Ett kallt samhälle var beställt!

Och ett kallt samhälle levereras. Svårare än så är det ju inte.  Extremismen växer, misstänksamheten växer, extremistiska gaphalsar från alla håll gapar mer och mer och högre och högre mm mm.

Vad beror det på att det blir så här och vem har ansvaret?

Givetvis är det de etablerade politiska partierna och deras politiker som har ansvaret, ingen annan! Och då menar jag alla, från höger till vänster!

Att det blir sådana här protester mot ett LSS-boende är bara så sorgligt men jag tror inte att det beror på att folk där är rädda för annorlunda människor utan mer på att vad för boenden eller verksamhet som än planeras så ”råkar” de aldrig hamna där politikerna själva bor av någon anledning… Nu har jag ingen aning om hur det ser ut i just det området men vet hur det brukar se ut. Folk är varken blinda eller dumma och sättet att protestera är ju i princip det enda som finns så hur ska de annars göra för att markera? Finns det något boende av något slag (för att hjälpa människor med problem) i Sverige som byggs där beslutande politiker bor?

Beror sånt här motstånd på människorna som bor där? Givetvis inte, det beror på politikerna och inga andra!

Att politisk extremism växer beror ju enbart på att politiker genom den politik de bedriver ger grogrund för den. Och då menar jag all extremism, från höger till vänster. Politiken går inte i takt med vad människorna tycker och vill, hur svårt är det att förstå? Skyll inte på ”lågutbildade”, arbetslösa och unga (vita) män eller något annat valfritt som det är ok att hacka på! Klimatet på nätet är hårt och rått, det pratas om kvinnohat, näthat och ”samtalston”. Det beror på politiker och förd politik sen 25 år tillbaka och inget annat för så länge feministiska extremister tillåts skriva sina korkade texter på tidningarnas ledarsidor och så länge politiker ger uttryck för samma extremism (Arnholm och Olsson t ex) och legitimerar det så kommer det att finnas skarpa motreaktioner. Det hjälper inte att döpa om kritik till hat, de allra flesta ser skillnad på det och då blir resultatet politikerförakt istället. Mycket bättre, eller hur…?

När extremism blir så ”accepterad” som den är idag (feminism och genus”vetenskap” t ex) så kommer ju folk som inte gillar extremismen att antingen protestera genom bloggar, insändare, kommentarsfält och liknande eller söka sig till motsatt extremism för att få någorlunda balans så det galna inte får verka ostört. Hur svårt är det att förstå? När extremister börjar samarbeta med Aftonbladet och får en enorm maktplattform så kommer det att bli ännu mer motstånd och reaktioner.

När extremism ges en gigantisk exklusiv maktplattform, den att påverka (indoktrinera) våra barn så ge er fan på att folk reagerar!

Samma extremister som getts så mycket makt är också de som gillar förbud av alla möjliga slag, formella eller informella förbud är deras paroll. De gör allt som finns i deras makt för att tysta de som inte tycker som de gör, t o m godkänd humor börjar folk lista upp… Eller i alla fall villkor som ska vara uppfyllda för godkänd humor vilket är samma sak… Efter genuspedagog dyker det nya upp, humorpedagog. Och ni som inte tycker att genuspedagog är något för er men som skulle kunna tänka er en rolig karriär som humorpedagog kan glömma det direkt, det är nämligen exakt samma förbudsivrande extremister det handlar om…

Jag kan fylla på med hur mycket som helst men slutsatsen kommer ändå att vara att reaktioner beror på politiker och förd politik. Det är politiker som inte lyssnar på befolkningen som skapar ett kallt samhälle med extremister, inga andra.

9898_315381621929221_1798773216_n

Vart ska vi som inte gillar extremism vända oss?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

59 kommentarer

 1. Bra sagt!

  Svara
 2. Anders Senior

   /  08/01/2013

  Mycket bra skrivet!

  Svara
 3. Jonte

   /  08/01/2013

  Har inte feministisk forskning visat att manshatande feministiska krönikörer i alla stora tidningar är det bästa sättet att stoppa kvinnohatet på nätet?

  Svara
 4. Bra skrivet! Men jag undrar ändå om det verkligen var annorlunda för 25 år sedan? Du skriver ”förd politik sen 25 år tillbaka”. Menar du att politiker lyssnade mer på folket på den tiden? Jag tror att klyftan mellan politiker och befolkning är inbyggd i parlamentarismen. De gamla grekerna löste problemet med att låta slumpvis utlottade medborgare (endast fria män iofs) rösta i alla politiska frågor. Jag tror för min del att vi behöver fler direktdemokratiska inslag i politiken – mer makt åt folket, mindre åt politikerna.

  Svara
  • Hjalmar

    /  08/01/2013

   Exakt. Föraktet mot ”pöbeln” har alltid funnits. Det som skiljer är ledarnas ambitioner och åsikter. En verklig förändring i demokratisk riktning vore att likt det välfungerande Schweiz regelbundet hålla folkomröstningar. Det skulle åtminstone göra politikerna mer ödmjuka…

   Svara
  • Ekvalist:
   Nej, jag menar att extremister fått mer och mer att säga till om och att det gått så långt att partierna i sig börjar bli extremistiska, inte att det var närmare mellan politiker och valboskap (även om det säkert var lite närmare också).

   Svara
 5. Hjalmar

   /  08/01/2013

  Jag blir misstänksam när folk som vanligtvis brukar tala om att det är synd om allt och alla, plötsligt får för sig att vissa är onda och helst ska utplånas… I demokratins namn. Det är en surrealistisk känsla att ett fredligt kafferep omvandlas till ett hallelujamöte, där inga avvikande åsikter är tillåtna.

  Jag skyller som vanligt på den undermåliga svenska skolan, där demokrati är samma sak som statsgodkänd konsensus. Konsensus upprätthålls sedan av gammelmedia, ända till stupstocken. Tyck vad du vill – så länge du följer diskursen…

  Svara
  • Hjalmar:
   I Sverige gäller ju idag samma sak som Henry Ford påstås ha sagt ”de får välja vilken färg de vill bara de väljer svart”

   Svara
 6. Men det är ju en helt annan sak (C). För att könsmaktsordningen.

  Svara
 7. Lorem Ipsum

   /  08/01/2013

  Jag har sammanfattat för mig själv i en enda mening hur makthavare ser på saken bär någon är av en avvikande åsikt.

  ”Jag hör vad du säger… men skiter fullständigt i det”

  Svara
  • Hjalmar

    /  08/02/2013

   Lorem Ipsum:
   ”Jag hör vad du säger… men skiter fullständigt i det”
   Tillägg: ”för att jag kan.”
   Därför uppskattar jag Schweiz regelbundet hållna folkomröstningar. Där får eliten (an)passa sig.
   Politiker ska hållas kort – av folket. Alternativet är aristokrati, som här.

   Svara
  • Lorem Ipsum:
   Och resultatet är detsamma.

   Svara
 8. Vi ställer frågan, vad är det med feminister och deras korkade sätt?

  http://bit.ly/1ck4XLC

  Visst, Wallin är ju känd för sina nyanser och sin iron, eller hur?

  Svara
  • Hjalmar

    /  08/02/2013

   Så Cissi Wallin ger sig på Bög-Patriarkatet… Snacka om att vara vilse i pannkakan.
   Nej, CW är vilse i feministöknen, så törstig att h*n börjar se patriarkala böghägringar… 🙂
   Eller är det rödtjutet som talar, nu igen? Har alla feminister fri tilldelning på bag-in-box som tjänsteförmån?

   Svara
 9. Gissa om twitterdårarna gått banans över detta igår kväll och idag? Genast beörja de ifrågasätta om de verkligen försökt få tag i någon ”Aaa men fan, bara fråga på twitter så finns det ju flera hundra”, ungefär så har det låtit. Mmm, fråga ”seriösa” twitter är ju…seriöst?
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17229764.ab

  Och nu ska de demonstrera också…https://twitter.com/ladydahmer/status/363210845464965120

  Svara
  • Jonte

    /  08/02/2013

   Jag undrar om jag är inte är psykiskt sjuk, känner mig nämligen inte enormt jättekränkt över detta trots att jag borde med tanke på hur jag ser ut.

   Alla kloka (ofta helvita) ”antirasister” säger ju att det här kränker mig men jag känner mig ändå inte kränkt! Måste söka psykisk hjälp, kanske en kurs i genusvetenskap och vithetsnormer kan hela mig så jag fortsättningsvis blir kränkt när jag borde?

   Sen borde det faktiskt vara ganska lätt att hitta en statist som var mer lik Josephine Baker än statisten ifråga men på något underligt sätt räcker inte det för att jag ska känna mig kränkt…

   Svara
   • Jonte:
    De är proffskränkta och går i spinn för allt. Börjar undra om de inte får betalt för gapa…

    Svara
  • Sen borde det faktiskt vara ganska lätt att hitta en statist som var mer lik Josephine Baker än statisten ifråga men på något underligt sätt räcker inte det för att jag ska känna mig kränkt…

   Fast helt olik Josephine Baker var hon ju inte! Det blir lite snett när man hävdar att det hade varit enklare att hitta en svart skådis än att måla en vit tjej brun, eftersom det man rimligen vill ha är en tjej som ser lite halvkaukasisk ut. Hade man sökt kring Broadway hade man naturligtvis haft hundratals kandidater inom en dag, men här i Stockholm? Möjligen hade man kunnat hitta någon som iofs hade rätt ‘rasbestämning’, men som faktiskt var mindre like JB än den här tjejen (ingenstans har jag hittat vad hon heter, men det spelar ju ingen roll – hon är ju vit!!!).

   Josephine Baker var ju inte så värst svart (om vi nu talar om faktisk hudfärg), vilket iofs också var lite typiskt för den eran – det var svårt för riktigt svarta artister att få en bredare publik. Josephine Baker’s pappa var troligen vit, även om vi inte tycks veta säkert.

   Argumentet att ”blackface” i detta fall skulle vara ett sätt att förlöjliga svarta – i detta fall Baker – är ju fullständigt löjligt! Visa ett enda exempel på hur man vill förminska Josephine Baker. Hon är ju en helt oantastlig ikon!

   Visa sedan också på alla de färgade tillgängliga statister i Stockholm, nu på sommaren, som hade varit bättre lämpade.

   För övrigt, Baker själv tycks inte ha varit främmande för att måla sig själv svartare än hon faktiskt var. Det är naturligtvis ok? Men då måste vi acceptera att det inte är själva handlingen i sig som räknas, utan vad den står för. Här bestämmer sig en massa tyckare för att det som Berns uppenbart har menat som en hyllning av en legend i själva verket var ett utstuderat sätt att visa sitt förakt för sådan som henne.

   Svara
   • Jonte

     /  08/02/2013

    Bra poäng, hon var mulatt precis som jag, alltså är det lika rätt med en helvit statist som en helsvart.

    Kanske jag borde varit statist istället? Nu är jag förvisso inte kvinna men kön är ju bara en social konstruktion…

    Svara
  • Tja, inte ens twitter verkar kunna skaka fram så många namn. Hashtagen #SvartaKvinnligaStatister skapades för att samla namn på alla svarta statister. Det har inte kommit många, vad jag kan se. Ett namn såg koreanskt (eller möjligen tailändskt) ut, vilket ju är lite ironiskt. Jag googlade namnet och hittade inga indikationer på att hon faktiskt är i branschen, eller har gjort något liknande förr.

   Metro hävdar att de sökt på statist.se och på några sekunder hittat 30 artister som skulle passat. Jag kollade själv, och gjorde en sökning på brunögda kvinnor mellan 17 och 40, 160-175 cm långa (Josephine Baker var 170 cm lång). Jag försökte sedan välja bort alla som såg vita, indiska eller asiatiska ut. Sålunda, ur ett urval på 51 träffar, kom jag fram till att ett tiotal skulle ha varit värda att kolla vidare på. Efter att ha gått igenom deras detaljinfo återstod knappt en handfull kandidater, som faktiskt hade någon utbildning eller påtaglig erfarenhet av att stå på scenen. För att åtminstone komma upp i fyra plockade jag med en tjej med indonesiskt påbrå, som ändå såg ut att ha ok professionell bakgrund, även om hon nu jobbar som sjuksköterska.

   Eller menar Metro att man är lämplig bara man är icke-vit, oavsett vilka färdigheter man har? Kanske hade Berns tänkt att hon bara skulle stå där och inte göra något? Men skall man trovärdigt personifiera en av seklets mer karismatiska artister kanske man borde ha stått på scenen någon gång innan?

   Sedan är det ju juli månad. Hur många av dessa är tillgängliga?

   Svara
   • Tips förresten till de som kör egen artistförmedling på twitter – det är Josephine Baker, inte Josephine Blake som skall porträtteras. Det blir till att vitmåla annars.

    Så det som söker är mörkhyade kvinnor som kan va statister till Josephine Blake! Skriv under hashtagen #SvartaKvinnligaStatister ->— Bana Bisrat (@BanaBisrat) August 1, 2013

    Svara
    • Ulf T:
     Huh, vi får verkligen hoppas att det är en felskrivning bara… Man ska tolka välvilligt 🙂

     Svara
    • Ulf T:
     Huh, vi får verkligen hoppas att det är en felskrivning bara… Man ska tolka välvilligt 🙂

     Svara
   • Ulf T:
    Haha, undrar om någon mer än du och Metro gjort någon koll egentligen (om nu Metro kollat…)? Jag testade nu och valde mellan 165 cm och 175 cm, brunögd, svart hår, skådespelare, statist, tv-jobb och artist som urval och fick fram 6 st. Kollade inte vidare men det var bara 3 st skulle passa matchningen rent färgmässigt (antar jag). Och som sagt, de ska kunna också…

    Svara
   • Berns hade i alla fall en gång tidigare hittat en person som hade rätt färg och allt.

    Antar att hon inte var tillgänglig denna gång…

    Svara
    • Ulf T:
     De som finns ska ju som sagt ha möjlighet också. Man kanske inte kan släppa allt bara för att någon kallar.

     Svara
   • Jag hittade lite bilder från ‘demonstrationen’ utanför Berns.

    http://www.alltomstockholm.se/stadsliv/article4073720.aos

    Det dök upp 10 personer och några poliser och tydligen någon journalist.

    Ingen av de församlade var speciellt lik Josephine Baker — eller Josephine Blake heller för den delen.

    Svara
  • Markus

    /  08/02/2013

   Brukar de vanligtvis inte klagas över att mörkhyade castas för att spela just som mörkhyade annars, alltså att de har den ”mörkhyade rollen”?

   Svara
   • Markus:
    De gör de säkert. När det passar dem givetvis… Ibland är det rätt och ibland fel. Kanske borde kallas för twitterlotto?

    Svara
 10. Kawa är upprörd…

  https://twitter.com/fraux/status/363227422319054849

  Svara
  • Jonte

    /  08/02/2013

   Enligt Sara ska jag tydligen känna mig kränkt här också?

   Svara
 11. Mmm, hennes dunkla avsikt var förstås att vara så rasistisk hon bara kunde… Eller inte!

  Svara
 12. Vet inte vad det handlar om alls, gissar att hon inte är i Sverige i alla fall…

  Svara
  • Jonte

    /  08/02/2013

   Män kan ju inte vara hyggliga och goda människor så om dom beter sig hövligt in public slår dom garanterat sina fruar!

   Herregud, snacka om paranoid syn på det manliga könet.

   Svara
 13. Svara
 14. Svara
  • Jonte

    /  08/02/2013

   ”Männen” har makten… Har alla män ”makten” i samhället? Snacka om Apex Fallacy.

   Ingen feminist har på ett trovärdigt sätt lyckats förklara för mig hur andra män får makt bara för att Reinfeldt och Wallenberg har makt.

   Hitler, Stalin och Mussolini förtryckte naturligtvis bara kvinnorna och inte männen.

   Svara
   • Jonte:
    Det är pga sånt här som de måste uppfinna nya ord hela tiden. De blir helt enkelt tvungna när de gamla som de kastat på oliktänkande helt plötsligt definierar dem själva.

    Svara
 15. Hör ihop med tweetsen från Kawa och Sara.

  Gissar att de inte gillar varandra så mycket…

  Hehe, som sagt, de gillar nog inte varandra så mycket nä… 🙂

  Äh, läs hela http://bit.ly/11z7lbt

  Svara
 16. Gissa vad han får sitt bröd på bordet ifrån…?

  Svara
  • Jonte

    /  08/02/2013

   Det som nazism, kommunism, religiös fundamentalism och svensk genusfeminism har gemensamt är att de alla försöker förklä sina ideologier till vetenskap. Det må sen kallas rasbiologi, marxism, koranstudier eller genusvetenskap, syftet är och förblir detsamma. Att etablera den egna ideologin som absolut sanning, förbjuda kritik och börja indoktrinera skolbarn från tidig ålder.

   Svara
   • Jonte:
    Och de ser sig själva vid grytorna, att de inte ska behöva använda köttkuponger eller brödkuponger när de handlar, att de själva ska ha tillgång till allt som de behöver. De tror helt enkelt att de är bättre och mer värda än andra. Obehagliga typer! Det finns ju en anledning till att t ex V aldrig kommer att få inflytande och att Säpo övervakar…

    Svara
   • Jonte

     /  08/02/2013

    V är lite som SD, officiellt enligt partiprogrammet är dom inte kommunister (eller rasister i fallet SD) men ändå finns det fullt av sovjetkramande kommunister i V och rasister i SD. Är lika skeptisk till båda partierna.

    Svara
 17. Svara
 18. Svara
 19. Hjalmar

   /  08/02/2013

  Rayman är rätt vass, brukar uppskatta hennes vassa penna… Dock blir nog Irving bara glad av att bli kallad angivare, Sovjetsamhället är nog h*ns ideal…

  Svara
 20. Hjalmar:
  Viss stolthet finns nog i att kallas angivare bland grindvakter

  Svara
 1. De proffskränkta « Toklandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: