Är en röst på FP en röst på #klippakuken?

Det kan man faktiskt undra på allvar! En som brukar kommentera på min blogg, Pelle2, gjorde så att han mailade vår jämställdhetsminister Maria Arnholm och frågade när Kvinnolobbyn trumpetade ut att det var ”dags för klippa kuken” och frågade om det är något som hon tyckte var lämpligt. Han passade även på att fråga om de 10 miljoner som de fått i bidrag för nf2014 och om det var lämpligt att ge sådana bidrag till organisationer som faktiskt vill könsstympa människor.

Här är Pelle2:s mail

””Hej !

Enligt Roks hemsida, http://www.roks.se/nyheter/2012-11-16/regeringen-bidrar-till-nordiskt-forum-kvinnororelsen, beslutade regeringen genom Nyamko Sabuni att stötta konferensen Nordiskt forum för kvinnorörelsen med skattemedel. Denna konferens anordnas av Sveriges kvinnolobby,vilket du kanske vet.

I helgen twittrade denna organisation ut följande meddelande:

Inbäddad bildlänk

Tycker regeringen att man skall stötta en organisation med sådana åsikter ?

Som man och skattebetalare så hoppas jag att ni drar tillbaka pengarna med omedelbar verkan. Det kan inte vara acceptabelt att ni stöttar en organisation med sådant uppenbart manshat. Jag antar, tror och hoppas att ni inte skulle stötta en manlig organisation som uttalar att de vill stympa kvinnor ? Varför då stötta en organisation som vill stympa män ?

Visserligen var det din företrädare på posten som beslutade om att stötta denna organisation men jag antar att du har mandat att kräva tillbaka pengarna om du verkligen vill.

Om du inte kan det så hoppas jag åtminstone att du offentligt tar avstånd från Sveriges kvinnolobby.

Om du kontaktar dom i detta ärende så kommer de säkert hävda att de drog tillbaka denna bild. Det gjorde dom förvisso också när en bloggare tog kontakt med dom och ifrågasatte deras budskap. Om han inte hade gjort det så hade de knappast tagit bort bilden..

De hävdade också i sin argumentation med bloggaren att de skulle se över sina rutiner. Det krävs ju en del arbete för att skapa bilden och publicera den så jag tror inte på deras prat om bristande rutiner. Det handlar mera om medarbetarnas moral och åsikter.

Vad anser du om Sveriges kvinnolobbys agerande?”

Pelle2 skriver ”Efter ett antal påstötningar fick jag ett svar från en Sigrid Rydell Johnson som säger att hon fick uppdraget att svar på mitt mejl av Maria Arnholm. Svaret ser ut som följer:”

”Utbildningsdepartementet har tidigare mottagit ditt mail angående regeringens beslut att stödja konferensen Nordiskt forum för kvinnorörelsen. Maria Arnholm har bett mig, som medarbetare i den politiska staben, att svar på det. Jag ber om ursäkt för att svaret har dröjt.

 För regeringen är jämställdhet både ett mål i sig och en förutsättning för långsiktig demokratisk utveckling och en rättvis och hållbar global utveckling. Jämställdhet mellan kvinnor och män därför en prioriterad fråga för Sverige i det internationella arbetet. Bakgrunden till regeringens beslut att bevilja Sveriges Kvinnolobbys ansökan om ekonomiskt bidrag var viljan att Sverige och de nordiska grannländerna tillsammans ska vägleda övriga världen i jämställdhetsarbetet. Norden betraktas redan idag på många sätt som föregångare vad gäller jämställdhet och mänskliga rättigheter.

 Organisationen Svensk Kvinnolobby använder bidraget till att genomföra en nordisk kvinnokonferens. Konferensen är ett gemensamt initiativ från den nordiska kvinnorörelsen för att förverkliga det dokument som FN antog år 1995 på World Congress on Women’s Rights i Peking. Konferensen planeras innehålla föreläsningar, seminarier och workshops och riktar sig till en bred målgrupp som till exempel kvinnoorganisationer, politiker, myndigheter, allmänhet och andra berörda organisationer. Syftet med konferensen är bland annat att organisera ett arbete för förverkligandet av Pekingplattformen, främja och utveckla den nordiska debatten om kvinnors rättigheter samt formulera rekommendationer för framtida strategier på FN:s Millenium Development Goals 2015.”

Jaha, är det bara jag och Pelle2 som inte ser något svar på någonting alls? Inget om Kvinnolobbyns fantastiska tweets och bilder om att det var ”dags för att klippa kuken” som frågan faktiskt gällde? Betyder detta att Folkpartiet och Maria Arnholm håller med Kvinnolobbyn i detta? Vet Folkpartiets väljare om att om de röstar på dem så stödjer de en politisk vilja att faktiskt klippa kuken av män och att det ges mångmiljonbidrag för detta kampanjande?

Att jag ärligt undrar om Folkpartiet stödjer detta beror på att det är inte alls svårt att bara säga ”nej, det låter helt förkastligt och är absolut inget vi stödjer eller ställer oss bakom alls”. Så hade det varit klart. Istället så svamlar de något enormt och nuddar inte ens frågan överhuvudtaget!

Pelle2 nöjde sig inte med ickesvaret utan skickade ett nytt mail

”Tack för ditt svar.

Det är möjligt och kanske även troligt att det finns bra sidor med svensk kvinnolobby.
Problemet är att det även finns dåliga sidor med dom som tycker att det är ok att lägga ut en bild med budskapet dags att klippa kuken på sin officiella hemsida. Det får mig att undra vilken typ av jämställdhet dom eftersträvar när de de tycker att det är ok och önskvärt att könsstympa män ?

Skulle regeringen stödja en organisation som uttrycker att dom vill könsstympa kvinnor bara för att dom gör goda saker på andra områden ? Eller tycker ni att det bara skall ses som ett skämt som vi män bara skall rycka på axlarna åt ?”

Och detta fick inget svar alls! Och inte nog med det, han skickade även frågan till Jan Björklund. Han har inte heller svarat…

Oviljan att helt enkelt svara på det mycket berättigade frågan gör ju att man faktiskt kan tro att de tycker att Kvinnolobbyns manshat faktiskt är något bra. Och deras Landsmöte nu visade ju att de vill liera sig med radikalfeminister och Kvinnolobbyn består ju av just radikalfeminister. Så detta verkar vara helt i Folkpartiets smak!

De som har tänkt att rösta på Folkpartiet i nästa val kan ju fundera en extra gång på vad de egentligen röstar på…

Tack Pelle2 för detta som visar på ett anmärkningsvärt sätt vad i alla fall Folkpartiet står för!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

51 kommentarer

 1. Opie

   /  11/17/2013

  Hade vi haft en mediesfär som tog sitt uppdrag på allvar i det här landet hade detta varit löpsedelsmaterial. Det är i själva verket oerhört märkligt att Arnholm/Björklund inte tar starkt avstånd från detta.

  Svara
  • MiT

    /  11/18/2013

   Opie:
   Jag fattar inte varför de inte bara säger att det är oacceptablet? Vem kan vilja bli förknippad med detta?
   Och när det var aktuellt med deras fantastiska tweets så rekommenderade Tomas Mattsson att man skulle läsa om en som pinkade på frukt i en affär… 😉

   Jag var tvungen att säga något men inte en reaktion från honom…

   Svara
 2. Ett svar värdigt en politiker

  Svara
 3. lilycrowart

   /  11/18/2013

  Jag är också intresserad av varför Arnholm anser att Sveriges kvinnolobby sysslar med jämställdhet? En organisation som föreslår regeringen att slopa uttrycket ”våld i nära relationer” och ersätta det med ”mäns våld mot kvinnor” i sina skrivelser anser inte i alla fall jag hålla på med jämställdhet. Fler exempel finns. Kvinnolobbyn är just precis vad det låter som: en lobbyorganisation för kvinnor, inte en organisation som sysslar med jämställdhet. Vilket bullshitsvar förresten. Inte så jättekonstigt att politikerföraktet frodas.

  Svara
  • MiT

    /  11/18/2013

   lilycrowart:
   Man får väl kontakta fler inom Folkpartiet och fråga hur det ligger till? Ett antal borde ju finnas på twitter eller facebook. Detta är ju väldigt viktiga frågor och jag gissar att det finns ett antal som läser våra bloggar som kanske skulle kunna tänka sig Folkpartiet i nästa val.

   Svara
   • lilycrowart

     /  11/19/2013

    Efter förslag om samtyckeslagstiftning, en tredje pappamånad och det här vet jag inte om det finns så mycket att hoppas på. Å andra sidan var man tydligen inte eniga om de förslagen…

    Svara
    • MiT

      /  11/19/2013

     lilycrowart:
     Men nog drar de betänkligt åt det feministpopulistiska hållet?

     Svara
 4. MiT

   /  11/18/2013

  Tänkte att vi kan försöka hålla detta inläggs kommentarsfält någorlunda rent från annat? Tweets och annat kan vi posta under det förra istället. Så vi inte missar nåt kul också… 😉

  Svara
 5. Maria Arnholm stödjer den svenska misandrin eftersom hon inte öppet tar avstånd från den. Hon sitter bara där och ler eftersom hennes politiska karriär pekar just nu.

  Svara
 6. Fugen

   /  11/18/2013

  Jag frågade en bekant politiker i FP här i Byhålan på FB och fick svar både ifrån en som är S och FP-politikern. Killen från S är inte aktiv men tämligen röd. Båda finns i religiösa samanhang. FP-politikern är präst, förövrigt. Deras svar var :
  S: Självklart vill de inte klippa av K-n. Det kallas för ironi.
  FP: Jag håller med föregående (S) självklart inte!
  Min reaktion:
  Tyvärr är det inte särskilt ironiskt. Det visar deras reaktion tydligt. Hade nu exvis LUF skrivit samma text så hade det varit en jäkla liv. Eller en man. Nu bortförklaras det med ”ironi” 10 mille och inte ens ett ” ok,detta var inte bra”
  Nytt svar
  (S) Har det klippts några k-ar menar du?

  Måste jobba lite också, så svar får vänta.

  Svara
  • Pelle2

    /  11/18/2013

   Som sagt var,hade det accepterats om en organisation för män hade skrivit snitta fittan ? skulle inte tro det.Då hade ingen köpt att det handlade om ironi utan det hade kallats kvinnohat och allt stöd från regeringen hade dragits bort.

   Svara
 7. Grodan Boll

   /  11/18/2013

  Allt är ok så länge man ”slår uppåt”.
  Alla är jämlika och vissa är mer jämlika än andra. Relativism i sitt esse, inget nytt under solen.

  Svara
 8. Tack Pelle2 för dina mail till ansvariga politiker! Vi kan nog inte förvänta oss några definitiva eller tydliga (eller ens begripliga) svar inan valet. Det är alldeles för riskfyllt.

  Att något parti skulle gå ut offentligt och säga att någon kvinnoorganisation gjort något olämpligt skulle är riskabelt enligt den politiska strategiska tankemönstret – man kan ju förlora kvinnoröster. De manliga rösterna verkar man ta för givna. De glömmer bort att majoriteten av alla missnöjesröster, oavsett var på färgskalan, tyvärr hamnar hos SD. Och de undrar varför SD går framåt.

  PS
  Fp: riksmöte var en tillställning som en gammal liberal skulle beteckna som vänster: överstatlighet, lagstiftning, tvång och inskränking av friheter. Fp är inte längre ett liberalt parti, men det är väl ingen nyhet.
  Ett exempel är den tredje pappamånaden som Arnholm drev igenom (hon drev igenom den första pappamånaden anno dazumal).

  Svara
  • Pelle2

    /  11/18/2013

   Tack själv en stilla undran för ditt engagemang på din blogg och i kommentarsfälten.
   Jag förväntade mig egentligen inget vettigt svar eftersom politikerna
   måste hålla sig väl med de grupper som de tror att de tjänar mest på
   att hålla sig väl med.De tar som sagt var för givet att vi män skall köpa att
   feministerna/politikerna kastar skit på oss utan att vi reagerar och att vi skall fortsätta rösta på dom av gammal vana.
   Hoppas att de som hade tänkt rösta på FP nu tänker om så att de får ta konsekvensen av att de inte tar avstånd från radikalfeminismen utan tvärt om
   kommer gå till val på den ideologin.

   Svara
  • Sara Skyttedal, KDU, kan kanske. Hon siktar på att komma in i riksdagen nästa höst.

   Svara
 9. När det gäller FP måste vi tänka på att det bakom Jan Björklund finns en hel rad radikalfeminister som bara väntar på sin tur att ta över och få ännu mer inflytande. Förutom Maria Arnholm har vi ju medias gunstling Birgitta Ohlsson, EU-parlamentarikern Cecilia Wikström, förra ledaren för Liberala Kvinnor Bonnie Bernström (hon som tyckte att de nya sedlarna var kvinnodiskriminerande därför att det sammanlagda värdet med kvinnor på var lägre), LUF’s ordförande Linda Nordlund m.fl. m.fl. Dessutom ett stort antal män som vänder kappan efter vinden och kallar sig feminister. För oss som anser att jämställdhet och feminism är två olika saker, finns det alltså starka skäl att kolla varje parti minutiöst och inte bara rösta slentrianmässigt, det är FP’s laguppställning ett bra bevis på.

  Svara
 10. Opie

   /  11/18/2013

  ” För oss som anser att jämställdhet och feminism är två olika saker, finns det alltså starka skäl att kolla varje parti minutiöst och inte bara rösta slentrianmässigt,…” Problemet är att det inte finns något parti förutom ett och nästan inga politiker som idag tar avstånd från marxistisk maktanalys och radikalfeminism. Tom KD går ju åt det socialliberala hållet. Idag är alla etablerade partier i egentlig mening Socialdemokrater med lite olika förskjutning på höger-vänsterskalan. Vill man inte ge sin röst till detta återstår tyvärr bara ett parti – SD. Det bär mig emot som klassiskt liberal men jag lutar mer och mer åt detta. Dels för det ovan nämnda men även som ett slagt protest mot de obehagligt odemokratiska strömmningar som jag tycker blir allt mer vanligt förekommande bland de övriga partierna.

  Svara
 11. lavazza1891

   /  11/18/2013

  Opie: Vad är det som är så hemskt med SD? Det bara utgås från det som en självklarhet eller genom etiketter, men jag har inte sett några invändningar mot deras partiprogram eller hur de röstar och beter sig i riksdagen. Vad gäller partiprogram så har SD, vad jag kan se, det mest jämställda partiprogrammet.

  Svara
  • Opie

    /  11/18/2013

   Som (klassiskt)liberal jag inte på samma våglängd som SD öht i de flesta frågor. Jag uppfattar dom som socialdemokrater med ett starkt inslag av socialkonservatism. Jag har verken etiketterat eller utgått från något utan bygger mina åsikter på det jag läst av/om SD. Vad gäller jämställdhet är jag med dom som jag skrev ovan. Håller även med dem när det kommer till invadringspolitik och migration.

   Svara
   • lavazza1891

     /  11/18/2013

    Ja, de beskriver sig som ett socialkonservativt mittenparti och de är beredda att regera med sossarna, så om man är liberal, så kan det inte vara något favoritparti (i likhet med v, s, mp och delar av fp).

    Svara
    • Opie

      /  11/18/2013

     Nej, det stämmer. Men som liberal i ordets verkliga bemärkelse finns det inget alternativ öht. Ett tag satte jag mitt hopp till Liberaldemokraterna som verkade ha fått upp farten men det visade sig ganska snart att det var det gamla vanliga tjatet om kroppslig autonomi som stod högst på agendan. Förvisso en viktig fråga men oerhört perifer.

     MIsstänker att det slutar med en stödröst åt ngt borgerligt parti som ligger på gränsen om det fortfarande finns en chans till fortsatt alliansstyre. Om inte kan det kvitta och då är frågan om inte SD är det enda rimliga valet.

     Svara
  • SD är omöjligt p.g.a. partiets ursprung i BSS.

   Svara
   • Opie

     /  11/18/2013

    Jo, det är ju en försvårande omständighet. Samtidigt tycker jag man bör vara pragmatisk och realpolitisk och inte stirra sig blind på gamla synder. Ett större problem med SD tycker jag i så fall är att en hel del personer fortfarande verkar ha samma gamla BSS värderingar under ytan. Kanske inte i partiledning, men lokalt verkar det förekomma en hel del stolpskott

    Svara
    • Jonte

      /  11/18/2013

     SD är tyvärr ett parti med ursprung från renodlad rasism för inte alltför länge sen. Det finns bevisligen fortfarande gott om rasistiska muppar i partiet. Jag kan helt enkelt inte rösta på dom. Dessutom stödjer dom en samtyckeslagstiftning.

     För min del lär jag kryssa någon borgerlig politiker som profilerat sig mot genustramset. Finns ett par stycken trots allt.

     Svara
 12. Jan

   /  11/18/2013

  Tips för den som går med tiggarstaven: Nämn jämlikhet, feminism, allas lika värde, demokrati och anti-rasism i din skrivelse så kommer pengarna som ett brev på posten!

  Svara
  • Kalle

    /  11/18/2013

   Extra klirr i kassan om man inte är en sekulär vit heterosexuell man.

   Svara
 13. MiT

   /  11/18/2013

  Har faktiskt med ämnet att göra, en artikel i dagens arena

  http://www.dagensarena.se/opinion/sveriges-kvinnolobby-50-nyanser-av-sexism/

  om kvinnolobbyns kampanj ”reklamera”. Jag postade denna i kommentarsfältet, får se om den får stå kvar…

  ”MiT – mindre än fem sekunder sedan

  Så Kvinnolobbyn klagar på reklam mindre än två månader efter att de drog igång en kampanj om att det var ”dags att klippa kuken” och glatt twittrade ut en bild med tjej som höll upp en skylt med det exakt det budskapet samtidigt som hon gav långfingret… Och Kvinnolobbyn har samtidigt fått 10 milj i bidrag för nf2014. 10 milj och de twittrar ut bilder om att klippa kuken… Och sen vägrar de svara på frågor om det utan blockar omedelbart alla som undrar. Man kanske ska reklamera Kvinnolobbyn istället?”

  Svara
 14. MiT

   /  11/18/2013

  Svara
 15. notsure

   /  11/18/2013

  SD ligger nu på 9,7% i sifos väljarbarometer (oktober):

  Klicka för att komma åt vb_okt_2013_svd.pdf


  Jämfört med 5,7% i valet. Taktiken att kalla svenska folket för rasister och att de inte skall bry sig om sådant de inte begriper (#googlapatrirkatet) fungerar inte. Postmodernism och elitism är den största anledningen till ökningen, tror jag. Den akademiska vänstern är enligt mig den största förövaren här.
  Det vi ser från runt om i världen och Europa är att ett mångkulturellt samhälle inte fungerar, det blir för stora spänningar och klyftor mellan grupper. Det vi med säkerhet vet från historien är att integration fungerar. Så om man (som jag) vill ta emot så mycket flyktingar som möjligt måste man ha en integration som fungerar. Att låta alla leva enligt sin gamla kultur och säga till svenska folket att ”ba sluta va rasister dårå” fungerar inte.
  Det äcklar mig att man behandlar sin befolkning på detta viset. Det äcklar mig mer att vi skulle kunna ta emot flyktingar från bedrövliga förhållanden och integrera dem, men låter bli att göra så.

  Jag hoppas jag slipper rösta på SD men det ser mörkt ut. Gröna partiet kan vara ett alternativ för mig, men de lär inte komma in i riksdagen.

  Svara
 16. Lite public service inför valet 2014

  Svara
 17. Noam Chomsky har sagt att USA i praktiken är en enpartistat med ”två fraktioner” av ”business-partiet”. Med liknande logik är Sverige i praktiken en tvåpartistat med sju fraktioner av feministpartiet och ett parti som talar positivt om samtyckeslagstiftning med omvänd bevisbörda.

  Svara
  • Hjalmar

    /  11/18/2013

   Ja, risken är att vi snart har åtta(!) feministiska partier i Riksdagen…
   Det är fan sanslöst.

   Svara
 18. Detta är inte ”#dagsförklippakuken”,
  men väl värt att ta upp sammanhanget:
  den högsta uppmätta siffran för
  våld i nära relation mot män i Nordirland –
  sedan de började föra statistik, 2004.
  En ökning med 40 procent på 9 år.
  http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/local-national/northern-ireland/domestic-violence-against-men-at-its-highest-level-in-northern-ireland-since-police-began-recording-statistics-29707051.html

  Svara
 19. Jan

   /  11/18/2013

  Med tanke på hur det har gått med andra saker Folkpartiet har tagit sig an så kanske det bara är positivt att de nu profilerar sig med feminism? Efter sju år med Folkpartiet kanske feminismen självdör?

  Svara
 20. J.G

   /  11/19/2013

  Länkade till din blogg på en väns fb sida. Han jobbar på fps brysselkontor. Detta fick jag till svar…

  ”tog bort ditt inälgg från min vägg, återkom gärna om du har någon seriös fråga istället för rena dumheter.”

  Svara
  • MiT

    /  11/19/2013

   J.G:
   Där ser man… Så han tycker att det är ett skämt att en apmäktig organisation som ENBART är en lobbyorganisation för kvinnor får 10 miljoner i bidrag och sen glatt twittrar ut bilder med budskapet ”dags att klippa kuken”? Märkligt, Kvinnolobbyn är ju även remissinstans… Obehagligt att han tar så lätt på det! Vill du säga vad han heter?

   Svara
 21. Adam Bek

   /  11/19/2013

  Folkpartiet?
  Åker inte de ut ur riksdagen nästa höst?

  Svara
 1. Lite tweets | WTF?
 2. Arroganta Folkpartiet! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: