Försvara genusflum är inte lätt

En Lukas Romson (vet ej vem det är) ger sig på att försöka försvara det groteska fördummande genusflum som sprider sig som ett luftburet virus i Sverige. Romsons text är ett svar på Olof G. Hedengrens krönika ”När genusideologi går före vetenskap”. Det går sådär, han försöker till och med prata bort ”Hjernevask” med att Harald Eia är komiker, som om flummet blir mindre flum bara därför. Det blir det inte…

Det Eia visade är hur extremt pinsamma genusfolket är i sin enfald när sådant som inte passar in i ideologin nonchalant förkastas som ”dålig forskning”.

Desto bättre är Olof G. Hedengrens svar som står direkt under Romsons taffliga försvar för genus”vetenskapen”. Glöm inte att läsa det också!

Sen finns det de som tycker att Romson var spot on

irving

”Som hämtad från en rasistblogg”… Jodå, det är samma person som tillhör gruppen som hatar Marcus Birro som säger detta, dvs gruppen som kallar sig feminister och i den hatiska gruppen så ingår genusfolk. Det är feminister och genusfolk som tycker att ett nytt rasbiologiskt institut är något bra, inga andra. Så är det bara. Irving har för övrigt både tagit bort rubriken i den första krönikan och skrivit en ny som fortsätter det osmakliga temat. För det som Irving menar är hat som drabbar kvinnor har ju instagramkontot Kvinnohat definierat som att ha en annan åsikt och våga yttra den…

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

95 kommentarer

 1. Larsson

   /  12/02/2013

  Lukas Romson är socialdemokratisk talesperson i HBTQ-frågor, främst vad gäller T-frågorna (tror han satt med i studion under trans-programmet i SVT debatt i mars-april någon gång). Hade en längre diskussion med honom för ett halvår sedan ungefär. Han ansåg att alla HBT-personer måste vara vänster. Ledde ingenstans, annat än att han skrev ett blogginlägg om socialdemokratiska reformer inom HBTQ-området. Den viktigaste, den om att avskaffa sjukdomsstämpel för HB, genomförde borgarna -79 (dock är T fortfarande sjukdomsklassat).

  Irving är som vanligt en av de mest osympatiska som finns. Jösses vilken pajas. Mustaschen som saknas.

  Svara
  • MiT

    /  12/03/2013

   Larsson:
   Haha, vilka hårda ord från dig. Det är man inte van vid 😉

   Svara
   • Larsson

     /  12/03/2013

    Jag som tyckte jag uttryckte mig rättvist emot Romson.

    Svara
 2. Kan denne Romson möjligtvis
  vara släkt med Åsa Romson (MP)?

  ”Hon har en transsexuell syrra som nu är brorsa.”
  https://www.flashback.org/sp30764111

  Frågan är ju om man ska ta Flashback på alltför stort allvar,
  men en och annan sanning kanske finns där.

  Svara
  • Hjalmar

    /  12/02/2013

   Söker man på ”Romson” på Ratsit så får man upp 27 st träffar, de flesta i stockholmstrakten. Gissningsvis så är alla ”Romson” släkt med varandra, oklart hur.

   Svara
  • Fugen

    /  12/02/2013

   Lukas är transexuell, mon om han är släkt med Åsa och i såfall hur har jag ingen aning om. Har varit en del på tv om honom

   Svara
 3. Romsons replik tar fasta på de retoriska greppen, men missar en viktig detalj. Hedengrens krönika är ett åsiktsinlägg i en tidning, inte en vetenskaplig forskningsartikel. Alla de grepp Hedengren använder är således tillåtna.

  Svara
  • MiT

    /  12/02/2013

   bashflak:
   Och den krönikan träffade uppenbarligen en väldigt öm punkt hos dem.

   Svara
  • Larsson

    /  12/03/2013

   Sant så. Jag ska ändå ge Romson rätt på en punkt. Genusforskningen har växt till ett gigantiskt fält, och att på det sätt som Hedengren gör såga hela forskningsfältet är tyvärr ganska kontraproduktivt, och Romson hugger ”snyggt” in på hans svagaste länk.

   Det finns många sätt att visa att resultaten genusforskning till stora delar däremot är totalt nonsens. Vägen dit har ofta spår av vetenskaplighet – slutsatserna är som en 5:e-klassares. Det kanske viktigaste sättet är att be dem förklara vad de menar, på ett språk som visar att de själva förstått. Konsekvent konkretisera dina argument, lika konsekvent: be dem konkretisera sina. När de slänger siffrorna efter dig, ta upp dem, och be dem motivera vad de menar, hur logiska tanke-kedjan ser ut, där de motiverar sina påståenden.

   Svara
 4. Dreadlock

   /  12/02/2013

  Aha, Olof G. Hedengrens har läst Södertörns deklaration för kritiken av en materialistisk vetenskap. Den författades av Moira Von Wrihght och hennes sektmedlemmar. Deklarationen är inte bara häpnadsväckande arrogant utan även totalt snömos från början till slut.

  En klassiker.

  En sammanfattning : http://fof.se/tidning/2010/4/vetenskapskritisk-rektor

  Svara
 5. MiT

   /  12/02/2013

  Svara
  • Ligneto

    /  12/03/2013

   Varför behöver man mer av en förvirrad människa som leker ”skissa och gissa”? :p

   Svara
   • Ellen

     /  04/23/2014

    Skissa och gissa, på biografen pissa. Kunde inte låta bli …

    Svara
 6. Jan

   /  12/02/2013

  Det tragiska i det här är inte knasvänstern (Romson, Irving m fl) utan snarare hur den lyckats infiltrera den hederliga arbetarrörelsen. LO och SAP borde hålla tokvänstern på armlängds avstånd. Identitetspolitikens tillväxt torde vara boven i dramat. Arbetarrörelsens brist på visioner för tjugohundratalet och allt svagare ledarskap är en annan förklaring till att dessa narcissister släpps in i maktens salonger. Förödande är det hursomhelst.

  Svara
 7. MiT

   /  12/02/2013

  Jodå, det krävs ju jättemycket för att klassas som hat när det går mot dem själva. Herregud de tåliga feministerna börjar ju inte ens grina förrän någon faktiskt tycker annorlunda än dem själva och säger det…
  https://toklandet.wordpress.com/2013/11/16/kvinnohat-och-plutmunsfeminister/

  Svara
  • Pelle2

    /  12/03/2013

   Helt plötsligt skall en man acceptera hatiska angrepp från feministerna för att han har skrivit något som feministerna upplever som hatiskt eller dåligt.Men om en feministisk debattör vid ett flertal tillfällen gör detsamma mot män så skall de inte acceptera att de får hårda ord tillbaka. Nej, då skall det gråtas ut i tv mm om hur synd det är om feministerna.

   Svara
   • MiT

     /  12/03/2013

    Pelle2:
    Och det räcker som sagt med att inte hålla med dem för att det ska vara hat…

    Svara
 8. MiT

   /  12/02/2013

  Jag gissar att textförfattaren är en insnöad feminist…
  http://www.expressen.se/kultur/bocker/mansmytologi/

  Svara
  • Pelle2

    /  12/03/2013

   Ja,nog måste hon vara en feminist. Hon klagar istort sett oavbrutet på att Di Leva och Björn Afzelius inte har några kvinnliga förebilder inom musiken.Skulle väl säga att det inte är så konstigt eftersom pop och rockscenen,som har inspirerat dom, är och var mansdominerat.Skall dom då hitta på att dom är inspirerade av en kvinnlig musiker när de inte är det och gör det dessa personer till sämre musiker och gör det deras biografier sämre ?

   Sedan var det tydligen heller rätt att beskriva deras relationer till kvinnor på det sätt de gjorde.Kvinnor var tydligen reducerade till subjekt.Förmodligen beror det på att de beskriver deras känslomässiga relationer till kvinnor och inte de yrkesmässiga.Är ganska säker på att kvinnor beskriver sina kärleksrelationer till män på ungefär samma sätt men då är det säkert finy och rätt enligt feministerna..

   Svara
 9. MiT

   /  12/03/2013

  Svara
  • Anders/AV

    /  12/03/2013

   Då kan vi ju ha en manspanel som diskuterar kvinnors problem. Nej visst ja, män ska sitta på läktaren och hålla käften var det ja.

   Svara
   • MiT

     /  12/03/2013

    Anders/AV:
    Vem vet? Snart kanske evolutionen ser till att män föds med en dragkedja över munnen… 😉

    Svara
    • Larsson

      /  12/03/2013

     Jo, det verkar faktiskt som en evolutionär fördel i dagens Sverige 🙂

     Svara
  • Pelle2

    /  12/03/2013

   Det finns väl hur många feministiska krönikörer,artiklar och stödgrupper mm som helst idag men det går ju naturligtvis inte ha en panel för att förstå killarna

   Svara
  • Jonte

    /  12/03/2013

   Dom där forskarna verkar ha glömt att googla patriarkatet

   Svara
   • MiT

     /  12/03/2013

    Jonte:
    Hahaha, de får säkert bakläxa när de svenska genusfolket satt tänderna i det och avfärdat det som dålig och omodern forskning 🙂

    Svara
 10. MiT

   /  12/03/2013

  Om de inte blandat in Feministiskt Pärspektiv, könsmaktsordning och annat trams så hade det varit en intressant artikel. Sen får de väl för fan lägga ner det där med att använda ord som innehåller *fiering av något slag. Nu är det något hon kallar ”andrifiering” (fast gissar att det ska vara ”andrafiering”). Men det spelar ingen roll, det drar ett enormt löjets skimmer över det! Sen nämner hon rasbiologi och då är det intressanta att de som vill ha ett nytt rasbiologiskt institut är just de som gillar Feministiskt Pärspektiv och som tror på begreppet könsmaktsordning, de är ju i princip skallmätare själva…

  http://www.unt.se/ledare/svarte-petters-ratta-ansikte-2724912.aspx

  Svara
 11. MiT

   /  12/03/2013

  Vet inte vad som hänt men fort går det i Sverige!

  https://twitter.com/BitteAssarmo/status/407647391068983296

  https://twitter.com/gotiskaklubben/status/407756361275949056

  Svara
  • Hjalmar

    /  12/03/2013

   ”Haha! De ofrivilliga Sverigedemokraterna.”
   Ja. Mitt intryck är att det är väldigt lätt att få en SD-stämpel tvärs över ansiktet nuförtiden. En peststämpel, och det är inte så tolerant… Säkrast är att inte ha några åsikter alls.

   Svara
   • MiT

     /  12/03/2013

    Hjalmar:
    De vill att man ska huka sig och inte kritisera dem alls, otäcka människor!

    Svara
 12. MiT

   /  12/03/2013

  Jaha, det var härifrån det kom

  https://twitter.com/YlvaHabel/status/407600665918054400

  https://twitter.com/YlvaHabel/status/407614610942861313

  Svara
  • Fugen

    /  12/03/2013

   Hoppas att en sådan som YH får sparken när södertörn måste spara. Sådana stolpskott skall inte avlönas av staten.

   Svara
  • Jonte

    /  12/03/2013

   Man måste beundra David Lindéns tålamod

   Svara
   • MiT

     /  12/03/2013

    Jonte:
    Jo, det var ett oändligt tålamod han visade prov på.

    Svara
  • Kalle

    /  12/03/2013

   Jag tycker att en diskussion som den ovan verkligen belyser hur jäkla verklighetsfrånvarande antirasist/genus-vänstern är.
   T.o.m ett barn förstår att om hon försöker påskina att han på något sätt är för SD då är det upp till henne att bevisa det.
   Men hon verkar inte förstå detta självklara faktum, i hennes värld så räcker det med att hon ”känner” att någon är SD så är det även sant och det är bevis nog.
   Hon är så pinsam och det sorgliga är att hon med största sannolikhet tror att hon gick vinnande ur diskussionen.

   Bara det att hon kallar honom för en ettrig liten grabb, vi vet väl mycket väl vad hur det hade låtit om David hade kallat henne för en ettrig liten brud…wuuuuuäääääääääääääääää härskarteknik wuäeeeeeeäää näthat wuäeeeeeeeee *snyft* krokodiltårar *snyft*

   Den där postmodernistiska smörjan de lär ut på Södertörn gör folk dumma i hela jävla huvudet.

   Svara
   • MiT

     /  12/03/2013

    Kalle:
    Och det mest sorgliga är nog att hon förmodligen fortfarande inte har läst det lilla han flera gånger uppmanade henne att göra… Det står där att han är ledarskribent på Borås Tidning 🙂

    Svara
    • Kalle

      /  12/03/2013

     Nej för varför skulle hon göra det, hon har ju redan bestämt sig.
     Hon har ju tack vare sin ”utbildning” möjligheten att se verkligheten som den verkligen är, så hon kan inte ha fel.

     Svara
  • Kalle

    /  12/03/2013

   Faktum kvarstår att de mest sexistiska, materialistiska, homofoba, våld och drog glorifierande texterna har sitt ursprung i amerikansk hip-hop.
   Tillsammans med den vapenkåta kristna högern så tillhör de det absoluta bottenskrapet av den amerikanska kulturen.

   Svara
 13. Larsson

   /  12/03/2013

  Missade du den här? MInns inte jag sett den på din blogg.

  Svara
 14. Larsson

   /  12/03/2013

  Ledsen att jag spammar, men detta är det viktigaste.

  Svara
  • MiT

    /  12/03/2013

   Larsson:
   Det räcker att det bara är nära att tillhöra bloggens ämnen för att vara HELT ok att posta 😉 Och detta är väldigt nära, för att inte säga rakt på!

   Svara
  • Kalle

    /  12/03/2013

   Mårten måste förstå att männen måste börja #tackanej, först då kan vi få sann jämlikhet.
   Vi måste även göra ledningsgrupper och expertpaneler attraktiva för kvinnor så att vi får dem att #tackaja
   Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att kvinnor kan, är precis lika kompetenta som män och kan konkurrera på exakt samma villkor.
   Det är misogynt och gubbslemmigt att tro något annat.

   Svara
   • MiT

     /  12/03/2013

    Kalle:
    Han visar ju att problemet inte är så enkelt som de vill göra gällande. Det kommer ju inte att göra ett skit om män tackar nej eftersom ”problemet” är att kvinnor inte tackar ja…

    Svara
  • Anders/AV

    /  12/03/2013

   ”Det tycks vara likadant överallt, kvinnor tackar ngt mer ofta nej till det som ej är avlönat? ”

   Det här är intressant. Ofta blir män anklagade för att vara pengafixerade och bara engagera sig om det ligger i eget intresse. Sen visar det sig att det finns massor av män som gör oavlönat arbete. Tränar juniorlag, knackar open source-kod, bloggar om samhällsfrågor, ställer upp på debatter etc etc. Kanske dags att börja bryta den kvinnliga ego-kulturen?

   Svara
 15. MiT

   /  12/03/2013

  Svara
  • Kalle

    /  12/03/2013

   Varför krångla till det så, utforma lagen så att den gäller alla utom vita heterosexuella män.
   Vi kan då även passa på och döpa om den till något mera passande, vad tycker ni om Lex Räkmacka?
   (Ytterligare ett fett twitter nick hahahaha)

   Svara
   • MiT

     /  12/03/2013

    Kalle:
    Det är nog så de menar men de vågar inte riktigt skriva ut det i klartext bara… 😦

    Svara
  • Fugen

    /  12/03/2013

   Yessss, då skall här anmälas

   Svara
 16. MiT

   /  12/03/2013

  Svara
  • Kalle

    /  12/03/2013

   Ja och tänk på alla cispojkar som klär ut sig till påskkärringar varje år, ständigt denna fobi och hat. Man ger nästan upp hoppet om mänskligheten.

   Svara
   • MiT

     /  12/03/2013

    Kalle:
    Är så less på deras språkbruk så jag snart spyr. Allt är någon jävla fobi i deras ögon, hur fan orkar de?

    Svara
    • Kalle

      /  12/03/2013

     Hur de orkar?
     Göra sig själv till offer för rådande normer och stora diffusa förtyckande smått magiska strukturer som tex patriarkatet/vitheten/svenskheten = potentiellt klirr i kassa och garanterat en massa uppmärksamhet och ”pepp fina du”

     Svara
 17. MiT

   /  12/03/2013

  Svara
  • Larsson

    /  12/03/2013

   *asg* Bard är en av de märkligaste/elakaste kändispersonligheter jag vet, men ibland/ofta är han åtminstone vår elaking.

   Svara
 18. MiT

   /  12/03/2013

  Extra korkade människor
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5721338&playaudio=4781515

  Såg det via Wetterberg förstås

  Svara
  • Anders/AV

    /  12/03/2013

   En mamma har blivit frikänd för egenmäktighet med barn. det är Nog nu! Vi har en Kvinnodag på Universitetet. Arrangörer är Parapsykologerna på campus och Kvinnor för barnfrid. Vi kommer att problematisera mammans dominans över barnen och negativa feminiteter.

   Svara
 19. MiT

   /  12/03/2013

  Svara
  • Kalle

    /  12/03/2013

   Åh vad underbart, då kan jag som är en skäggig man på 30+ dyka upp på valfritt dagis och kräva min rättmätiga plats längst fram i ledet?
   Det skulle ju vara normbrytande om något.

   Svara
   • MiT

     /  12/03/2013

    Kalle:
    Det skulle minsta sagt vara normbrytande, det lovar jag! 🙂

    Svara
  • Pelle2

    /  12/03/2013

   Ja, tänk vad bra om pojkarna är tärnor och lucia och flickorna är tomtar och pepparkakshen. Vilket fint och normbrytande firande vi får då 😉

   Svara
   • Petter

     /  12/03/2013

    Bara dom inte glömmer den hierarki som är i luciatåget. Lucia går först och sist tomtarna, tydliga maktstrukturer. Bäst vore om alla var lucior då lider det inte av förlegade hierarkiska strukturer.. Man kanske ska söka genusjobb :-), lär ju finnas massor med såna jobb nuförtiden!

    Svara
 20. MiT

   /  12/03/2013

  En maktkåt kvoteringsivrare som ser sig själv som given på topppositionerna? Hon glömde nämna att det förmodligen är fler som heter Johan som också startat stora börsbolag än vad det är kvinnor som gjort detsamma…
  http://www.politism.se/agneta-berge/har-har-ni-glastaket/#post-7652

  Svara
 21. MiT

   /  12/03/2013

  Dan Josefsson svarar Yrsa Stenius om Quick-fallet. Yrsas artikel finns länkad där också
  http://mobil.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/dan-josefsson-kliniken-pa-sater-var-ett-drivhus-for-logner/

  Svara
 22. MiT

   /  12/03/2013

  Kolla vad hon taggat med, vad har könsroller i skolan med detta att göra?

  https://twitter.com/DaliaEi/status/407797348870672384

  Svara
 23. MiT

   /  12/03/2013

  Svara
  • Grodan Boll

    /  12/03/2013

   Upplys honom och se vad han tycker om det istället =)

   Svara
 24. MiT

   /  12/03/2013

  Skattepengar till Feministiskt Pärspektiv
  http://www.mynewsdesk.com/se/feministiskt-perspektiv/pressreleases/ny-satsning-mot-hat-och-hot-i-redaktionell-miljoe-936171

  Men vete fan hur de ska göra eftersom detta hat redan är definierat av feminister själva
  https://toklandet.wordpress.com/2013/11/16/kvinnohat-och-plutmunsfeminister/

  Svara
 25. MiT

   /  12/03/2013

  Här kan ni gå in och göra deras lilla enkät. Inte så många frågor.

  Svara
 26. MiT

   /  12/03/2013

  Jodå, där tror man på allt vad Sveland säger, man tror på det så mycket att man hatar andra…

  http://unvis.it/sarastromvall.blogg.se/2013/december/hatet-det-fortar.html

  Svara
  • Pelle2

    /  12/03/2013

   Ja, det var ju en fin feministisk skrift. Hon känner förakt för Evin Rubar och hoppas att hon skäms för att hon gjorde reportaget könskriget. Uppen barligen tycker Sara Strömvall att det var ok med en ordförande Roks som Irene von Wachenfelt som sa att män är djur och att en människa som Eva Lundgren hittade på en massa sjuka historier om massmord.

   Svara
 27. MiT

   /  12/03/2013

  Bl a Kimmel dyker upp i artikeln

  Svara
  • Pelle2

    /  12/03/2013

   Självklart kommer vår skola och skolresultaten bli 300% bättre om vi inför genuspedagogik i skolan. Konstigt nog tror jag inte att det förekommer i de länder som leder Pisa.Kanske vore bättre att satsa på bra lärare och baskunskaper istället ?

   Svara
 28. MiT

   /  12/03/2013

  Hahaha

  Svara
 29. MiT

   /  12/03/2013

  Svara
  • Blåval Rödval

    /  12/03/2013

   Har inte Yoko Ono tackat ja? Vad tråkigt och oväntat. Nåväl dom satsade på cykeln och misslyckades, nu satsar dom på ryggsäcken. Det måste bli vinst nu.

   Svara
 30. MiT

   /  12/03/2013

  Svara
 31. MiT

   /  12/03/2013

  Tweeten nedan gäller detta
  http://alliansfrittsverige.nu/aktuellt/2013/12/bildt-hyllar-demonstrationerna-i-ukraina-trots-att-de-drivs-pa-av-ett-nazistiskt-parti

  https://twitter.com/DarthBawar/status/407852570443390976

  Svara
 32. MiT

   /  12/03/2013

  Svara
  • Petter

    /  12/03/2013

   Det skulle vara intressant att följa henne i sitt arbete, vad kommer hon syssla me alltså?

   Svara
 33. Fender

   /  12/03/2013

  Kolla in det här! Finn 5 fel eller 500 eller 5000….. Snart får f**n vara nog.
  http://urplay.se/Produkter/177418-Ar-det-sant-Tjejer-och-killar-i-media

  Svara
 1. Feminism i verkligheten | WTF?
 2. Tweets från 2013 del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: