Hur många är de egentligen?

Enligt den här undersökningen som heter ”Genusvetarnas framtid” och som ingår i en skriftserie om fem st olika skrifter om just genus”vetenskap” så har de skickat ut enkät till 1791 st… Ja, ni ser rätt, 1791 st ska det vara, inte 17 st, inte 179 st utan nästan 1800! Och då står det att det är ”utvalda” som studerat genus eller studerar vilket betyder att det måste vara väldigt många fler utan framtid som ska leva ut sin radikalfeministiska fantasi på skattebetalarnas bekostnad.

Det här är ju nästan roligt

”Arbetet med skriftserien leds av redaktörerna Anna Lundberg (Linköpings universitet) och Ann Werner (Södertörns högskola). Till sin hjälp har de en referensgrupp bestående av representanter från genusvetenskapliga ämnen i Sverige och de författare som bidrar med kapitel till skrifterna. Med skriftserien vill vi i tematiserad och tillgänglig form sprida genusvetenskapens innehåll till nya sammanhang och grupper. Vi tror att den kunskap som ryms på det genusvetenskapliga fältet kan vara av intresse och till nytta för många. Genusvetenskap har som vetenskapligt ämne utvecklat en unik transdisciplinär kompetens vad gäller kunskap om och kritisk analys av olika typer av maktstrukturer och hur de genomskär varandra i kultur, samhälle och politik. Genusvetenskaplig kunskap innefattar också ett reflexivt, kritiskt, ifrågasättande och kreativt förhållningssätt till vetenskaplig produktion, didaktik och kunskapande.

Teman för de fem skrifterna är:

1. Genusvetenskapens pedagogik och didaktik
2. Genusvetarnas framtid – en nationell alumniundersökning
3. Genusvetenskap, politik och samhällsengagemang
4. Akademiska utmaningar i skrift och tanke
5. Genusvetenskapens teoretiska/metodologiska bidrag

Alla skrifter har arbetats fram i samråd mellan skriftseriens redaktörer, Nationella sekretariatet för genusforskning, referensgruppen och författarna. Referensgruppen består av: Ulrika Jansson (Karlstads universitet), Jenny Björklund (Uppsala universitet), Stina Backman (Linköpings universitet), Hanna Hallgren (Södertörns högskola), Fanny Ambjörnsson (Stockholms universitet), Irina Schmitt (Lunds universitet), Erika Alm (Göteborgs universitet), Gunnel Karlsson (Örebro universitet), Kristin Järvstad (Malmö högskola) och Mia Liinason (Genusforskarförbundet).”

De har väldigt höga tankar om sig själva… De tycker att de är enormt viktiga, ja de anser att de är så skitviktiga att det det ska spridas till och med! Och äntligen har de uppnått sitt nirvana för kolla noga namnen, det är 100% jämställt!

genusspridning

Genusvetare sprider sin kunskap

Det finns en hel del att läsa i undersökningen som är intressant, t ex diagram, varför de läser just detta ämnet mm mm mm. Bara för en som vill sätta tänderna i det på allvar att sätta igång! Ett exempel från förordet bara

”Det är inte i första hand för att få jobb som studenter bestäm mer sig för att läsa genusvetenskap. De som söker sig till ämnet gör det för att de redan har ett stort intresse för feminism och för genusfrågor. I fokusgruppintervjuerna, som tillsammans med en enkätundersökning ligger till grund för denna alumniundersökning, uppger flera också att de burit med sig en känsla av att något är fel i samhället. De beskriver egna erfarenheter av ett ojämställt och ojämlikt samhälle”

Det är väl ingen nyhet att det ”inte i första hand för att få jobb” de läser vilket i sig är en jävla skandal! De söker sig till ämnet ”för att de redan har ett stort intresse för feminism och för genusfrågor”. Jodå, det är ju ideologiproduktion vi pratar om, inte kunskap. Och flera har ”burit med sig en känsla av att något är fel i samhället. De beskriver egna erfarenheter av ett ojämställt och ojämlikt samhälle”. De har en känsla och söker sig till en ideologiproduktion som har hittat på ”svar” till känslan…

Ett intresse för feminism och ideologiska svar på känslor ska alltså vara till nytta och kunskap för många? WTF?

Jag tackar Erik för länken till dokumentet!

Jag tycker ni ska läsa EnStillaUndrans inlägg om skyddat boende!

Och även Susannas inlägg om åsiktsförbud! Där finns även länkar till andra som tagit upp det.

Kimhza tar upp feminismens akilleshäl!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

54 kommentarer

 1. På DN, bara tillgänglig begränsad tid
  ”Manlighet betyder inte bara makt” Feministen Järvklo talar om hur män är

  http://www.dagensnyheter.se/shared/b9bc9044-0ee5-4a13-8f03-860491de5de8

  Svara
  • Pelle2

    /  09/23/2013

   Nej, Järvklo talar inte om hur män är utan om hur han och hans feministpolare tycker att män är.
   Han ínleder med feministiska floskler om att män som grupp har makt,tar plats och har strukturella fördelar.Sedan försöker han släta över det med att vissa män mår dåligt mm.
   Dv.s å ena sidan är vi som grupp priviligierade men det finns undantagsvis män som mår dåligt och lever i utanförskap.
   Otroligt att en sådan pajas kan vara med i utredningen av män och jämställdhet. Fast å andra sidan är ju den ännu större clownen Inti Chavez Perez med i samma utredning så vem är förvånad ?
   Utredningen verkar ju, som befarat, bli ett feministiskt beställningsverk med extremfeminismens syn på män och manlighet som rättesnöre.

   Svara
 2. ”Det är dags för action” säger de i videon, vad de menar är dags för ”klippa kuken”…

  Svara
  • AV

    /  09/23/2013

   Ja det är ingen tvekan om vem de alltid anser vara de förfördelade. Intressant också att de enda mansfigurerna i raden är en man i cowboy-hatt, en robot och två i uniform. Det är tydligen deras bild av män. Tydligt att deras bild av manlighet är lite snedvriden.

   Svara
 3. AV

   /  09/23/2013

  ”…och kreativt förhållningssätt till vetenskaplig produktion, didaktik och kunskapande.”

  Jojo. Ungefär som kreativ bokföring. De har också ett kreativt förhållningssätt till språkbruk. Vad är ”kunskapande” för substantiv? Avd. Vi hittar på nya ord på dagis.

  Svara
  • AV:
   Hahaha!

   Jag kan se framför mig hur de sitter i ring och skickar vidare till nästa… 🙂

   Svara
 4. Undrar vad skulle sagt om det varit kvinnor på bilden? ”tvingar in kvinnor i heteronormativa könsroller” kanske? Går det att göra rätt enligt dem?

  Svara
  • AV

    /  09/23/2013

   Nej, det kan aldrig bli rätt. Om det bara är kvinnor på en ”kvinnlig” aktivitet är det heteronormativt och instoppande av kvinnor i trånga könsroller. Om det är män på en kvinnlig aktivitet (fler kvinnliga cup cake bagare) är kvinnor uteslutna, speciellt om det finns en gnutta status i uppdraget, expert. Om det är män i ett ”manligt” sammanhang är det en maskulin bastion som ska sprängas. Är det en kvinna med är hon ett ”alibi”. Är det bara kvinnor med är det ”freakshow”, där man ska skratta åt kvinnorna. Eller nått. Könsmaktsordningen och patriarkat är inte falsifierbara begrepp. Allt, t o m diametralt olika utfall, talar för att de finns. Hittills har jag aldrig hört en feminist beskriva hur ett ickepatriarkat skulle se ut eller vilka bevis som skulle krävas för att veta det inte råder en könsmaktsordning. Icke falsifierbara begrepp tillhör religionen.

   F ö blir det kul att se Sebastien Boudét (mitten vänster). En skön kille ganska långt från feministernas halmgubbe om maskuliniteter.

   Svara
  • Fugen

    /  09/23/2013

   Då hade de väl blivit arga för att ordet söt, används

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  09/23/2013

   Det kanske är svårt att hitta nån expert inom ett sånt område i den klick av människor som är deras bekantskapskrets. Bakning handlar om att följa instruktioner för att man ska nå önskat resultat. Jag föredrar en traditionell sockerkaka till kaffet framför en normbrytande sockerkaka som innehåller ångest och små lappar med postmodern poesi.

   Svara
 5. Svara
  • Fugen

    /  09/23/2013

   Vilket skräcksenario, en signerad bok av den trojkan

   Svara
   • Fugen:
    Hehehe, besök och få ditt ex signerat, glöm inte gummihandskar bara så du inte blir smittad av genusvirus

    Svara
  • Pelle2

    /  09/23/2013

   Så Södertörns skräckkabinett öppnar filial i Göteborg ?
   De som är där kan väl köpa några ex och anordna ett bokbål utanför mässan ;-).

   Svara
   • Pelle2:
    Ska du inte dit liksom och få liksom Hatet signerat av Sveland liksom?

    Svara
    • Pelle2

      /  09/24/2013

     jag är lite sugen på att åka så att jag kan få en signerad bok av genusöversteprästen Sveland och hennes lakejer Strömquistoch Chavez Perez ;-).

     Svara
 6. Hehehe, var inte så roligt när folk talar om vad hon egentligen vill 🙂

  Svara
  • AV

    /  09/23/2013

   Kan kvinnor anklagas för mansplaining?

   Så hon tycker vi har ett skitsamhälle och poliser bidrar till det. Nu är jag ju vit medelålders man och så, men jag tycker nog i det stora hela att vi har det hyfsat bra här uppe på toppen av Europa. Hon är ju välkommen att dra till ett bättre ställe, där folk är lyckligare och inte så förtryckta av vita män. Hon ville ju ha ett land bara för kvinnor. Utan poliser då.

   Hasse å Tage om nödiga och onödiga poliser: http://www.youtube.com/watch?v=1Zel22T66wQ

   Svara
   • AV

     /  09/23/2013

    Man ska se hela klippet för poängen. Lätt att klaga på polisen, men när det verkligen gäller då är det dom man ringer. Men Fanny kanske ringer HA istället?

    Svara
   • AV:
    Men hon tyckte nog att det var bra att ha polisen när hon anmälde en som tydligen var lite jobbig mot henne i våras/på försommaren. Då var det bra med polis ändå… 🙂

    Svara
  • Fugen

    /  09/23/2013

   Vill hon inte ha en åsiktspolis? Det trodde jag när hon vill förbjuda allt utom kommunism och feminism.

   Svara
 7. Flera av genusvetarna kommer att arbeta på kvinnojourer. Det står att läsa i Socialstyrelsens rapport Kartläggning av skyddade boenden i Sverigesom jag tar upp i mitt inlägg som du nämnde (tack för det).
  Där riskerar de inte heller att träffa på män. Jämställt ska det vara!

  Svara
  • enstillaundran:
   För att säkerställa att det går åt helvete även i framtiden också antar jag…

   Svara
 8. Om inte annat så har de höga tankar om sig själva i alla fall

  Svara
 9. Svara
  • Pelle2

    /  09/23/2013

   Antar att det i så fall även gäller reklam där David Beckham,Fredrik Ljungberg och andra poserar mer eller mindre nakna..

   Svara
 10. Denna är säkert intressant att plöja igenom ordentligt

  http://www.norden.org/sv/publikationer/publikationer/2013-557

  Svara
  • På sidan 11 skriver de:

   ”Jämställdhetsarbete är i den här texten hur en organisation använder
   de resultat som genusforskning lyfter fram och genom ett utvecklings och/eller förändringsarbete i organisationen försöka förändra bristen på jämställdhet som forskningen lyft fram.” [min fetstil]

   Tillsammans med den kunskap om vilka människor som är i överväldigande majoritet inom genusforskningen som du skriver om i ditt inlägg kan man ju tänka sig vad de tänker är ”bristen på jämställdhet”.

   Se bara vad de kommer fram till i kapitel 8 Avslutning:

   ”Ofta finns det också en tydlig uppdelning i två kön, och inget däremellan. Det biologiska könets tudelning återkommer även i diskussionen och framställningen av det sociala könet på de platser som vi har besökt. En uppdelning i socialt och biologiskt kön är heller inte idealisk, men kan fungera
   som en beskrivning av att se det sätt vi gör kön på. Problemet är att identitetsuttrycket begränsas av att ramas in i två från varandra separerade
   ”boxar”. Det är sällan överensstämmande med verkligheten, att det är så man är som människa. För unga kan detta bli en svår ekvation att få att gå ihop.” [min fetstil]

   Identitetsideologi, som vanligt.

   Svara
   • enstillaundran:
    Jag har bara skummat väldigt snabbt med många avbrott, fanns också lite annat i slutet från en isländska? som infört div grejer.

    Svara
 11. Oh en feministisk socialsekreterare som läser feministisk litteratur, undrar varför det funkar som det gör inom soc…

  ”Socialdemokratisk feminist som bor i Västerås, är socionom och jobbar som socialsekreterare.
  Västerås, sweden · nieden.blogspot.com”

  Svara
 12. Och här är den andra sidans version i de 30-årigas feministkrig

  http://ladydahmer.nu/vad-hande-med-penntricket/

  Svara
 13. Svara
 14. Claes-Peter

   /  09/25/2013

  I FOKUS högskoleranking 2012 kom Södertörns högskola på plats nr 26 av 26 rankade lärosäten… [Ann Werner (Södertörns högskola)] Tanken svindlar inför hugskottet att skolan i fråga skulle rankas globalt… Huga!

  Men Moira von Wright – är inte det en häxa i Harry Potter?

  Svara
  • MiT

    /  09/26/2013

   Claes-Peter:
   Ok, så de hamnar på plats 26 minsann. Skulle de själva säga något sådant så skulle de nog inte nämna att det var av 26 st…

   Svara
   • Claes-Peter

     /  10/02/2013

    En gammal anti-sovjetisk vits går ungefär som så: En artikel i Pravda – ”Vid en biltävling i helgen kom bilen från Sovjetunionen på en hedersam andraplats, medan den amerikanska bilen kom näst sist.”

    Det var bara två bilar som tävlade…

    Svara
    • MiT

      /  10/02/2013

     Claes-Peter:
     Aha, ett gammalt bekant skämt som fallit i glömskan! Det passar alldeles ypperligt på Södertörns Lekskola!

     Svara
     • Claes-Peter

       /  10/04/2013

      Min hustru hade lite kontakter, och fick sig till livs ett antal av de ‘öststatsskämt’ som ju försvann med sovjetväldet. Ett gick ut på, att Michail Sergejevitj Gorbatjovs fru Raisa Gorbatjova var mer än lovligt högfärdig, och ska ha frågat Michail: Känner du dig inte hedrad att få gå till sängs med hustrun till Generalsekreteraren i Sovjetunionens kommunistparti?

      Men ännu i 60-talets Sverige titulerades läkares fruar som ‘doktorinnan’, även om de själva helt saknade akademiska meriter. Och majorens fru hette majorskan, och så har vi överstinnan och borgmästarinnan osv.

      Orättvist nog, har jag aldrig hört talas om att lägre rankade män fick ta del av sina fruars titlar. Där missade Patriarkatet och Könsmaktsordningen.

     • MiT

       /  10/05/2013

      Claes-Peter:
      Det fanns ju en massa skämt som cirkulerade om Sovjet. Har glömt de flesta tyvärr… Men en sak vet jag och det är att de flesta av dagens gaphalsfeminister inte ens var födda när Berlinmuren fortfarande fanns och att de maniskt verkar slå ifrån sig all kunskap om hur det var på den andra sidan.

     • Jag vet inte om det här skämtet är specifikt sovjetiskt, men det är väl i alla fall uttalat kommunistiskt. Och mycket träffande, anser jag. (Skall helst berättas med korrekt rysk eller kubansk brytning, men det är ju minst sagt svårt i skrift.)

      Revolutionär (entusiastiskt): När revolutionen komma, alla få äta jordgubbar.
      Åhörare Jamen, jag avskyr jordgubbar.
      Revolutionär (bistert): När revolutionen komma, du gilla jordgubbar!

     • MiT

       /  10/05/2013

      dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
      Hahaha!
      Så träffande! Finns nog en del i Sverige som vill att det ska vara så 😦

 1. Etnisk registrering | Bashflak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: