Framtiden för genusfolk?

Man undrar ju lite hur den ser ut? Och då menar jag det riktiga tramset, det som tilltalar könsmaktsdårarna och de som tror så stenhårt på att allt är social konstruktion! Vad ska de göra med alla sina studieskulder och sin eventuella luftexamen när omvärlden inte vill betala för fantasikunskaper? De som feltolkar ”resultaten” medvetet? för att det inte stämmer med den personliga övertygelsen? För någon gång så kommer ju kunskapsförnekande att förkastas och inte som idag belönas. Det måste ske för annars går det illa…

Vad kommer att ske med alla som läser något med genus när de inser att de är grundlurade och att de tagit lån för en dröm som inte finns? Kommer de att få bita i det sura äpplet och inställa sig på arbetsförmedlingen och där skriva in genusexamen i fältet ”tramskunskaper” tillsammans med astrologi, andeprat och liknande? Det fältet, även kallat Fnissfältet i folkmun, som inte ens kommer att stå på samma sida i AF:s system som ”användbar kompetens” gör? För det MÅSTE bara vara en tidsfråga innan vi är där och det sker!

Kommer det att se ut så här?

1150921_676185119076348_86228550_n

Vad kommer att ske med alla dessa tramsprofessorer och liknande inom detta område som det verkar finnas 13 på varje dussin av och som lurat skjortan av alla studenter under många år? Vad kommer att ske med alla rapporter som författats inom detta fantasiområde? Vad kommer att ske på alla de områden inom samhället där man tagit hänsyn till fantasirapporterna? Återställare kanske? Kommer man att ha NÅGON som helst användning av dem annat än i avskräckande syfte? Kommer det få samma status som Lysenkoismen?

1044875_652099144818279_247113436_n

Ni som studerar tramset nu, ni kan inte vara helt ovetande om att ni blir fetblåsta? Även om ni tror rätt hårt på det själva så måste det väl ändå finnas en liten gnutta sunt förnuft kvar där inne som gnager lite åtminstone?

Att en del ”män” förvandlas till fjolliga Vita Riddare som omedelbart rider in till undsättning i sina skinande rustningar har man ju sett många gånger på twitter, i kommentarsfält och bland journalister, de är egentligen mest ledsamma. Jag skulle kunna namnge ett par här men ni vet nog vilka jag menar ändå och vilken typ de är.

602098_675817222446471_966260425_n

Även om sådana här bilder nedan

1175642_541096425977506_1534635745_n

är lite roliga och visar hur galet saker och ting uppfattas så finns det även en allvarlig underton också, det är psyken ni experimenterar med. Utan att veta någonting om vad det kan få för effekter! För de allra flesta kanske det inte spelar någon roll alls, för hos t ex barn och ungdomar går era sagor förmodligen in i ena örat, de säger vad ni vill höra ett tag och sen går det ut genom det andra så fort möjligheten finns. För några blir konsekvensen att de förvandlas till självhatande manginor, Men de som kanske inte är som de allra flesta då? De som är så lättpåverkade att de ligger på gränsen, vad händer med dem när ni experimenterar och de så gärna vill tro på era sagor samtidigt som verkligheten konstant säger något annat? När det blir kortslutning i huvudet hos ett fåtal? För vem vet vad som orsakar vad, man vet inte vad som är den utlösande faktorn/faktorerna…

Så jag undrar hur framtiden ser ut för genusfolk, inkl deras svans av manginor och andra försvarare? För inte kan väl sådant experimenterande vara ok hur länge som helst?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

82 kommentarer

 1. Här kan ni läsa lite kul…
  http://snilleblixten.net/

  Svara
  • Fugen

    /  08/26/2013

   Det är en RIKTIG djuping, men jag har för mig att han är ”buddist”. Läst en del av ovh om honom på Flashback

   Svara
 2. Inte så länge som vi har okunniga journalister som till varje pris vill behålla kompisarnas ryggdunkande på Eko-baren i det symboliska gated community på Södermalm som är deras allt!

  Svara
  • @Benanderii:
   Jodå, någon gång tar det stopp. Till slut har ”rätt” person drabbats på ett eller annat sätt en gång för mycket. Eller något sådant och så börjar det rulla. Det kommer även om det tar tid. Det kanske måste bli ännu värre först just för att ”rätt” människor ska drabbas innan det blir bättre men det kommer.

   Svara
 3. Torbjörn

   /  08/26/2013

  Egentligen är det ganska sorgligt att så många blivit pålurade en examen som inte har något rejält värde i ett logiskt och förnuftigt samhälle. Samtidigt är det enormt skrämmande att det logiska och förnuftiga sätts allt mer på undantag i dagens svenska samhälle.

  Svara
  • Torbjörn:
   Precis, och vad kommer att hända med dem? Många av dem är ju bevisligen både lättlurade och lättledda men vad kommer att hända med dem i verkligheten när de får kastat i ansiktet att deras examen inte ens duger som toapapper eftersom det bygger på fantasier och sjuka människors drömmar? Kommer de att behöva medicineras? Låsas in? Gå på mååååånga psykologsamtal?

   Svara
 4. Lejeune

   /  08/26/2013

  Här är en underhållande programserie från värt västra grannland. Efter att den visades av NRK sjönk viljan och motivationen hos norska politiker att ställa sig bakom och finansiera diverse postmodernistiska uppenbara galenskaper. När tror ni att programserien kommer att visas av STV?

  Svara
 5. Det är bara rika i-länder som har råd med genustrams. Men jag tror det är en parantes i historien, det kommer en tid när unga människor inte har råd att slösa bort sin talang på improduktiva låtsaskunskaper.

  Svara
  • bashflak:
   Jag håller med om att det bara blir en parentes men vad händer med parentesfolket, deras gurus och deras ickearbeten?

   Svara
  • Fattiga länder får låna våra genusvetare, ofta i form av utvecklingsprojekt. Härom dagen läste jag om genusfrisörer som ska till Indien och lära kvinnorna där om makt, normer och patriarkat.

   Jag gissar att de inte har råd att tacka nej när det, så att säga, ges bort gratis ”kunskap”.

   Svara
  • robjoh

    /  08/26/2013

   Om vi bortser från att det är en väldigt lång text som egentligen inte säger något och studerar avslutningen:


   ”Vi bör också fråga oss hur mycket av det könskonservativa universum som förenar hederspatriarker, Anders Behring Breivik, många kristna, muslimer och biologistiskt orienterade akademiker som Sverige tål”

   Notera hur människan faktiskt lägger ihop religion, hederspatriarker och Breivik med akademiker. Kan det bli mer klart att genusvetenskap inte är vetenskap? De är inte intresserade av en den vetenskapliga debatten, alltså om vad som faktiskt är sant eller falskt. Nej det viktiga är för dem att det som de anser vara gott ska råda. Detta är en fanatiskt religiös människa som uttalar sig, inte en akademiker. Som doktorand skäms jag över att denna människa har en doktorstitel för det är uppenbart att hon inte ens har lärt sig grunderna i vetenskapsteori som handlar om debatt och att väga bevis.

   Svara
   • robjoh:
    Jag tyckte också det var en väldigt lång text var enda syfte verkade vara att klumpa ihop allt till en enda soppa med Breivik som toppkrydda. Trodde faktiskt att alla kommit förbi Breivikstadiet men jag hade fel…

    Svara
 6. Jag tror tyvärr att de sväljs upp av det genusindustriella komplexet i minst tio år framöver. Inti Chavez Perez får ju jobb av regeringen, till exempel. Genuscoacher, genuspiloter, genuspedagoger, jämställdhetsutredare, journalist, politisk handläggare – det finns mycket att välja på med en ordentlig examen i genus. Ingen av de genusvetare jag känner är arbetslös.

  Svara
  • Ekvalist:
   Att det kommer att bli värre innan det blir bättre hör väl till. Men sen när bubblan har pyst ihop, vad händer med dem då? De kommer ju i princip bara ha fantasikunskaper i stil med astrologer och andepratare. Vad ska de göra sen när ingen vill betala för att räkna kvinnor/män?

   Svara
  • Numera finns också genusfrisörer.

   Det är tydligen så att när jämställdheten blir för tydlig här hemma och könskampen närmar sig sitt oundvikliga slut exporterar genusvetarna sina galenskaper till andra länder som inte har kunskap eller resurser nog att tacka nej.

   Svara
   • enstillaundran:
    Men va fan? Precis när man trodde att det inte gick att hitta på mer med ordet ”genus” i… Har delat på fb och twitter!

    Svara
    • Galenskap har ingen maxgräns. Inte genus heller. Det kan alltid få plats med mer.

     Svara
     • enstillaundran:
      Sorgligt nog ja… Men när jag såg det så höll jag på att trilla av stolen! 🙂

  • Ja, det är nog oftare som genuskurserna bakas in i en annan examen – statsvetenskap, historia, pedagogik, psykologi eller journalistik, för att nämna några.

   Svara
 7. Svara
 8. Hur ser en rasistisk västerländsk blick ut?

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/26/2013

   Roligt att du frågar. Södertörns lekskola kommer att anordna en korrespondenskurs i ämnet.

   Mer information kommer till hösten.

   Svara
 9. Nordiskt forum ja, det var ju en upptakt för ett tag sen om just det… https://toklandet.wordpress.com/2013/06/12/pepp/

  Svara
 10. ”Feminist, socialist och operakorist. Blivande sociolog. Återfinns i Vänsterns studentförbund och Vänsterpartiet i Umeå.”

  Så beskriver sig nästa twittrare 🙂

  https://twitter.com/signesvallfors/status/371989607052623872

  Svara
 11. Inte vet jag om jag skulle kalla det kritik om det är vad som ”kritiserades”… Man blir ju nästan ännu mer skrämd av deras enögdhet om denna rapportering stämmer!
  http://sourze.se/2013/07/03/spannande-seminarium-om-genusforetagande__81662

  Svara
 12. Alltså, gå in på twitter och läs @vardagssexismen https://twitter.com/vardagssexismen man undrar hur det står till i huvudet på den som sitter på det kontot och skriver där.

  Svara
 13. Svara
  • robjoh

    /  08/26/2013

   Lögn? Hur menar människan? Hur kan det inte anses vara gemenskap att ha en familj?

   Svara
  • Hjalmar

    /  08/26/2013

   Skilsmässobarn? FÅ har definitivt en hel del att ta med psykologen (stackars jävel…).

   Svara
   • Hjalmar:
    Brukar kännas lite olustigt att dra in någons familj i sådana här diskussioner men jag undrar ärligt vad hennes föräldrar tänker faktiskt.

    Svara
  • Blåval Rödval

    /  08/26/2013

   Bo i kollektiv med människor som är lika jobbiga som en själv, det är gemenskap det.

   Svara
   • Blåval Rödval:
    Haha, skulle nog bli succé, det är tufft nog att bo med sådana man gillar… 🙂

    Svara
  • Kalle

    /  08/27/2013

   Jag tror att hon lider av någon slags svårartad hen-tourettes, det kan inte finnas någon annan förklaring.

   Svara
   • Kalle:
    Feministisk tourettes lider de alla av, bara kolla deras tweets, blogginlägg och kommentarer. Har de inte fått in minst ett könsord i varje mening så är det en misslyckad mening. 🙂

    Svara
  • Claes-Peter

    /  09/25/2013

   Varför då allt daltande med ensamkommande flyktingbarn? De har ju lyckligen undkommit den största faran av alla – den patriarkala kärnfamiljen.

   Svara
   • MiT

     /  09/26/2013

    Claes-Peter:
    Den hemska kärnfamiljen som bara funkat så länge mänskligheten existerat! Usch, bort med den. Fattar inte hur de tänker…

    Svara
 14. Brun tunga much?

  Svara
 15. På tal om manginor… 😉

  Svara
  • Hjalmar

    /  08/27/2013

   Axel Edgren steker sina genitalier i rättvisemärkt matolja, och kryddar med feministPEPPar… Avnjutes med ekologiskt rödtjut i storpack. 🙂

   Svara
   • Hjalmar:
    Undrar om han inte klämmer dem lite med en nötknäppare på kvällarna, bara för att träna så han utför det perfekt när ordern kommer…

    Svara
 16. Jomen, det väntar vi på!

  Svara
  • Pelle2

    /  08/27/2013

   Vi kanske skall spela in Alice cooper i underlandet,Mr Marple,Herr snövit och de sju dvärgarna, Rödhatten och vargen mm 😉

   Svara
   • Pelle2:
    Det har nog inte slagit henne att det kommer förmodligen att ske när Shirley Holmes är en lika stor och välkänd klassiker… 🙂

    Svara
   • Grodan Boll

     /  08/27/2013

    Dvärginnorna om jag får be.

    Svara
  • Det är väl bara för Dame Antonia Conan Doyle (alternativt Karin Larsson Hult) att skriva romanerna om Shirley Holmes.

   Svara
   • enstillaundran:
    Och inte plagiera för mycket från den mer okända Sherlock Holmes… 🙂

    Svara
 17. Svara
  • Pelle2

    /  08/27/2013

   Det är väl i molnet feminismen hör hemma bland en massa andra högtflygande orealistiska ide’er ;-).

   Svara
  • Claes-Peter

    /  09/25/2013

   Finns det några mumifierade genusvetare med i muséet- jämte kaldeiska stjärntydare och antika präster som spår framtiden i offerdjurens inälvor?

   Svara
   • MiT

     /  09/26/2013

    Claes-Peter:
    Astrologer har väl funnits länge, same shit different name.

    Svara
 18. Dreadlock

   /  08/27/2013

  Personligen tycker jag att genusfolket kan flytta till Nordkorea när den feta statliga svenska jämställd-hets -iga plånboken är tömd därför att måldokumenten om sisådär 10 år inte kan sanktionera fler folkhemsuppfostrande kampanjer – När inga resultat finns. Hur länge kan man ta sig fram med hjälp av tillrättalagt statistik egentligen ?

  I Nordkorea , däremot, finns redan en mycket väl utbyggt statlig propaganda- infrastruktur i t.ex. skolorna , som borde göra det mycket lätt att glida in i , basunera ut den manliga vithetens överläge ( Automatisk succé) samt breda ut uppfattningen att en död vit heterosexuell man är en hederssak för den socialistiska kampen .

  Där finns en statskontrollerad press och det finns ett utbildningssystem som ursinnigt sätter tänderna i varje direktiv från utbildningsdepartemenetet.

  Enda skillnaden är att Nordkorea gjort sig av mellanhänderna i korrespondensen mellan propaganda och folket. I Sverige låtsats alla att det inte är så……

  Svara
 19. Jag fick för mig att det fanns en kommentar på sidan som sade ungefär ”vad snackar ni om? Alla jag känner med genusvetarutbildning har jobb!” Jaha, tänker jag, på Mac Donalds? Jag hittar inte kommentaren så jag bara låtsas att den finns och kommenterar för övrigt så här:

  Är det verkligen så att alla som studerar till genusvetare kan förvänta sig att anställas och få fasta jobb. Vardå? Vad är det för arbetsgivare som skulle se det som positivt för sin verksamhet att anställa en genusvetare? Mitt svar är, – ingen!

  Om arbetsgivare anställer genusvetare så är det inte frivilligt utan det sker genom påbud eller utpressning. Lagar kan stiftas som påbjuder att vissa företag skall ha kompetens inom genusområdet eller vissa offentliga upphandlingar kan kräva detta av sina anbudsgivare. Men inom privat sektor?

  Aldrig!

  Om någon kan övertyga mig att privata arbetsgivare kan mäta i kronor och ören den förbättring av sin produkt en genusvetare kan bidra till så godtar jag att anställningar kommer att ske. Risken för det är emellertid minimal!

  Jamen, säger då vän av ordning, allt värderas inte i kronor och ören. Jaha, har du som sagt detta någonsin försökt att övertala din lokale handlare om detta när du står i kassan och skall betala? Var inte så jäkla obegåvad, för en arbetsgivare är allt som inte kan omsättas i förbättrat kassaflöde ens tänkbart som objekt för investering.

  Alltså, på vilket sätt kan en genusvetare förbättra för eller tillföra något åt en tänkt arbetsgivare?

  Svara
 20. notsure

   /  08/29/2013

  Tittar på statistiken för sökande vid Göteborgs Universitet:
  Genusvetenskap, grundkurs: 846 sökande.
  Matematik 1: 92 sökande

  Om man kan komma ner till 0 i matematik så får man automatiskt jämn fördelning. Det förstår man om man läst matematik.

  Å andra sidan kanske vi skall låta postmodernisterna forska i framtidens energiteknik såsom fotosyntes eller fusion. Kan bli intressant. Vet inte om de ens tror på fotosyntes.

  Eller så kanske man kan låta postmodernister konstruera den nya Götälvbron och genuscertifiera den. Det viktigaste kan ju ändå inte vara att den håller, det skulle kännas jävligt patriarkalt.

  Svara
  • notsure:
   846 st som ska lära sig att räkna penisar och tala om för kvinnor att deras val är fel, att de är lurade av Patriarkatet, att de ska välja annat och inte så könsstereotypiskt. Själva väljer de extremt könsstereotypiskt men enbart för att de vill det och inget annat

   Men jäklar vilken bra penisräknare de kommer att ha på bron! Här ska fan inte fler män än kvinnor passera på ett dygn!

   Svara
 21. Magnus

   /  01/04/2014

  Det hela är en del av ett större problem, så genusvetarna är ungefär lika drabbade som andra.

  1) För 20 år sedan fick regimen Persson för sig att Sveriges konkurrenskraft var beroende av befolkningens utbildningsnivå. Så högskolor och universitet fick mer resurser för att ta in mer folk.
  2) MEN det var inte sådana utbildningar som är intressant för exportindustrin som fick riktade medel, utan förenklade och kravlösa utbildningar så att ett stort antal människor skulle klara av att få akademiska poäng.
  3) Resultatet blir en befolkning där många har akademiska poäng, som är enkla och kravlösa att plugga in, men inom områden som är totalt ointressanta på arbetsmarknaden, Genusvetenskap är ett av många sådana områden.
  4) Akademiska poäng blir värdelösa i verkliga livet.
  5) Det är främst kvinnor som läser in akademiska poäng (det finns 1 miljon med kandidatexamen i landet idag) och klagar sedan på att män får bättre betalt trots att de har färre akademiska poäng.

  Vi har ett akademikerproletariat, med felutbildade akademiker, med poäng i ämnen som inte intresserade på arbetsmarknaden. Alla poäng är inte lika mycket värda!! 20 p genusvetenskap är värdelösa, 20 p i elektronik ger dig ett bättre jobb.

  Att läsa religionsvetenskap, turism, socialantropologi, konsthistoria eller kulturvetenskap gör dig inte ett skit mer intressant på arbetsmarknaden, än om du hade struntat i att låna upp pengar för att plugga det.
  Att läsa materialhållfasthet, elektronisk konstruktion, biokemi, processrätt, otropedi eller företagsekonomi gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Ingångslönen för en civing är 31 000 i månaden.
  Att vara händig och lära sig svetsa, smida, snickra, gjuta betong, laga maskiner, programmera automationsutrustning m.m. gör dig attraktiv på arbetsmarknaden, TROTS att du inte har akademiska poäng.
  Det är jobb som BEHÖVS. Leksaksakademikerna har leksaksutbildningar som ingen BEHÖVER.

  Låt dem pipa och gnälla! Jag är ingenjör, med en halvfärdig ingenjörsexamen som inte ens är värt att göra klart eftersom jag blev erbjuden jobb långt innan jag var färdig, och tjänar över 40 lapp i månaden. Varför? För att jag kan saker som få andra kan, och som är efterfrågat.
  Vit, medelålders, hetero och smart nog att utbilda sig till ett riktigt yrke, och kunna ta betalt för det.
  Numera är jag STOLT över att vara det. En tillgång och jättevinst för samhället, jag har inte haft studielån på decennier och dänger in 400 papp per år i olika skatter. Kort sagt, jag NÄR samhället, jag TÄR inte på det.

  Svara
 1. Vad är planen, hör ni feminister? | snurrigtdotcom
 2. Är det så här det funkar? « Toklandet
 3. Att tugga på jämställdhetsfläskbenen « Toklandet
 4. Genusindustrin på väg till Finland med båt « Toklandet
 5. Hur många är de egentligen? « Toklandet
 6. Vem är extremist? | WTF?
 7. Nr 20 till nr 11 | WTF?
 8. ”Gender norms are shaped early, therfor we have to start with programs in pre schools” | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: