Heterohatets hyllare

Kom tillbaka efter en avkopplande tur i svampskogen, slår på datorn, går in på Aftonbladet och vad får man se? Jo, det är Inti Chavez Perez, ni vet han som är ”expert på män” i regeringens utredning om män (kolla på filmen som finns i det inlägget)…

I debattartikeln som har rubriken ”Män – tillsammans kan vi stoppa våldtäkterna” så är han igång med ”fakta”, ja hela debattartikeln som leder fram till några punkter består av ”fakta”. Även punkterna som han tar upp består av annan ”fakta” Varför skriver jag ”fakta” och inte fakta? Därför att det bara är en massa påståenden från honom och inget annat. Det är bara en massa tyckande som han förmodligen tycker ser bra ut.

För vi ska komma ihåg att han i första, andra och tredje hand är en feminist som hatar heterosexualitet. Annars hade han inte sett så nöjd och glad ut när han besökte heterohatets dag 2010… Så alla män, visst känner ni att han representerar er på ett bra sätt? ”Känns” det bra i magen på er alla heterosexuella män när han representerar er i utredningen?

1235508_230445590442777_1488675671_n

Ninni på Genusdebatten har också gått igenom masteruppsatsen från Anna Lindeborg

Ekvalist har ett intressant inlägg med intressanta länkar! Det länkas även vidare från ”huvudpersonen” till bl a denna. Kära nån…

Snurrigt ställer frågan om ”Genfråga är en genusfråga

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

71 kommentarer

 1. Jonte

   /  09/02/2013

  Herregud vilket snömos till artikel

  ”Alla dessa idéer om män, killar, kvinnor och tjejer är med och skapar dagens situation. Vi måste utmana könsroller och könsstrukturer. På så sätt förlorar det sexuella våldet sin legitimitet.”

  Har sexuellt våld legitimitet idag? Vad fan yrar han om? Man måste ärligt talat fråga sig i vilka kretsar de här människorna rör sig i eftersom dom verkar vara av uppfattningen att sexuellt våld anses legitimt bland män

  ”Genom skämt om kvinnor, poängsättning av kvinnors utseenden eller busvissling efter kvinnor skapas miljöer där sexuella kränkningar normaliseras. Denna normalisering gör det sedan lättare för enskilda personer att gå ytterligare ett steg och bruka sexuellt våld. ”

  Ok att det inte är ett ok beteende at busvissla efter okända kvinnor men hur leder detta till sexuellt våld? Och poängsättning av kvinnors utseenden?? Om jag säger att en tjej är snyggare än en hennes kompis har jag då tagit första steget till att våldta henne?

  Men som vanligt, frågar man Inti om källor till hans påståenden så kommer han bara svara ”Läs på!”

  Svara
  • Jonte:
   Ungefär så kommer han att svara. Jag tror han han lider av storhetsvansinne på något sätt.

   Svara
 2. Appropå hans uppmaning ‘Läs på!’ och ‘jag tänker inte stå för din utbildning’, så kollade jag hans Linkedin-profil för ett tag sen, som research för ett inlägg jag jobbar på. Och enligt den verkar han vara tämligen dåligt påläst själv. Allt han skrapat ihop vid 28 års ålder är ett par-tre terminer med enstaka kurser vid Södertörns Högskola och Stockholms Universitet. Och för tillfället läser han nån kurs i urologi eller liknande i Göteborg, vilket förstås är nyttigt för en sexualupplysare att kunna. Men han har fortfarande inte skrapat ihop till en fil. kand. i vare sig det ena eller det andra och är därmed inte behörig att forska någonstans. Sen har han mage att sitta i radio och påstå att vanligt folk inte klarar av att diskutera jämställdhet eftersom de inte läst genusteori.

  Så om regeringen vill ha en expert, varför anlitar de inte hans lärare i Göteborg, i stället för en av studenterna?

  Svara
  • Jonte

    /  09/02/2013

   Maria Arnholm ville inte ha en expert. Hon ville ha en ideolog.

   Svara
   • Då är det lite märkligt att hon tar en ideolog vars sympatier uppenbarligen finns hos oppositionen.

    Svara
   • Jonte

     /  09/02/2013

    Har gett upp hoppet för folkpartiet för länge sen, dom har ofta svårt att skilja på socialliberalism och marxism

    Svara
  • bashflak:
   Haha, då hade man ju rimligtvis fått bättre kompetens också. Men hans lärare kanske inte hatar heterosexuella tillräckligt mycket eller nåt, vad vet jag?

   Svara
  • Mars:
   Ohhh, det där var intressanta namn minst sagt!

   Svara
  • Jonte

    /  09/02/2013

   Svend Dahl, var det inte han som nyss kläckte ur sig att en viktig del av jämställdhetsarbetet var att lära män att kvinnor med makt är sexiga? Rätt kul att en kvinna med makt (Maria Arnholm) vill använda sin makt till att få män att tycka att hon är sexig.

   Svara
 3. Jag tycker det är dags att ställa frågor till mansexperten. Och det har jag gjort på http://snurrigtdotcom.wordpress.com/2013/09/02/genfraga-en-genusfraga-fraga-mansexperten/ där jag håller med dig i allt.

  Svara
 4. Pelle

   /  09/02/2013

  Borde man inte kunna begära ut information om på vilka grunder just ICP valdes till expert, och vilka andra kandidater han konkurrerade med?

  Svara
  • Pelle:
   Vete fan om det går, det är väl inget jobb som är utlyst på något sätt antar jag? Men visst vore det VÄLDIGT önskvärt…

   Svara
   • Pelle

     /  09/02/2013

    Det borde ju vara en offentlig handling hur tillsättningen av regeringen experter utses, men dom väljer väl lite som det passar. Nån sysslings kompis som behövde ett jobb 😉

    Svara
    • Följ Mars länk till vilka som tydligen ingår i ”utredningen”, de är där för att rätt resultat kommer fram…

     Svara
 5. Tänk om Aftonbladet hade publicerat en debattartikel med titeln ”Kvinnor – tillsammans kan vi stoppa de falska våldtäktsanmälningarna”. Nej, förresten, tänk inte det, för det vore sexistiskt och otänkbart…

  Svara
 6. Tungan skjuter fram för att få lite brun färg…

  Svara
  • Pelle2

    /  09/02/2013

   Tomas Wetterbergs näsa är väl redan så brun att den kan misstas för en chokladpudding ;-).

   Svara
 7. Pelle2

   /  09/02/2013

  Skrev följande hos snurrigt:
  Ja, vad säger man ? Chavez Perez är verkligen en äkta misandriker.

  Han pratar om att det sexuella våldet har en legitimitet. Hos vilka då ? Jag känner
  ingen man som tycker att det är legitimt med sexuellt våld och jag är säker på att
  mitt umgänge inte är ovanligt vad gäller det. Detta om man med legitimt menat allmänt accepterat

  I wikipedia står det bl.a följande om ordet legitimitets rätta betydelse:
  ”i linje med lagstiftningen Relaterat ord laglig.

  Med andra ord påstår Chavez Perez att det är lagligt att utföra sexuellt våld mot kvinnor. Vad jag vet är väl Sverige ett av länderna världen som har den mest omfattande lagstiftningen mot sexuellt våld.

  Han påstår vidare att det sker uppskattningsvis 30000 våldtäkter per år i Sverige.
  Om han hade bevärat sig med att googla sig fram till Brås hemsida så hade han kunnat läsa följande om 2012 års statistik.

  ”År 2012 anmäldes 16 900 sexualbrott, vilket är en marginell minskning jämfört med 2011. De anmälda våldtäkterna minskade med 3 procent till 6 320 anmälda brott, och sexuellt ofredande minskade något till 7 610 anmälda brott (-2%). Sexuellt tvång, utnyttjande med mera minskade med 5 procent. Totalt anmäldes 2 880 våldtäkter mot barn i åldern 0–17 år. I 10 procent av våldtäkterna var offren pojkar. Pojkar som offer var högst representerade i åldersgruppen 0—14 år och lägst representerade i åldersgruppen 15–17 år. Bland de vuxna offren var 96 procent kvinnor och 4 procent män.”

  Mer fakta finns på följande sida:
  http://www.bra.se/bra/brott–statistik/valdtakt-och-sexualbrott.html

  Med andra ord ljuger han grovt när han påstår att det sker 30000 våldtäkter per år. Inte ens om han tar alla sexualbrott kommer han upp till ungefär hälften av den siffran.

  Förvisso så är varje sexualbrott ett för mycket men han visar verkligen hur lätt han tar på fakta för att understödja sina så kallade teorier.
  Fast som feminist så känner han väl att hans siffror är de rätta och att Brå med sina fakta företräder de patriarkala förtryckarstrukturerna ;-).

  Skämt åsido så är det ju skrämmande att regeringen kan anlita en sådan clown som expert i en mansutredning.

  Svara
 8. QED

   /  09/02/2013

  Mauricio Rojas sågar Inti Chavez Perez i annat sammanhang

  Svara
  • QED:
   Ja där hade inte Inti någon chans med sina idiotier 🙂

   Svara
  • Du milde, jag tror inte mina öron. Är denne man lika stor expert på mansfrågor som han visar sig vara på rasistfrågor? Hur i hela friden har den utnämningen gått till?

   Svara
  • Det börjar ju riktigt pinsamt, där Inti försöker få Mauricio att sjunga med i Du Gamla Du Fria, fast Inti inte kan texten själv.

   Sen följer en uppläxning efter noter, så att Inti blir helt svarslös en stund. 🙂

   Och det är härligt att höra en folkpartist som uttrycker genuina liberala värderingar. De är inte så vanliga längre.

   Svara
 9. Svara
  • Pelle2

    /  09/02/2013

   Plugg och plugg. Hon behöver väl bara känna vad hon tycker som feminist så blir hon godkänd.
   Det är ju bara ett patriarkalt förtryck att kräva att man tar till sig fakta om något. Man skall ju känna in sin vardagsförståelse om ämnet man pluggar ;-).

   Svara
  • Pelle2

    /  09/02/2013

   Hon skulle kunna skriva en masteruppsats på Södertörn. Hon kan redan alla buzzworden
   och skriver de rätta sakerna om män och manlighet. Kanske det finns en professsorstitel för henne där ;-).

   Svara
   • Pelle2:
    Hehe, eller varför inte läsa Teknisk Fysik eller nåt när Von Wrong tagit bort alla besvärliga delar som kräver kunskap

    Svara
 10. Svara
 11. Svara
  • AV

    /  09/02/2013

   Oh the irony. Vem brukar ta patent på att vara drabbad av all skit i samhället och nedvärdera det andra drabbas av?

   Svara
 12. Svara
 13. Svara
  • Pelle2

    /  09/02/2013

   Så om du startar en klubb för män så får du med automatik makt ? Tror jag skall starta en mansklubb så att jag kan bli rik och mäktig. Är det någon som vill vara med ? 😉
   Att Märta är mer avogt inställd till mansklubbar är väl ganska självklart om hon hänger på Fanny Åströms sida.Då år hon med all sannolikhet en kommunistisk radikalfeminist och blotta misstanken om att män gör något utanför feministernas kontroll måste vara mycket skrämmande..

   Svara
   • Pelle2:
    Men så är hon väldigt ung också, lätt att lura i en sextonåring vad som helst för en driven extremist.

    Svara
 14. Hmmm….

  https://twitter.com/UaedE/status/374601604457979904

  Tweeten verkar vara borttagen kolla noga länken…

  Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire

  Länken går hit http://feministiskgryning.files.wordpress.com/2013/01/femlog2.pdf :-):-):-)

  Svara
 15. Så nu har det börjat trilla in på Politism…
  http://politism.se/genusfolket/valdtaktskulturens-senaste-offer/

  Vad jag säger orsakar ”våldtäktskultur”?
  Det som kallas ”våldtäktskultur” skapas och upprätthålls av de som lever på att folk är rädda och påstår konstant att i princip allt beror på just den. Sådana personer som skribenten till inlägget på politism är de som upprätthåller och inga andra…

  Svara
  • Jag upptäckte också precis att tweeten verkar vara borttagen. Ska lägga in en skärmdump istället

   Svara
  • Lagt in en skärmdump av tweeten och vad som var så roligt med den… 😉

   Svara
 16. Han tyckte visst själv att den var bra, några andra dårar håller visst med honom…

  Svara
 17. Hjalmar

   /  09/03/2013

  Av åtta partier i Riksdagen så kallar sig sex socialliberala, ett socialistiskt och ett konservativt. Men granskar man de ”liberala”, så är inget av dem särskilt liberalt… Folkpartiet Marxisterna…

  Svara
  • Jonte

    /  09/03/2013

   Dom tror förmodligen att prefixet ”social” står för marxistisk socialism.

   Svara
 18. Pelle

   /  09/05/2013

  Ja, det vore ju dumt att prioritera t.ex. pojkars allmänna betygsdiskriminering i skolan.

  Svara
 1. Forskare efterfrågar politiska reformer som kan förändra normer kring femininitet | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: