i kunskapsmörker hur länge som helst!

   Svara
  • Axel Edgren går det ju inte att respektera. Han är ju totalt körd och i behov av att prata med en psykiatriker.

   Jag försökte skämta om honom på Genusdebatten men det gick inte hem hos torrbollarna.

   Svara
   • Gösta L N Bondesson

     /  07/28/2013

    Nåja, skämta på Genusdebatten har ju unge hr. Skogsnäs själv haft invändningar emot.

    Låt oss vara allvarliga då. Unge hr. Edgren har själv skrivit att han mår dåligt över att vara vit heterosexuell man. Förmodligen är han i behov av psykologhjälp. Undertecknad tycker icke det är någon större idé att diskutera med personer som ha tomtar på loftet. Möjligen kan det finnas ett kortvarigt underhållningsvärde i det, på samma sätt som att driva med byfånen, men i det långa loppet är det icke speciellt givande.
    Ett annat exempel är Tobias Hübinette, som tydligen haft svåra problem med sina aggressioner och försökt att bränna ner sin flickväns lägenhet när hon lämnade honom. Johan Ehrenberg å bolsjeviktidningen ETC har själv erkänt att han var en översittare och ett svin i sin ungdom.

    Kvinnosaksmännen tycks i stor omfattning bestå av män med dålig självbild, ibland med ett våldsamt förflutet. Istället för att ta tag i sina problem och reda ut dem, projicerar de dessa på andra män och hävdar att det är dessa som måste reformeras. En gissning är att det alltid är enklare att skylla sina tillkortakommanden på andra än att se sig själv i spegeln.

    Så. Nu återår jag till att planera inför höstens BDSM-säsong för våra folkvalda högdjur, det tredje statsmaktens prominenta journalister och blogghäxorna.

    /eder G

    Svara
 6. StaGePo (Statliga Genuspolisen)

   /  07/27/2013

  Vi på StaGePo har övervakat er författningsvidriga blogg under en längre tid. Dagens inlägg var dock en radikal och positiv förändring. Fortsätt på den vägen så kanske vi kan överse med tidigare överträdelser, när slutfasen av den nya ordningen väl börjar. Slipa på formuleringarna: T.ex. ”f*tta” får aldrig användas aldrig i sammansättning med ”könsmaktsordningen”.

  Ilsa von Rosenras

  Yttre befäl, Södermalm och Internet

  Svara
  • StaGePo (Statliga Genuspolisen):
   Flåt för övertrampen med vissa ord. Jag får ursäkta mig med att jag är nybörjare på det är med att skriva feministiskt korrekt.

   Svara
   • StaGePo (Statliga Genuspolisen)

     /  07/27/2013

    Ja, det är dubbelplusbra. Vi håller ett öga på dina framsteg.

    Rapportera dina gamla anhängare i krimtänk till

    Kärleksministeriet, epost: sekretariat@genus.gu.se

    så skall vi nog kunna minneslucka vad som varit.

    Feministiska hälsningar, Stora Syster Ilsa.

    Svara
 7. Dreadlock

   /  07/27/2013

  I feel you gumman ! Pattiarkatet = slöa feta vita rika gubbar. Har dem ingen skam i kroppen ? Stå på dig darlinggummsan ! Min sockerfluffiga underbaring !

  Svara
 8. Blåval Rödval

   /  07/27/2013

  Bästaste, finaste du. Du borde skriva en bok. Du har ju så mycket erfarenhet och klokskap som alla måste få ta del av.

  Fett med pepp.

  Svara
 9. Girl Power!

  Svara
 10. StaGePo (Statliga Genuspolisen)

   /  07/27/2013

  Birgitta Ohlsson äggad i Litauen. Fruktansvärt att kasta obefruktade (obesudlade) ägg på en kampsyster. Det är en dubbel kränkning.

  http://www.expressen.se/nyheter/birgitta-ohlsson-aggad-i-litauen/

  Svara
 11. Det är så jävla fett och pepp att läsa ALLT du skriver. Fittaktivismen i mig går igång på högvarv. Det är vi mot patriarkatet och tillsammans ska vi krossa dem! Feminism 4 eva! Styrkekramar direkt från fittan! <3<3<3

  Svara
 12. Hehe, idag har jag varit busig! Badade naken i åsynen av en av sveriges 100 farligaste kvinnor, den världsberömda sexbrottsåklagerskan som skriver internationella arresteringsorder för otäcka män. Det syntes nog att jag saknade kläder, men hon hade förstås behövt låna Hubble-teleskopet för att se några pikanta detaljer.

  Sen när jag kom upp såg jag After Dark-grannen på andra sidan. Han hade också badat, dock med badbyxor. Härom dagen var deras största stjärna på besök, i sin lilla röda BMW, hen som varit med i ‘Stjärnorna på slottet’. Hustrun fick en idolbild med honom av en ren slump, när hon gick förbi och de bad henne fotografera gänget tillsammans.

  Jag mötte Lassie…

  Svara
  • bashflak:
   Haha, vem vet, hon kanske har ett ordentligt teleskop hemma? Hon kanske har som hobbt att kolla på…stjärnor… i det?

   Svara
 13. Kim Jong Skill

   /  07/27/2013

  Åhh, jag blir så pepp och glad när jag läser dina texter.. PUSS och PEPP Tokis!

  PS.

  Nu ska jag aktivera Operation Dicken™.

  PS 2.

  Axel Edgren, om du läser här så är det dags att du stukar till dig och blir en mindre osympatisk människa. Skäms och skärp dig för fan.

  Vänligen,

  Mr Kim Tjång Skill

  Svara
  • Åhhh, vad glad jag blir för att du uppskattar mitt skrivande. Det är jättejättesvårt att skriva bra inlägg med vettigt innehåll som inte bara är strunt! PEPP!

   Svara
  • Han kallar oss för vidriga antifeminister. Det är riktigt synd om grabben.

   Svara
  • Kim Jong Skill

    /  07/28/2013

   ” Trenden är nämligen global. I USA skulle 70 procent av studenterna vara kvinnor om inte lagen tvingade universiteten att kvotera in män.”

   Detta har jag ingen koll på alls, men kan någon kunnig själ berätta mer om hur kvoteringen går till i USA.

   Svara
   • Jag skrattade när jag läste den meningen. Hur många män känner att män behöver kvoteras in till något?

    Svara
  • Kim Jong Skill

    /  07/28/2013

   De skriver att unga människor behöver mer coachning men vill bara rikta åtgärder åt ena könet – wtf. Jag hade inte haft något emot att ha någon Företags-Tank som banar vägen åt mig i ett företag, men bara om man trodde att jag hade anlag för att bli något, inte för att jag var av ett visst kön.

   Svara
  • AV

    /  07/28/2013

   ”– Det gäller att ge rätt stöd så att medarbetaren får just sitt liv att gå ihop. Det kan handla om att jobba mindre under en period, eller inom verksam heter där det finns mer flexibilitet. De kanske kan arbeta inom projekt där deadlines inte är så tajta eller resdagarna inte så många.”

   Men det är självklart att man ska ha samma lön som de med fler resdagar, mindre flexibilitet och tajta deadlines (män alltså). Det har feministisk forskning visat!

   Svara
   • Ja, intressant artikel. Det den i princip säger är att även om kvinnor dominerar totalt på högskoleutbildningarna, måste arbetsgivarna ta särskild hänsyn till dem och hjälpa dem extra att ‘utvecklas’ när de kommer ut på arbetsplatserna.

    När det gäller kvotering av män till högskolorna i USA så är det snarare så att lagen förbjuder diskriminering baserat på kön (Title IX*). Däremot verkar vissa universitet göra vad de kan för att inom lagens råmärken uppnå en jämn könsfördelning, även – hemska tanke – när det är män som är i minoritet.

    Då heter det naturligtvis att man diskriminerar mot kvinnor.

    * Title IX verkar iofs under de 40 år den varit i kraft mest riktats mot att försöka driva fram en jämn könsfördelning inom idrott på campus. Dvs om ett universitet har 60% kvinnor, skall även 60% av resurserna vikas för kvinnors idrottande. Problemet är förstås att kvinnorna är mycket mindre intresserade av idrott än männen är, eller som artikeln ovan uttrycker det:

    Under current law, women students are presumed to be too burdened by cultural stereotypes to express a desire to play varsity sports even when directly asked by the school officials via internet survey.

    Enligt en rapport från juli 2013, hade kvinnor i alla etniciteter gått om de respektive männen i antal Bachelor’s Degrees redan före 1970, och efter 1980 tog kvinnor ut fler Master’s Degrees. Räknat i doktorstitlar gick kvinnor om först 2009-10, så det är inte förrän nu man kan börja säga att det är jämställt (dvs kvinnlig dominans på alla områden).

    Svara
 14. Anders Senior

   /  07/28/2013

  Åhhh vad bra du skriver. -och så klok du är!
  Hepp och pepp! Tihi!

  Svara
  • Åh tack så mycket! Kul att det uppskattas att jag skriver inlägg med ett innehåll som verkligen är viktigt!
   PEPP!

   Svara
 15. Är detta inte EXAKT samma sak som Inti själv gör när han hela tiden vägrar förstå att ”forskningen” han hänvisar till är en stor del av problemet? Se sista stycket här för länk till debatt mellan Inti och Arpi https://toklandet.wordpress.com/2013/06/04/nar-nagon-hostar/

  Svara
 16. Är det ett nytt sätt att kunna hävda att man får massa hot? 😉 För vad ber man om när man skriver så annars?

  Svara
  • Lady Dahmer is an Attention Whore.

   Svara
  • AV

    /  07/28/2013

   Lady Dahmer: Du är en ”vettig feminist”! Nå…? Nä, varför skjuta ett nytt hål där det redan finns ett.

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  07/28/2013

   Jag tycker hon låter som en vettig feminist. Hon borde också skriva en bok.

   Pepp på henne.

   Svara
   • Hälften av orden i den skulle bestå av ordet DÖÖÖÖÖ och varianter på det. Allt i versaler givetvis… 😉

    Svara
    • Blåval Rödval

      /  07/29/2013

     Versaler är jätteviktigt när en ska förmedla sin klokskap. ANNARS ÄR DET INTE FETT MED PEPP!!! 🙂

     Häckla is da shiznit

     Svara
     • Blåval Rödval:
      Jag noterar att du lärt dig klokskapen ordentligt: ”jätteviktigt när en ska förmedla”… 😉

     • Blåval Rödval

       /  07/29/2013

      Har gått kursen. Gick ut som kursetta precis som alla andra 🙂

     • Blåval Rödval:
      Kursetta? PEPP!

 17. Svara
  • AV

    /  07/28/2013

   Jomenvisst. Före porren blev fri hade kvinnor det så mycket bättre? Uppkom könsrollerna om att män tar initiativ i spelet på 60-talet eller med Gutenbergs tryckpress? Hur ser det ut i länder utan eller med betydligt mindre porr än Sverige? Har de en bättre kvinnosyn?

   Det är i skolan man lär sig leda ett påstående i bevis och få det att hålla. Eller man borde ha gjort det.

   Svara
 18. Svara
  • AV

    /  07/28/2013

   Haha, tror Fanny fortfarande hon i grunden väljer vem hon blir kär i? För att man ska kunna dekonstruera kärleken måste den vara viljestyrd. Lycka till, hälsar biologen.

   Svara
  • Hjalmar

    /  07/29/2013

   Om ”flatfeministen” (kallar sig så) tror på vad h*n skriver, då borde h*n:
   a) söka hjälp.
   b) sluta knarka.
   c) sluta näthata.
   d) begrunda hur barn kommer till. F.Å. kanske lär sig något.

   Svara
 19. JAG FÖRSTÅR INGENTING!!! Har även Toklandet blivit feministaktivistiskt språkrör…. eller har jag missat nå´t?

  Svara
  • AV

    /  07/28/2013

   Ja du har missat nått. En ledtråd: IRONI!

   Det kan vara kul ibland att leka rollspel och skriva så som feministerna skriver. Bara se de ganska ogenomtänkta tweetsen ovan.

   Svara
  • Jomen, PEPP på dig också! Nu väntar jag bara på att erbjudandena om att börja skriva krönikor ska trilla in. Går väl inte att säga nej med ett arbetsprov som det i inlägget?

   Svara
 20. De verkar som om det börjar bli jobbigt att skvätta sand omkring sig i deras sandlåda. Det kanske har skvätt lite för mycket på andra som inte gillar det och som det inte är ok att hacka på?
  Och ja, det är hon som skriver på genusfolket.

  Svara
  • Hjalmar

    /  07/29/2013

   Identitetspolitik. F-n så tröttsamt…
   Någon borde tala om för dem att världen är större än deras jävla genussandlåda.
   😉

   Svara
 21. Läs hela här http://bit.ly/13Rt9zX

  Svara
 22. Hamnar i facket onödig upplysning…

  Svara
 23. http://bit.ly/179SByB
  Läs gärna hela den här diskussionen om ni kan (tror ni måste ha twitter för att se allt, är dock inte säker)

  Svara
 24. Tror inte du gör det, när jag kollar med annan webläsare där jag inte är inloggad på twitter så ser jag inte lika mycket, varken innan eller efter.

  Svara
 25. QED

   /  07/29/2013

  Vafalls, har bloggen drabbats av rabies och bitröta? Här är feministiska inlägg som ingen sund man skulle skriva! Hoppas på snart tillfrisknande. Tips: halsa två dunkar skogsstjärnan och nollställ! Undvik umgänge med kvinnor ett månvarv. Offra tre twittrare till Oden i månsken och sänk dem i en mosse.

  Svara
 26. Hjalmar

   /  07/29/2013

  Efter det här inlägget så är det nog bäst att offra tretton feministtwittrare till Oden…
  För att återställa balansen mellan ont och gott…

  Svara
 27. Som ett mindre försvar av feministerna: Deras texter är ofta lika innehållslösa som ditt exempel ovan, men är i regel betydligt bättre och utförligare skrivna, med åtminstone pseudo-motiveringar och -argument (även om dessa inte håller vid en närmare undersökning). Att den språkliga och stilistiska nivån och tonen sjunker så djupt ser man snarare i svaren när en man i en kommentar framför kritik mot argumentationen, faktafel, eller liknande—och tom. där är det långt ifrån alla som är beträffade.

  Svara
 28. lilycrowart

   /  07/30/2013

  Guuud, du skriver ba så himla bra Jämställdhetsfeministern! ❤ ❤ ❤
  Krossa partiakatet säger jag bara! Dem som inte fattar det borde ju ba gå å dööö nånstans så vi slapp dem…
  Styrkekramar på dig gulliga du! ❤ ❤ ❤

  Svara
  • lilycrowart

    /  07/31/2013

   Ååå men jag ba, jag skulle ju skriva Toklandet så klart! Guuu va jag e snurrig! Men Jämställdhetsfeministern skriver också så jäääla bra! Kramiz på er båda ❤ ❤ ❤

   Svara
   • lilycrowart:
    Pepp på dig också!

    Lätt att bli förvirrad i den här patriarkala världen!

    Svara
 29. lavazza1891

   /  08/11/2013

  Fett och pepp!

  Svara
 1. Ett superfeministiskt inlägg! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: