JB:s Skolkonkurs

JB gick i konkurs och elever stod utan skola. Hur ska man veta om skolan är ok? Även kommunala skolor läggs ju ner då och då. Jo, man ska begära ut skolans bokslut tycker skolinspektionen! Det kan väl var en bra ide i och för sig men det förutsätter också att man faktiskt förstår vad som står i det och vet vad man ska kolla.

Men rådet blir ju lite konstigt när skolinspektionen själva säger att de inte har kunskap och kompetens för just en sådan granskning av bokslut…

Uttalar man sig så korkat är det bättre att hålla truten…

208711_169458829875621_198478995_n

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

57 kommentarer

 1. Ännu en ”metod” att försöka få bort sådana som inte köper deras världsbild, något annat verkar det inte vara. Jag noterade även försöken att redan före det ens hänt förlöjliga de som ev har anledning att protestera
  http://www.genusfolket.se/samhalle/om-god-ton/

  Svara
  • Jag kommenterade så här (vilket förmodligen raderas):

   Hur kan du på internet avgöra om en person är vit, svart, man eller kvinna eller mittemellan, så att du ser om personen har rätt att åberopa sin underordning eller inte?

   Om man anlägger ett logiskt maktperspektiv så är ju huvudskribenten alltid överordnad sina läsare, vilket gör att rätten att sparka uppåt skulle göra all form av näthat legitimt.

   Svara
   • Mia.

     /  08/18/2013

    Noterar dock att även GWW påtalat ”god ton argumentet” för att rättfärdiga ”starka” kommentarer.

    Svara
   • Mia.

     /  08/18/2013

    Ops länkade fel video i förra kommentaren. Kanske kan det fixas till?

    Svara
    • Mia.:
     Äh, gör inget om den andra är kvar. Om du inte absolut vill att jag tar bort den förstås.

     Svara
   • Bashflak:
    Jag är jätteförvånad, den kom in faktiskt! Att de släpper in något som ens andas kritik mot dem själva sker lika ofta som solen slocknar annars

    Svara
   • Vilken hudfärg har jag?

    Svara
   • ”Vi talar aldrig om stockholmares systematiska förtrycka av lantisar.”

    Nu blev jag nästan kär i denna underbara människa! Jag ska bara ramla av stolen av skratt först.

    Svara
    • @Malte Skogsnäs,

     ”Vi talar aldrig om stockholmares systematiska förtrycka av lantisar.”

     Äntligen förstår jag varför jag är så förvirrad! Jag har bott på landet, i Stockholm, utomlands (förtrycker stockholmare utlänningar, eller omvänt?) och sedan på landet igen.

     Det är jobbigt att växla mellan att vara förtryckaren och den förtryckte…

     (Iofs har jag nog oftare råkat ut för nedsättande tillmälen som ”stockholmare” som kommer ut på landet, än tvärt om, men enligt ”god ton”-retoriken kan man inte ha dålig ton mot förtryckare, så det räknas ju inte.)

     Svara
   • När lantisar kallar Stockholm för Fjollträsk, är det förtryck då?

    Svara
  • Mia.

    /  08/18/2013

   Checkar av härskarteknikerna osynliggörande, förlöjligande, dubbel bestraffning och påförande av skam och skuld samt tolkningsföreträde a la tonårsfeminism. Ops där gjorde jag mig visst skyldig till ”tidsmetoden”. Men som ”gammelfeminist” har jag rätt att uttrycka mig hur jag vill då jag känner (godtagbart argument enligt feminismen) mig förtryckt av radikala tonårsfeminister 😉

   Håhå ja ja

   Svara
   • Mia.:
    Hehe, det kryllar av det i hennes text. Och hon försöker inte ens väva in dem utan bara smäller på och staplar dem 🙂

    Svara
 2. Vilken tur att det finns en duktig man, så duktig att han vill tala om det så alla ser hur duktig han är
  https://twitter.com/talgboll/status/369175665666318336

  Svara
 3. Då är det ju bara för kommundirektör (enligt hans egen beskrivning så är han det) att stå tillbaka själv så hjälper han ju till att lösa ”problemet”

  Svara
  • AV

    /  08/18/2013

   Jo, men det gör han. Han lämnar plats i Geta kommun (Ålands nordvästra hörn) och blir förbundsdirektör i Ålands Kommunförbund. Dvs han lämnar plats genom att klättra uppåt och gubba sig på ännu högre poster och förtrycker stackars duktiga kvinnor med sitt patriarkala glastak.
   Att folk inte kan leva som de lär.
   http://www.nyan.ax/nyheter/?news_id=77606

   Svara
   • AV:
    Haha, där ser man, när man lämnar för att själv gå UPPÅT så kan man passa på att säga något, varför sa han inte detta tidigare tro… Jag tycker dock att han borde lämna allt för att ”jämna ut” förhållandena som jag TROR är likadana på hans nya post

    Svara
 4. Stoppa pressarna, någon har skrivit att hon också är mamma! Hon måste genast ställas inför krigstribunalen i Haag!

  Svara
 5. ”Nivån” och ”kränkt” är ord som väldigt snabbt dyker upp när någon säger något som hon inte gillar, den här gången har hon fått för sig att något klagat på henne… Läs alla hennes tweets för mer bakgrund

  Svara
  • AV

    /  08/19/2013

   Det byggs en massa nya vindkraftverk vid London Array som man kan bekämpa. Annars har vi en del vindparker här hemma också.
   Lycka till!

   Svara
  • Pelle2

    /  08/19/2013

   Om det enligt statistiken är så att icke vita män är överepresenterade i brottsstatistiken så är det inte att generalisera icke vita män om man har anledning att påtala något om brottsstatistik som berör kategorin av män.
   Feminister däremot älskar ju att anklaga vita män som grupp för allt ont i världen och det tycker tydligen Lady Gag är ok.Om du som man tröttnar på det så är du naturligtvis en kränkt man i känd Zogfalgary stil.

   Svara
   • Vad jag tyckte var lite underligt är ju att om man inte levt under en sten de senaste 30 åren så borde man ju märkt att om det är några som man absolut inte får generalisera om så är det ”ickevita”, oavsett om det är befogat eller ej medan de enda som man FÅR och SKA generalisera om är vita män, också detta oavsett om det är befogat eller ej.

    Svara
   • Malte:
    Hahaha, jag har alltid tyckt att sådant är extremt löjligt och det blev om möjligt ännu mer löjligt när man ser den videon! 🙂

    Svara
 6. Jag hoppas verkligen inte att någon är så korkad! Det är triggat av mycket tveksamma ”aktivister” och storyn som ”startade” det, den gravida kvinnan som blev misshandlad, har också mycket konstigt som ligger och fladdrar. Det luktar #prataomdet…

  Svara
  • AV

    /  08/19/2013

   Hmm, om man inte förstår skillnaden mellan ögonfärg och kön har man verkligen sovit på biologilektionerna. Ögonfärg är en pigmentanpassning till solljus vilket gör att de närmare ekvatorn och nordpolen tenderar att ha brun färg. Kön är ett helt hormonsystem som styr det viktigaste vi har, fortplantningen. Detta kommer självklart på gruppnivå göra att vi får olika beteenden och preferenser. På individnivå är det fullt möjligt att man inte följer mönstret, vilket man ska ha rätt att göra. vi vuxna ska vara lyhörda och anpassa vår behandling efter individen.

   Till baka till skolbänken!

   Svara
 7. Läs hur människan beskriver sig själv
  https://twitter.com/hej_gulsen

  Svara
 8. Det här är lite roligt, Ehsan Fadakar på Aftonbladet har tidigare ifrågasatt vem Calle Schulman är så detta började för ett tag sedan. Ehsan försökte med lite överlägsenhet förminska genom att hela tiden fråga vem det är och vad han är känd för. Vill ni veta mer så får ni kolla upp själva, här är fortsättningen på det, man kan säga att försöket med att spela överlägsen som härskarteknik går så där… 🙂
  http://bit.ly/14tdvIl

  Svara
  • Jag ifrågasätter också vad alla som heter Schulman är kända för? Detsamma med Rebecka Stella, som Expressen lyfter fram varje dag.

   Svara
   • bashflak:
    Haha, jodå, jag ifrågasätter också för vad ellervarför de är kända. Men det innebär inte att man inte vet vem det är, sorgligt nog. Och om jag vet vem det är så skulle det vara mycket anmärkningsvärt om Ehsan inte visste det med tanke på var han jobbar. Ehsan låtsades som om han inte visste vem det var alls (från början alltså).

    Svara
  • Att vara känd verkar vara det viktiga på Twatter. De är alla Dr Alban kopior som säger: ”Jag är känd”

   De klokaste människorna jag känner är inte kända på nått sätt.

   Men om de berättar vad de ha gjort och vilka de har jobbat med i sitt yrkesverksamma liv så låter det nästan som en skröna för de som inte känner personen i fråga.

   Svara
   • Blåval Rödval:
    Man kanske kan bli känd genom att vara okänd? ”Han är så okänd att…”? 🙂

    Svara
    • Man kan byta att vara känd fattiglapp mot att vara anonym mångmiljardär.

     Jag är inte riktigt där än. Första miljarden är svårast. Sen rullar det liksom på.

     Svara
     • Blåval Rödval:
      Efter den första miljarden kan du både äta och glida fram på räkmackor stora som wakeboards

 9. Stoppa pressarna, ett krav är publicerat i Feministiskt Pärspektiv! Alla ska stå i givakt!

  Svara
  • @Toklandet,

   Stoppa pressarna, ett krav är publicerat i Feministiskt Pärspektiv! Alla ska stå i givakt!

   Hmm, jag hade lite svårt att läsa in den transfobi som de vill ha ursäkt för i DNs artikel.

   Kanske de skulle ha läst igenom den en gång till i stället för att kasta sig på tangentbordet och kräva ursäkt?

   Svara
   • Ulf T:
    De är nog lite för snabba, som vanligt, att använda ordet fobi. Ordet kräver ju också att det verkligen finns fobi också.

    Svara
 10. Svara
  • AV

    /  08/19/2013

   Så pojkarna ska läras tidigt att de bara får bättre jobb än flickorna. Gärna känna lite skuld för att det är konstigt. Jävla hjärntvätt! Ursäkta franskan, men jag blir så förbannad. Sanningen är den att de män som kämpar hårdast och offrar en massa annat kommer få bättre jobb, men män är också överrepresenterade i de som har de sämsta jobben eller inga jobb alls.

   1. En sådan skuldbeläggning på falska grunder är elak. De rår inte för vilka val tidigare generationers män gjort.

   2. Om man inbillar pojkar att de bara får bättre jobb, varför skulle de då plugga. Hon lurar in pojkarna i en ”antipluggkultur” som de sedan kommer beskyllas för att odla själva.

   Tror ta mig fn jag ska skriva ett längre inlägg på GD. Nu är jag förbannad på riktigt!

   Svara
   • AV:
    Jag läste samma sak som du, det var därför jag postade länken och hoppades att någon ville ta tag i den. Det är väldigt oroande om sådant verkligen trummas ut bland småbarn. Här snackar vi indoktrinering…

    Svara
 11. Kan man verkligen prata jämställdhet med 6-åringar?

  Svara
 12. Svara
  • Pelle2

    /  08/19/2013

   Då var vi där igen… Om du är man så är du gynnad även om du är alkoholist,hemlös os.v.
   Könet i sig ger ju makt enligt Lindberg…

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: