Gör som Schyman, premiera svinaktigt beteende

Helt plötsligt så blev en 10 år gammal debattartikel på Aftonbladet jättepopulär bland en del feminister, de delades friskt på bl a twitter. Vad var det för artikel då? Jo, det var en gammal fullständigt intelligensbefriad sak från Johan Ehreneberg om att alla män har ansvar för våldtäkter…

Vad det handlar om är helt enkelt att för att bli godkänd av feminismen måste man vara ett svin för att sen ”ångra” sitt tidigare svinaktiga beteende. Då blir man en hjälte! Det spelar heller egentligen ingen roll att man fortfarande är ett svin bara man säger att man håller med feminismen, då är det grönt ljus. Som genusforskaren nedan…

537219_527031877352298_1824611957_n

Tidigare i år så har Martin Aagård kommit ut som en ärkeskit av värsta sorten, givetvis så ”ångrar” han sig och vill inte ta ansvar för sina egna handlingar utan då är det samma hackiga skiva som snurrar. Är det inte märkligt att dessa ”strukturer” och ”normer” bara får ett fåtal att bete sig som svin? Är det verkligen det som det handlar om då eller är det helt enkelt så att just de är personer som gillar att bete sig som idioter?

Artikeln i Aftonbladet var det ju, det var en hel del på twitter som tyckte den var såååååå bra, samtliga är feminister här kommer några av dem som jag sett som har hyllat Eherenberg det senaste.

ehrtweets

Linda Snecker är tydligen ordförande för Vänsterpartiet Östergötland…

ehrtweets1

Sanna Bergenheim beskriver sig så här: ”Vänstervriden jurist med passion för jämställdhet och samhällsfrågor. Kombinerar byrålivet med instruktörsjobb på SATS. Aktiv i styrelsen för UN Women Sverige. Sweden”

ehrtweets2

Jomen, rättviseförmedlingens grundare? gillar folk som skyller svinaktigt beteende på ”strukturer” och ”normer”…

ehrtweets3

Vem är Veronica Svärd? Jo hon beskriver sig så här ”Har hjärtat i Feministiskt initiativ där jag var press- och sociala medieansvarig några år. Försöker leva det ljuva livet som doktorand i socialt arbete. Sweden · veronicasvard.wordpress.com ”

ehrtweets4

Jodå, vi har förstått att för att en man ska kunna gå hem bland feminister så är minimikravet att han beter sig svinaktigt och sen ”ångrar” sig. Lätt som en plätt att förstå! Så de andra i sällskapet ovan är i ”gott” sällskap med hyckardrottningen själv!

Det är märkligt få som verkar reagera över feministernas val av ”bra” folk som är värda att lyftas, de väljer ständigt de som utmärkt sig som just skitstövlar…

Nu väntar vi bara på att Kapten Klänning gör avbön i en debattartikel, skyller på ”strukturer” och ”manliga normer” som orsaken till sitt beteende för att sen omedelbart bli hedersmedlem i Fi, hederdoktor på Nationella sekretariatet för parapsykologi genusforskning (äh va fan, han kan få bli genusprofessor direkt, han har säkert räknat tillräckligt med penisar under den tiden han var feministers mycket våta dröm, för att ha kvalificerat sig för en professorstitel), hederskvinna hos Kvinnolobbyn, hedersmedlem i MP och V samt alla partiers kvinnoförbund. För att inte glömma att Roks och SKR kommer att bli sådär härligt pirriga i kroppen när deras forne? våta dröm återkommer att de omedelbart gör honom till hedersmedlem i sina organisationer.

Han är ju precis rätt för alla som jag räknat upp ovan, Fi saknar en ”ångrare”, Nationella sekretariatet för parapsykologi genusforskning vet ju precis som Klänning att utnyttja sin makt för dölja icke önskvärda saker. Kvinnolobbyn kan utrusta honom med en vass sax så han kan hjälpa dem med att klippa kuken. Både MP och V samt alla andra partiers kvinnoförbund är ju som klippta och skurna (usch vilket uttryck efter förra länken…) för honom och Roks och SKR får åter känna pirret i [insert valfri kroppsdel här] när de får stå bredvid en äkta feminist igen. Win Win för alla!

Apropå Sekretariatet för parapsykologi genusforskning och deras försök att tysta ner oönskade forskningsresultat så står det lite om det på SvD.

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

54 kommentarer

 1. Appropå tystandet av forskningsrapporterna: De är livrädda att det ska komma fram att en icke försumbar andel av relationsvåldet utlöses av PMS. Då kan de ju inte längre ha hundratals personer som åker runt och försörjer sig på saker som att ”dekonstruera maskuliniteten”‘

  Svara
 2. Dags att istället börja dela denna dagsfärska artikel, där krönikören inte fattar varför hon skall utgå från att hennes tonårsson är en våldtäktsman:
  http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/skuld-ska-aldrig-flyttas-kollektivt/

  Svara
  • MiT

    /  10/29/2013

   Hans Odeberg:
   Det var ofeministiskt sagt av henne att inte vilja ha kollektiv skuld… Blir hon behandlad som spetälsk nu kanske?

   Svara
 3. Pelle2

   /  10/28/2013

  Om man läser Ehrenbergs artikel så handlade den väl mest om ett kollektivt skuldbeläggande av männen och ett krav på ett kollektivt ansvar för våldtäkter och annat förtryck av kvinnor.Såg inte att han personligen sa sig vara ett reformerat svin. Fast om han skall vara konsekvent så måste han ju i egenskap av att vara en man även vara en del av våldtäktskulturen. Annars håller ju inte hans resonemang på någon punkt.

  Sedan är det ju en annan sak att hans resonemang är helt sjukt. Han menar ju t.ex att HM,s reklamskyltar och att man skämtar om kvinnor leder till våldtäkt. Vilka bevis har han för det ?

  Jag undrar också återigen om kvinnorna då inte är kollektivt ansvariga för brott begångna av kvinnor? Har aldrig hört någon feminist påstå det.

  Svara
 4. Ehrenberg och andra manliga feminister vill gärna ta på sig kollektiv skuld för våldtäkter. Det går utmärkt för min del, bara de inte blandar in mig och andra oskyldiga män i den skuldbeläggningen.

  För antingen är det ok med kollektiv skuldbeläggning av alla befolkningsgrupper, inklusive judar, kvinnor, bögar, afrikaner och romer, eller så är det inte ok.

  Svara
  • MiT

    /  10/29/2013

   Ekvalist:
   Men han verkar inte vilja ta på sig skuld så mycket att han hoppar i fängelse för det i alla fall…

   Svara
 5. Jan

   /  10/28/2013

  Okej, då är det väl bara att fortsätta att generalisera: alla invandrare är skyldiga till alla brott, alla romer är kriminella, alla kvinnliga fotbollsspelare är flator, alla kommmunalarbetare maskar, alla arbetslösa är lata, alla kvinnor över 50 fejkar till sig sjukskrivningar o s v i all oändlighet….

  Svara
  • MiT

    /  10/29/2013

   Jan:
   Den kollektiva skulden är fin, eller hur? Användes gärna tillsammans med arvssynd/arvsskuld också för att bli perfekt.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  10/28/2013

   Tillåt mig kontra med:
   Island har den mest jämställda föräldraförsäkringen och det spelar naturligtvis stor roll

   Artikelförfattarna borde prata sig samstämmiga innan de publicerat.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  10/28/2013

   Ingen projicering där heller, vi vet ju alla hur stark den manliga homosociala sfären är.

   Men enligt Christina Bergqvist är det fortfarande en bra bit kvar tills vi i Sverige nått total jämställdhet inom detta område.

   – Det finns fortfarande en kultur inom organisationer och företag där män på höga positioner väljer att anställa andra män av den enkla anledningen att vi som människor gärna väljer en person som är så lik oss själv som möjligt, säger hon.

   Svara
   • MiT

     /  10/29/2013

    Grodan Boll:
    Du menar att du inte är så förvånad över att Bergkvist, som är professorskompetent inom genusvetenskap, slänger in lite sånt slentrianmässigt?

    ”Christina Bergqvist (Professor, univ. lektor)

    Filosofie doktorsexamen (statskunskap) 1995

    Docent i statskunskap 2001

    Bedömd som professorskompetent inom ämnet genusvetenskap 2008

    Professor i statskunskap 2011

    Innehavare av Vetenskapsrådets tjänst som forskare i Statsvetenskap med inriktning på jämställdhet och politik. Statsvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet. F.o.m. 2002-09-01 – 2010-02-28”

    http://www.statsvet.uu.se/personalinfo.aspx?UserId=151

    Svara
 6. Hjalmar

   /  10/28/2013

  Nu tar även SVD upp NSG-affären i en vass ledare:
  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ovalkomna-resultat-tystas_8661668.svd

  ”Men nu försöker NSG kväva debatten. I ett brev till SVT Debatt skriver NSG ”för att inte göra skadan större […] så har vi dragit in all information och ger inga fler intervjuer””

  Vilket självmål. Game over…?

  Svara
 7. MiT

   /  10/28/2013

  Lite blandat från Wetterberg, de som inte är han har han retweetat

  Svara
 8. MiT

   /  10/28/2013

  Kära nån, jag antar att hon dör lite av sina egna kommentarer och inget annat…

  Svara
 9. MiT

   /  10/28/2013

  Svara
  • Pelle2

    /  10/28/2013

   Ja, självklart är det osmakligt att göra någonting som gynnar män. Det har feministisk forskning visat ;-).

   Svara
  • Blåval Rödval

    /  10/28/2013

   Det var ju nästan 100 procent jämställt med undantag för några namn på listan över de som skrivit under protesten.

   Svara
   • MiT

     /  10/29/2013

    Blåval Rödval:
    Ja de har lite att jobba på inom jämställdhetsområdet, det duger ju inte att det är så många män med, det förstår ju alla! Jag kollade de första namnen under artikeln för att se lite vad de är för några

    Den översta namnet bland dem som skrivit under, Julia Bahner, är styrelseledamot i Fi och talesperson för Fi Göteborg…

    Anna Ryan Bengtsson: https://gupea.ub.gu.se/bitstream/2077/30352/1/gupea_2077_30352_1.pdf

    Veronica Svärd är ju nämnd redan i inlägget

    Ylva Wallinder tyckte åtminstone att detta med feministisk afterwork var något som passade henne för ett år sedan och anmälde sig. Säger inte så mycket men lite ändå…
    ”Beskrivning:
    Feministisk After Work – vad är nu detta?
    Jo, blev du hjärtans glad när du såg själva rubriken anar du förmodligen redan nu att du kommer få din fetaste After Work sedan du insåg potentialen i ordet feminism. I annat fall föreslår vi att du funderar på följande frågor:

    Känner du dig helt enkelt för feministisk för din omgivning?
    Håller du ibland inne på saker på fikarasten på jobbet, av rädsla för att vara en jobbig feminist?
    Har du någon gång varit nära att säga ”patriarkat”, men liksom inte gjort det?
    Längtar du ibland efter att prata med folk om Judith Butler, Simone de Beauvoir eller p-piller för män, istället för om hur himla jämställt det blivit nu när även män rakar bort kroppshår?

    Well, om du svarar ja på någon av dem tycker vi att du ska komma. Göteborg behöver en schysst mötesplats för sånna som oss. De bokade borden på Hotel Riverton är dessutom som gjorda för alla typer av feministiska utvecklingssamtal.

    Så ta med dig dina gelikar, och kom!!!!!!

    Hälsningar
    /Den världsomfattande feministiska konspirationen,
    genom en av dess hemliga ledare

    ps. För dig som behöver inspiration, kolla in http://www.feministisktperspektiv.se. En nyhetstidning på nätet, med nyheter ur ett ohämmat feministiskt perspektiv. Omistlig när man väl har börjat!”

    Majsa Allelin är tydligen med i pantrarna… http://kulturtidskrifter.se/2013/06/page/2/

    Sen tröttnade jag…

    Svara
    • Blåval Rödval

      /  10/29/2013

     Låter som vilket feministiskt kotteri som helst. 🙂

     Svara
 10. MiT

   /  10/28/2013

  Svara
  • Pelle2

    /  10/28/2013

   Antar att bloggen handlar om att män är överrepresenterade bland uteliggare och i arbetsplatsolyckor då ? De som drabbas av detta har glidit runt på de patriarkala räkmackan hela sitt liv till skillnad mot de stackars kvinnorna som aldrig blir inkvoterade till styrelserna ;-):

   Svara
  • Anders

    /  10/29/2013

   Intressant hur de får ihop att sexualitet är biologiskt, vilket den är, med att de ska hindra sin son att bli ”manlig” genom rosa kläder. Könsidentitet och personlighet har också biologiska faktorer. Nästan så man önskar de får en adhd-pojke som ska prova allt farligt utan konsekvensanalys.
   F ö intressant att de kopplar ihop brås statistik med manlighet eftersom de flesta män inte ingår i den. Samtidigt är jag överygad om att hen skulle protestera mot generaliseringar om invandrares överrepresentation i brottsstatistiken och något ”invandarkultur”. Hon kanske skulle läsa en bok. Om kollektivt skuldbeläggande kanske.

   Svara
 11. MiT

   /  10/28/2013

  Vet dock inte om det är bra eller dåligt verkar det som, bara att det ska ske

  Svara
  • Kalle

    /  10/29/2013

   Ingen information om vilka biverkningarna, ingen information om något namn på preparatet.
   Istället så har vi en massa ideologiskt dravel och tjuvnyp mot ”heteronormen” och ”patriarkatet”.
   En vinnande kombination när det gäller att sälja in p-piller för män……….NOT!
   Ytterligare belägg för min tes att det finns ett samband mellan radikalfeministiska åsikter och låg begåvning/psykisk ohälsa.

   Svara
   • MiT

     /  10/29/2013

    Kalle:
    Det finns inte p-piller för män av den enkla anledningen att kvinnor ALDRIG släpper ifrån sig reproduktionskontrollen/makten. De räknar med att ca 25%-30% av alla barn i t ex USA har en pappa som inte är deras pappa… Det skiljer nog inte jättemycket mellan USA och Sverige tror jag.

    Svara
 12. MiT

   /  10/28/2013

  Svara
  • Hjalmar

    /  10/28/2013

   Heh, Fanny är lite irriterad över Gudmundssons ledare… och slår bara ifrån sig all kritik. För vi vet ju att NSG är ofelbart, eller hur…?
   Påven har lustiga hattar, och NSG har foliehattar – ingen helig (h)en får ifrågasättas 🙂

   Svara
   • MiT

     /  10/29/2013

    Hjalmar:
    Haha, lite irriterad ja… Kanske har lite att göra med att hon är marinerad av Roks också.

    Svara
   • Kalle

     /  10/29/2013

    Vi talar ju trots allt om en person som kallar sig för kommunist, men som sitter och gnäller över hur jobbigt det är att behöva läsa på om en massa ”gubbar” som Marx.
    Inte den vassaste kniven i lådan.

    Svara
 13. MiT

   /  10/28/2013

  Hehehe, de gillar inte att de följer män mer och retweetar män mer för att de kanske har viktiga saker att säga? 😉
  http://unvis.it/ladydahmer.nu/nar-en-man-sager-nat-smart-sa-lovar-jag-att-tusen-kvinnor-har-sagt-det-fore-honom-men-aldrig-fatt-cred-for-det/

  Svara
  • Hjalmar

    /  10/28/2013

   Snart kräver de kvotering av tweets och retweets… Minst 50/50… Feministiskt jämställt är det förstås när enbart kvinnor förekommer. #klippkuken

   Svara
   • MiT

     /  10/29/2013

    Hjalmar:
    Fattar inte, vem fan bryr sig om vilka man retweetar? Det spelar väl ingen roll liksom. Det finns som jag ser det två anledningar att retweeta, att det är något bra/intressant eller något dåligt/intressant som man vill att andra ska få reda på. Ungefär.

    Svara
  • Kalle

    /  10/29/2013

   Ja hon behöver ju knappast oroa sig om ni förstår vad jag menar 🙂

   Svara
 14. soundtrack

   /  10/28/2013

  Första gången jag kommenterar här. Läser dina inlägg varje dag toklandet. Min fråga är, hur tycker du man ska göra om man ska ta en diskussion med en feminist Tycker du beskriver feminismen på ett väldigt bra sätt. Min fråga är, diskuterar du feminismen med feminister IRL också? Jag tar gärna den debatten men problemet jag ser är aggresiviteten som finns att prata gennerelt.om feminismen i samhället pga media.

  Svara
  • MiT

    /  10/29/2013

   soundtrack:
   Välkommen du också!

   Det är svårt, jag känner några feminister, dock inga rabiata som det verkar gå 13/dussin av på nätet. De vet om min inställning och att jag är en ifrågasättande person och att jag alltid varit det så då vet de också om att det inte är lönt att komma med dravel. IRL så måste man ju leva och trivas med personerna så jag är i alla fall inte den som går på om grejer först, vill de ta upp något så är det ok men då får de räkna med mothugg… 🙂

   Jag tror att det viktigaste för mig har varit att de vet om från början att det inte är lönt att komma med floskler och om de vet att det inte är lönt så har de inget att komma med…

   Men självklart kan jag inte hålla tyst om det är något som de tar upp även om jag kämpar ibland 🙂

   Sist jag diskuterade något om genus var för ca en månad sedan, det var en (man) som tyckte att det där med jämställdhet och genus var något himla bra på skolor och dagis. Jag bara frågade honom om han visste vad han pratade om och frågade om han blivit kommunist (han är sosse). Han tappade hakan när jag talade om likheterna mellan feminism/genus och kommunism… Han trodde lite på att feminism/genus=jämställdhet!

   Nu är det så att det är ingen mer än jag som vet om att jag har den här bloggen även om jag lätt står för det jag skriver här men jag brukar inte hänvisa någon till min egna blogg (kanske jante finns där och gnager lite) utan brukar hänvisa dem till att söka på google helt enkelt och tänka på att kontrollera vem som skriver vad och inte svälja vad som helst, är det t ex en uttalad feminist eller genusfrälst så är det hårdvinklat. Och det blev ju ännu mer klart efter att det kom fram att Nationella sekretariatet för parapsykologi genusforskning vill censurera forskningsresultat…

   Svara
 15. Det har forskats fram verksamma p-piller för män, i Kina. De har inte varit någon succé, dock, eftersom de som biverkan antingen tar bort mannens sexuella förmåga, eller lusten.

  En liten, liten komplikation i samband med manliga p-piller, är själva antalet könsceller. Ett kvinnligt p-piller ska ju sätta ett enda ägg ur spel, ett ägg som utsöndras en gång per månad. För ett manligt p-piller gäller, att det måste ta kål på mellan 40 och 250 miljoner spermier, som nybildas varje dygn. Fast jag antar att feministerna tycker att det är ett svepskäl.

  Enklaste åtgärden är, att istället undvika att ha sex med feminister. Tokfeministerna är ju bara 1 procent, och vi män får väl broderligt dela på de resterande 99 procenten kvinnor. Med lite god vilja, ska det nog gå att lösa.

  Svara
  • MiT

    /  11/03/2013

   Claes-Peter:
   Det finns inga p-piller för män för då skulle kvinnor förlora reproduktionskontrollen. Då skulle ingen kvinna våga säga att hon är med barn helt plötsligt… Makten borta.

   Svara
 1. Morgonens första skratt | Häxanmexan
 2. Tweets från 2013 del 2 | WTF?
 3. Morgonens första skratt – Hexanmexan "shake my hand?"

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: