Klaga på HM

För ett tag sen slogs det upp stort om en 10-åring som klagat på HM:s avdelningar för barnkläder och många tidningar rapporterade, jag såg en del (gissa vilken typ av folk…) som på twitter nästan skrek halleluja och började tala i tungor om hur bra gjort det var. Nu senast var det på nyheterna på SVT ett inslag. Tidigare har Expressen, SR, (SR tar naturligtvis in en genustorsk som heter Fanny Ambjörnsson som blåögt verkar tro på allt bara för hon VILL att det ska vara så…) Norran, Arbetarbladet (på Arbetarbladet är det givetvis Jenny ”Gubbplogat” Wennberg…) skrivit om klagomålet.

Jag har väntat på att det ska dyka upp någon som åtminstone är lite misstänksam, någon som frågar lite i alla fall och inte bara glatt sväljer storyn men jag har väntat förgäves.

Ok, här är en massa som hyllar men är det verkligen ingen som undrar om det är helt sant då? Är det verkligen en 10-årings ord och meningar vi hör på tv? Är det verkligen INGEN som läst ”Om Stökboet”? Där det står om mamman

”Sandra, 37 år jobbar som leg. psykolog till vardags. Är intresserad av allt som rör genus, jämställdhet, maktförhållanden och hur det påverkar oss alla i stort och smått.”

Är det verkligen ingen som har skrivit in sökordet ”genus” på deras blogg och tryckt på enter? Det matas upp inlägg efter inlägg taggade med ”genus”, ”makt”, ”könsroller”, ”normer”, ”privilegier”, ”feminism” mm mm.

Här är ett inlägg som Johan, som pappan heter, har skrivit ”Vi män måste börja lyssna

Kolla igenom bloggen lite, testa att skriva in sökorden ”lady dahmer” och se om det kommer upp något…

Så är det fortfarande någon som tror att det är 10-åringen som protesterat mot HM?

Är det verkligen ingen som en bemödat sig att kolla igenom bloggen FÖRST för att kolla så det inte är någon annan som protesterar by proxy? Eller skulle det inte bli en lika bra story då?

Och jag tror visst att 10-åringar kan protestera på alla möjliga sätt, KANSKE till och med mot affärer men inte på det sättet och inte med de orden. Detta är en vuxens protest genom ett barn och inget annat! Så skulle jag aldrig göra men vad vet jag? Jag tillhör ju inte det underliga genusfolket

Jag tycker att det är jättebra om ungdomar, inte barn, engagerar sig politiskt, skitsamma om det är i något jag tycker om eller inte, bara de engagerar sig! Däremot tycker jag inte så bra om metoden att som vuxen utnyttja barn i sitt eget politiska och religiösa engagemang. Den metoden får genusfolket, som använder den metoden extremt flitigt, gärna ha för sig själva…

Jag KAN ha fel men jag tror inte ett skit på den här storyn, enda möjligheten till att det EV är sant är att det är ett barn som blivit fullmatat med ideologi/religion och slagord de första 10 åren av sitt liv, dvs INTE fått 100 möjligheter istället för hen…

Är verkligen en bra story viktigare än källkritik?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

53 kommentarer

 1. Fanny Ambjörnsson skrev doktorsavhandlingen ”I en klass för sig” där hon – en genusforskare – var uppriktigt road när killar utan orsak behandlas som skit av tjejer, men det är ett slag under bältet när samma sak görs mot en tjej under en pågående sms-fight mellan killar och tjejer.

  Den osmakliga dubbla måttstocken hos en genusforskare säger väl allt man behöver veta?

  Svara
  • Det blev lite fel med länken där till I en klass för sig. Ni får klipp och klistra istället.:)

   Svara
  • Ninni:
   Undrar när det tar slut? Kommer det att ta slut?

   Det här om HM, det kan ju inte bara vara hos mig som varnaren ylade på högsta volym? Det var ju så uppenbart direkt när man hörde om det…

   Jag fixade länken.

   Svara
   • Jag tror absolut det är Umas ord och initiativ. Du ser motsvarande fenomen i strikt religiösa hem. Indoktrinering kallas den formen av uppfostran.

    Svara
    • Ninni:
     Ungefär det som jag sa som enda möjlig orsak i slutet? Att man får det ständigt matat i sig samtidigt som man får vällingflaskan? Men då är det ändå inte hennes ord utan fraser som hon lärt sig att säga? Jag tycker det är extremt otäckt i vilket fall som helst!

     Svara
     • Japp, samma sak:)

      Undrar när det tar slut? Kommer det att ta slut?
      Jag tror det går mot sin ände, ärligt.

      Dels pga att ideotin har har nåt en så extrem punkt att folk som så att säga står utanför och inte är insatta i frågan alls, inte har problem att se galenskapen. Ulven har själv tatt av sig sina fårkläder. Det är bara att tacka och ta emot för ”klippa kuken”-kampanj för skattepengar. Sånt gräver deras egen grav.

      Dels hör jag ungdomaras röster. Tänk på att de matas med skiten på skoltid och de ser, tack och lov, igenom det. Både killar och tjejer. Det såg man även när SVT intervjuade barn i ett försök att indoktrinera. Att de ser igenom det nu, beror på att det blivit så extremt.

      Sen blir vi allt fler som höjer våra röster och jag är stolt över den sansade ton som i det stora hela hålls på vår sida. Sen är jag övertygad om att vi har en tuff tid framför oss, innan galenskapen har en ända. Och sättet det måste göras är att få bort deras snyltande händer från skattemedelsburken. Behöver de bekosta kalasandet själv, så tar det snabbt slut. Det är ett viktigt val 2014.

      Men, We shall over come!

     • Ninni:
      Man får väl hoppas att de som ser igenom inte bara är de som har tänkande föräldrar som diskuterar hemma utan att även de andra också kan det.

     • Man får väl hoppas att de som ser igenom inte bara är de som har tänkande föräldrar som diskuterar hemma utan att även de andra också kan det.

      Hur mycket lyssnade du på dina föräldrar i åldern 15-20 och hur mycket info tog du in från dina vänner? Majoriteten föräldrar är bra om än dåligt insatta.

     • Ninni:
      Fast fröet kommer väl hemifrån i alla fall, liksom indoktrinering sker hemma så sker ju även övning i kritiskt tänkande? Tycker jag i alla fall… 🙂

 2. Så här ser extrem avsaknad av källkritik ut

  https://twitter.com/talgboll/status/381364476651786241

  Men kanske talgbollen borde gå en kurs själv i källkritik?

  https://twitter.com/talgboll/status/379882221533790208

  Och lösningen på det talgbollen ogillar?

  https://twitter.com/talgboll/status/381149305613983744

  Svara
 3. AV

   /  09/22/2013

  Det är ofrånkomligt att ens barn kommer bli påverkade av de åsikter och intressen föräldrarna har. Hon kan mycket väl skrivit brevet själv. Jag kan tänka mig följande scenario. ”Mamma, varför finns det ingen tv-spelströja på tjejavdelningen? Skriv ett brev och fråga”. Sedan skriver föräldrarna om saken på sina bloggar och sprider det till sina mediekompisar.

  HM har en flickavdelning för de kläder flest flickor gillar, en pojkavdelning för det pojkar mest gillar precis som de har dam- och herravdelningar. Det gör det lättare att hitta för de flesta. Några få får finna sig i att gå till ”fel” avdelning. En intressantare fråga är varför damavdelningen är ca 3-4 ggr större än herravdelningen på HM, KappAhl mfl.

  Svara
  • Varför finns det inga behåar på herravdelningen? Det är ju diskriminering mot transpersoner.

   Svara
  • AV:
   Klart att de blir påverkade men här pratar vi om mer än bara påverkad, här ser det ut som om barn används som verktyg i de vuxnas politiska kamp. Jo det KAN vara hon som skrivit brevet men inte själv och på eget initiativ. Läser man deras ”OM Stökboet” och lite andra inlägg på deras blogg så är ju i alla fall mamman på gränsen till en genuspolizei.

   Jo affärerna är ju inte dumma, de anpassar sig så de flesta blir nöjda, inte efter några få. Och det är jätteintressant varför damavdelningarna är gigantiska medan herravd får ett det lilla hörnet bredvid toan eller nåt…

   Och ytterligare en sak som är intressant är vad som skulle hända om mammor inte fick köpa kläder till barnen utan att bara pappor fick det… Hur skulle det se ut då? Skulle det ens finnas dessa pluttinuttiga kläder med dålig passform till framför allt tjejerna? Jag vet bara att om jag ensam fick bestämma om kläder så skulle det bli bekväma kläder som tål mycket. Och det skulle inte fyllas låda efter låda, garderob efter garderob med kläder som bara används ett par gånger…

   Svara
 4. Svara
  • AV

    /  09/22/2013

   Hahaha Ja för kvinnor kommunicerar alltid rakt och koncist så inga tolkningar krävs. Hon är en konstinstallation!

   Svara
   • Blåval Rödval

     /  09/22/2013

    Hon är ”tribute” till en konstinstallation. 🙂

    Svara
   • AV:
    Minst sagt… Men det är installation som jag sett journalister lyriskt hänvisa till…

    Svara
 5. Här kan man se och lyssna på Gertrud Åström från Kvinnolobbyn i en intervju

  http://www.svtplay.se/klipp/1408632/apelryd-intervju-med-getrud-astrom-sveriges-kvinnolobby

  Svara
 6. Hon är alltså

  ”Vänsterpartist och kommunalråd i Malmö med ansvar för bla jämställdhetsfrågorna. Sitter även i partistyrelsen för (V)”

  Och är det inte så att de får hen istället för 100? Allt går ju ut på att sudda ut skillnader? Det är samma person som håller i skylten vad jag förstår.

  Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire

  Svara
 7. Jan

   /  09/22/2013

  Det enda som skulle hända om företagen skulle anpassa sig till feministernas (och deras hjärntvättade barns) kritik är att försäljningen skulle gå ner. Vilket skulle innebära ytterligare konkurser i en redan väldigt konkurrensutsatt branch. Det är väl heller knappast någon slump att det nästan alltid är unga kvinnliga journalister som ägnar sig åt ”journalistik” fullständigt befriad från källkritik.

  Svara
  • Jan:
   Butikerna har det som efterfrågas av en majoritet. En liten minoritet vill styra vad majoriteten ska få välja på. Jag gillar inte heller de konstiga grejer eller plagg som finns men inte vill jag förbjuda folk att köpa det?

   Svara
 8. Jan

   /  09/22/2013

  Ska man vara konsekvent i den här kritiken så bör man agera därefter. Inför unisexmode i alla affärer. Förbjud herr- och damavdelningar. Förbjud försäljning av smink. Förbjud herr- och damcyklar. Med mera, med mera. Hur många kvinnor skulle gå med på det?

  Svara
  • Jan:
   Haha, bara att kolla in i affärerna, visst trängs männen och nästan slåss om plaggen medan kvinnorna är hemma och suckar över att åka och ”shoppa” IGEN…? 😉

   Svara
 9. Jag förstår att hon är skeptisk men det förstår väl alla att ”utbildningsmaterial” från jourorganisation är SANNING!

  Jaha, enligt Roks är det så många…

  Nähä, Roks har ingen anledning att ljuga…

  Svara
  • AV

    /  09/22/2013

   Jösses. Vill man tro någon och det passar med ens fördomar så. Ju osannolikare påstående desto bättre bevis krävs. Att 1/4 av alla gravida skulle misshandlas låter väldigt mycket. Då får man ta mig tusan backa upp det rejält och tydligt definiera vad som är ”våld”. Räcker hårda ord och höjd röst?

   Men om man nu föraktar positivism kanske det räcker med att det känns rätt och att de är kompisar. Frågan är hur man kan ange specifika siffror när positivistiska bevis underkänns. Då får man hålla sig till ”mycket”, ”få”, ”fler” osv.

   Svara
   • AV:
    Och som sagt, jag har sett sådana som i alla fall kallar sig journalister länka till henne och påtala hur bar något är…

    Svara
  • AV

    /  09/22/2013

   Speciellt detta citat visar att hon inte riktigt förstår skillnad på källa, påstående och skeptiskt ställningstagande.
   ”Jag tycker att kvinnojouren är en bättre källa än vad en tkr ”Llåter troligt”.”

   Alltså den som inte tycker det låter troligt är ingen källa, kar inte gjort ett påstående och har inte bevisbördan. Det har den som kommer med påståendet. Att då bara hänvisa till några man litar på för att de tycker som en själv är inte bevis.

   -Jag pratade med Ken Ham och han påstår att jorden endast är 6000 år gammal och skapades av Gud.
   – Vad har han för evidens för det?
   – Njae, jag har inga textbevis, men han sa så.
   – Det låter inte troligt att han har rätt.
   – Du, jag litar nog mer på en kille som har tusentals följare och skrivit en massa böcker än någon tillfällig person på Twitter. Vilken källa är bäst liksom? Varför skulle han ljuga?

   För om man inte direkt ljuger, har man uppenbart rätt. Eller nått.

   Svara
   • AV:
    Och just hänvisningen till Roks liksom… Häromdagen skrev hon om Lundgrens bok…

    Svara
   • oldaren

     /  09/23/2013

    skulle varit tummen upp, inte tummen ner. Här för stora tummar alt för liten mobil.

    Svara
  • Så är det bevisat, Fanny Åström är dum på riktigt.

   Svara
  • Pelle2

    /  09/22/2013

   Jag letade lite under statistik på Roks och kvinnojourens hemsidor men hittade inget som styrker Fannys påstående om att en av fyra gravida kvinnor utsätts för våld av män.
   De organisationerna har ju annars lagt upp en massa statistik på våld mot kvinnor och hänvisar till riktig statistik från Brå. Om Fannys påstående stämmer så är jag ganska säker på att de hade lagt ut den informationen på sin hemsida med en hänvisning till Brå
   Det kan ju dock vara så som Fanny säger att någon på kvinnojourerna har sagt detta till henne
   och hon har valt att tro på det. Därmed inte sagt att det är sant…
   Håller med miss awesome att det inte låter troligt att det stämmer. Det är väl mera troligt att en av fyra som söker sig till kvinnojourerna kan ha blivit utsatts för våld av män.

   Svara
   • Pelle2:
    Nä, siffrorna låter inte det minsta troliga någonstans. Men det är ju Roks det handlar om…

    Svara
  • Johnny

    /  09/23/2013

   Men för helvete, kan man bli mer hjärntvättad än så?

   Svara
 10. Genusföljaren

   /  09/22/2013

  Fast, till hennes försvar så är hon slagen med hästlängder av Blondie och alla hennes ”Alias”
  Inne på ”http://aktivarum.wordpress.com/2013/09/20/special-genusdebatten-tillfalligt-nere-finsk-doktorsavhandling-om-mansdiskriminering/” så får man se en mycket väl sammansatt kritik.
  Eller inte! *lol*

  MVH
  G

  Svara
 11. Han tror fortfarande att Riddaren av Pelargonien är våldtäktskultur…

  https://twitter.com/talgboll/status/381873012112228352

  Länken går till hans blogg

  http://politikermit.blogspot.se/2013/09/valdtaktskultur-i-svt-barnkanalen.html

  Svara
  • Pelle2

    /  09/23/2013

   Så Talgbollen jämför en kyss, om än ofrivillig, med våldtäkt ? Innebär det att han menar att prinsessan i sagan som försöker förvandla en groda till en prins handlar om våldtäkt mot grodan och djursex ?
   För min del skulle jag väl kunna sträcka mig till sexuellt övergrepp i fallet med mannen som talgbollen klagar på.
   Förstår inte varför feministerna vill urvattna våldtäktsbegreppet genom att kalla i stort sett alla ofrivilliga sexuella handlingar för våldtäkt. Det måste ju finnas en skala med olika allvarlighetsgrad även på detta område tycker jag. Annars skulle man bli lika hårt straffad om man tafsar på en person mot dennes vilja som man blir vid en regelrätt våldtäkt och det tycker jag är orimligt. Fast i tokfeministernas värld så är väl det ok.

   Kul också att Talgbollen skriver att han kräks lite i munnen. var skulle han annars kräkas 😉

   Svara
 12. Hahaha, han måste verkligen sakna uppmärksamhet! Han sticker ut hakan ibland och är inte rädd att få en smäll på den… 😉

  Svara
 13. FNISS!!

  Svara
 14. Svara
  • Pelle2

    /  09/23/2013

   Misstänker att den vita riddaren Wetterberg skriver detta pg.a att det är en kvinna som är utsedd till utredare. Nu verkar hon ju vara kvalificerad eftersom hon är verksam inom fotbollen
   men jag tror inte att Wetterberg hade skrivit samma sak om utredaren var en man.

   Kul också att han tror sig ha svaret på problemet och naturligtvis handlar det då om maskulinitet eller manlighet. Om detta var sant, hur kommer det sig då att majoriteten av männen i publiken inte är huliganer ? Om det handlade om en generell sak som män gör så borde väl de flesta män i publiken vara huliganer ?

   Men som vanligt handlar det väl om att feministernas favoritsyssla att kollektivt skuldbelägga män för vad en minoritet av männen gör..

   Svara
 1. Feministisk propaganda på Lilla Aktuellt. Igen | WTF?
 2. Galna twitter igen | WTF?
 3. Samma person igen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: