Se det nya programmet Kåta Snickaren!

En ny omgång börjar imorgon och programmet är lite omgjort för den här säsongen, istället för att fixa hus så provnuppar de alla tänkbara ställen, på köksbord, på mattan, på golv utan matta, i bilar först kombi för att sen gå över till sedan, höskullen och inte att förglömma alla möjliga typer av sängar!

Se de actionspäckade nya avsnitten på Kanal 5. De utlovar svettigt kroppsarbete och så länge gummipackningarna är täta så hålls de långvariga kostnaderna nere!

MVH

MiT

Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

44 kommentarer

 1. Med programledaren säd-spridaren Anders Öfvergård:
  ”Vi män är gjorda för att sprida vår säd”.
  Shit, vad spännande! Eller inte……………

  Svara
  • MiT

    /  10/02/2013

   Ulf Andersson:
   Men han sätter fingret på en grej ändå, det där med alla förslag han får… För det där med ovälkomna förslag är det ju baaaaara män som kommer med i tid och otid.

   Svara
  • Claes-Peter

    /  10/04/2013

   Om man tror på Richard Dawkins ‘The Selfish Gene’, så ska vi vara programmerade för att ge vår avkomma = våra gener – de bästa chanserna till överlevnad och fortlevnad. I ett paradis, där maten växer på träden, bara att plocka, så kan man väl tänka sig att mammorna till alla våra många ungar själv skulle kunna lyckas överleva graviditeten, klara ungarna tills de kan skaffa mat själv, och sedan stötta dem till de är gamla nog för att själva fortplanta sig. Men på en kal tundra där den iskalla vinden driver in snö i de enkla hyddorna och tälten, så tror i alla fall jag, att en man har fullt upp med att hjälpa EN kvinna att få hans barn med henne att överleva.

   Homo Sapiens har en ovanligt lång graviditet, och sedan tar det exceptionellt lång tid innan ungarna klarar sig själva. Detta för att vår (onödigt överdimensionerade?) hjärna ska hinna utveckla sig och fyllas med nödvändiga data. Det är ett jättestort handikapp, som ska uppvägas av att föräldrarna är tillräckligt smarta att lösa alla livets problem åt hela familjen.

   Jag vet att detta är tvärt emot feministernas hat mot ”tvåsamheten”, men Naturen alt Darwin alt Evolutionen har gjort sig mycket besvär för att prägla oss på vår partner. Först såg ‘Darwin’ till att vi skulle para oss ansikte mot ansikte – ganska unikt i djurvärlden. Eftersom en kvinnas ansikte är mer unikt till utseendet än hennes rumpa, så är det lättare att fästa sig vid henne ifall man vet hur hon ser ut framifrån. För att locka oss män till att byta sida, så fick kvinnan bröst – unikt bland primaterna, alla andra har spenar men ingen har runda bröst – som ska imitera skinkorna. Kvinnorna fick fylliga, röda läppar, som ska imitera de uppsvullna blygdläpparna hos (de andra) aporna. Vi blev kåta året om, när de flesta djuren har ganska korta parningsperioder. För att få mannen att komma hem från sina jaktturer, förhoppningsvis med en halv ren slängd över axlarna, för att dra över sin kvinna. Gång på gång, året runt.

   Min privata gissning är, att svält och undernäring var den allra främsta dödsorsaken under alla miljoner år då vi var jägare-samlare. Och i avsaknad av preventivmedel, så blev kvinnorna gravida igen så snart de slutat amma. Och med ett barn i magen, ett på armen och ett par kring fötterna, så var kvinnan ganska handikappad när det gällde att själv skaffa mat långt från boplatsen.

   Däremot kan man nog tänka sig, att en man lät sin kompis kvinna och barn flytta in till sig, ifall kompisen hade omkommit under jakt, eller under väpnad dispyt med grannstammen, blivit sjuk eller skadat sig dödligt på annat sätt.

   Men hur många kvinnor och barn skulle du eller jag kunna skaffa mat till om vi testade att med spjut och pilbåge jaga renar i norra Sibirien? Antagligen fångades mycket vilt i fällor, som fallgropar. Men viltet kunde ta slut, eller välja andra vandringsvägar vid årstidsmigrationerna. och då var det dags att fatta beslutet att rycka upp bopålarna (uttrycket lever tydligen kvar än i våra dar) och flytta. Lyckligtvis hade man ju inga stora banklån på bostaden på den tiden, i alla fall…

   När jordbruket ‘uppfanns’ (början på miljöförstörelse och överbefolkning) så innebar det egendom som var beständigare än torkat kött och fisk, dvs land, och slavar, vilket gav uppkomst till stormän med politisk makt och möjlighet att skaffa harem av kvinnor. Men det verkar som om de flesta ‘naturfolk’ har ganska strikta sociala regler som ogillar fritt sex. Det skapar lätt split och osämja och splittring i gruppen eller stammen, och det har man inte råd med om man lever på gränsen till överlevnad. Att vi svaga apor, tidigare i rena puttfnaskklassen, kunde klara oss mot rovdjur och andra faror berodde på samarbete och agerande som en enhetlig grupp, samt naturligtvis vår förmåga till problemlösning och alla uppfinningar, såsom lerkrukor och stenverktyg. Men ensam var definitivt inte stark på den tiden. Vi var starkt beroende av varandra.

   Men nu ser vi förstås slutet på denna långa epok – feministerna och genusvetarna vill riva upp ett vinnande lag. Vi ska tydligen bli som de Tasmanska Pungdjävlarna, (Sarcophilus harrisii) där könen fräser och hugger efter varandra varje gång de möts på livets stigar – utom för några minuter varje år, då de fixar parningen så snabbt det går. Min egen ödmjuka åsikt är, att vi då frivilligt har skruvat tillbaka evolutionen många tiotals miljoner år, men något får man ju offra för att avskaffa patriarkatet och könsmaktsordningen.

   P.S: Det har inkommit larmrapporter att de små gulliga djuren är på väg att dö ut. Men då kan ju vi människor träda in och uppfylla den tomma ekologiska nischen.

   Svara
 2. MiT

   /  10/02/2013

  Cynism får ett skäggigt ansikte

  Svara
  • Pelle2

    /  10/02/2013

   Så Tomas Erkänner att män för jämställdhet egentligen är en förening för manliga könsbytare på både det mentala och fyssika planet ?.Det är det jag har misstänkt ganska länge.
   Spännande också att arge snickaren påstår att en man inte kan ha kvinnliga vänner. Jag har ett antal sådana och har i alla fall vad gäller några av dom aldrig varit intresserad av att ha dom som något mera än en vän.

   Svara
   • Björn

     /  10/02/2013

    Är det inte dessutom så att i ett flertal fall så har kvinnor varit inblandade som organisatörer i både trafficking och pedofilbrott? Borde han inte skriva ”vad får människor att växa upp och …”?

    Svara
    • MiT

      /  10/02/2013

     Björn:
     Wetterberg är ju Roks och SKR:s nya våta dröm efter Kapten Klänning… Hela mfj:s arbete går ut på att sänka män och manlighet, precis allt de gör går ut på det. Håll koll på om Machofabriken, som drivs av Roks, mfj och SKR, finns i en skola nära dig… De håller nämligen ”utbildning” för barn!

     Svara
   • MiT

     /  10/02/2013

    Pelle2:
    Hehe ”vad gäller några av dom aldrig varit intresserad av att…” Men de andra då? 😉

    Svara
 3. trollan

   /  10/02/2013

  Läste också artikel och blev rent av förbannad. Varför ska han döma sig efter andra. Och det här med att kvinnor lämnar nycklarna – var det före eller efter han blev TV-kändis? Tror rent krasst inte det handlar alla gånger om att han har ett ”manligt” yrke utan att han är känd. Fick t ex inte en karl från Ullared en massa erbjudande med?

  Svara
  • Jonte

    /  10/02/2013

   Självklart får han många erbjudanden om sex för att han är känd snarare än snickare. Det är väl belagt att kvinnor dras till männen på toppen av samhället och kändisar hör just till den gruppen. Han säger väl inte uttryckligen att det skulle bero på något annat heller?

   Svara
   • trollan

     /  10/02/2013

    ”Varför tror du att du får så många förslag?
    – Det här med att bygga är väldigt manligt för många kvinnor och det är härligt med en man som gör någonting. Det är ingen hemlighet att om en man städar toaletten hemma, då får han ligga på kvällen.”

    Så – jag tolkar det som att han tror att det handlar om hans manlighet faktiskt.

    Svara
    • Jonte

      /  10/02/2013

     Ok, sorry. Läste slarvigt, det beror naturligtvis på att han är känd framförallt.

     Svara
  • MiT

    /  10/02/2013

   trollan:
   Kändisskapet är nog det allra viktigaste. Var kändis och hålla på med något som många uppfattar som manligt yrke är nog bingo, det förstärker nog varandra. Sen vet jag inte om jag är rätt person att bedöma vad kvinnor tycker är ett fördelaktigt utseende men nog ser han väl rätt bra ut också? Jag menar han är ju med i tv och det är man inte om man bara har ett bra radioutseende… Tre saker som förstärker varandra. Men kändisskapet är nog utan tvekan den största!

   Btw, såg att inte du heller har sluppit ifrån den kära hataren med det trevliga språket… Hon har varit här och härjat en del också fast det var ett tag sen nu.

   Svara
 4. Jonte

   /  10/02/2013

  Tack vare vår fina opartiska SVT blir vi än en gång utskrattade internationellt.

  https://twitter.com/UnendImprov/status/385155944822210560

  Svara
 5. MiT

   /  10/02/2013

  På tal om cynismen, kolla länken i hans tweet

  Svara
 6. MiT

   /  10/02/2013

  Skulle tro att följande tweets hänger ihop med
  https://toklandet.wordpress.com/2013/09/22/klaga-pa-hm/#comment-6952

  Och

  https://toklandet.wordpress.com/2013/09/26/experter-pa-man-eller-nat/#comment-7359

  Nog fan verkar Roks ha en enormt radikaliserande effekt på de som dras dit? Fast de drar väl sig dit just för att de är radikala från början kanske…

  Ser att några tweets fattas från en av de länkade kommentarerna, det som en kritiserar handlar om detta

  Svara
  • Pffft

    /  10/02/2013

   Alltså – hör inte Fanny hur helt jävla orimligt det är att 25% av alla gravida kvinnor utsätts för våld? Snacka om att ha en sådan fastslagen världsbild att hon helt har tappat det där om källkritik.

   Svara
   • MiT

     /  10/02/2013

    Pffft:
    Nä, för henne är det helt rimligt för det har Roks sagt… Har Roks sagt det så är det sant för de har ingen anledning att ljuga tycker hon. Det är utbildning det! Gissar att soc, polis, kommuner, fack, och andra som de ”utbildar” får samma material inbankat…

    Svara
    • trollan

      /  10/02/2013

     Det är så intressant det där. Tänker lite när jag jobbade på support. Kändes som ENORMT många samtal handlade om att det var fel på hårddisken (mestadels för att den lät, och då var det inget fel på den så den skickades ut till en annan kund, som ringde in och fick den utbytt….) anyhow utifrån detta har jag då kommit fram till minst 1/4 av alla hårddiskar behöver bytas ut. Och när det gäller alla typer av hårdvara så var det 2/3 av alla datorer.

     Men grejen var att folk som ringde till supporten ringde in för att de hade problem. Vilket gjorde att mina upplevelser av verkligheten blev väldigt skev.

     Och det är det jag tror är problemet för folk på kvinnojourer med. De blir så inne i sin verklighet att de tror att det är så världen är. För dem förstärks också upplevelsen eftersom tidningar mm basunerar ut hur många kvinnor som utsätts för våld. Och när man protesterar mot detta så pratas det om ”mörkertal” eller ”man vet inte vad som sker bakom låsta dörrar”.

     Svara
     • MiT

       /  10/02/2013

      trollan:
      Har för mig att hon sa att det inte gällde de som de stötte på utan att det var siffror som gällde alla. Men jag tror definitivt att det gäller de som sökt sig till dem och inget annat. Och förmodligen inte ens den siffran heller beroende vad som räknas som våld. De är ju inte att förglömma experter på att urvattna begrepp och försöker få in allt som bara går under definitonen ”mäns våld mot kvinnor” och samtidigt experter på kreativ statistik. Det finns ju t ex ”ekonomiskt våld”…

    • Opie

      /  10/02/2013

     Men snälla, skit denne Fanny. Hon är antingen psykiskt sjuk, underbegåvad eller så är hennes mål bara att provocera. Ge henne inte mer uppmärksamhet. Analys och kommentarer är på högstadienivå. Tröttsamt är det.

     Svara
     • MiT

       /  10/02/2013

      Opie:
      Du har helt rätt i att man borde skita i henne, helt klart.

      Problemet är att hon bjuds in till radio och får basunera ut sin skit även där. Även journalister och blivande journalister hänvisar till henne och hyllar, en sån sliskig typ som Wetterberg som också har makt i form av ”sakkunnig” i utredningar hänvisar till henne…

     • Opie

       /  10/02/2013

      MiT: Vilka journalister hänvisar till henne och var? På Twitter? Måste säga att jag aldrig sett hennes namn nämnas i (gammel)media öht? Rimligen borde man som journalist förlora sin trovärdighet totalt om man refererar till en uppenbart störd person som inte kan belägga ett enda fakta och enbart sprider hat.

      Samtidigt som vi fokuserar på Fanny och hennes trams står ”riktiga” feminister som Katarina Wennstam och Manne Forssberg och sprider sitt hat på bästa sändningstid i Aktuellt. Var det någon som såg eländet i går med anledning av Tenstadomen?! Det handlar i vanlig ordning om ”Männen” och deras attityd. Det faktum att 99% av alla män aldrig våldtar och reagerar starkt mot detta nämns givetvis inte. Utan ALLA mäns attityd anses vara orsaken. Inte en ENDA kristisk och ifrågasättande fråga från reportern. Jag spyr snart.

     • MiT

       /  10/02/2013

      Opie:
      Jag har sett det på twitter ja, kommer inte ihåg namn på vilka nu men har sett det. Att du inte sett namnet nämnas betyder inte att de inte gillar henne. Och jag gissar att du vet hur media funkar i Sverige? Rimligtvis borde man förlora trovärdigheten långt innan men Sverige är inte rimligt på den punkten… 😦

      Och varför tror du att de inte får någon fråga från reportern? De är sådana typer som också gillar sådana som Fanny och liknande. De vill inte ställa några frågor för de vill inte ha några svar. De är Fannytyper.

    • trollan

      /  10/02/2013

     Ja hon skriver att det är av alla – självklar – men grejen är att det är information hon har från Tjejjouren. Jag menar jag kan säga att det är 25% av alla diskar som havererar. Du skulle då kanske tänka att jag som är van vid support vet vad jag talar om och komma ihåg den siffran. Sen blir denna siffra en sanning. Trots att det handlar om en subjektiv uppskattning. Det är väl därför det är så vanligt med massa random statistik som folk häver sig med.

     Svara
     • Jonte

       /  10/02/2013

      Tror du har helt rätt där, säkert är det 25% av alla kvinnor som ringer till kvinnojourerna som blivit misshandlade under graviditeten. problemet är att det knappast är en representativ grupp för samhället i stort. Sen har det i deras huvuden fövandlats till att gälla kvinnor överlag, om det är en medveten lögn eller om dom verkligen lyckats inbilla sig själva att det stämmer är inte säkert.

     • MiT

       /  10/02/2013

      trollan:
      Men siffrorna är från Roks, är väl inte en alltför vågad gissning att tro att de vill blåsa upp siffror så mycket det bara går också. Och hon fick dem vid en utbildning…!

 7. MiT

   /  10/02/2013

  Ja hur ska hon göra när hon inte längre kan blunda, hålla för öronen och skrika ”LALALALA” för faktumet att pojkar och flickor är olika? Dock så förväntas inte pojkar vara bråkiga, utan de är annorlunda än flickor. Det är de själva som tolkar in och vill se det som att vara ”bråkiga”.

  http://ladydahmer.nu/hur-ar-det-att-vara-pojke-i-en-varld-dar-pojkar-forvantas-vara-brakiga/

  Svara
 8. MiT

   /  10/02/2013

  Och vad gör denna ”hen” när hon dagen efter blir skitförbannad på sin ”hen” av någon anledning, det kanske kommer fram att ”hen” varit otrogen (eller något annat)? och polisanmäler ”hen” för våldtäkt? Då ska ”hen” bevisa att ingen våldtäkt skett alls och att samtycke fanns…

  Svara
 9. MiT

   /  10/02/2013

  Det blir klarare och klarare vad utredningen Män och Jämställdhet ska mynna i. Om någon trott på den alls förstås…

  http://debatt.svt.se/2013/10/02/aven-man-maste-engagera-sig-mot-mans-vald/

  Svara
  • Chade

    /  10/02/2013

   Lär väl bli att skifta fokus från mäns problem i samhället till samhällets problem med män.

   Svara
   • MiT

     /  10/02/2013

    Chade:
    De behöver inte ens skifta för det har antagligen var syftet från början.

    Svara
 10. Jonte

   /  10/02/2013

  Som sagt, vi håller snart på att komma ikapp Nordkorea vad gäller rykte utomlands…

  Svara
 11. Hjalmar

   /  10/02/2013

  @toklandet
  ”bullshit detected” är verkligen bra och passande… +1

  Svara
  • MiT

    /  10/02/2013

   Hjalmar:
   Haha, hittade den bilden på facebook och klippte ner och skrev texten på andra ställen så det skulle passa lite bättre

   Svara
 1. Tweets från 2013 del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: