Om man tittar tillbaka några månader

Vi går tillbaka runt 8 mars, ett par veckor före och efter, för då hände det intressanta saker. Den ena ”journalisten” efter den andra tävlade hårt om att vara den bästa manginan (utåt sett i alla fall).

Det man undrar är om de fått betalt för sitt rumpslickande? Alltså fått mer än bara brun tunga och självbilden körd ännu längre ner i botten? Har t ex Swedins ”Befria alla män – från manligheten”, ”Skända patriarkatet och svik manligheten” och ”Dags att inse din roll i våldtäktskulturen” gett önskat resultat? Blev det några ligg? Jag tycker med tanke på självhatet han producerade då och hur mycket han förlöjligade sig själv faktiskt har gjort sig förtjänt av ett ”tycksyndommigligg” åtminstone. Men av någon anledning så tror jag inte att han ens fått det…

Vad som är lite märkligt är att de inte inser att de beter sig precis som den snart frigivna? Kapten Klänning, samma argumentation, samma manshat, samma generaliserande, samma projektion av sina egna demoner på andra. Därav namnet på den lilla tävlingen ”Klänning 2013”…

Året är ju inte slut ännu men jag tror det blir svårt för någon annan att ta ifrån Swedin förstaplatsen. Han gick nog på knock direkt med sin övertydliga projektion i sina ledarkrönikor.

blablablabla

Något som också är lite roligt är att läsa alla kommentarerna under hans fantastiska texter, den ena stereotypen efter den andra dyker upp, någon/några skulle nästan kunna konkurrera med Swedin själv om titeln. ”Jag har läst genusvetenskap och är extremt lättlurad” är vad en del faktiskt säger med sina korkade kommentarer.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

35 kommentarer

 1. Jan

   /  08/28/2013

  Solklar utnämning. Problemet för Karin (Karin Pettersson, chefredaktör, AB) torde väl vara att ytterst få män identifierar sig med Daniel Swedin. Så hans texter påverkar inte männen i önskvärd utsträckning. Hans utseende är heller inte tillräckligt manligt för att han ska ”belönas” av sina kvinnliga feministkamrater.

  Svara
  • Jan:
   Haha, nä, det är bara att kolla kommentarsfälten så ser man vilka som identifierar sig med honom och vilka som inte gör det och så kan man själv bedöma vilka som är friska och inte…

   Svara
 2. MiT

   /  08/28/2013

  ”Nordiskt Forum Malmö 2014 har ändrat namnet på evenemanget till ”Mobilisering och upphetsningsmöte inför Nordiskt Forum, Uppsala 28 augusti.”
  Gilla · · Följ inlägget · den 22 augusti kl. 15:58″

  https://www.facebook.com/events/642233802466947/?ref=14

  Huh, ”upphetsningsmöte”… Undrar om de hyr in de här skönsjungande damerna då? De kanske är huvudnumret på ”upphetsningsmötet”?

  Svara
 3. MiT

   /  08/28/2013

  Axel verkar lite deppig, han har ju försökt med sina härskartekniker på Genusdebatten men det har inte funkat så bra… Men det är ju lillördag idag så då kan han ju öppna en tröstkartong.

  Svara
  • Pelle2

    /  08/28/2013

   Kan väl säga att jag inte känner till en enda känd feminist som inte vill påtvinga män kvinnliga ideal och ge kvinnorna tolkningsföreträde i allt ;-).

   Svara
 4. MiT

   /  08/28/2013

  Hur mycket de än försöker vara neutrala

  http://jamstall.nu/kalender/se-sambandet-mellan-vald-mot-manniskor-och-vald-mot-djur/

  så vet man vad de egentligen vill säga, eftersom det är sagt förut, det finns ju till och med samma namn under bägge…

  http://www.dn.se/debatt/nar-pappa-slar-varmer-han-ofta-upp-pa-hunden/

  Svara
 5. Pelle2

   /  08/28/2013

  Ja, Swedin måste ligga väldigt bra till för att bli årets kapten klänning bland journalisterna.
  I halvkändisvärlden borde väl Axel Edgren,Kawa Zolfagary och Chavez Perez ligga bra till ?
  Kanske dags att ha två kategorier alltså. En kategori för kändisar/journalister och en för halvkändisar

  Svara
  • Jonte

    /  08/29/2013

   Vi kan ha en för doldisar också så kan @talgboll också få pris.

   Svara
  • Pelle2:
   Äh, han kommer att vara ohotad 1:a hela året, finns inte en chans att någon annan kan förnedra sig själv så mycket att Swedin ska petas från tronen

   Får se hur det kan bli med semikändisar, man måste ju samla ihop en del grejer först…

   Svara
 6. Dreadlock

   /  08/28/2013

  Sällan jag orkar kommentera genuspolisens upprepade tjat, med den där figuren tar f-n i mig priset. Efter att ha läst alla tre artiklar av DS så sitter man där som ett häpet fån och känner sig bestulen på 15 minuter av sitt liv.

  Killen skriver som en kratta och med en högstadieelevs slutledningsförmåga. Och han är ändå en bit över 30.

  Svara
  • Dreadlock:
   Kanske skulle varnat känsliga läsare för stötande material först? 😉

   Svara
 7. Dreadlock

   /  08/28/2013

  Tillägg : Jag har kallat Åsa Linderborg för en ”Töntradikal” jag funderar fortfarande över i vilken ny kategori man kan lägg DS i . ”Töntradikal” vore att ge ett erkännande för stort till DS ifråga.

  Svara
  • Pelle2

    /  08/28/2013

   Varför inte bara kalla DS för en tönt kort och gott 😉 . Eller kanske en tönt och feministisk medlöpare ?

   Svara
  • Dreadlock:
   Mangina finns ju alltid. Har för mig att Aktivarum kallade honom Daniel ”Man Boobz” Swedin i våras också… :-9

   Svara
 8. pjotr

   /  08/29/2013

  Tvivlar på att DS är speciellt intresserad av ett tycksyndomligg. En titt på hans utseende och titt på hans alster i AB gör att jag tror att han inte intresserad av det motsatta könet. En PK-fjant är han i alla händelser.

  Svara
 9. MiT

   /  08/29/2013

  Svara
  • AV

    /  08/29/2013

   KDK har helt rätt i att normer orsakas av handling. Kvinnors handling att prioritera frihet, flexibilitet, närhet till hemmet/barnen och mindre risker framför mer pengar i plånboken. Ska man få ändring på det får man helt korrekt göra nya otypiska handlingar, t ex välja yrkesbana mer efter plånbok. Välja bort mänskliga möten på jobbet och säg hej till att bli svetsare off shore. Då rullar pengarna in, var så säker. Eller menar h*n att kvinnor ska få fortsätta med sina traditionella handlingar och omvärlden ska anpassa sig.
   H*n har också rätt i att det är i hemmet de starkaste könsnormerna skapas. Närmare bestämt av kvinnors val att ta makt och tolkningsföreträde över den sfären. För vi vet alla vem som har den egentliga makten hemma i ett heterosexuellt förhållande. Knappast mannen längre, om det någonsin varit så reellt.

   Svara
   • AV:
    Alla som är tillsammans med eller har haft ett förhållande med en kvinna och bott ihop vet vems vilja som gäller hemma. Och oftast finns det ingen anledning att klaga heller för om inte hon sätter upp gardinerna så blir det inga liksom… 🙂 Samma sak med vem som ska vara hemma med barn, bägge vill vara hemma men mamman vill det oftast så extremt mycket mer att det inte är lönt att diskutera, man får vara glad om man får 25% av dagarna.

    Svara
  • Dreadlock

    /  08/29/2013

   Hittade också den här pärlan på samma adress du länkade till ovan.

   ” ”Man får vara som man vill”
   På jämställdhetsmärkta Aspebodaskolan utanför Falun vet sexåringarna redan att killar kan ha klänning och smink – och att de får bättre jobb när de blir stora. Möt förskoleklassen som snackar genus på samlingen. ”

   Undrar, sa flundran, vad sexåriga killar gör med den informationen ? Och vad ger genuspolisen rätt att indoktrinera sexåriga killar med föreställningen om att de tillhör det mest privilegierade könet, när det är tvärtom ?

   Personalen borde passa på och varna småkillarna med ett annat faktum : Om han får barn , så är hans umgängesrätt med egna barn nästan alltid villkorad.
   Om han får jobb, skriver OM. Därför att han sannolikt kommer att få lägre betyg, så försvinner han oftast till de smutsigaste och farligaste jobben som finns.
   Andelen pojkar i en förskoleklass som kommer att få sociala problem,missbruksproblem eller mentala problem ligger liksom också statistiskt fastslaget.

   Men det kanske känns bra för den feminina teorin om (osynliga) strukturer som vill avskaffa något som egentligen aldrig ens funnits där,den osynliga patriarkala hjälpande handen som kommer att se till att alla pojkar så småningom tilldelas varsin räkmacka. Ingen man behöver någonsin anstränga sig , allting är uppdukat. Bara att vifta med organet och vips – sesam öppnar sig.

   Svara
 10. Dreadlock

   /  08/29/2013

  Aha. Det hade jag missat …

  Svara
  • Dreadlock:
   Haha, han såg den länken här och jag kan bara gissa hur högt hans blodtryck steg… 🙂

   Svara
 11. Jonte

   /  09/02/2013

  Lite sen på bollen kanske men här är ytterligare en stark kandidat i kategorin doldisar…

  Svara
  • Jonte:
   Bwaaahaaahaaa! ”Vi brukar diskutera det regelbundet”… :-):-) 🙂

   Svara
   • Jonte

     /  09/02/2013

    Kan inte jag snälla få vara en fluga på väggen i de diskussionerna? Jag betalar vad som helst…

    Svara
 1. Tjejmjölk, burkburgare och ketoner, WTF? « Toklandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: