Förbjud mammor/kvinnor att köpa barnkläder!

Ni vet det där tjafset om kläder som varit den senaste tiden, var visst något om size zero, som visade sig vara en uppmärksamhetskampanj för att uppmärksamma sjuka kroppsideal. Gissar att de siktade in sig på reklambranschen och klädbranschen. För det är ju i klädaffärer som det visas vilka kläder som efterfrågas och säljs och då folk är så dumma att de tror på reklam så… Men detta riktar sig till vuxna och de är ju kapabla att tänka själva.

Det största problemet som jag ser det är kläderna för barn med dåliga passformer och att de inte passar barn alls, barn ska ha oömma och tåliga kläder. Barnkläderna och reklamen för barnkläder riktar sig till vuxna kvinnor och inget annat. Det är vuxna kvinnor som köper kläderna…

Vad är då lösningen på problemet? För det är ett problem, det håller jag med om. Finns säkert flera lösningar men den mest uppenbara är att först undersöka vilka det är som köper kläderna som säljs och vilka som efterfrågar det. Vad blir svaret tror ni? Jag gissar att det är en förkrossande majoritet kvinnor och mammor…

För att lösa problemet med dåliga barnkläder får vi helt enkelt förbjuda kvinnor/mammor att ens vistas i de avdelningarna i affärerna som har med barnkläder att göra, problem solved!

För ni tror väl inte att det är pappor som köper eller ens vill ha de pluttinuttiga och i vissa fall sexualiserade kläderna med dålig passform till barnen (tjejerna)?

Och om vi som en bonus snabbt vill få bort det konstiga beteendet att hamstra kläder, som aldrig används, i garderoberna runt om i landet så kanske det bästa är att kvinnor helt enkelt inte tillåts i klädaffärer alls? Kanske en skylt på dörren där det står ”Men only” på alla klädaffärer? Eller varför inte en ”Klädmotbok” för kvinnor? För ärligt, hur många tror att det är män/pappor som fyller garderob efter garderob med kläder som inte används eller används en eller två gånger i bästa fall?

För extrem överkonsumtion av dåliga kläder är väl ett problem kvinnoproblem? Och problemet löser man ju inte genom att förbjuda produkten utan genom att ändra på beteendet och finns det ett bättre sätt att ändra kvinnors köpbeteende på sikt än ett förbud för dem att handla barnkläder?

1233997_514607395283518_42425842_n

Män eller kvinnor?

För om bara pappor hade tillåtits köpa kläder till sina barn så hade det inte ens existerat mode för barn… Eller modet hade alltid varit praktiska kläder! Hur lång tid skulle det ta innan det såg helt annorlunda ut bland avdelningarna för barnkläder? En månad? Eller två månader?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

51 kommentarer

 1. MiT

   /  09/28/2013

  Har ju faktiskt lite med inlägget att göra

  Svara
  • Jonte

    /  09/28/2013

   Att kvinnokroppar mer än manskroppar kopplats ihop med reproduktivitet kanske kan bero på att det är kvinnor som blir gravida och föder barn?

   Svara
   • Ja, att ingen tänkt på det tidigare?
    Eftersom hon i den övriga texten beskriver kvinnor som offer så måste det vara någon annan, patriarkatet, som är förövaren, förtryckaren, den kommersilella lurendrejaren. Logiken är svårföljd men visar på frejdig och otraditionell bevishärledning! Feminism!

    Svara
   • MiT

     /  09/28/2013

    Jonte:
    Kan ju ha liiiite med det att göra… Men då får man anstränga sig ordentligt för att hitta den väldigt okända och närmast osynliga kopplingen. 😉

    Svara
  • AV

    /  09/28/2013

   ”…mäns kroppar kopplade till själen och tänkandet, vilket gett männen hög status.”

   Jo tjena. Mäns kroppar var och är kopplade till vad de fysiskt kan göra för att försörja familj och bygga samhället. En förbrukningsvara. Ofta mot kroppägarens egen vilja. Möjligen att ett fåtal män på samhällets topp kunde kopplas till själ och tänkande, men för de flesta andra var det hårt slit som gällde. Och gäller för många än idag. Om man nu ska ha ett klassperspektiv också.

   Svara
   • MiT

     /  09/28/2013

    AV:
    Meh, det var ju inte på DET viset makt och klassperspektiv skulle analyseras. Då kan man ju få för sig att alla män inte är överordnade alla kvinnor juh… 😉

    Svara
  • Claes-Peter

    /  10/01/2013

   Om kvinnorna vore så smarta som de påstås vara, så skulle de inte tjata om sina kroppsliga brister ständigt och jämt. En försäljare av begagnade bilar håller inte låda om felen på bilen han försöker sälja. Varför inte låta killarna upptäcka bristerna själva – och hoppas på att han har ‘neglect’, dvs ‘neurologisk blindhet’. Eller att han liksom hundratals miljoner män har gjort sedan urminnes tider – tänder sexuellt på stora kvinnorumpor!

   Svara
   • MiT

     /  10/02/2013

    Claes-Peter:
    Det finns inga som är så bra på att dissa sig själva som kvinnor/tjejer. Det har feminister lärt dem att göra genom att hela tiden poängtera vad som inte ska vara viktigt, det har p g a det blivit viktigt. För dem alltså, de flesta män bryr sig inte så mycket…

    Svara
   • En annan Andreas

     /  08/28/2014

    En bil har ju ingen offerkofta, så vad skulle poängen vara med att framställa det som om det är mest synd om just den bilen?

    Svara
 2. MiT

   /  09/28/2013

  Svara
  • Homonormen skördar nya offer

   Svara
  • Jonte

    /  09/28/2013

   Tolerans ska bara gälla åt ett håll tydligen

   Svara
  • AV

    /  09/28/2013

   Ska vi tolka det som att de kastade ut en kille som stötte på lesbiska kvinnor? Om han stötte på bögar är det lite svårt att veta att han är cis. Undrar hur pipan hade låtit om personalen på ett vanligt ölhak hade kastat ut en trans-man/kvinna som gjort andra fett obekväma med kontaktsök på ”fel” personer. Tror knappast hon tagit krögarens parti.

   Stringens var ordet.

   Svara
   • MiT

     /  09/28/2013

    AV:
    Han kanske inte ens visste vilken sorts ställe han var på?

    Svara
 3. Jan

   /  09/28/2013

  Universitetsfeministernas idéer om att patriarkatet tillsammans med klädkedjorna påtvingar kvinnorna ett olämpligt mode i syfte att få kvinnor att känna sig otillräckliga gränsar till rent vansinne. Det visar också på feminismens renodlade karaktär av svaghetsideologi. Kvinnan är det eviga offret ständigt oförmögen att ta ansvar för sina egna handlingar. Den enda lösningen måste då bli att omyndigförklara Sveriges kvinnor. Är det dithän de kvinnliga genuslektorerna vill?

  Svara
  • MiT

    /  09/28/2013

   Jan:
   För det är nog så att ett förbud för kvinnor att vistas i klädaffärer skulle snabbt döda alla knepiga moden ganska omgående… 😉

   Svara
 4. AV

   /  09/28/2013

  Som vanligt vill man inte koppla ihop makt och ansvar, eller ens ansvar med ansvar. Speciellt inte för kvinnor. Att kvinnan i hushållet står för besluten för ungefär 80% av familjens konsumtion ses från feministiskt håll endast som en börda, ett ansvar hon tar. Konsekvenserna av detta tagna ansvar pratar man desto mindre om. Ansvaret innebär också en konsumtionsmakt och en makt över t ex barnens kläder. Och därmed har man också ansvar för effekterna av dessa val. Eftersom man helst inte vill prata om kvinnors makt och ansvar för sin agens måste man förklara detta med patriarkala strukturer. Annars skulle man ju i konsekvensens namn bedriva kritiska feminitetsstudier, hur kvinnor homosocialt odlar en skönhets och gullighetsnorm som begränsar främst flickor. Men det strider ju mot §1 i genuslagen: Kvinnor är offer, män förövare. Då måste det vara manliga patriarkala strukturer som t o m hjärntvättar kvinnor att köpa rosa tunna klänningar med rosetter på till sina döttrar.

  Svara
  • petter

    /  09/28/2013

   Precis! när kvinnor styr i hemmet så är det synd om kvinnan som då jobbar dubbelt. Gissa om det det hade pratats om ett problem att mannen har makten över familjens utgifter osv om rollerna varit ombyta. Det är en sån jävla offermentalitet med dessa feminister!

   Svara
   • AV

     /  09/28/2013

    Det behöver du inte ens köra ombytta roller på. När män lägger ner mer tid på förvärvsarbete och söker sig till samhällsbyggande branscher pratar de mest om vilken ekonomisk makt män har. Det pratas mycket lite om det ansvar män tar för att försörja familjen och rent fysiskt bygga samhälle och infrastruktur. En debattör som skulle anklaga kvinnor som grupp för att inte ta sitt ansvar för t ex vägbygge och banarbete skulle klassas som misogyn skitstövel som anklagar utsatta kvinnor.

    Svara
  • MiT

    /  09/28/2013

   AV:
   OM kvinnor skulle vara förbjudna att vistas i klädaffärer, hur lång tid tror du det skulle ta innan de kläder som fanns att köpa för både killar och tjejer bestod av praktiska, slitstarka och användbara kläder? Skulle det ta ett par månader för tillverkarna att sadla om?

   Svara
   • AV

     /  09/28/2013

    Svårt att säga men jag skulle nog köpa aktier i Björnkläder och PoP.

    Svara
    • MiT

      /  09/28/2013

     AV:
     Skulle jag också göra. Och i företag som säljer/tillverkar bra kläder helt enkelt.

     Svara
 5. petter

   /  09/28/2013

  Kvinnor köper i min närhet och upplevda subjektiva verklighet mer kläder och absolut merparten av barnens kläder och man har ju fått höra hur det inte gick att inte köpa denna lilla frack eller basketskor till 1 åringen för att det är såååå gulligt. Är detta en patriarkal-struktur-kultur? är inte detta en matriarkal struktur? Varför går inte feministerna på de genuskodade kläderna? Det ligger ju jättemycket statement i kläder, punkare klär sig ju som dom gör för att förmedla något utåt och likaså stekare, hårdrockare, skinnskallar osv. Detta gör ju oxå kanske tydligare än punkare oxå män/kvinnor skillnad på. Kläder r ju grund till jättemycket mobbing och grupptillhörighet som när det är skillnader mellan könen är ett jätteproblem. genusproffessorerna borde ta tag i det här med genuskodade kläder tycker jag! 😉

  Men jag tror inte feministerna går på denna struktur då det inte skulle gå hem hos kvinnorna plus att feminsterna gillar säkert oxå att klä upp sina ungar även radikalsödermalmsvänstern som köper kläder på myrornas köper ändå och bryr sig ändå lika mycket om kläderna upplever jag även fast man inte kan se det :).

  @jan

  Alla borde omyndigförklaras för att vi är ändå redan omyndiga kulturellt. Ingenting vi gör är av fri vilja utan av kulturen så det är bättre för alla om staten skriver ner och lagför vår kultur så att inte kulturen styr oss, öhhh! Om vi gör om kulturen så att den inte uppmuntrar våldtäkt, rån, mord, tortyr, mobbing och alla andra saker som alla kan skriva under på är dåliga så kommer vi få en underbar kultur där vi alla kan vara trygga och slippa all denna skit, fan att ingen tänkt på detta tidigare…

  Svara
  • MiT

    /  09/28/2013

   Petter:
   Jag skulle gissa att din självupplevda högst subjektiva verklighet överensstämmer med med åtminstone 95% av alla andra pappors…

   Svara
 6. Jonte

   /  09/28/2013

  Statsministrar finns inte i kommunismen men ordförande för politbyrån kanske vore nåt?

  Svara
 7. Jonte

   /  09/28/2013

  Jorå, precis så är det…

  Svara
 8. CarlK

   /  09/28/2013

  Judgybitch hade en bra artikel för en v sedan om ämnet: Vad skulle hända om ett lands alla män sket i o gå T jobbet en dag?

  Svara
  • CarlK

    /  09/28/2013

   Hittar tyvärr inte länken.

   Svara
   • MiT

     /  09/28/2013

    CarlK:
    Har för mig att jag såg länk för ett tag sen, kommer inte ihåg om det var i kommentarsfältet eller på twitter

    Svara
 9. Ett annat humoristiskt (!) menat alternativ, som hade fördelen att män inte måste springa runt i klädaffärer: Låt männen ha en uteslutande rätt till majoriteten av familjens pengar, med ett kvinnligt inflytande bara på en strängt budgeterad del. Dels skulle då reklamen löna sig mindre; dels skulle många kvinnor finna mer praktiska lösningar. Min egen mamma, som hade väldigt ont om pengar, sydde till del kläder åt mig och min syster; samtidigt ”ärvde” jag mycket från mina några år äldre kusiner, medan min syster ärvde en del från mig. Att ett hål i ett par jeans lappades var också normalt.

  (Humoristiskt är naturligtvis bara pengadelen. Att föräldrarna syr och ungarna ärver kan vara ett seriöst alternativ i dag också.)

  Svara
  • MiT

    /  09/28/2013

   michaeleriksson:
   Men framför allt skulle nog hamstrandet av kläder som aldrig används försvinna. I o f så skänks ju mycket till välgörande ändamål men ändå… Kan knappt räkna alla kassar och säckar med i princip oanvända kläder som man burit bort. En del hade fortfarande prislappen kvar… 😉

   Svara
  • MiT

    /  09/28/2013

   michaeleriksson:
   Hahaha, så talande! Kvinnor borde endast tillåtas ha ett klädkonto på max 2000 kr per år…

   Svara
 10. MiT

   /  09/28/2013

  Svara
 11. Har LL härjat här idag också? Hon tycks ha besökt typ hela Internet under eftermiddag och kväll.

  Svara
  • MiT

    /  09/28/2013

   bashflak:
   Nä, har klarat mig ett bra tag nu. Btw, du har ett DM på twitter

   Svara
 12. Claes-Peter

   /  10/02/2013

  God idé att låta papporna köpa barnkläderna. Ingen PAPPA skulle komma på idén att klä upp sin lilla dotter till en miniversion av ‘Pretty Woman’ – eller som Jodie Foster i ‘Taxi driver’. Som tyvärr vissa kvinnor gör. Varför? Finns någon beteendevetare här på linan?

  http://en.wikipedia.org/wiki/Child_beauty_pageant
  http://en.wikipedia.org/wiki/Sexualization_in_child_beauty_pageants

  The French Government Bans Child Beauty Pageants and I Hope it Catches On
  http://www.huffingtonpost.com/deborah-cruz/the-french-government-ban_b_3958301.html

  Svara
  • MiT

    /  10/02/2013

   Claes-Peter:
   Det finns inte en pappa som skulle köpa sådana skitkläder om mammorna kommer hem med…

   Svara
  • En annan Andreas

    /  08/28/2014

   Det tycks bl.a. finnas vissa svårigheter för dem att skilja på snyggt och sexualiserat.

   Svara
 1. Ett jävla gnäll! | WTF?
 2. Återigen, förbjud kvinnor att köpa kläder | WTF?
 3. Bikini är dåligt. Dildo är bra | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: