Torsdagstwitter

Hände lite på twitter igår, Mandela dog (R.I.P) och Niklas Svensson var väl ganska tidig med detta

svensson

Svensson gjorde sitt jobb här, det är hans jobb att förmedla nyheter och rapportera om det händer något. Även på twitter gissar jag. Men det gick inte många sekunder förrän ett tweet från Özz Nujen dök upp

nujen

Ok, Niklas Svensson kan väl vara lite självgod och så ibland (som väl alla kan vara) men undrar vad som ligger bakom detta? Svensson gjorde sitt jobb och möts av ett tweet som riktigt andas rent hat. Det var ju ganska många som reagerade och också sa till honom att det var ett jävligt osmakligt tweet och då dök detta upp

nujen1

Rocki sammanfattar det ganska bra i två tweets

rocki

rocki1

Det var ju ett Debatt också igår om skolan som rasar som en sten och det var faktiskt sevärt för en gångs skull. Där satt några och försökte se någorlunda nyktert på det och verkligen funderade på vad som gått snett. Per Kornhall var jäkligt vettig!

Men så dök den obligatoriska clownen upp med leksaker runt halsen i form av en Tomas Mazetti. Han minsann har klarat sig utmärkt utan att gå i skolan och matte kan han inte alls sa han.

Han är en ”reklamare” och driver Studio Total som gav Güdrün 100 000 att elda upp plus lite andra grejer. Vet inte vilken bakgrund han har men det kan knappast vara ett framgångsrecept för alla att skita i skolan. Om jag får gissa så kommer han från en ganska välbeställd bakgrund (jag kan ha fel). Om man inte gör det så är skolan en UTMÄRKT väg! Men allt i debatt som Tomas Mazetti pratade om handlade om Tomas Mazetti och inget annat.

mazetti

När jag såg programmet så skrev jag detta tweet då jag inte hade en aning om vad det var för en jöns.

MiT

Tänkte inte mer på det tills jag plötsligt såg att Mazetti retweetade just min tweet

mazetti

Han verkar ha humor i alla fall!

MVH

MiT

Annons
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

73 kommentarer

 1. Anonymouse

   /  12/06/2013

  Özz verkar ha hamnat i en (extra) nedåtgående spiral. Först tveksam insats i Skavlan, sedan i Jenny Strömstedt (programmet) och nu detta.
  Verkligheten hinner ifatt de falska godhetsapostlarna, en efter en.

  Svara
  • MiT

    /  12/06/2013

   Anonymouse:
   Nog för att jag aldrig tyckt han varit särskilt rolig men kanske haft någon poäng ibland men detta var ett riktigt lågvattenmärke från honom

   Svara
 2. Jag vet att Manne af Klintberg inte tycker om att vem som helst kan kallas för clown eller pajas.

  Svara
  • MiT

    /  12/06/2013

   Malte Skogsnäs:
   Jo men som tur är så har han inte patent på det ordet 🙂

   Svara
  • Kristian

    /  12/10/2013

   Thomas von Brömssen skulle hålla med.

   Svara
 3. Killar med sprätt i, dissar Mazetti!

  Svara
  • MiT

    /  12/06/2013

   bashflak:
   Var ju uppenbart att han bara var där för att trolla och sabba så det inte kom ut något vettigt.

   Svara
 4. lavazza1891

   /  12/06/2013

  Dags för Anna Serner att utfärda gubbslemsvarning för något, kanske.

  Svara
 5. Anonymouse

   /  12/06/2013

  Vilket lågvattensmärke. Vad jag vet är den ingen som hyllar den där mördaren. SCUM hyllas dock av feminister. Det är en jävligt stor skillnad Sundman.

  Svara
  • Anonymouse

    /  12/06/2013

   *det

   Svara
  • Anders/AV

    /  12/06/2013

   Snacka om guilt by association. Om man kritiserar feminism i någon form är man i samma gäng som några idioter som ställt till med massakrer på kvinnor?
   Ok, vi testar den metoden. Vilken sida man än stödjer i Israel-Palestina-konflikten ska man kopplas till självmordsbombare eller judiska fanatiker som mördar i guds namn. Alla kristna som säger något om andra religioner ska kopplas till inkvisitionen och korstågen. Alla muslimer som tar illa upp av Muhammedteckningar ska minsann få veta: Jamen ni flyger in flygplan i skyskrapor. Alla på vänsterkanten som klagar på nynazister ska höra hur de sitter i samma båt som Baader Meinhof och Stalin.
   En ganska otäck syn på andra människor.

   Skillnaden är att framträdande feminister faktiskt hyllar SCUM-manifestet och Solanas. Varken Breivik eller dessa två herrar är precis antifeministiska ikoner. Det finns dårar i alla läger, frågan är hur de betraktas av de övriga.

   Svara
  • MiT

    /  12/06/2013

   Anonymouse:
   Hon har ju inte alla hästarna i stallet, så här sa hon när Husby var på tapeten i våras
   Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire

   Svara
 6. DanP

   /  12/06/2013

  Mazetti verkar ha byggt sin karriär på att trolla. Reklambyrån Studio Total som han drev under några år gjorde ett antal kampanjer som byggde på påhittade nyheter. Och jag anar att han möjligtvis var i debattstudion i går för att just trolla och på så vis göra reklam för sig själv och sin framtida karriär.

  Tyvärr är fenomenet trollning enligt mig delvis ett symptom på avsaknad av gedigna kunskaper i kombination med lite feghet.Det är debattens motsvarighet till ironi. Och man kan finna gott om motsvarigheter inom t ex modern konst, modern dans och modern arkitektur.

  När man vet med sig att man inte behärskar ett problems alla delar väljer man att lyfta fram de bitar man kan och sen skojar man till det med de övriga bitarna man inte fullt behärskar för att skapa en illusion av att man kan det så bra att man kan börja leka, vrida och vända på det för att skapa ny konst och nya uttryck. Man kanske gör en hip-hop-opera, en absurd sketch, eller trollar i svt debatt.

  Visst finns det bra ironi, bra modern konst osv. Men det är som med reklam 90% är skit utan substans. Har man ett sånt ego som Mazetti kan man trolla hela vägen upp till pengarna. Men för de flesta andra som saknar ordentlig utbildning kommer man sällan högre än att härska och söndra i nåt kommentarsfält nånstans. Det ger inga stålar och leder bara ner i SD-träsket. Där man visserligen kan ha tur i att bli uppmärksammad och kanske få en riksdagsplats till slut.

  För att känna igen en trollare kan man leta efter två kännetecken: denne generaliserar och polariserar frågor samt har svårt att förstå fler än en annan persons perspektiv – det blir mycket vi och dom. Detta eftersom trollen har för lite kunskaper för att angripa komplexa frågor. De har ofta svårt för att identifiera både bra och dåliga delar hos den andre på ett jämbördigt plan utan måste hela tiden ranka problemen – trots att man ännu inte identifierat mer än bråkdelar av hela situationen. Det finns en längtan efter enkla lösningar och uppenbara syndabockar – eftersom det bara är då man kan vara med i diskussionen på ett jämbördigt plan.
  Oavsett om det är politiska trådar på flashback eller ett forum för fotboll finns det alltid en väldigt utpekad syndabock; tränaren, invandraren, den långsamme anfallaren, livsmedelsindustrin, flumskolan, Göran Persson, Wallenberg.. osv. Den som trollar viftar runt och låtsas ironisera kring dessa syndabockar som den lågutbildade pöbelns gycklare. Men vi får inte glömma att de är av samma kaliber. Där den ene hatar väljer den andre att ironisera.

  Jag ser Mazetti och hans likar som ett symptom av ett allt snabbare samhället som premierar kortsiktiga vinster framför kvalitet. Där bristen på hantverksskicklighet ursäktas med modern arkitektur, där bristen på kompetens döljs av längtan efter starka ledare, Där bristen på kunskap döljs av ett hyllande till den resonerande och kritiska människan.

  Viss ska man vara kritisk och diskutera i skolan, men om det sker för tidigt – dvs innan man ens fått byggstenar i form av ungefär sex år av gedigna och grundläggande kunskaper i språk, matematik, samhälls- och naturkunskap – får vi till slut ett samhälle som domineras av en polariserad debatt med förenklade svar.
  Vi får en generation med Sverigedemokrater som inte fattar hur jäkla mycket kompetens det finns i byråkratins kvarnar. Hur jäkla viktigt det är med kunskap för att vi ska kunna behålla demokrati och solidaritet – för att tillsammans bygga ett jämlikt samhälle som gynnar alla dess medborgare och gäster.

  Jag ser helst att skolan börjar i leken och fantasin för att under de tre första åren förbereda barnen för hur de samlar in fakta för att få tillräckligt underlag att börja leta lösningar. Sen från trean till sjuan bör det ske rätt mycket riktad undervisning. Dvs lärarledda klasser som metodiskt går igenom grunderna för de olika ämnena. Sen under åttan och nian kan man börja diskutera, vrida och vända på det man lärt sig.
  I gymnasiet börjar man sen igen med rätt mycket fakta + att man lägger vikt vid faktainsamling Man lägger på en ny nivå av kunskap som eleverna nu har lärt sig att den kan ifrågasättas, men att det också är viktigt att först lyssna, studera och hämta in det som lärs ut. I tvåan blir det dags att diskutera igen och vända upp och ner på en del sanningar. Men det är viktigt att man sen analyserar vad man fick ut av det. Vad lärde man sig av att höra andras åsikter osv.
  I trean är det sen tid för att producera, skriva berätta och skapa egna produkter i form av uppsatser, film, musik eller hantverk osv.. DÅ tror jag att man får en bra balans mellan kunskap och ifrågasättande.

  Svara
  • MiT

    /  12/06/2013

   DanP:
   Det var uppenbart att Mazetti bara var där i egenskap av clown och för att trolla, men vad ska man vänta sig av ett program som t o m vill ha med Fanny Åström?

   Kunskap har blivit något som är fult i Sverige, skolan har blivit ett självspelande piano där den drar flummare för att den är flummig och styrs av flummare. Kunskapsföraktare är med i säkert samtliga utredningar som görs om skolan och har varit med under lång tid. Sånt ger ju resultat.

   Svara
  • Kristian

    /  12/10/2013

   Mycket jag håller med om om skolan.
   Många framstående konstnärer började med att först i detalj kopiera verk av gamla mästare. När de sedan skapade på egen hand blev det inte kopior, men de hade en gedigen teknisk kunskap om sitt medium och de verktyg som fanns till hands.

   Vill minnas att de tre momenten i svenskauppsatserna på högstadiet var: berätta, reda ut/förklara, propagera för. Kanske skulle ”förklara” placeras tidigare?

   ”polariserad debatt med förenklade svar.”
   Ja, om alla åsikter är lika mycket värda – dvs inte värda något – blir det bara en fråga om att tala så högt som möjligt.

   Svara
 7. MiT

   /  12/06/2013

  Egentligen bryr jag mig ca noll vad Dagen och de gör, men vad är det med folk?

  https://twitter.com/AnjoGBG/status/408888060294987776
  https://twitter.com/BitteAssarmo/status/408889633007624192
  https://twitter.com/AnjoGBG/status/408889876260847616
  https://twitter.com/BitteAssarmo/status/408890573609648128

  https://twitter.com/BitteAssarmo/status/408891010815512576

  https://twitter.com/BitteAssarmo/status/408892102429270016
  https://twitter.com/AnjoGBG/status/408892292997873664

  Svara
 8. MiT

   /  12/06/2013

  Svara
  • Kalle

    /  12/06/2013

   ”Vad är det för fel på snubbar egentligen?”
   Är de vita och heterosexuella, så är svaret: precis allt.

   Svara
  • Pelle2

    /  12/06/2013

   Tomas borde ju veta för han är ju en potentiell våldtäktsman.

   Svara
  • David8

    /  12/06/2013

   Organisationen våldtäktsmän för jämställdhet ger den trasiga DNA-strängen ett ansikte.

   Svara
  • Steffen

    /  12/06/2013

   100% jämställt i Umeå’s jämställdhetsutskott….

   Svara
   • Steffen

     /  12/06/2013

    Nja, rätt ska vara rätt. Det var de som hade mer information som var 100% jämställda, utskottet är bara 57% jämställt.

    Svara
    • MiT

      /  12/07/2013

     Steffen:
     Och de ser sig som MER jämställda än andra ställen som kanske bara har 55% kvinnor… 😉

     Svara
 9. MiT

   /  12/06/2013

  Svara
  • Lite långrandig, kanske? Krönikan är förresten översatt från engelska. ETC har alltså betalt någon för att översätta den, plus antagligen betalat pengar till krönikören. Det ska vi vara glada för. ETCs krönikor går från oklarhet till oklarhet och deras feministiska dagstidning ser ut att bli en kort parentes.

   För ni missade väl inte denna sömniga surpärla från den svenska feminismens okrönta drottning?
   http://unvis.it/dagens.etc.se/kronika/fascistyoga-ar-det-nya-svarta
   Som fick Sakine Madon att mynta begreppet ”Södermalmsångest” på Twitter.

   Svara
   • Pelle2

     /  12/06/2013

    Har Sveland tröttnat på att vara extremfeminist för att gå över till att vara extremkommunist ?

    Svara
   • Jonte

     /  12/06/2013

    Tror inte Sveland nånsin har skrivit en text som inte går ut på att man ska tycka synd om henne. Så jävla självömkande. Stackars Sveland som får lida på sina Bikramyoga kurser. Att hon dessutom erkänner att hon är ”flumandligt” lagd förklarar hennes intresse för genusvetenskap.

    Svara
   • MiT

     /  12/07/2013

    Ekvalist:
    Hon ska tydlegn vara ”gästkrönikör” eller liknande.

    Så det var därifrån Madon fick det uttrycket, såg att hon använde det men reflekterade inte mer över det.

    Svara
  • Kristian

    /  12/10/2013

   Bra.

   ”skolans demokratiskt fostrande roll”
   Warning! Danger! Warning! Danger!

   En stat som övervakar all på ett bra sätt kan börja övervaka på ett dåligt sätt om fel personer får makten. (Samtliga politiker efter kriget, ungefär.)
   En skola som skall ge ”rätt åsikter” kan lätt missbrukas. (Se även ”genus i förskolan.”)

   Svara
 10. MiT,

  du har mail.

  Mvh Uffe

  Svara
 11. Steffen

   /  12/06/2013

  OT: Hur ska de ha det den här gången? Kvinna tog ej i hand….
  Förra gången var det en man som inte tog i hand av religiösa skäl, och vilket liv det blev då…
  Och naturligtvis ansågs det då vara mannen som gjorde fel, så hur kunde det då bli mannens fel den här gången också?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17975291.ab

  Svara
  • Steffen

    /  12/06/2013

   ”Outgrundliga äro Herrens vägar”… Tror jag visst de religiösa brukar säga….

   Svara
  • MiT

    /  12/07/2013

   Steffen:
   Lugn, de kommer nog på något sätt att skylla på ALLA män på något sätt… 😉

   Svara
 12. MiT

   /  12/06/2013

  Det där som publicerades för några dagar sedan om hur hjärnor funkar lite olika. Är det någon som hört talas om ”neurosexism” förut?

  http://unvis.it/www.emmafrans.se/normalbeteende/betydelsefulla-kunskaper-eller-neurosexism/

  Svara
  • Jonte

    /  12/06/2013

   Är det här också neurosexism?

   http://www.theguardian.com/science/2008/jun/16/neuroscience.psychology

   ”Striking similarities between the brains of gay men and straight women have been discovered by neuroscientists, offering fresh evidence that sexual orientation is hardwired into our neural circuitry.
   Scans reveal homosexual men and heterosexual women have symmetrical brains, with the right and left hemispheres almost exactly the same size. Conversely, lesbians and straight men have asymmetrical brains, with the right hemisphere significantly larger than the left.
   Scientists at the prestigious Stockholm Brain Institute in Sweden also found certain brain circuits linked to emotional responses were the same in gay men and straight women.”

   Svara
   • Hjalmar

     /  12/06/2013

    Den värsta formen av sexism, vetenskapssexism, drabbar alltid feminister hårdast…

    Svara
  • Blåval Rödval

    /  12/06/2013

   Dessa människor drar hitte-på-ord ur hatten snabbare än Joe Labero.

   Svara
   • MiT

     /  12/07/2013

    Blåval Rödval:
    Från hatten eller från andra ställen där solen aldrig skiner… 😉

    Svara
    • Kristian

      /  12/10/2013

     Den kombinationen fick mig att tänka på I manegen med Glenn Killing:
     ”Ingenting här, ingenting här, men _här_ ser du.”
     (Gruppchef, gaypolisen, Överkalix.)

     Det var längesedan, det.

     Svara
     • MiT

       /  12/10/2013

      Kristian:
      Hahaha! Det var länge sedan! Dagens feminister var inte ens en glimt i pappas ögon när det sändes!

 13. MiT

   /  12/06/2013

  Svara
  • Hjalmar

    /  12/06/2013

   Imponerande drivor… Var f-n är vägkäpparna? 😉
   Vänstertrafik – Japan kanske? Ont om feminister där.

   Svara
  • Det är ont om kvinnliga plogbils-förare.
   När kommer kraven på kvotering?

   Det är även ont om/dåligt med kvinnliga:
   * renhållningsarbetare (”sopåkare”/”sopgubbar”)
   * bilbärgare
   * lastbilschaufförer
   * sotare (?)

   Märkligt att man inte hör något om krav på
   kvotering i media när det gäller dessa yrken.

   Svara
 14. MiT

   /  12/06/2013

  Svara
  • Pelle2

    /  12/06/2013

   Vad menar hon. Håller med Aschberg om att uttrycket ”jag tänker att” är fegt.
   Antingen tycker du något eller inte.

   Svara
   • MiT

     /  12/07/2013

    Pelle2:
    ”Jag tänker att” är väldigt vanligt när folk inte vill ta ställning rakt ut utan vill få andra att tro att man verkligen funderar fast man i själva verket redan bestämt sig.

    Svara
 15. MiT

   /  12/06/2013

  https://twitter.com/anderswinckler/status/409005819787616256

  Svara
  • Jonte

    /  12/06/2013

   Linus missar en viktig poäng. För att något ska ha en evolutionär poäng spelar syftet ingen roll. Det enda som spelar roll är effekten, dvs vad som faktiskt händer. Om jag under forntiden i en tid utan preventivmedel åker från by till by och ligger med alla kvinnor jag ser så spelar det ingen roll om jag gör det för egen njutning eller i syfte att skaffa barn, det enda som spelar roll för evolutionen är hur många barn det faktiskt blir. Och ju fler jag ligger med och ju fler utlösningar jag får desto fler barn blir det alldeles oavsett vad mitt syfte var.

   Men logik har aldrig varit feministers starka sida.

   Svara
   • Björn

     /  12/07/2013

    Lustigt att de svarar med ”Alltså jag orkar inte” och ”okunnigheten dessutom!” osv… Vadi består okunnigheten? Förnekar dessa människor biologi på alla plan?

    Det svaret Fanny fick var för att hon tjatat om mannens orgasm i ett par bloggposter.

    Denna osunda antiintelektuella pepp-klubb är direkt samhällsfarlig!

    Svara
  • Anders/AV

    /  12/06/2013

   Det är egentligen ganska enkelt. Vi måste se hur det historiskt varit med risker och levnad. Riskerna för problem under graviditeten och genetiska skador på barnet ökar drastiskt efter 40. Om man väl överlevde barndomens tidiga år levde man ungefär till 50-60 årsåldern. Max. Det är alltså ingen idé att lägga ner kraft på att fortplanta sig om det bara innebär större risker. Män som kan välja väljer kvinnor som har störst chans att få friska barn. Yngre kvinnor väljer gärna män som överlevt de farliga ungdomsåren och blivit en god försörjare. Även mäns förmåga minskar med åldern och risk för genetiska problem på spermierna ökar.

   Svara
  • Pelle2

    /  12/06/2013

   Självklart är det patriarkatet som har sett till att kvinnor är infertila längre tid än männen. Det bestämdes på den stora patriarkatkonferensen 2000 år före kristus.Men om kvinnorna bara tänker tanken och de ledande feministerna ger er tillåtelse så kommer ni vara fertila hela livet.

   Svara
  • Björn

    /  12/07/2013

   Fast emmafrans är inte helt galen… Detta hittade jag i en annan post av henne:

   ”Den världsberömda antropologen Helen Fisher sa i ett föredrag något som fastnade i mitt huvud: att kvinnans hjärna har skapat dagens män. De egenskaper som kvinnor gillar har gett män med dessa egenskaper reproduktiva fördelar. Vad tror ni om det tjejer? Är det vi som har skapat sexismen med andra ord? Hemska tanke!”

   Svara
 16. MiT

   /  12/06/2013

  Det måste vara nåt fel i huvudet på en del

  Svara
 17. Dreadlock

   /  12/06/2013

  Jaha (gäsp) Sååååå, Var det värt Özz Nujen, att bli en varumärkestönt ? Hade agenten inga bättre ideér ?

  Välkommen till töntarnas paradis för bedrivandet av en egen valkampanj. Du kan bli stor inom såssarna i nästa val.

  Svara
  • MiT

    /  12/07/2013

   Dreadlock:
   Det var nog en gammal surdeg där som flöt upp till ytan snabbare än en luftbubbla

   Svara
 1. Tweets från 2013 del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: