Oj vad alla är upprörda över polisens registrering

När det kom upp för ca 2,5 månader sedan att Tobias Hübinette fått 300 000 kr för att dra igång ett embryo till ett nytt rasbiologiskt institut var de enda som överhuvudtaget ifrågasatte det vi hemska bloggare. De som nu låtsas vara hemskt upprörda och arga försvarade däremot det med näbbar och klor då.

Vad har blivit så hemskt med det på 2,5 månader? Är det inte bra att det registreras? Det ville ni ju då minsann…

Vi som protesterade då mot ett rasbiologiskt institut och rasregistrering och som är mot t ex feminismen är ju Breivikare/nazister/Avpixlare/dödsnazistrasister/fascister och allt jävligt i världen som man kan tänka sig.

MEN EMOT RASREGISTRERING ÄR DET VI SOM ÄR, INTE NI…

Om vi som INTE vill ha sådan registrering är allt ovan, vad är då inte ni som vill ha det, ni som nu låtsas vara upprörda över att Romer registrerats? För vad ska Hübinettes lilla institut, som ni vill ha, vara till för annars tror ni? Kolla färgskalan på glassar och godis?

Jag frågade Anders Lindberg, Aftonbladet, på twitter varför det blivit så fel på så kort tid eftersom han ville göra en poäng på detta och jag ville gärna veta varför de inte slog på den STORA trumman för ca 2,5 månader sedan, något måste ju ha hänt på den korta tiden.

Tror ni att jag fick något svar?

Bashflak har också tagit upp det

SvD

Expressen

Aftonbladet

DN som avslöjade det hela genom Niklas Orrenius tänker jag inte länka till då de tydligen har hittat ett sätt att stoppa innehållet på websidorna om man har adblock. Men synd bara att DN inte var lika pigga på att ”avslöja” uppbyggnaden av ett rasbiologiskt institut, som dessutom är statsfinansierat genom bidrag, för 2,5 månader sen…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

42 kommentarer

 1. AV

   /  09/23/2013

  Man undrar ju hur de tänkt bedriva vithets och rasstudier utan att registrera folks etniska information. Men när det är för ”den goda sakens skull” är det väl inte samma sak. Kan tänka. Logik och stringens är ju inte twitterpöbelns och apbergets starka sida. Ej heller mediatyckares.

  Svara
  • AV:
   De som gapar mest nu är de som försvarade det då. De borde ju vara helnöjda, det är ju det här de vill ha…

   Svara
 2. Anmäla, anmäla anmäla anm… Kan de något annat?

  Svara
 3. Läs gärna hela twitterdiskussionen… Måste vara ett skämt på något sätt men jag vet inte på vilket sätt bara

  https://twitter.com/talgboll/status/382255025202143232

  Svara
 4. Och jag gissar att 4990 av de gångerna är för att folk häpnar över hur någon ens med enorm fantasi kan se något sådant

  https://twitter.com/talgboll/status/382242851288915969

  Svara
 5. QED

   /  09/23/2013

  Lite perspektiv på varför polisen kan vara intresserade av registrera medlemskap i olika klaner. Jmf ca 28:00 i denna BBC-dokumentär (2009) av en rumänsk filmare.

  Svara
 6. David8

   /  09/24/2013

  Biståndsminister Gunilla Carlsssons lön på 10 miljoner har betalats med biståndspengar och hon kan gå i pension vid 50 år med 40-60.000 kr/mån livet ut.

  Nu blir man ju helt matt, nu vet inte vad man ska tro längre. Det var ju ställt bortom allt rimligt tvivel att något skulle kunna bli fel med en kvinna på posten. Biståndet borde öka exponentiellt och koldioxidhalten i luften sjunka och barnen borde skratta, ingen får hål i tänderna osv. Vad gick fel, är hon egentligen en man eftersom det blev så här? Har hon en ondskefull penis under kjolen?

  Svara
  • Hjalmar

    /  09/24/2013

   100 möjligheter istället för hen!

   Svara
   • Detta måste vara en av de roligaste kommentarerna jag sett på länge. Den ska målas på plakat och visas upp vid alla offentliga demonstrationer.

    Svara
  • David8:
   Ja du, något måste hon ju ha som är ondskefullt så varför inte en penis? Den är ju roten till exakt allt ont som existerar i världen.

   Svara
 7. Det finns många av dem…

  http://blogg.passagen.se/flybaby/

  Svara
 8. Jag vet inte men nog är det väl fler bara manliga överkroppar än kvinnor som visar brösten i filmer generellt? Och när blev ett par kvinnobröst samma sak som kukar? Vad tänker de med?

  http://www.expressen.se/kultur/game-over-for-tuttelevisionen/

  Svara
 9. Detta med genus inom läkemedel igen… Vad har genus med läkemedel att göra?

  http://www.lakemedelsvarlden.se/nyheter/genusknapp-pa-plats-11453

  Svara
  • Pelle2

    /  09/24/2013

   Kön är ju en social konstruktion enligt vissa feminister så då kan ju inte könet ha någon betydelse i medicinska sammanhang heller. Därmed är genusknappen överflödig ;-)-

   Svara
   • Pelle2:
    Det jag absolut inte fattar är vad det har med saken att göra alls? De säger ju att genus är det sociala könet men vad fan har det med medicin att göra? Där är det väl stenhård biologi som gäller?

    Svara
    • Pelle2

      /  09/24/2013

     Nu håller vi på med manliga härskartekniker igen som att efterfråga logik från feministerna ;-)-

     Svara
     • Pelle2:
      Hehe, undrar om det finns medicin mot en konstruerad mangina…

 10. Svara
  • Pelle2

    /  09/24/2013

   Självklart är det den enskildes val hur man beter sig. Jag kommer aldrig skylla mitt beteende på strukturer hur mycket feministerna än tjatar. Dessutom pratar de bara om manliga strukturer vad jag kan se. Om de tror på sitt resonemang så måste ju även kvinnor kvinnor agera utifrån sina strukturer. Vad skall de i så fall göra åt det ?

   Svara
   • Pelle2:
    Vet inte hur det är med han Sandahl men ska vi gissa att han kommer ut ur garderoben som reformerat svin?

    Svara
 11. DN:s ”scoop” är egentligen inget avslöjande – registreringen och kartläggningen har varit en allmänt känd ”hemlighet” i minst tio år.

  F.d. polis Michael Lundh berättar i en artikel på SR:

  ”– Jag blev bestört men för mig var det absolut ingen nyhet.

  Hur menar du då?

  — Jag lämnade polisen 2005, men redan kring år 2000 då jag jobbade hårt tillsammans med den romska gruppen fick jag information från många håll och från många romer att det förekom olika register i södra Sverige bland polisen. Jag ringde ner vid något tillfälle och frågade om det stämde, och ingen svarade på om det stämde, men jag vet att det förekom för det kom från så många källor. Så på ett sätt är det bra att det kommer fram nu.”

  Svara
  • enstillaundran:
   Så Lundh har jobbat på något som kallas den ”romska gruppen” inom polisen. Undrar varför det finns en sådan?

   Svara
   • Enligt honom (nu reformerad piketpolis) beror det fördomar i poliskåren.
    Personligen har jag ingen insyn i deras verksamhet så jag kan inte svara på din fråga, bara spekulera.

    Svara
 12. Magnus Karlsson

   /  09/24/2013

  På tal om adblock så står det så här på DN (av Nils Öhman):
  5 tips som trimmar webbläsaren

  För många är webbläsaren det program de använder mest på datorn. Därför lönar det sig att lägga tid på att välja, ställa in och trimma webbläsaren.

  . Botanisera bland dem och välj det som passar dig. Till exempel finns populära _Adblock_ som tar bort annonser och översättningsverktyget Google Translate. 5 Synkronisera dina bokmärken. Använder du flera webbläsare på din dator eller flera datorer kan du behöva ett tillägg som synkroniserar dina bokmärken så

  Svara
  • Magnus Karlsson:
   Sorry, dina kommentarer hamnade i spam, jag vet inte varför. Det bara blir så ibland… 🙂

   Men kul att just DN anser att de själva är reklam 🙂 🙂

   Svara
  • Det funkar att inaktivera AdBlock på DN om man har NoScript installerat och aktiverat. Då slipper man ändå mycket (all?) reklam men kan ändå komma åt innehållet.

   Svara
 13. Magnus Karlsson

   /  09/24/2013

  Kära Nils!
  Jag har nu ”trimmat” min webläsare med hjälp av dina 5 tips. Som resultat kan jag inte längre läsa DN. Betyder det att DN egentligen är helt onödig reklam som bara slöar ner min webläsare?

  Svara
 14. Magnus Karlsson

   /  09/24/2013

  Vad märkligt det ser ut ovan nu när min förra post försvann…

  Svara
 15. markus

   /  09/24/2013

  Jag tycker det är som mest tråkigt att dn faktiskt slår på stora trumman på detta sätt som de gör för att därigenom försvinner all möjlighet till en diskussion gällande polisens underlag. Med stora trumman menar jag alla rubriker, parareller till förintelsen och hur detta djupt detta kränker dem innan ens polisen har kunnat sagt något om registret… Polisen kan knappt säga något för nyheten om naziliknande uppgifter har redan kablats ut.

  Vidar
  När polisen håller på med analysfiler antar jag att de förutom de brottslingar som redan är kända även lägger till de personer som den misstänkta umgås med. Om jag tillexempel tätt skulle umgås med någon från ett krimminellt mcgäng är det inte så konstigt att jag skulle komma med i en liknande fil då jag har en kontakt med honom även om jag själv inte skulle vara involverad i krimminalitet. Detta kanske skulle hmna i en fil som heter ”mcgäng” för att kunna katogorisera det och för de ofta konkurerar med varandra

  Vad jag förstått så har romer ofta rätt stora familjer där de känner och håller sig till sin egna släkt, (kan även vara fel och bara en fördom) Därför ökar även risken att hamna i en likande analysfil även om man inte själv är krimminell utan för att det finns sådana kopplingar till en.
  Att man därmed kallar filen kringresande torde inte vara alltför konstigt och därmed är det ett register över folk som till stor del är romer men de är inte där för att de är romer utan för de har koppling till vissa personer. Om det var för de var romer skulle det finnas betydligt fler personer i den listan. Möjligheten finns självfallet att de är i listan bara för att de är romer vilket är förkastiligt och avskyvärt men möjligheten att det är så förefaller för mig vara liten.

  Vidare kan man självklart ha en diskussion om nödvändigheten till en sådan lista som denna men det kommer itne riktigt gå nu pga det höga tonläget.

  Svara
  • markus:
   Det saknas rätt mycket i rapporteringen av detta. Och det är klart, umgås man mycket och nära med kända kriminella så finns man nog med i en hel del register… Men småbarn? Men som sagt, det är nog mycket som media valt att INTE redovisa också.

   Men konstigt att Hübinettes lilla rasinstitut är det knäpptyst om, ”journalister” svarar inte ens på ett tweet om det.

   Svara
   • markus

     /  09/24/2013

    Absolut och man kommer förmodligen inte få reda på allting heller då polisen förmodligen inte vill säga allt för mycket om sitt underrättelsearbete.
    Är nog mest rutiner att lägga in det om det rör sig om släktrelaterade förbindelser för att slippa merarbete vilket man dock borde se över. Svårt att säga dock och det enda man kan göra är att anta samt dra slutsatser.

    Nej de borde väll åtminstone ha något att säga om det hela kan man tycka, varför inte bara ge ett litet svar åtminstone?

    Svara
    • markus:
     Cornucopia har skrivit om detta med polisens register också, tror det är bland de vettigaste hittills!

     Svara
  • Lol, i toppen står det 5 kommentarer, men bara 3 syns. Censur AB i Halland som varit där?

   Svara
   • Grodan Boll

     /  09/24/2013

    7 totalt, 5 visas.
    Jupp, verkar som Interaktiv Säkerhet pillat lite.

    Svara
 16. Claes-Peter

   /  09/24/2013

  Hur i all världen ska man kunna studera rasism utan att använda begreppet etnicitet? Och det krävs en drakonisk nyhetscensur om man ska dölja för folk om två släkter på ett socialt evenemang råkar i ett jätteslagsmål. Alla som inte är förståndshandikappade inser ju, att det inte handlar om familjerna Andersson och Svensson. Vad gäller romerna så kom avslöjandet med maximal bad timing – samtidigt med nyheten hur en kvinna hölls fången i 16 dygn varunder hon misshandlades, våldtogs och fick håret avrakat. Hennes exman plus en annan man och två kvinnor är ‘misstänkta’. Naturligtvis har man identiteten inom några timmar på webben. Och ja, det var inte familjen Olsson.

  I Malmö hade vi nyligen två affärer där unga, förståndshandikappade flickor utnyttjades för prostitution. Det var inte Eriksson och Nilsson. En familj köpte en flicka på ca 15 från sitt gamla hemland för att ge som flickvän till sin utvecklingsstörde son. Fast om jag minns rätt, så lyckades domstolen undvika att utdöma ett straff vilket inte familjen Jansson skulle ha sluppit.

  För några år sedan stängde en bror och hans syster in den enes svärmor i hennes lägenhet och våldtog henne båda. Försvarsadvokaten rasade och beskyllde domstolen för rasism. En präst i Haparandaområdet blev ständigt trakasserad av sina grannar, och till slut blev han nära nog ihjälslagen.

  Expressen: ”26 aug 2009 – LANDSKRONA. Efter dopet utbröt vilt slagsmål i kyrkan. Den tjänstgörande prästen tvingades själv ingripa för att skilja de stridslystna åt.”

  ”Samtliga personer som kartlagts är romer och en del av dessa ingår enligt uppgift i två stora romska släkter som bland annat legat i fejd med varandra. Uppgifter från tidigare år har tillkommit och lagts in i polisens register, bland annat från upprepade åldringsrån. Det som gjorde att kartläggningen tog fart ordentligt var enligt Expressens poliskällor en dopfest för en liten pojke i Folkets hus i Staffanstorp i juli 2009. Festen urartade och fick avbrytas efter ett bråk mellan två släkter, efter att oinbjudna dykt upp. Bråket fortsatte senare med skottlossning i ett villaområde.

  Under 2011 ska konflikten mellan de två släkterna ha trappats upp ytterligare.
  – Det handlar om grov misshandel, försök till grov misshandel, vapenbrott och narkotikabrott, säger Thomas Nilsson, chef för polisområde mellersta Skåne.

  En poliskälla uttrycker det så här: – De började beväpna sig.”

  Skulle inte svenska familjer med anor från Gustav Vasas tid också ha hamnat i något register under motsvarande omständigheter?
  —————————————————————————————————————–

  Och: BORÅS 2013-07-30 | En ung man häktades på tisdagen efter förra veckans guldstöld hos en 91-åring kvinna i Borås som fick besök av män som utgav sig för att vara poliser. En av dem hade en äkta polislegitimation som stals i en annan del av Sverige tidigare i år och polisen utreder nu om id-handlingen kan ha utnyttjats vid andra brott mot åldringar.

  En 21-åring häktades av Borås tingsrätt som misstänkt för grov stöld och föregivande av allmän ställning. En annan man i samma ålder släpptes eftersom rätten inte ansåg att det fanns tillräckliga skäl för häktning.

  BT har tidigare berättat om 91-åringen som blev bestulen i sitt hem i fredags, bland annat på guldsmycken.

  Samma dag greps fem personer utanför en guldbutik i centrum där man försökte sälja saker som stulits hos kvinnan. Tre släpptes senare, men två har suttit anhållna och mot dem hölls häktningsförhandlingar i dag. Båda nekar.

  En av dem blev i det närmaste tagen på bar gärning då han skulle sälja stulna smycken.

  – Man har haft en stulen polislegitimation som vi anträffat och tagit i beslag, säger chefsåklagare Urban Svenkvist.

  – Någon har först ringt och sagt att det kommer en civil polis på grund av det skett stölder i området och att man hos kringboende vill dokumentera värdesaker om något skulle hända. Så kommer en kille och visar polislegitimation och under tiden ringer en medgärningsman till kvinnan så att hon inte ser vad han gör.

  Polisen utreder nu om någon av männen kan kopplas till andra liknande stölder, i Västsverige eller andra delar av landet:

  – Det kan ju inte uteslutas och det kommer man att undersöka. Men det är bara brottet i Borås som är aktuellt i dessa häktningsförhandlingar, säger Urban Svenkvist.

  Svara
  • Claes-Peter:
   Vi är ju alla läskunniga och ser på olika ställen olika versioner av saker och ting även om AB och de andra tror att man blir blind om man läser annat än dem själva och vad de tycker ska komma fram. Eller så tror de att de själva har någon sorts magisk skrift som gör att man förlorar läskunnigheten så fort man läser på andra ställen… Och så bildar man sig en egen uppfattning om vad som kan vara troligt om saker och ting. Folk generellt är ju varken dumma eller måste ”skyddas” på något sätt.

   Svara
 17. Kalle

   /  09/25/2013

  Undrar hur polisen gick tillväga när de kartlade Södertäljenätverket?
  Nu spekulerar jag bara men jag antar att majoriteten av dem som ingår i nätverket är Syrianer?

  Vilket skulle innebära att det finns ett liknande register med individer av Syriansk härkomst.
  Samma sak borde väl gälla kriminella organisationer där medlemmarna har rötterna i forna Jugoslavien.
  Eller varför inte Al-Shabaab, som till största del består av Somalier.

  Om nu mina spekulationer skulle stämma, hur kan det komma sig att vi inte hör några protester?

  Svara
  • Kalle:
   Ähh, de är bara låtsasupprörda nu eftersom de förväntas vara upprörda. Samma människor vill så gärna ha rasregistrering att de skulle kissa på sig om det blir ett nytt institut.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: