Avslöja eller inte

Den numer berömda bilden på en glad kvinna som flinande håller upp en skylt som säger ”Dags för att klippa kuken” och som var skapad av Sveriges Kvinnolobby som också glatt spred ut den, jag fick ett tips från en som direkt visste vem det var, jag fick länk till en facebooksida och där finns en som är väldigt lik… Med tatuering som säger ”baby doll” på fingrarna…

Nu kommer då frågan, ska man avslöja eller inte? Jag har frågat ett antal och fått några nej, några nja och några ja för fan!. Så inte blev jag klokare av det! Detta är inte så självklart som man kan tro!

Mot talar det faktum att hon kan få problem i framtiden och att det kanske inte är så juste att göra det. Det är det enda jag har som talar mot. Kanske finns mer men det är det som jag kommer på nu.

För talar att hon frivilligt och icke anonymiserad ställt upp på en bild där hon glatt håller upp en bild där det står ”Klipp kuken”… Hon måste ju ha förstått att den skulle spridas, hon bor i Sverige, hon måste ha förstått att det skulle komma fram vem hon är förr eller senare. Har hon inte förstått det så är ju hela ansvaret Kvinnolobbyns som i så fall lurat henne! Men det jag kan utgå ifrån är att hon hela tiden varit medveten om hur bilden skulle användas och att det skulle komma fram vem hon är. Och jag sa att det inte är så juste kanske, det som Kvinnolobbyn håller på med är extremt mycket fulare… Hon hjälper Sveriges Kvinnolobby att sprida hatiska budskap! Och vill tydligen göra det…

Så här är länken till en facebooksida… Bedöm själva om det är samma person.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

58 kommentarer

 1. Fugen

   /  09/20/2013

  Ja, det är hon, piercing i kinden, Babydoll på knogarna, blond, stor näsa

  Svara
 2. Torbjörn

   /  09/20/2013

  Bra avslöjande.

  Svara
 3. David8

   /  09/20/2013

  Etablerad media skriver bara om det fula hatet så det är tur att någon avslöjar det ”fina” hatet. Den riktiga boven i dramat är ju den manshatiska organisationen Sveriges Kvinnolobby som använder skattemedel för att aktivt organisera och sprida sin könsrasim.

  Svara
  • David8:
   Det fina snälla hatet som består av vilja att klippa kuken av folk samtidigt som man flinar. Gärna sponsrat av skattebetalare också…

   Svara
 4. Hjalmar

   /  09/20/2013

  Ja, för fan 🙂
  Den som vill vara fin(-hatare), får lida pin…
  Den där bruden är verkligen en näthatare. Men det är väl patriarkatets fel, det också.

  Svara
  • Hjalmar:
   Visst är det näthat som medvetet ställt upp på, förmodligen ivrigt påhejad av Kvinnolobbyn…

   Svara
 5. Pat

   /  09/20/2013

  Klart och tydligt att det är samma person. Hoppas du tagit skärmdump på hennes fb sida. Kan va bra om hon tar bort den.

  Svara
  • Pat:
   Ja det har jag. Men jag vill inte förfölja någon så jag kommer nog aldrig att använda den om det inte blir ”nödfall”…

   Svara
 6. markus

   /  09/20/2013

  Jag anser att det inte är okej att lägga upp hennes fb sådär då hon inte är en offentlig person. Det är kvinnolobbyn som skall ha all skit för de som organisation godkännde bilden. Enskillt har bilden inte heller något sammanhang vilket den möjligrn hade då bilden togs och kanske bara var ett uttryck för pubertal humor. Jag tycker alltså du ska ta bort länken…

  Svara
  • ”bilden togs och kanske bara var ett uttryck för pubertal humor”

   Troligen. Från hennes FB sida verkar hon inte vara någon femifascist direkt.

   Svara
  • markus:
   Jag förstår hur du tänker, jag skrev att det inte var lätt. Men nog fan är hon en offentlig person i samma ögonblick som KVINNOLOBBYN tweetar ut bilden till 2300 följare + resten av internet? Hade hon varit anonymiserad hade varit en helt annan sak. Nu är hon inte det och allt ansvar ska inte ligga på andra utan på dem själva. Kvinnolobbyn är en apmäktig organisation som lever av skattemiljoner och konsekvent arbetar FÖR diskriminering och speciella fördelar för ena könet.

   Kvinnolobbyn drog igång ”kampanjen” Klippa Kuken inför mötet 2014 (vilket säger väldigt mycket om vad de jobbar för…), de har tagit bilden, de har gjort den offentlig, det är deras ide och hon har ställt upp på de premisserna och håller med om att det var en jättebra ide att ta sådana bilder. Annars hade hon inte ställt upp alls…

   Jag har varken kommit på iden ”dags för att klippa kuken”, skrivit skylt med texten ”Klippa kuken”, arrangerat för fotografi, tagit fotografi, satt mig aktivt och skrivit korkade tweets och lagt till bilden till de korkade tweetsen, tryckt på ”skicka”, försökt försvara det med undanflykter som ”se över rutiner”, blockat de som med rätta är förbannade för att slippa se klagomålen mm mm mm. Jag har inte gjort något av det…

   Men om hon själv skriver och talar om varför hon ställer upp på en sådan bild, som hon varit medveten om skulle spridas och att hon skulle bli igenkänd, så är jag inte omöjlig!

   Svara
 7. Fugen

   /  09/20/2013

  Verkar vara en tjej som haft det jobbigt i livet och har kommit på fötterna. Tyvärr har hon hamnat i ett sånt här sammanhang och sålt ut sig. Hon har nog inte förstått att det blir ju det konsekvenser iom att bilden sprids, hon blir känd för KLIPP KUKEN bilden.

  Svara
 8. Det är Sabuni som är ansvarig, som beviljade miljonerna. Avgå! (Eller vänta nu….)

  Svara
 9. @MiT
  Du kanske ska maila henne och fråga hur känner för det hela och vad hon tänkte på?

  Och jag undrar om hennes pojkvän sett lappen? De kan ju diskutera det hela till fredagsmyset ikväll… 🙂

  Svara
 10. Direktörn

   /  09/20/2013

  Instämmer med Markus ovan. Gränsar till att framstå som förtäckt och anonymt hot (”Fritt fram att skicka hatmail, hö-hö!”).

  Rimligare vore väl om du kontaktade vederbörande och bad personen att dels bekräfta/dementera och motivera sin medverkan på bilden?

  Svara
  • Direktörn:
   Va? Var får du en sådan uppmaning ifrån? Den finns nog bara i din fantasi!

   (“Fritt fram att skicka hatmail, hö-hö!”)
   Vad fan är det för ett uttryck? Ser precis ut som när feminister tror de är roliga och ska ”härma” män…

   Svara
   • Direktörn

     /  09/20/2013

    Även om det inte är din intention tror jag tyvärr vissa kan uppfatta en outning så.

    Svara
    • Direktörn:
     jag kan bara ta ansvar för vad jag skriver, inte vad de uppfattar. De uppfattar ju könsförtryck i matbestick och trumpeter…

     Svara
     • Direktörn

       /  09/20/2013

      ”De uppfattar ju könsförtryck i matbestick och trumpeter…”
      Jag avsåg inte feminster utan de som läser bloggen. Jag är övertygad att nästan alla vet var gränsen går men tyvärr inte alla.

     • Direktörn:
      Men du ville å andra sidan tolka in sådant som inte ens finns med lite fin feministisk retorik/”humor” som enbart finns till för att förlöjliga…

      Men ta gärna diskussionen med Kvinnolobbyn och huvudpersonen själv. Jag har varken tagit bilder eller valt publicerat dem. Jag har inte heller tvingat henne att vara med på dem, jag har inte skrivit en skylt som det står ”Klippa kuken” på som hon glatt håller upp samtidigt som hon ger fingret åt alla som ska ”drabbas”, jag har inte bestämt att det ska vara en icke anonymiserad bild, jag har inte en apmäktig organisation i ryggen som tycker sånt här är bra för jag vill varken se sådana texter eller motsvarande om kvinnor…

      Så ta det med Kvinnolobbyn.

 11. an@n.ym

   /  09/20/2013

  Fröken Jones ställde sig frivilligt framför kameran med en text som hon själv valt. Det var bara hon och ingen annan som valde att ge finger åt dem som hon vill klippa kuken av. Då är det också hon själv och ingen annan som får ta konsekvensen. Avslöja henne!

  Svara
 12. Pat

   /  09/20/2013

  Det här verkar vara hennes blogg. Kolla presentationen.

  Tycker om – feminism
  Tycker inte om – män

  http://www.cherryfuck.se/

  Svara
  • @ Pat

   Vilken najs URL/vilket bra domännamn –
   eller inte………..

   ”Cherry” betyder inte bara körsbär,
   utan det är även slang för rektum/analen.

   Hon är med andra ord liksom andra feminister
   väldigt anal-fixerad.

   Svara
  • AV

    /  09/20/2013

   Intressant inställning till sina medmänniskor, förutom att hon inte gillar halva befolkningen. Om ni inte gillar min blogg – FUCK YOU! Hon verkar ganska omogen, rent pubertal, i sin inställning till andra. Visst har hon sin ryggsäck att bära, men vem har inte det. Det ger inte carte blanche att vilja ”klippa kuken” eller be dem som inte gillar just hennes blogg dra åt helvete.
   Om jag har en blogg om något smalt intresse, säg cupcakes eller medeltidens skidor, säger man inte fuck you till de som inte finner ämnet eller min blogg intressant. Undrar om hon vet skillnad på att inte gilla och hata?

   Svara
 13. Undrar om Jenny Jones är hennes riktiga namn? Det finns en Marvel superhjältinna som spöar upp skurkaktiga män med samma namn nämligen, Alltså just en sådan figur som en förvirrad trasig ung tjej som fastnat i dessa radikala kretsar skulle se upp till.

  Svara
 14. Miss Jones är inte den första feministen i Sverige som när dessa hemliga fantasier. Det bör man kanske också tänka på.
  http://genusnytt.wordpress.com/2010/02/12/kvinnlig-artist-vill-klippa-av-kuk/

  Svara
 15. Klippt från forumet Socialism.nu

  Citat:
  Ursprungligen postat av Rygghugg Visa inlägg
  Ivor_bell: Klipp kuken var en kampanj som en del av Malmö frihetliga(där Mangla ingår) där man klottrade det på stan(Alltså man klottrade ”Klipp kuken” och hade ett klistermärke där saxar svävade brevid högabyggnader i malmö med texte ”klipp kuken”.

  Samma bild som är med på klistermärket är med på affischen.
  Tror det var för att påvisa stadens fallos inriktade arkitektur?. Det roliga är att många inte vet att killen som designade kuk-tornet ochså gjort en vagina byggnad har för mig att den ligger i tunnlen”mellan” apoteket på möllan och bankomaten vid MAS. men jag kan dubbelkolla.
  Förövrigt går klipp kuken tillbacka till 2003 men det är ju ancient history

  Svara
  • Daddy:
   Jag förstår inte varför de ska vara så groteska i sina ”kampanjer”. När jag skriver om DERAS groteska grejer så blir jag kallad ignorant av någon som tar illa vid sig…

   Svara
 16. Hennes identitet är oviktig. Bara en hjärntvättad fotsoldat i en armé ledd av människor i höga maktpositioner. Däremot är personerna bakom idén intressanta.

  Svara
 17. Svara
 18. notsure

   /  09/20/2013

  Det beror helt på hur man lägger upp bloggposten. Man behöver inte sjunka till deras nivå i sandlådan. Vem som helst kan bli offer för idiotiska och hatiska teorier, ingen av oss är immun (vilket vi sett många gånger tidigare i historien). Att skriva om hennes åsikter och angripa dem är bra att slå ner på henne som person känns fel. Aktivarium kanske kan sätta tänderna i hennes ideologi och kritisera den? Eller MiT? Hur som helst personliga påhopp känns fel, tycker jag.

  Svara
  • notsure:
   Ja det var inte lätt att skriva en post om det! Och jag tycker att jag i alla fall någorlunda håller sånt borta, bara ett vägande för och emot egentligen.

   Men jag har en ide och syfte med detta faktiskt som kommer i nästa? post. För det är en del grejer som är ganska typiska för organisationer som Kvinnolobbyn. Och en del frågor som ingen tänkt på egentligen.

   Svara
 19. TT

   /  09/20/2013

  Snyggt jobbat. Bra att du avslöjar femnisterna som står bakom manshatet.

  Svara
 20. Johan

   /  09/20/2013

  Det är helrätt att outa kräket. Om man har fascistiska åsikter kan man gott bli en offentlig person. Att hon sedan inte är den värsta i härvan är sant, men vadå? Hon är illa nog.

  Svara
  • Johan:
   Jag tycker inte att ord som kräk passar in alls. Hon har i o f frivilligt ställt upp och ser inte så ledsen ut på bilden men ändå…

   Svara
 21. Claes-Peter

   /  09/21/2013

  Kollat bruden på Facebook – smeknamnet Cherry har hon gemensamt med minst ett halvdussin unga damer på nätet som vill ”visa sitt privata fotoalbum för mig”. Och minst dubbelt så många heter Jessica. Men dels är de jämfört med mig i barnåldern, och dels har jag stereotypa, fördomsfulla och kvinnofientliga misstankar att de först vill ha numret på mitt kreditkort. Visserligen är det inte riktigt artigt att tacka nej genom uteblivet svar, men… Men nu till förevarande – jag får lite vibbar om en tjej som varit på glid, lite missbruk, snabba enkla pengar på stritan – och sedan, när hon kommer loss, så hatar hon alla män för allt. Alltså, att tatuera ‘Baby Doll’ på fingrarna är väl kvinnors motsvarighet till mäns ‘LOVE’ + ‘HATE’ på knogarna? Men varför inte ta en genväg och tattuera WT i pannan? Eller ‘Livets Hårda Skola’?

  P.S: Hon har under ”utbildning” FAKTISKT skrivit ”Livets hårda skola”. 90-95 procent av ‘vännerna’ ser ut att vara kvinnor… En ‘Mötesplats’, En grupp BBB, ett bokkafe, en sorts grupp plus en blogg där man ska rådbråka hjärnorna för att hitta på nya namn på könsorganet – varför duger inte vulva och vagina???

  Mötesplats Simone den 19 september
  Våra vänner i femmegruppen Bash Back Babes hälsar: vi har uppstartsmöte på måndag!! Kom gärna och prata om vad vi kan göra under hösten! Hurra!! (Mötet är på Kvinnofolkhögskolan)

  https://www.facebook.com/bokkafe.vulgo?fref=pb&hc_location=friends_tab

  https://www.facebook.com/fittforfight?fref=pb&hc_location=friends_tab
  http://fittforfight.wordpress.com/2013/09/20/den-dar-javla-radslan/
  Följ med till fittans förlovade land!
  Här snackas det fitta. Inte framstjärt, inte ”där nere”*. Nu är det slut på trevande rödblossig tafatthet, på famlande efter ett passande ord för det kvinnliga könsorganet

  Men annars ser man inga idéer, projekt, kampanjer eller andra initiativ.

  http://www.mandatory.com/2013/06/19/the-20-worst-knuckle-tattoos-on-the-internet/1

  Svara
  • Claes-Peter:
   Du menar att det går 13/dussin av dem ungefär?

   Och det finns så många underliga feministiska grupper så det skulle vara ett livsprojekt att bara lista upp dem, de flesta är mer eller mindre hatiska i sin framtoning eller har den feministiska varianten av Tourettes, de bara måste ha med könsord i varje mening. En mening utan könsord är en misslyckad mening.

   Svara
 22. Claes-Peter

   /  09/21/2013

  Wiki-citat:”Megära (grek. megaira) är i grekisk mytologi en av de tre erinyerna, av romarna kallade furierna.
  Megaira (”hämnden”) bodde tillsammans med sina två systrar i underjorden och sådde tvedräkt och vrede bland människorna så att de begick överilade och brottsliga gärningar. Megaira förföljde dem sedan i outsläcklig hämndlystnad. Hon avbildas ofta med vilt spretande hår och ormar omslingrade kring armarna.
  Megära i överförd bemärkelse betecknar en argsint och grälsjuk, ofta något till åren kommen, kvinna”

  [‘Omanligt’ fniss från mig… ]

  Svara
 1. Dags att klippa kuken | En stilla undran
 2. Frågor som Sveriges kvinnobby borde få « Toklandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: