Att tugga på jämställdhetsfläskbenen

Det finns ett otal ”företag” som passar på att kalasa på fläskbenen sponsrade av skattepengar som gärna kastas ut bara man säger ordet jämställdhet. Amphi verkar vara ett av dem. Jag blir lite misstänksam när det slängs ord som jämställdhet omkring som om det vore kolor som kastas till barn. Jag kollade lite på deras websida för att se vad det handlade om. Det verkar i stort handla om att alla de som studerat något med genus ska få valuta för sina för samhället bortkastade pengar. Så inte detta inträffar…

De har en del som heter ”Utbildning” där de utbildar folk och allt handlar om genus och makt. Blev lite nyfiken och gick in på något som heter ”förebygg mäns våld” eftersom sådana uttryck gör att det alltid är intressant att titta på. Där kan man läsa

”Tio procent av alla kvinnor i Sverige har under det senaste året varit utsatta för våld av en närstående. Det gör att våld i nära relationer är en fråga som angår och påverkar oss alla. Vi har genomfört Ingen ser oss-utbildningar inom olika verksamheter: på skolor, inom socialtjänst, på myndigheter, i fackförbund och inom landsting. Vi kan föreläsa under en temadag om exempelvis våld och jämställdhet, eller vara en del i det fortlöpande utbildningsarbetet om våld i nära relationer.”

Först av allt, de hymlar inte, rubriken är ”förebygg mäns våld” så det framgår klart vilken unken och stinkande manssyn de har. Det underliga är att de gör tvärtom mot andra och skriver rakt ut i rubriken vad de tycker, andra vill försöka dölja vad de anser om män. Men sen blir det lite konstigt ”Tio procent av alla kvinnor i Sverige har under det senaste året varit utsatta för våld av en närstående.” 10% låter ju jättemycket! Undras vad som menas med ”våld av närstående” för att få så stora siffror? De har även en liten introduktionsfolder som länkas till och där kan man läsa lite mer om just detta med mäns våld mot kvinnor som är vad de menar ju eftersom rubriken sa just det. I pdf-filen kan man läsa

”Varje år anmäls över 28 000 fall av misshandel mot kvinnor i Sverige. Mörkertalet är stort. Viktigt att påpeka är att våld förekommer i många olika former av relationer. Det är dock absolut vanligast i heterosexuella relationer. Män och pojkar utför 90% av våldet i samhället och man räknar med att ungefär två till tre barn i varje skolklass lever i familjer där det förekommer våld. Regeringens handlingsplan för att stoppa mäns våld mot kvinnor från 2007 lyfter fram förebyggande arbete som en av de viktigaste åtgärderna.”

Vet inte hur många kvinnor det bor i Sverige men gissar på ganska goda grunder att de är fler än ca 300 000 i alla fall…

Så vad menar de egentligen? Att det bor ca 300 000 kvinnor i Sverige och att då ALLA ANMÄLNINGAR är samma sak som antalet faktiska brott? Eller menar de att 10% av alla kvinnor i Sverige varit utsatta för våldet, dvs ca 350 000-400 000 st varje år och att mörkertalet då är ca 14ggr antalet ANMÄLNINGAR? Jag har inte kollat hur många kvinnor som bor i Sverige och som räknas som kvinnor (dvs inte barn) men gissar att det borde vara ca 3,5-4 miljoner åtminstone.

Man kan läsa vidare i den kortfattade foldern

””Ingen ser oss” erbjuder förebyggande åtgärder. Utbildningen ger en djupare kunskap om vad våld är och hur det tar sig uttryck i vårt samhälle. Vi erbjuder kunskap och lösningar som är direkt applicerbara i er organisations verksamhet. Huvudfokus i utbildningen ligger på manlighetsideal och kopplingen till makt och våld. ”Ingen ser oss” behandlar de ideal som råder för män och pojkar och på vilket sätt de bidrar till mäns våld mot kvinnor och flickor.”

Där kröp de fram vad det egentligen handlar om. De vill FÖRMEDLA EN BILD av mannen och manlighet som något destruktivt, något som grymtar i grottan och slår kvinnor i huvudet med en träpåk…

Det finns en hel del till som kan vara intressant att gå igenom för den som vill men jag tycker detta räcker så länge från mig i alla fall.

”Utbildningen” inom detta från Amphi riktar sig till

”Målgrupp: Skolpersonal, socialtjänst, fackförbund och myndigheter.”

Till sådana med enorm makt över enskilda människor…

Jag kollade igenom ”Om Amphi” och hittade några av deras kunder. Där finns bland annat ”Alla Kvinnors Hus”, ”Brottsoffermyndigheten”, ”Dialoga Relationsvåldscentrum”, ”Göteborgs universitet”, ”Kvinnofridsprogrammet Malmö”, ”Män för Jämställdhet”, ”ROKS”, ”SKR”, ”Socialstyrelsen” och många fler.

Flera bekantingar finns med i listan…

Man kan även se under ”Genushandledning” att de använder material från Machofabriken, dvs SKR, Roks och Män för Jämställdhet…

Baserat på ovanstående så är det inte så vågat att gissa att de gillar att ”leka med tanken” och tycker det är något bra och eftersträvansvärt att ha ett sådant samhälle. Är det en bidragande orsak till att sådana här saker inträffar dagligen?

Kort sagt så verkar det vara ett ”jämställdhets”företag som det poppat upp så många av att det numer går 13/dussin av dem. Många av dem är rena parasiter i samhället. De har en egen syn på vad som är jämställdhet som inte delas av 99% av befolkningen men gör allt för att trycka in sin egen syn samtidigt som de parasiterar för att berika sig själva. De pratar om ”maktanalyser” men undviker noga att analysera sin egen makt utan utnyttjar den hänsynslöst samtidigt som andra människor drabbas oerhört hårt av dem.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

36 kommentarer

 1. Intressant att de har lyckats fastställa mörkertalet. Använder dom slagruta eller kände dom sig fram till ett svar?

  Svara
 2. Jonte

   /  09/08/2013

  Genusvetarna har insett att vi måste krossa den förtryckande backa-upp-dina-påståenden-med-fakta-normen.

  Svara
 3. fredrik

   /  09/08/2013

  I Sverige bor det enligt SCB 4 808 100 kvinnor samt 4 788 336 män (statistiskt säkerställd siffra som anger Sveriges totala befolkning under första halvåret 2013). Så 10 % av Sveriges kvinnor är med andra ord ca. 500 000 till antalet.

  Svara
  • fredrik:
   Tack för att du pallade med att kolla. Jag gissade någorlunda kvalificerat.

   500 000 VARJE år dessutom… Något säger mig att de drar fram siffror ur röven…

   Svara
 4. Bra att de bekämpar stereotypa föreställningar om kön 😉

  Svara
  • bashflak:
   Hmmm, du när förhoppningen att de ska bekämpa den stereotypa föreställningen att det bara är män som brukar våld… 😉 Solen lyser fortfarande så än har det inte hänt… 😉

   Svara
 5. Undrar om hon också diskuterar högt och ljudligt om avföringen var jämn och glansig? Det är ju ÄNNU mer naturligt eftersom EXAKT 100% av alla människor skiter…

  Svara
  • Jonte

    /  09/08/2013

   😀 😀 😀

   Hon e fan oslagbar!

   Svara
   • Jonte:
    Var får de allt ifrån?

    Svara
   • Jonte

     /  09/08/2013

    ”normen för män är att vara utrustade med en kuk”

    Hur har feministerna tänkt krossa den patriarkala män-har-kuknormen? Med en sax?

    Svara
  • Jonte

    /  09/08/2013

   Vill man vara elak kan man tolka den bloggposten som att @laxsill har svårt att få upp den när det vankas läggdags med @sinoes.

   Svara
   • Jonte:
    Det är din tolkning. 🙂

    Finns säkert andra också… Kanske?

    Svara
   • Jonte

     /  09/08/2013

    Blir svårt med ett fungerande sexliv om kvinnan i förhållandet ser en erigerad penis som ett hot.

    Svara
    • Jonte:
     De är ju påhittiga så en sådan petitess ordnar de säkert. Jag menar, bara att en komma på ett sådan ord som ”penetrationsnormen”…

     Svara
  • Har någon varit och ollat hens bildskärm, eller vad menar hen med vapen?

   Penis mighter than sword

   Svara
  • Pelle2

    /  09/08/2013

   Känns lite som den vanliga feministiska Tourettesen att få skriva om kukar och fittor blandat med en sjuk tanke att bara för att du är utrustad med en kuk så besitter du makt. Ibland undrar man om hon är påtänd när hon skriver eller om hennes tankevärld har blivit totalt förvriden av extremfeminismen.

   Svara
   • Pelle2:
    Om man vore en skrynklare så hade man varit jävligt rik på bara ett fåtal personer

    Svara
  • När jag läste Fannys inlägg kom jag att tänka på ett begrepp som Sigmund Freud myntade – penisavund. Jag har alltid känt mig tveksam till Freud, men kanske hade han en poäng i alla fall.

   För övrigt tyckte jag att detta är precis tvärtom hur jag uppfattar det: ”Jag har ju lärt mig att min fittas njutning alltid är sekundär i förhållande till kukens tillfredsställelse.”

   Jag har ju lärt mig att det är mannens ansvar att kvinnan får orgasm. Detta skapar ett prestationskrav på mannen som inte alltid är så lätt att leva upp till.

   Svara
   • Sapias:
    Det ligger ju inte i feminismens natur att se nyktert på tillvaron. Men hur knepig är inte den som ens kom på ordet ”penetrationsnorm”? OCH lyckades koppla det underliga ordet till något negativt?

    Svara
 6. Jo en del har verkligen ett udda sexliv… 😉

  Svara
  • Jonte

    /  09/08/2013

   Fistfucking måste väl ändå räknas som en del av den förhatliga penetrationsnormen?

   Svara
   • Jonte:
    Vi gillar alla olika saker när det kommer till det privata. Även om jag till skillnad mot henne nog är väldigt traditionell när det kommer till sex verkar det som så har jag inte behov av att berätta detaljer om det…

    Svara
 7. Givetvis äter hon bara fisk som systerskapet fångat! Eller nåt…

  Svara
 8. Läs hela denna (vet ej om ni måste ha twitter för att se alla)

  http://bit.ly/15Jynl3

  Svara
 9. LL heter Pelle idag

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: