Patriarkatet styr nu även drömmarna!

I alla fall verkar Britta Svensson på expressen tro att något sådant ligger bakom att så många småföretag drivna av kvinnor kursar. Hon säger att hon på 30 sek kan se vilka som håller och vilka som kommer att försvinna

Sen har vi då de andra. Medan de lyckade ställena ofta helt eller delvis drivs av män, är de misslyckade ställena ofta frukten av en medelålders kvinnas drömmar.

Kvinnors drömmar om ett eget företagande handlar ofta om att ha en prylbutik. De som tycker om att baka lägger till en liten kaféverksamhet. En del gillar att måla, och då blir det galleri i ett hörn.”

Jomen, männen lyckas mer och kvinnorna misslyckas, vad kan det bero på?

”Visst har ni besökt en sådan där prylbutik/kafé/galleri i sommar? Och undrat hur i all sin dar människan, eller snarare kvinnan, kan försörja sig på den?

Svaret är att det går inte. Orsaken till att det inte går är att verksamheten inte för fem öre utgår ifrån vad de eventuella kunderna vill ha. De är till hundra procent egoistiska projekt.

Genom åren har jag sett massor av dem runtom i landet. De är sorgliga bevis för hur begränsade kvinnors drömmar är.”

Kvinnornas drömmar är begränsade… Då måste ju något stå för begränsningen? Ska vi gissa att det lämpligtvis är Patriarkatet som är SKURKEN? För inte kan det vara kvinnorna själva, det förstår ju alla att samtliga kvinnor alltid hade lyckats med allt de ville om det inte det där fördömda Patriarkatet alltid stod i vägen! De har bara lurats att ha fel drömmar helt enkelt!

Så var är felet? Är det drömmarna som är ”fel” (hur nu drömmar kan vara fel)? Är det så att det kanske är skillnad på hur kvinnor och män gör och tänker? Var finns den skillnaden? Går drömmar och driv att ”konstruera” eller lurar man bara en massa kvinnor (och föralldel män också) som inte passar att driva eget att satsa mycket, kanske allt, för att sen kursa? Vilka är det i så fall som står för lurandet? Jomen, jag vet nog vad man vill skylla på som vanligt…

Kanske kvinnor borde lära sig att säga nej till rätt saker istället? Säga nej till de som lurar i dem att de kan göra allt de vill? Ingen klarar av att göra allt man vill, ytterst få kan uppfylla sina drömmar oavsett om det gäller kvinnor eller män.

935151_262242467250111_1137358874_n

Tack QED för länken i kommentarsfältet till förra inlägget

Annat att läsa

Det känns märkligt att vara en man med kvinna och hund – inte bara en man med hund

Vit kränkt man – en krogvisa

Förbjud snoppmakten! (en kampanj med Jämställdhetsfeministern och Frida Boisen)

MVH

MiT

Lämna en kommentar

53 kommentarer

 1. Hehe, hur ofta hänvisar inte feminister till…Feminister och deras ”arbeten”?

  Svara
  • AV

    /  08/09/2013

   Här är han mot Pär Ström.
   ”Att hävda biologi när vi har ett samhälle där vi kör runt i bilar…”
   ”I den bästa av världar skulle vi ha en könsneutral lagstiftning, men…”
   Till att män diskrimineras i föräldrabalken: ”Män måste träda fram…”
   Självmålen haglar.

   En veritabel slakt. Roligast på slutet när han helt saknar argument och sen bara drar till med en floskel om räkmacka.

   En nästan lika rolig pärla som klippet med Paolo Roberto vs P3-feminist.

   Svara
 2. Någon som är förvånad? Journalist från Expressen utgav sig för att vara polis…
  http://nwt.se/hammaro/article1356127.ece

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/09/2013

   Om hon stannade upp, drog igen kakhålet och lyssnade på andra än hennes ”systrar” så skulle hon få svar på frågan. Två öron en mun – det finns en anledning.

   Svara
   • Blåval Rödval:
    När andra pratar och säger något så sätter hon händerna för öronen och skriker ”LALALALALA”

    Svara
  • AV

    /  08/09/2013

   Visst var det härliga tider när man var lite 20+ och man hade alla svaren om hur livet och samhället borde vara. Vi unga visste hur framtiden skulle bli och vi tänkte alla nya tankar som de gamla aldrig hade tänkt. Trodde vi. Sådär 20 år senare inser man att de flesta tankar har tänkts av generationer före oss, de flesta känslor har känts och de flesta unikt briljanta idéer man har har någon annan redan haft. Skillnaden från då är att dagens ungar kan skrika ut sina ”nya” tankar på twitter till allas åsyn och de förstår inte hur de en dag kommer skämmas för sin naivitet. För alltid manifesterat på nätet.

   Svara
   • Blåval Rödval

     /  08/09/2013

    +1 🙂

    Svara
   • Jovars. Det blir kul när nån teater vaskar fram vad kända politiker sagt på twitter 20 år tidigare och gör en pjäs av det.

    Svara
   • AV:
    Gissar att många kommer att ångra sig… Finns fördelar med att vara vuxen ibland 🙂
    Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire

    Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/09/2013

   Jag säger Stephen Hawkings (@Prof_S_Hawking). Han har 43 tweets och 196000+ följare. Inte som i hennes fall 196000+ tweets och 43 följare.

   Svara
  • Polisen

    /  08/09/2013

   Tänk så lustigt att det bara finns så många bimbos hos Jämmerlisterna.
   Kan det bero på inavel tro?

   Svara
 3. Jag håller inte med alls. Britta Svenssons krönika var riktigt bra, kritisk mot kvinnor utan att spåra ur i misogyni eller det mer vanliga misandrin. Ditt påstående om patriarkatet är en halmgubbe om något hon aldrig skrev.

  Svara
  • bashflak:
   Nja, jag tycker den var både och faktiskt. Hon var noga att skriva ut att män lyckas och att kvinnor misslyckas pga att de har ”begränsade” drömmar och faktiskt ”fel” drömmar. Nog andas det lite att ”något” begränsar. Stycket om att männen lyckas var fetmarkerat.

   Men hon är nog den som oftast skriver ganska bra grejer och jag kan mycket väl ha övertolkat.

   Svara
  • Mia.

    /  08/09/2013

   Kan bara hålla med! Såg den mer som skyll inte på någon annan än er själva. Men kanske är jag färgad av den bild jag har av henne då jag läst detta hos PB.

   http://www.pellebilling.se/2011/09/britta-svensson-tar-bladet-fran-mun/

   Svara
  • bashflak:
   +1

   Svara
  • Jag instämmer med Bashflak här. Och jag har också funderat på hur i h-e dessa små hembagerier kan överleva. Efter 2 år är de borta. Försök låna pengar på ALMI eller gå till Nyföretagarcentrum, och säg att du ska öppna ett hembageri – på ALMI blir det nobben och på Nyföretagarcentrum avråds man.

   Låt oss göra en kalkyl – folk betalar 20:- för en limpa, för lägger man sig på 25:- går folk till Konsum istället. Med 2 pers i bageriet (nej, man orkar inte sätta degar på kvällarna och sedan börja grädda 04:00 så att brödet är klart till man öppnar 09:00) så bör man omsätta 1,8 miljoner per år. Vill man ha 22 lapp i näven, vilket är pissdåligt för att slita hund i bageriet (10 timmars arbetsdag) så är det 35 lapp före skatt och pensionsavgifter, och så hoppsan, då har vi inte talat om att denna ”bruttolön” egentligen inte alls är bruttolön eftersom man bortser från 31% i sociala avgifter. Den verkliga bruttolönen är 50 lapp. 600 000 per år, per skalle. Säg att man hamnar på 500 000 på den anställde. 1.1 miljoner.
   Därtill kommer butiken (600 000:- per år), energikostnader, revision, m.m. så 2 miljoner bara i kostnader, förutom råvaror.

   En limpa för 20:-, ja där går 4:- bort i moms, kvar blir 16 spänn. Råvarukostnad 3:- så det blir 13:- kvar. 2 miljoner spänn delat på 13:- / limpa, tja runt 160 000 limpor. Lycka till att baka och sälja 800 limpor om dagen, 200 dagar per år, i hembageriet. Det är 500 KILOGRAM bröd per arbetsdag.

   (Det här är ungefär vad Nyföretagarcentrum säger)

   Jag räknade på vad jag skulle behöva brygga för att kunna leva på det, jag hamnade nånstans på 120 000 flaskor/år.

   Svara
   • Intressant kalkyl. Men nog går det att dra igång en liten butik och gå med vinst. Det gäller bara att få den där volymen du kommer fram till.

    Ta till exempel Mormors Bageri i Lund. Startade på 90-talet med en liten butik i centrala Lund, och har nu ett halvdussin butiker. Jag åkte själv omvägar till butiken för att handla, eftersom de gjorde utländska bröd som ingen annan i stan hade. Kvalitet, bra läge och antagligen en oherrans massa arbetstimmar, inget hobbyprojekt direkt.

    Ett annat exempel är den te- och chokladbutik som ett par kvinnor startade i byn för några år sedan. Jag skakade på huvudet åt det först, vem sjutton (förutom jag…) går och köper dyra te- och chokladsorter? Och gör de det, så går de väl till de fina butikerna i Malmö/Lund? Men butiken finns kvar, och verkar gå strålande, med expansion in i chark- och ostsortiment samt uteservering.

    Under tiden har byn sett ett antal prylbodar, som säljer dyrt skräp som ingen behöver, dyka upp och försvinna. Sådana behöver nog ligga nära rikt och korkat folk för att bära sig.

    Själv känner jag mig inspirerad att öppna en MC-butik i garaget.

    Till sist tycker jag att vi skall ge alla dessa damer som faktiskt vågar och riskerar något en stor applåd. De beter ju sig som riktiga karlar. Ja, även vi gubbar satsar och misslyckas emellanåt. Inte alla som började sälja saker på postorder slutade som Kamprad.

    Svara
 4. AV

   /  08/09/2013

  Skillnaden är att män som startar företag har en idé som de tror ska kunna försörja familjen. Målet är alltid att tjäna pengar så fru och barn ska ha det så bra som möjligt. Hon har ju helt rätt i att dessa kvinnliga företag är en dröm som utgår från de egna behoven och intressena. Egoprojekt. Frågan hon borde ställa sig är varför dessa kvinnor kan göra detta och anser att det är en bra idé. Svaret är antagligen att hon har en man som står för familjens basinkomst, bread ‘n butter. Hennes ev vinst går till hennes och familjens guldkant. När hushållsmaskinerna gjort hemmafruns arbetsuppgifter minimala behöver hon ett självförverkligandeprojekt. Hon startar denna olönsamma butik för att hon kan. För att någon annan ser till att hon får sina basbehov uppfyllda.

  Svara
  • AV:
   Och någon som kanske också lurat i dem att de ska göra detta ”för sin egen skull” utan att samtidigt tala om att det passar bara vissa. Jag t ex passar absolut inte som företagare på någon nivå alls

   Svara
  • Åklagare

    /  08/09/2013

   ”AV” varför inte ta och stoppa upp en kandelaber i arslet bara för att töja ut före du blir riktigt gruppvåltagentagen av kumla grabbarna moderata kommunala politikerjävel! Ni sitter ju och lobbar för den skiten, så pröva förfansjälva!?
   Hälsa Tanja Bergkvist och hennes dotter med. Horor som backar upp män som förstör för kvinnor bör bara dö långsamt. 🙂

   Svara
 5. Mer om teatern och ”kränkt the musical”. Så som det ser ut så fokuserar de på fel människor för vilka är det ständigt är kränkta?

  http://www.alltomstockholm.se/scenkultur/article4073894.aos

  Svara
 6. Dreadlock

   /  08/09/2013

  Hur fick du ihop det att Brita Svensson levererar förtäckt kritik mot patriarkatet ? Jag får det inte att stämma för 5 öre ?

  Svara
  • Dreadlock:
   Fraser som ”begränsade drömmar”, männen lyckas (i fetstil)”, ”har fel drömmar”. Underförstått att något måste ju se till att det blir så. Det var min första tanke när jag läste igenom. Har dock läst igenom flera gånger nu och den blir bättre och bättre, kanske man övertolkar?

   Svara
 7. Dreadlock

   /  08/09/2013

  Jag tyckte att Svensson var riktig schysst i sin kritik. Det är (dessvärre) så att många av de medelålders kvinnor som gör slag i saken och öppnar egen butik , väldigt ofta inriktar sig på extremt konjunkturkänsliga företag (Heminredning, caféer med fel prissättning, presentbutiker, osv ) dvs lyxkonsumtion .

  Enligt min mening så gjorde Brita en markering att tänka lite bredare och fånga upp konsumenter med genuina behov för att överleva som företag -på sikt.

  Svara
  • Dreadlock:
   Man kanske är så van vid att det är både förtäckt och rakt ut att man ser det även om det inte är meningen? Man blir liksom ”överkänslig” till slut?

   Svara
   • Dreadlock

     /  08/09/2013

    Det händer alla oss jämställdister/ekvalister – Tillfälligt

    Det är en fas vi måste gå igenom. Jag har skrivit saker för ett halvår sedan , som jag måste plocka upp skämskudden – för att orka se eländet.

    Passion är inte alltid lika med klarsyn …. 🙂

    Svara
 8. Blåval Rödval

   /  08/09/2013

  Största misstaget man gör som entreprenör-wannabe är att agera på första bästa idé som dyker upp. När man väl har valt sin affärsidé så provar man idén på nära och kära för att försäkra sig om att den är bra. Det är fel nummer två. För mamma/pappa/syskon/bästa kompisen vill inte såra dig genom att förklara att din affärsidé med att sälja lokalproducerade organiska örngott i den där jättecharmiga ladan fyra mil från alla större vägar är helt efterbliven. Sen kommer man till ett annat problem med företagande.

  För de som orkar/vill starta en business på ett skosnöre kan jag rekommendera denna:

  Klicka för att komma åt bootstrap.pdf

  Svara
 9. Senaste kommentaren från Lena Lillie:
  ”Tokarslet! Hur mycket betalt får en kärring som dig av att förtala andra människor.!?Pär Ström tål inte företagskvinnor men kan knappast vara speciellt tät 🙂 ) Måste du suga av honom?”

  Svara
 10. Ännu en från åklagare Lillie:

  Ӂklagare Aug 9, 9:17 pm

  Varför påstår du att en Lena Lillie är skyldig för en kommentar nedan? Alla dina lögner och allt ni redan gjort förvärrar bara er situation din idiotiska Nobody!
  IP numret jag använder är anonymt din falska ödla! Så vem av er skator är du? Trollan, Törnsosa, Maria, Tanja Bergkvist eller Flickan Erik Wedin!? Alla era IP Nummer finns hos polisen din Djävul. och Tanja Bergkvist, Pelle Billing och Per Ström får äta ännu mer skit på grund av ditt fega lögnaktiga förtal. Dessutom kommer ni snart inom kort bli sveriges största komedi, så klip av din balle för alla andra lär göra det din lilla kuklösa skit!”

  Trevlig typ det där

  Svara
  • Dreadlock

    /  08/09/2013

   Brrrrrrrr.

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/09/2013

   Verkar stabilt det där. Det var ett typiskt exempel på näthat. Bara spara och skriva en bok om sedan.

   Svara
 11. Det rasar in från ”åklagare” Lillie:

  Ӂklagare Aug 9, 9:30 pm

  Varför säger du att kommentaren är från Lena Lillie Pär ström?”

  Hon verkar ha missat att han lämnat debatten sen snart ett år tillbaka… Och den senaste kommer här:

  Ӂklagare Aug 9, 9:35 pm

  Toklandet är du kvinna eller man!? Skulle tippa på ett kryp…en nobody!..:-)

  Vad har du för bevis för att en benämnd åklagare är en Lena Lillie!? Är du lite kåt på Lena Lillie? Våldtäktsmän brukar ju vara ganska störda! Men vet du vad, du har redan sabbat för Tanja Bergkvist, pelle billing och Pär ström, som i motsats till dig kröp fram under stenarna. De kommer snart snabbt få krypa tillbaka där kryp som er passar.:)”

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/09/2013

   Hur vore det om hum lyfte på arslet och tog reda på det själv i stället för att suga livskraften ur alla andra? Men det vore för mycket begärt antar jag.

   Hur många delar hums värderingar och världssyn? ”Ett avrundningsfel på tredje decimalen” är svaret.

   Svara
 12. Det blir värre och värre från ”åklagaren”, detta är den sista kommentaren jag visar från henne, riktigt grovt är det. Verkar ha brunnit i huvudet totalt:

  Ӂklagare Aug 9, 9:52 pm

  Toklandet! Backarslet, Erik Wedin och alla andra signaturer som FITTOR som dig, sitter bakom när du ljuger och förtalar, påstår, nämner andras namn i syfte att förtala dem har kommit ifatt dig din skräcködla! Och når vi inte dig, så når vi enkelt dem som du står bredvid! Du borde ha bett om ursäkt för länge, länge sedan! Har jag sagt att vi är 150 personer som står på min sida. Förhoppningsvis får du Erik Wedin, som ibland spelar Trollan ett stort jävla järnrör i ert eller era barns arslen! En kvinna är ingen kvinna som påstpår att att nadra kvinnor önskar sig bli våldtagna, som Trollan propsar på, så därför ska vi ta och vålta tanjas dotter för att bevisa att Jämställdisterna med Trollan, backarslet och Aktivantik får se sanningen, let´s rape dem! :)”

  Svara
  • En hel låda på samma kväll. Inte bra.

   Svara
  • Jorvas

    /  08/09/2013

   Herrejävvlar vilka dårar det finns därute… Förmodligen någon skattefinansierad rabiatfeminist. Är det moraliskt försvarbart att betala skatt nuförtiden?

   Svara
 13. Jorvas

   /  08/09/2013

  Det är precis sån här verksamhet som Maud Olofsson, Tillväxtverket, Vinnova och många många andra statliga lobbyorganisationer för kvinnligt företagande sponsrar. Plus alla de män som försörjer dessa kvinnors egoprojekt. Däremot håller jag inte med om att Britta Svensson kommer med något om patriarkatet, men det gör däremot en hel armé av skattefinansierade feminister.

  Sätt inte många slantar på att det kommer att bli bättre framöver!

  Svara
 14. Urk:
  Jag tog bort din kommentar, onödigt att skriva ut ett namn om vem som är Lena Lillie även om det säkert går att hitta på nätet om man vill. Dumt att ge henne fler anledningar att psyka loss

  Svara
 15. QED

   /  08/10/2013

  Det var riktigt läbbiga kommentarer från ”Åklagaren”. Tycker det vore schysstast att maska namnen på dem hon/han angriper. Kvaliteten på innehållet framgår i alla fall.

  Svara
 16. Mia.

   /  08/10/2013

  Toklandet 130809 19.31:

  Ja och detta är ju ett bra exempel på varför man bör hålla sig till sak och inte person sas. Eller ”Jag håller sällan/inte med om allt denna person säger men detta…” Dvs kanske ibland inte ens dra samma person över en kam 😉

  Svara
 17. QED

   /  08/10/2013

  Som tipsare om Expressen-artikeln skulle jag vilja säga att jag uppfattade snarast att Britta Svensson kunde få bannor från twitter-feministerna för att hon kritiserar en viss typ av kvinnligt företagande. Hon pekar ju inte ut patriarkatet som skyldig till begräsningen i ambitionerna.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: