Trubbel

Det har IFK-Göteborgs numera förre ordförande Bertil Rignäs, efter resan till Frankrike på skattebetalarnas pengar som vi kunde se på UG förra onsdagen. Han köpte en svart trasa och kallade det lunch. För säkerhets skull så skrev han dit att han gett 5 euro i dricks också. Han har fått sparken från bostadsbolaget men landar mjukt på ca fyra miljoner…

Den andra kommunala direktören Mats Andersson köpte bubbel för skattepengar. Nu kan man ju tro att han satsade på lite finare grejer när andra ändå betalade men så verkade det inte vara utan tydligen hyfsat billig skit…

De som skulle granska kvittona kan inte franska säger de så därför så sket de i att granska, en av dem är visst Anna Johansson som bara kort tid före glatt meddelade att hon siktar på riksdagen. Vad ska hon göra där? Åka på språkresor till Frankrike?

Två direktörer är polisanmälda för bedrägeri. Åtminstone en (förmodligen fler) politiker kanske ska fundera på sin politiska framtid om det är lämpligt att ev sitta i riksdagen om man inte ens klarar av att granska kvitton. Nu är det ju inte bara dessa utan det är många som åkt på mässan för att glassa och leva jetsetliv för andras pengar.

Måste kännas bra att ha miljonlön och bli polisanmäld för att ha köpt billigt skitvin för andras pengar.

För att inte tala om att ha en miljonlön, köpa en svart trasa på en klädbutik för 600-700 kr för andras pengar, kalla det lunch, lägga på 5 euro som ”dricks” på kvittot, och sen bli polisanmäld för det…

Hoppas bara att hans fru? verkligen fått den där svarta klänningen också. Kan bli lite jobbigt på den fronten också annars…

Lite annat:

Om ni är intresserade av Quickfallet så har Oldwolf skrivit mycket om det och han har efter en tids bloggtorka skrivit två nya inlägg. I dem finns även lite länkar till vad han skrivit om fallet tidigare.

Rocki har kommit med uttalsdirektiv!

Juggen är arg

MVH

MiT

Lämna en kommentar

149 kommentarer

 1. Klädesplagg till lunch? Han kanske lovat äta upp sin hatt?

  Svara
  • MiT

    /  11/15/2013

   bashflak:
   Hahaha, han kanske får äta den plus en jävla massa annat om hans fru inte fått någon svart klänning… 😉

   Svara
 2. MiT

   /  11/15/2013

  Gamla statyer visar på att feminismen behövs. Eller nåt.
  http://unvis.it/emanuelblume.blogspot.se/2013/11/nakna-tjejer-och-bistra-man-pa-stan.html

  Hittade den via den här, länken i han tweet går till hans blogg direkt utan unvis

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/15/2013

   Nymferna i fontänen vid Järntorget är av samma skrot och korn som Poseidon, exklusive dasen som är stor som en falukorv, vilket vi vet eftersom den dinglar där i det fria.
   Mytologi=naket.

   Den bittre gubben har jag mindre koll på, men det ser ut som en typisk staty med tillhörande text som säger ”Herr Hvigtigpetter pröjsade för bygget av den K-märkta kåken alldeles bakom den här statyn” och är därför antagligen en sådan. Jag kan ha fel. Får väl kolla nästa gång jag besöker platsen.
   Bister gubbe=pengastinn ~1900-talist.

   Svara
   • MiT

     /  11/15/2013

    Grodan Boll:
    Tyckte bara att det var en lite väl krystad anledning till att prata om feminism, ungefär som om det är det bästa han kunde komma upp med och han var tvungen för husfridens skull eller nåt…

    Svara
 3. MiT

   /  11/15/2013

  Undrar hur många fempoäng han får för sånt här?

  Svara
  • chade

    /  11/15/2013

   Ok. För det första. Om vi går till VM bör Hamrén såklart få sitta kvar, åtminstonde över VM.

   För det andra. Det är helt andra förutsättningar att lyckas med ett herrlag. Dels för att kvinnor som grupp inte är likadana som män som grupp. Det är således troligt att ett herrlag har en helt annan slags dynamik än ett damlag. Den måste inte vara bättre, jag rangordnar inte, bara annorlunda.

   Dessutom, det är lägre kvalité på damfotboll jämfört med motsvarande nivå på herrfotboll. Det kan således krävas helt andra sorters taktik och träningsupplägg med herrfotboll jämfört med damfotboll.

   För det tredje. Med anledning av att jag anser att det är skillnad på herr- respektive damfotboll. Att få leda landslaget bör anses vara ett hedersuppdrag, och ska ges till den bästa tillgängliga tränaren.

   Innan Sundhage har bevisat att hon kan få herrlag på hög nivå att prestera så bör hon inte vara tilltänkt som förbundskapten.

   Ps. med samma argumentation som ovan ska ju påpekas att det inte är alls säkert att hamrén, eller annan valfri herrtränare, skulle lyckas lika bra med damlandslaget som Sundhage har gjort. Det är inte skillnaden mellan män och kvinnor vad gäller tränaregenskaper jag vill peka på, utan skillnaden mellan her- och damlag.

   Men det får man väl inte säga i det här jävla landet!

   Svara
   • Jag håller med, men jag gillar inte uttrycket ”herrfotboll”. Det är ju öppen klass det är fråga om. Om någon som har rätt att vara med i damlag. ungdomslag eller handikapplag är tillräckligt bra för att vara med i öppen klass, så finns det inga formella hinder mot att denne är med.

    Svara
    • chade

      /  11/15/2013

     Med tanke på att det inte finns en damspelare som är i närheten att kunna etablera sig på toppnivå inom herrfotbollen så är det lite av en icke-fråga enligt mig.

     Herrfotbollen består enbart av manliga spelare och kommer att göra så inom en överskådlig framtid. Du får gärna kalla det damfotboll kontra fotboll om du vill, men jag ser ingen direkt poäng med det, trots att jag tror du har rätt i sak (att kvinnor är välkomna att spela med män om de är tillräckligt duktiga).

     Svara
   • MiT

     /  11/15/2013

    chade:
    Det är nog stora skillnader på ett damlag och ett herrlag. Jättestora!

    Svara
  • Jonte

    /  11/15/2013

   Kommer fler feminister titta på herrlandslaget då?

   Svara
   • MiT

     /  11/15/2013

    Jonte:
    ”Dum mansidrott”… Är verkligen alla hästar i det stallet?

    Svara
   • Pelle2

     /  11/16/2013

    Är det patriarkatet som tvingar Jenny att titta på idrott överhuvudtaget ? Annars är det väl bara att låta bli att titta. Vem bryr sig ifall Jenny inte tittar ?

    Svara
    • MiT

      /  11/16/2013

     Pelle2:
     Men hon var tvungen att säga det så folk skulle se det… 😉

     Svara
  • Hjalmar

    /  11/15/2013

   Visst, prova! Vi får se hur länge det håller… 🙂

   Svara
 4. MiT

   /  11/15/2013

  Då kanske det inte är så lämpligt att samtidigt länka till Ehrenbergs artikel…

  Svara
 5. MiT

   /  11/15/2013

  Hepp och pepp!

  Svara
 6. MiT

   /  11/15/2013

  Undrar vad hon menar alltså…?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/15/2013

   Hon blev nog ärrad från sina duster med herrarna i boxningförbundet när det begav sig. Nu har jag aldrig pratat politik med henne, men i övrigt är hon riktigt trevlig.

   Svara
   • MiT

     /  11/15/2013

    Grodan Boll:
    Haha, har du träffat henne?

    Jag tyckte bara det var ett väldigt rörigt tweet, som om man är tvungen att nämna buzzworden med jämna mellanrum oavsett… 🙂

    Svara
    • Grodan Boll

      /  11/19/2013

     Nån gång i månaden eller så.
     Aningen rörig, men som sagt, jag tror hon extrapolerar sina boxningsbyråkratiska bestyr (som hon säkert har fog för, det lilla jag läst om det verkar ha varit nasty business) lite för långt utanför ringen.

     Svara
 7. MiT

   /  11/15/2013

  Läs gärna kommentarerna också, den första är lite talande… 🙂

  Svara
  • Petter

    /  11/15/2013

   Haha, det ser faktiskt väldigt mycket ut som jag i mina nya jeans, uppenbarligen får han inte plats med benen rakt fram. Hade han suttit(eller jag;)) så hade båda knäskålarna riktats mot gången men längst in så går det bara att sitta bredbent med knäskålarna mellan stolarna och en vinkel. Provocerande att folk är så märkta och ser allt ifrån skeva osynliga patriarkala normer och bla, bla!

   Svara
   • MiT

     /  11/15/2013

    Petter:
    Och så har han en stor kasse mellan benen också. Det är bra att ha den där för då välter den inte lika lätt men det fattar de nog inte.

    Svara
    • Petter

      /  11/15/2013

     Ska jag vara kras så kan man ha kassen i knäet. Men jag är 197 cm lång och åker kommunalt i Sthlm och det ser fan ut som mina ben det där:). Det går inte att göra på annat sätt! Bygg om de matriarkala bussarna isf!

     Svara
     • Håller med, det är faktiskt inte möjligt att sitta på annat sätt.

     • MiT

       /  11/16/2013

      Petter:
      Huh, 197 cm… Kommer man ens in i bussar då? 😉 Jag är ca 180 och KAN inte sitta med knäna rakt fram, det går inte. Så jag kan bara tänka mig hur det är för dig!

   • Fugen

     /  11/16/2013

    Du har u självklart upp några flickors mat, så du blivit patriarkatiskt lång och tvingat några kvinnor bli korta, därför kan du sitta patriarkatiskt brett med benen. strukturer hela vägen. Skäms

    Svara
  • Grodan Boll

    /  11/15/2013

   Är det en matkasse han har mellan benen?

   Svara
 8. MiT

   /  11/15/2013

  Svara
  • ”vila på gamla lagrar”, heter det väl? Eller är det någon slags ordlek?

   Svara
   • MiT

     /  11/15/2013

    lavazza1891:
    Gissar att det är en ordlek, om att det behövs nya lagar eller nåt.

    Svara
 9. MiT

   /  11/15/2013

  Sarkastisk eller allvarlig?

  Svara
 10. MiT

   /  11/15/2013

  HUH?

  Svara
  • chade

    /  11/15/2013

   ”Ska”? Inte ”Borde”?

   Är det så att man ska ansöka hos jämställdsmyndigheten om man avser att ”välja en man/kvinna”? Sen får myndigheten utreda om mannen och/eller kvinnan är jämställd nog för att få välja/väljas. Och är man inte det blir det istället 20 timmar sammhällstjänst, i form av jämställdhetsutbildning med Johan Ehrenberg.

   Svara
   • MiT

     /  11/15/2013

    chade:
    Man ska gå till myndigheten för partnertilldelning och få en tilldelad sig. Självklart, ungefär som i hederskulturer där föräldrarna bestämmer… Om det nu var så som menades. 😉

    Svara
  • Luktar rashygien lång väg. Vi kan ju leka med tanken att hon går omkring i en SS-uniform hemma.

   Svara
  • Hjalmar

    /  11/15/2013

   Varit i Nordkorea nyligen…?

   Svara
 11. MiT

   /  11/15/2013

  En del har verkligen för mycket fritid…
  http://www.folkbladet.nu/751065/pissoar-uppror-manga

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/15/2013

   Hahah! De känner sig kränkta… i allmänhet!

   utformade i likhet med gruppens logga – en stor, öppen, rödmålad mun med utsträckt tunga, som ska föreställa frontfiguren Mick Jaggers mun.

   Så en mans mun, med starka kopplingar till barens namn och tema.

   I brevet skrev han att han inte hade lust att pissa i munnen på någon och att det kändes kränkande mot kvinnor och även mot honom som man.

   Så… allmänsexistiskt?

   Mathias Larsson tycker inte att Lindström möter kritiken mot att pissoaren kan uppfattas som en kvinnomun och att det är en sexistisk handling att som man kissa i en kvinnas mun.

   Om man verkligen anstränger sig. Vilket det här stolpskottet onekligen gjort. *suck*

   Svara
   • MiT

     /  11/15/2013

    Grodan Boll:
    För mycket fritid… De som letar efter tillfällen att bli kränkta borde fan skyddas från sig själva!

    Svara
   • Lägg märke till att alla som intervjuas i artikeln har liknande åsikt och ideologiskt språkbruk. Har journalisten intervjuat sina kompisar?

    Svara
 12. MiT

   /  11/15/2013

  Har inte hängt med så mycket över det danska utspelet men har väl svårt att tro att någon skulle sagt att jämställdhet är perverst?

  Svara
  • chade

    /  11/15/2013

   Någon politiker sa att hon såg det som lite perverst med mixade kön i leksaksreklamer.

   Svara
   • MiT

     /  11/15/2013

    chade:
    Det var det jag såg också. Läste inte så noga alls men såg aldrig att jämställdhet nämndes.

    Svara
 13. MiT

   /  11/15/2013

  http://www.mrdagarna.nu/96-femtio-nyanser-av-sexism/

  http://www.mrdagarna.nu/69-det-fattas-200-miljoner-kvinnor-i-varlden/

  Svara
  • Anders

    /  11/15/2013

   Hmm i grabbiga miljöer är det inte helt ovanligt att kvinnor bemöts på lika villkor men då är jargongen för grabbig och man ska anpassa miljön för att passa kvinnors känslor. Dags för att bestämma sig?

   Svara
   • MiT

     /  11/16/2013

    Anders:
    Precis! De vill INTE bemötas på lika villkor utan vill behandlas annorlunda.

    Svara
 14. MiT

   /  11/15/2013

  Och så denna
  http://unvis.it/ninaruthstrom.se/jag-latsas-inte-om-konrollerna/

  Svara
  • Jonte

    /  11/15/2013

   Tack mamma för att du inte var som Nina Ruthström

   Svara
  • Kalle

    /  11/16/2013

   Ja Nina om det vore så att det berodde på strukturer och annat genushittepå, så skulle inte detta samhälle existera. Män skulle ha slagit ihjäl varandra, kvinnor och barn för länge sen.
   Så för att svara på din fråga, när det gäller den absoluta majoriteten av alla män så är det inget som helst fel på dem.
   Svårare än så är det inte.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/16/2013

   Självklart är det patriarkatets fel att män dör också och alla vi män har en kollektiv skuld. Om ni inte förstår det så är ni kvinnohatare och Breivikare 😉

   Svara
 15. MiT

   /  11/15/2013

  Vad sägs om lite sådan där normkritisk nattkräm?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  11/15/2013

   Eller det normkritiska sminket, frisyren och klänningen.

   Svara
   • MiT

     /  11/16/2013

    Grodan Boll:
    Men det är ju Patriarkatet som tvingat henne till det… 🙂

    Svara
    • Grodan Boll

      /  11/19/2013

     Ska man tro Lady Dahmer, så ja, kvinnor kan inte värja sig mot patriarkatet.
     Kul värld de lever i som bara består av sexistiska förtryckare och svagsinta våp. Det är verkligen att tro det bästa om sin nästa =/

     Svara
     • MiT

       /  11/19/2013

      Grodan Boll:
      Och vad jobbigt liv de måste ha, hela tiden leta efter ursäkter till att må dåligt.

 16. Helt OT igen, sorry:
  EFTERLYSNING
  Länk till en sketch med ”Gudrun Rask – genusvetare”

  Tack på förhand!

  Svara
 17. Jonte

   /  11/15/2013

  Vi lyssnar talgboll, men inte för att lära…

  https://twitter.com/talgboll/status/401128402008412160

  Svara
  • MiT

    /  11/15/2013

   Jonte:
   Hehehe, är man verkligen ämnad till att undervisa om man inte kan få folk att lyssna?

   Svara
  • Fugen

    /  11/15/2013

   Avskräckning är också en lärdom och på det är han nästan överkvalificerad

   Svara
  • Kalle

    /  11/16/2013

   De flesta slutar lyssna när någon oavbrutet snackar skit.

   Svara
 18. Jonte

   /  11/15/2013

  Hahahaha, apropå vänstermupparna som ockuperade rektorsexpeditionen på Lunds Universitet

  https://twitter.com/talgboll/status/400956182107799553

  Svara
  • MiT

    /  11/15/2013

   Jonte:
   Det där som inte riktigt blev som de trodde? 😉

   Skulle varit hur kul som helst att se deras slokörade miner när de fattade att de inte läst på innan… 🙂

   Svara
 19. MiT

   /  11/15/2013

  ”Ubåtspenetrationen förstörde den svenska manligheten” Hahaha!
  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2013/11/15/u-batspenetrationen-forstorde-den-svenska-manligheten/

  Svara
  • Jonte

    /  11/15/2013

   Som sagt SvD:s ledarsida är verkligen ett ljust i mörkret. Kan man rösta på ivar Arpi i riksdagsvalet?

   Svara
  • oldaren

    /  11/15/2013

   Lysande av Ivar Arpi! Undra om han kommer att få mycket skit för den ledaren.

   Svara
   • MiT

     /  11/16/2013

    oldaren:
    Haha, vem vet? Swedin är ju lite orolig redan att hans självspäkande i mars ska vara i onödan… 😉

    Svara
  • Hjalmar

    /  11/15/2013

   Suveränt skrivet!
   Arpi kommer få så mycket skit för den artikeln…

   Svara
 20. MiT

   /  11/15/2013

  Svara
 21. MiT

   /  11/15/2013

  Svara
 22. MiT

   /  11/15/2013

  Svara
 23. MiT

   /  11/15/2013

  Svara
 24. MiT

   /  11/15/2013

  Någon som känner till om siffrorna och jämförelserna stämmer? Några låter lite saltade…

  Svara
  • Jonte

    /  11/15/2013

   Så abort är mord helt plötsligt?

   Svara
   • Hjalmar

     /  11/15/2013

    Skilda måttstockar förstår du.
    Att abortera flickfoster = fruktansvärt
    Att abortera pojkfoster = helt OK
    Frågor på det…?
    Frågar du så hatar du kvinnor.

    Svara
   • MiT

     /  11/16/2013

    Jonte:
    Det är det när det passar…

    Svara
  • notsure

    /  11/15/2013

   Att det finns stora problem för kvinnor runt om i 3:e världen är det nog knappast någon som förnekar. Detta seminarium och det det kommer fram till kommer dock vara fullständigt meningslöst för alla dessa kvinnor.

   Svara
   • MiT

     /  11/16/2013

    notsure:
    Det som de håller på med är bara inbördes beundran. Och ju mer de kan salta siffrorna deso mer blir de beundrade. Kolla Larssons och Ulf T:s kommentarer…

    Svara
    • notsure

      /  11/16/2013

     Statistik kan ”manipuleras” från båda håll. Att det finns problem i 3:e världen är ingen nyhet men då dessa kvinnors verklighetsbild som bekant inte är relaterad till verkligheten kommer de heller inte lösa några verkliga problem.

     Svara
  • Jonte

    /  11/15/2013

   Vill fylla i att abort pga kön som ofta sker i tredje världen är moraliskt förkastligt. men det är svårt att komma åt någon lösning när alternativet blir att villkora aborträtten.

   Vidare finns det knappast något land i världen där fler kvinnor än män dör av yttre orsaker såsom mord etc. Detta gäller såväl i tredje världen som här i väst.

   Svara
  • Ja, de siffrorna är tagna ur sitt sammanhang åtminstone.

   200 miljoner kvinnor som saknas?
   30 miljoner flick-aborter i Kina per år?
   500 kvinnor tar sitt liv varje dag i Kina?
   37 miljoner fler män än kvinnor i Kina.

   Till att börja är den första enkel. Vad är det som de jämför med? I länder som Sverige utgör mord på kvinnor ung 30%. I länder med större skillnader mellan män och kvinnor blir den siffra väldigt mycket lägre. Länder i Sydamerika är motsvarande siffra ca 10%. Vi kan nog med visshet påstå att 1 miljard män saknas om 200 miljoner kvinnor saknas.

   Nästa siffra – I Sverige som är en befolkning ca 1/140 görs årligen knappt 40000. Med samma abortandel skulle det i Kina bli 5,6 miljoner aborter. Det skulle betyda att det i Kina är 5 ggr fler flick-aborter/kvinna än det är vanliga aborter/kvinna i Sverige. *

   500 kvinnor/dag i Kina. Lite saltad. Kina har ett av de högsta självmordstalen bland kvinnor https://mind.se/om-sjalvmord/fakta-om-sjalvmord/ Med 13 självmord/år/100000 invånare ger det 440 självmord om dagen. För män i Sverige är samma siffra 18 (enl tabellen). Siffran 13 ska nog ändå tas med en nypa salt. Jämförsvis är den extremt hög – och sajten pratar om vissa provinser.

   Den sista siffran är kanske nära sanningen. det betyder att Kinas befolkning består av 51,4% män och 48,6% kvinnor. http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_China

   *Beräknad på folkmängder:
   Kinas folkmängd = 1 340 000 000
   Sveriges folkmängd = 9 450 000

   Svara
   • Den officiella siffran är 13 miljoner aborter per år i Kina. Enligt denna artikel är ‘underskottet’ på flickor år 2000 i Kina, som en följd av abort och barnamord, ca 9.3 miljoner – en ökning med 5.8 miljoner över en 10-årsperiod. Skillnaden sägs kunna förklaras till stor del av att när ett andra barn föds efter att första barnet var en flicka, var 62% av dessa barn pojkar.

    Nu är det inte bara så att det är flickor som aborteras när föräldrarna gör könsspecifik abort:

    While the Chinese preference for sons is well known, the data also indicate that following sons, parents appear to practice sex selection to ensure the birth of a daughter. In the 2000 census, mothers with two sons who have a third child have a 61 percent chance of having a daughter. Junhong (2001) in field work found that 7 percent of male fetuses at higher birth parities are aborted following ultrasound, and this is consistent with qualitative evidence that Chinese parents prefer a daughter following sons. Greenhalgh (1994) cites one rural village in which villagers refer to a second son as fudan zhong or a “heavy burden,” since a second son requires a new house at the time of his marriage, which may cost up to 10 years of annual income. Some suggest that mothers in China prefer at least one daughter to help the mother with household chores (Junhong 2001). In any event, the 2000 census reveals that among parents with sons, they exhibit a preference for daughters, and the overall female deficit is in fact composed of large deficit following daughters and a surplus following sons.

    2005 var förhållandet av födda pojkar/flickor i Kina 118/100, eller 54.1% pojkar, att jämföra med det förväntade 51.4% överskottet av pojkar. Givet ca 13 miljoner aborter per år, om vi antar att det är orsaken till skillnaden, skulle det betyda ca 6 miljoner aborterade flickfoster, eller ca 350 000 fler aborterade flickor per år än vad som vore förväntat om könspreferenser saknades vid abortbeslutet.

    Kolla gärna om jag räknat fel. 🙂

    Svara
 25. MiT

   /  11/15/2013

  Svara
  • notsure

    /  11/15/2013

   #Foliehatt.

   Svara
   • MiT

     /  11/16/2013

    notsure:
    Ju mer man satsat på lögner och falskhet desto tyngre bli fallet.

    Svara
  • Kalle

    /  11/16/2013

   Jaha så du är antirasist? Lessen bryyyschan men det tåget har gått för länge sen.

   Svara
   • MiT

     /  11/16/2013

    Kalle:
    De som måste säga sånt hela tiden alltså… Jag litar inte på dem, det är som om man skulle köpa bil av Pålitliga Per på hörnet.

    Svara
 26. MiT

   /  11/15/2013

  Svara
 27. Petter

   /  11/15/2013

  ”Löneskillnaden för manliga och kvinnliga arbetare som innehade samma befattning på samma arbetsplats var mindre än 1.5%
  Hur ser det ut för kvällen?”

  Fick detta av en polare precis som sitter på en föreläsning, han pluggar personalvetare. När dom jämför skillnaderna i lön på samma arbeten med samma tjänst så skiljer sig lönerna mindre än 1,5%. Hmmm det är inte den uppfattningen jag fått av media!

  Svara
  • Petter

    /  11/15/2013

   Jag har en bild på overheaded oxå men vet inte hur man bifogar kamerabild. Så ni får bara lita på mig helt enkelt!

   Svara
  • MiT

    /  11/16/2013

   Petter:
   De siffrorna tvivlar jag inte en sekund på!

   Svara
   • Grodan Boll

     /  11/19/2013

    Låter i paritet med miljongranskningens 1.7%.

    Svara
 28. MiT

   /  11/15/2013

  Man kan nog tolka saker väldigt olika verkar det som. Kolla gärna vilka fler som sagt något om detta…

  Kommer visst härifrån

  Svara
 29. MiT

   /  11/15/2013

  När Aftonbladet INTE vill att man ske se ett program så blir man ju onekligen lite nyfiken…
  http://www.aftonbladet.se/kultur/article17845752.ab

  Svara
  • Jonte

    /  11/15/2013

   Det var väl i det programmet som Anne Holt beskrev Sverige som ett feministiskt helvete?

   Då ska man veta att Anne Holt är norsk vänsterpolitiker.

   Svara
 30. MiT

   /  11/15/2013

  Och kolla vilka som svarar på det, samma tröttsamma varje gång…

  Svara
  • Jonte

    /  11/15/2013

   Och kvinnor har aldrig luftat sina åsikter om mansideal…

   Svara
 31. Jonte

   /  11/15/2013

  Haha svensk kulturjournalist bosatt på Södermalm…

  Svara
  • Hjalmar

    /  11/15/2013

   Lille Jens har visst rökt på…

   Svara
  • Obs att han kallar det ”forskning” och ”vetenskap”. Är det också tvärvetenskap om högutbildade personer med olika utbildningsbakgrund får betalt för att på arbetstid fundera högt om eventuella samband mellan klimakteriebesvär och Nuon-affären?

   Svara
  • Kalle

    /  11/16/2013

   Jag vet inte om jag skulle kalla det för tvärvetenskap, snarare skitvetenskap eller pengar rakt ner i sjön.

   Svara
  • Han har missförstått ordet tvärvetenskap. Det betyder inte att sätta sig på tvären mot vetenskapen.

   Svara
 32. Anonymouse

   /  11/15/2013

  Ivar Arpi: Sista dagen på SvD-vikariatet nu. Hejdå igen.

  WHY!? 😦

  Svara
  • Hjalmar

    /  11/15/2013

   Det var synd… Men han visade verkligen flagg!

   Svara
  • Jonte

    /  11/15/2013

   Mejla SvD och be dom att dom förlänger! 😦

   Men SvD fortsätter att ha den bästa ledarsidan även utan Ivar Arpi

   Svara
  • MiT

    /  11/16/2013

   Anonymouse:
   Äh, han är bra så han får säkert något nytt snabbt!

   Svara
  • lavazza1891

    /  11/16/2013

   Nä, det är det inte alls det. Det mest feministiska partiet vänsterpartiet har svart på vitt i offentligt ryck sagt att jämställdhet inte räcker för att uppnå feminismens mål.

   Svara
 33. MiT

   /  11/15/2013

  Svara
  • Hjalmar

    /  11/15/2013

   Det här grymtar nog feministerna över… Patriarkal ondska! 🙂

   Svara
   • MiT

     /  11/16/2013

    Hjalmar:
    Hehehe, Funebo petar i myrstacken med jämna mellanrum!

    Svara
 34. MiT

   /  11/15/2013

  Swedin blev lite orolig över att hans slickande i mars skulle bli poänglöst?

  Svara
 35. MiT

   /  11/16/2013

  Svara
  • ”Det är skamligt att den rika staden Stockholm fortfarande har en könssegregerad arbetsmarknad och att dess ledning är totalt ointresserad av att göra något åt detta”.

   Det finns inget som tvingar någon att utbilda sig till ett låglöneyrke. Kvinnor har i snitt högre betyg och kan i högre grad välja en karriär som ger högre lön. Ändå sker det inte och det är knappast Stockholms stads fel.

   Sen hör jag till dem som vill se minskade klyftor överlag, men det kommer alltid att finnas löneskillnader.

   Svara
   • MiT

     /  11/16/2013

    Ekvalist:
    Plus att de hon räknar upp är betalda av skattepengar och är extremt trygga anställninga i jämförelse.

    Svara
 36. MiT

   /  11/16/2013

  Svara
 37. MiT

   /  11/16/2013

  Svara
  • notsure

    /  11/16/2013

   Lärdom som wictoria en dag kommer att få:
   På valdagen får du reda på vad som händer om du provocerar människor i en demokrati.

   Svara
  • Kalle

    /  11/17/2013

   HEN bör fråga sig varför många blir provocerade av kreationism, samma problem och samma svar.

   Svara
   • MiT

     /  11/17/2013

    Kalle:
    Om många inte tycker om det så kanske hon ska omvärdera sin egen syn på vad det egentligen ÄR istället för att förutsätta att alla andra har fel… 😉

    Svara
 38. MiT

   /  11/16/2013

  Svara
 39. MiT

   /  11/16/2013

  Nä, hon vill vara hemma och tillverka barn för att sen gnälla över att hon inte har tid!

  Svara
 1. Tweets från 2013 del 3 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: